time to say good bye

jo. så var fem veckors praktik avklarad. och det ska tamejtusan fram att det känns lite jobbigt att vara på skolan idag. lite som att vara på kalas på en söndag. vet inte om det är fler än jag som får den där besynnerliga känslan som infinner sig när man ska göra något kalas-relaterat en söndag, den känslan som är så blandad av det roliga i att gå på kalas och träffa andra och samtidigt av söndags-ångestkänslan, som man delar med varenda en på tillställningen. det till och med luktar speciellt då, känner jag. inte dåligt luktar det, nej, det luktar dam-parfym, trygghet och lugn. för kalas blir aldrig så lugna på söndagar som de blir någon annan dag i veckan. på söndagar vill alla känna lugnet, och att gå på kalas går förvisso emot det, men ändå har alla trevligt. så här sitter jag framför datorn på högstadieskolan jag numer är ganska välbekant med, i ett arbetsrum jag trivs i, med känslan av att vara på ett söndagskalas. (i mitt huvud är alltid dessa söndagskalas antingen hos mormor och morfar eller hos farmor och farfar. och faktiskt ibland även hos urzula och leif. men mest hos mormor och morfar, och moster kerstin har åkt hela vägen från kungsbacka med hennes man björn för att vara med.) jag ska rätta åttornas glosförhör, och sedan är jag redo att återvända till umeå. alldeles nyss kom en av eleverna som jag gärna skulle adoptera och lämna sin extranyckel till skåpet, och jag fick önska ett roligt lov. det är grått, ruggigt och blåsigt ute.

idag är jag inte pank längre. de senaste två veckorna har jag levt på 800:-. det blir ganska kärvt, må jag säga.

jag har sökt ett vikariat här på gymnasieskolan och hoppas innerligt att jag får det. det är bara på 40%, men det skulle innebära att jag inte behöver leva som en kyrkråtta längre vad gäller nöjen. och jag skulle kunna spara en massa. men vi får se. är det någon som redan är behörig lärare som sökt tjänsten är jag körd. det är bara att vänta och se. och hoppas.
en annan hoppfull sak är att jag har blivit hintad om ett lärarjobb inåt och uppåt i landet till nästa höst. jag kommer onekligen att söka, och är jag en sån som är så lyckligt lottad, så kanske jag kommer flytta till tärnaby. men det är verkligen att gå händelserna i förväg. det fina är dock att en av de som är med och avgör vilka som ska anställas verkligen vill ha mig där. vi får se. det känns bara så otroligt bra att få se nu att det kommer att lösa sig väldigt bra för mig, och att det finns alternativ och möjligheter. under tiden gör jag mitt bästa vart jag är.

på lördag ska jag på en maskerad med temat p. jag ska vara en proktolog. för er som inte vet vad det är hänvisar jag till wikipedia, där en förklaring säkerligen finns.

Kommentarer
Postat av: Madde

åh alltid tråkigt att komma tillbaka till skolan efter praktik, lite vemodigt liksom. Men det måste ju som sagt kännas himla tryggt för dig att det finns rätt många alternativ för dig ändå efter utbildningen.. du kommer ju inte gå arbetslös en längre tid iaf.



Jaså! va är det för ras på den lilla vovven då?

ja alltså Siri är så himla gossi. Simon tycker jag gossar med henne lite för mycket ibland hehe! men det är svårt att låta bli.. sen är hon himla duktig också, man märker att hon vill och kan lära sig himla mycket. Det känns bra =)

Postat av: Erik

Jadu, förstår känslan. Nu kan du ju också fylla i listan på söndagskalas! ;)



Så kul att du har så många öppna dörrar. Några alternativ till året som kommer. Håller tummarna för dig!



Kramar

2008-10-24 @ 15:37:52
URL: http://fota.blogg.se/
Postat av: therese a

Proktolog - aj.

2008-10-24 @ 17:55:33
Postat av: Emelie Annelies syster

Jag vet inte om jag vill veta, men vad i hela friden ska du ha på dig på maskeraden?

2008-10-25 @ 10:52:26
URL: http://softem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback