torsdagslistan

jag är en sån som rensar. jag slänger eller ger bort saker som jag inte längre har någon användning av, alternativt någon glädje av. min lilla, lilla garderob rensas en gång i halvåret och då ganska skoningslöst. det någon annan kan tänkas vilja använda hamnar på närmaste kupan och resten hamnar i containern för brännbart material. hemmet vårt får dagliga genomgångar och allt som vi kanske inte behöver mer hamnar bland soporna. även intresset för våra växter har fått sig ett uppsving sedan jag insåg att det även behöver rensas bland blommorna och bladen. allt visset på västerna ansas bort. till joes stora förtret drar jag mig inte heller för att slänga växter som till synes är döda. oftast hinner han stoppa mig i tid, och då för att ett par månader senare visa på att den stackars växten har återvänt till livet. men ändå. det gör mig lite rastlös att inte ha ordning, och med färre prylar att hålla ordning på är det lättare att ha det fint hemma.

även solen har sina mörka fläckar heter det ju och det ska i sanningens namn erkännas, att det gäller även mig. jag har mina svagheter där jag absolut måste spara och definitivt inte kan slänga.

lista över saker jag inte för mitt liv kan slänga:
1. gamla almanackor/dagböcker
2. böcker (här skulle mitt beteende kunna ses som i utveckling mot att bli en samlare. screw bibblan - jag vill äga böckerna jag läser!)
3. påslakanset. jag köpte på mig massa fina för några år sedan och nu kan jag inte he bort dem, trots att de aldrig används.
4. min bunt med family living-tidningar. trots att de inte är SÅ bra. men tillräckligt bra för att inte slängas.
5. olika saxar som jag har köpt innan jag slutligen köpte min riktiga frisörsax. kassa s.k. frisörsaxar, men de går alltid att ha till något, intalar jag mig. 
6. gamla fotoalbum. men de ser jag ingen anledning att slänga. verkligen inte. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback