annelufs sätter ner foten

läste just en artikel på dn.se om grisuppfödning i sverige. vi är så snabba att tro att vi svenskar minsann tar bäst hand om djuren av av alla världens folk. här blir det ordentliga linjalsmällar över fingrarna, ty vi är inte bättre än någon annan.

i artikeln på dn.se står det att läsa att butikskedjorna har det största ansvaret när det kommer till inköp, vad de känner att de kan stå för i sitt utbud. jag håller med, att det är en samvetsfråga och en viktig del i att hjälpa konsumenterna att välja kött som gynnar landets produktion (vilken därmed inte längre behöver tumma på djurhållningen för att vara med i konkurensen), kött som kommer från djur i en sund uppfödning där djuren får leva ett bra liv och dö en smärtfri och ostressad död, och kött som producerats med fokus på en hållbar utveckling.

visst är det viktigt att butiksägarna tar sin del av ansvaret, men det kommer aldrig att innebära att vi konsumenter ska sluta bry oss om vad det är vi lägger i våra kundvagnar. ytterst är det vårt ansvar att se till att den mat vi ställer på bordet är mat som kommer från en produktion som vi ställer upp på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback