helgstopp

nu vill jag bara berätta att bilen klarade sig genom besiktningen utan en enda anmärkning. det gjorde min sambo ytterst lättad och oss båda mycket glada! det är ju ingen bil som är gjord i år, så vi tog liksom ingenting för givet. närmare bestämt kan jag berätta att den är en 84:a.

hade en mycket trivsam dejt med marty och vi bestämde simhall och bastu någon kväll veckan som kommer.

nu är allt packat och klart för oss att fara inåt landet. saga har fått en reflexsele som hon verkar trivas i alldeles förträffligt. så nu syns hon ordentligt bra i höst/vintermörkret. det som är oerhört positivt är att det krävs så mycket mindre kraft för mig när jag ska tillrättavisa henne om hon går runt som en vilde (vilket hon har tenderat att göra på sistone) och inte så fint bredvid i det hon stannas liksom av med hela framkroppen i stället för att känna ett ryck vid halsen hennes. i like it. hon blev förträffligt lyhörd också. hoppas det sitter i och att det inte bara har med den nya känslan att göra :)

mot inlandet!


(kass bild, i know. för er som inte ser vad den föreställer kan jag berätta att det är saga, iklädd reflexselen och liggandes på förarsätet i bilen.)

om marty, min vän

en bra dag framför, får jag hoppas. inplanerat är nämligen:
1. plugga
2. gå med hunden
3. fara till marty
4. besiktiga bilen
5. packa
6. fara till stugan
punkt 1, 2, 4 och 5 är väl inga saker jag jublar över att göra direkt. eller kanske punkt 4 om bilen går igenom. albin stackarn var iväg hela kvällen igår och fixade för brinnande livet för att fordonet inte skulle ratas av besiktningsfolket. men nu vill jag inte hålla på och älta de mindre intressanta punkterna utan snabbt övergå till de roligare.

punkt 3. fara till marty. fika med marty. kanske promenera en sväng om det inte är för kallt. men liksom bara vara med marty. hon är fin, den vännen. jag skulle vilja ta tillfället i akt och berätta lite om hur det var när hon och jag först träffades.
jag bodde sedan ett halvår tillbaka på dalkarlså folkhögskola och jag och min vän camilla hade spanat in två av skolans, vad vi tyckte då, hunkar. just innan jul fick vi veta att det skulle börja tre nya tjejer på skolan till våren och dessa, befarade vi, kunde utgöra ett hot. för att vara lite smidiga i vårt sätt att ta reda på detta var bestämde vi oss för att mycket trevligt och hurtigt hälsa på trion när de anlänt till skolan efter jullovet. sanningen är den att det även var lite kul med nytt folk också, så frånsett det faktum att de skulle kunna snärja våra span var det faktiskt bara roligt att de kom.
nåväl. redan på frukosten hälsade jag på lovisa och sen på karin. båda två fräscha som nyponrosor och inte alls så sunkiga som oss andra mjukisbrallajunkies som redan spenderat en termin på skolan. när jag skulle hämta juice några minuter senare hamnade jag bredvid marty. jag sträckte fram handen för att hälsa, då hon sa att hon hade gröt på handen så vi fick hälsa såhär istället, och så vinkade hon. hon skrattade när hon sa det, så det var liksom inga snobbvibbar.
sedan den frukostdejten har vi:
1. smygdruckit vin på hennes rum. smygdruckit, eftersom skolan har en vit policy.
2. badat bastu otaliga gånger.
3. rullat oss i snön på skolgården i samband med bastning. spritt språngande, that is.
4. startat en gemensam blogg
5. druckit otaliga koppar te
6. skrattat så man har fått ont i magen
marty, tycker du att det saknas något vitalt i den här listan, v.g. fyll på i den i en kommentar!

stugan i helgen. snö i helgen. skoter i helgen. nice. skrivs på söndag eller måndag om jag inte slänger in något mer innan vi far!

hasta luego! trevlig första advent!


resultat

nu har det blivit kväll. jag har hunnit 35 sidor i boken. jag sitter med en urmysig saga i knät. morgonpromenaden blev lite drygt en timme lång. gott. har pausat från långprommisar de senaste två mornarna. igår blev det en lite längre, typ 40 minuter på eftermiddagen istället. my goodness, varför hindrar ni mig inte från att skriva sådana här trista, triviala och framför allt ointressanta saker?

nu ska jag gå och brodera på min paketkalender. det trots att det är en fysisk omöjlighet för mig att få den klar tills den första december. men för att få vara den tant mitt inre kräver. oh, lord, jag längtar tills pensionsdagen är över och jag får vara hemma såhär fast utan större krav på läsning av litteratur. kanske brodera och fika dagarna i ända? och beiga stödstrumpor på. jajamän. here we go.


jul på vittervägen

jag bar in julen igår, i form av en banankartong med julpynt. stora vita stjärnan, som vi hoppas byts ut mot förtifjolårets orangea så fort vi varit till sävar, hänger i burspråksfönstret, ljusstaken står i datorrummets fönster och runtom i lägenheten klättrar papperstomtar. julkrubban står på byrån och i köksfönstret hänger två silvergrå julgranskulor. när albin kom hem från garaget igår kväll glöggade vi och åt varsin lussebulle. och njöt. julen hade flyttat in och vi var redo för första advent. på tal om advent, förra året vid den här tiden var mamma här och hälsade på. jag minns det för vi var iväg på adventsgudstjänst. vi ska till stugan i helgen, så det lär inte bli något adventsgudstjänstande då, men kanske vi kan fara iväg på det nästa söndag? får klura på det.

idag är det ä n t l i g e n dags. igår fick jag böckerna som jag behöver till uppsatsen. det tog bara 2½ vecka för bokus och adlibris att skicka dem till mig... kanske inte så fantastiskt ändå, eftersom de på sina sidor lovar att det ska ta 3-6 dagar. nåväl. idag är det dags att plöja igenom litteraturen och jag ska säga att jag minsann ser fram emot det. ser ut att ha varit vettiga böcker jag beställde hem!

frulle nu, sen ut med taxen!

btw, tack sofie för ditt svar! superbra!


tick tack

jag drömde att jag var gravid inatt. igen. 4 månaden och vi hade bestämt oss för att nu ska vi berätta för folk hur det ligger till. familj. krackelibrankelfnatt, jag l ä n g t a r efter att bilda en sådan.

klarhet

nu vet jag var vi ska pyssla. hos emma.  

t i s d a g

och vi har inte bestämt plats för kvällens pyssel.


k a o s. inte nödvändigtvis pysselkvällen, men lagen om alltings jävlighet har liksom fått ett ansikte. det är ganska fult.

idag kommer bee och dee hit och äter middag. kokt kyckling med pressad potatis och citron- och persiljesås. trevligt sällskap - god mat.

finge saga bestämma skulle det vara vinter året om

var ute på promenad för en stund sedan. hade inte med riktiga kameran, så jag fick hålla tillgodo med mobilkameran. och ni får se att hon är en störtskön jycke :) sista bilden av de fem liggande är en inkallningsbild. inte lite skönt att ens hund är så ivrig att komma när man ropar på den!  

   
  


här ser ni varför det inte är helt enkelt att fota en tax med kameran stående... nosen försvinner oftast ut ur bild :S

får jag gömma mig, glömma tiden och låtsas att ingenting är som det är?

härom natten drömde jag om honom. att jag skrev ordet kursivt betyder inte att det är en särdeles fin person. faktum är att känslan inför människan är ytterst ambivalent. i ena stunden älskar jag honom (ja, faktiskt älskar. som man älskar ett syskon.), i andra stunden känner jag stark avsky, nästintill hat. så blir det när någon bygger upp en fin, förtrolig relation och sen kastar sten på en så man bara nästan dör.

men jag drömde om honom, att jag var där och att allt bara var roligt. som det var före. det var roligt och bra, men ändå kändes det som att jag hade förstört allt. som jag känner i verkligheten. och det är det som är det konstiga, för det var inte jag som förstörde allt, ändå känner jag mig som boven i dramat. är det för att det är jag som är det obekväma nu, en hotbild i sinnet? det spelar ingen roll. det är han som är boven. see, han gjorde ett sår i mig, ett sår som man inte kan plåstra om. det är ett helt vidöppet sår fast jag döljer det. ganska bra döljer jag det. och så tänker jag inte på det. då går allt bra.

jag hade bestämt mig för ytterligare ett år i det där landet. i drömmen alltså. och jag hade saga med mig. och vi hade riktigt roligt ihop. hennes hund och min hund busade. det var som om det aldrig hade hänt, som om det där såret hade aldrig funnits.

jag är där ibland, i drömmarna. och då kan vi prata som vi gjorde förr. och vi kan skratta som vi gjorde förr. och vi kan retas som vi gjorde förr. förrförrförr. det fina med drömmarna är att de håller hatet borta. jag vill inte hata. inte någon, inte ens honom. de drömmarna blir aldrig mardrömmar, de är min safe zone. där händer inget hemskt, hemskheterna naggar lite men ingen låtsas om dem. i drömmarna fortsätter han vara den hyggliga, den roliga och den som ställer upp. i drömmarna är han som ett extra syskon. i verkliga livet är det alternativet otänkbart. hur jag vet? jag bär på ett sår som man inte kan sätta plåster på och det såret är hans verk.

högt hållna skullo söndagarna vara

idag blev det upp och ner, fast vi landade på fötterna ändå till slut.

planen för dagen var: julbaka i säfvar med hela albins familj.
käppen i hjulet: stackars kranka svärmor har drabbats av årets fantastiska vinterkräksjuka. således inget julbak i säfvar.

vår hivens reservplan:
1. bee och jag går ut och går med saga.
2. älsklingen fixar fika och ropar över dee. när bee och jag kommer tillbaka fikar vi tillsammans.
3. älsklingen och dee far iväg till iksu och simmar. bee och jag far till strömpilen. syftet var att handla julklappar.
3.1. bee köper klänning till sig själv samt en julklapp till hennes far.
3.2. jag köper skor till mig, två klänningar till mig. en kappa till mig. början på julklappen till min syster. ingredienser till tänkta bakverk (se punkt 4). julklappsetiketter. russin till älsklingen.
4. vi far till älsklingens syster och hennes man och äter middag och bakar lussekatter. det kanske var tänkt att vi skulle åstadkommit fler bakverk, men tröttheten föll på.
5. det här är en ganska rolig punkt. albin ska fara till garaget och byta bil inför morgondagen då bmw:n ska servas. nåväl. det roliga var inte själva uppgiften, utan snarare kring själva momentet fara till garaget och bmw:n. på väg från syster+man ser jag att det ser ut att vara skralt i bensintanken enligt mätaren, så jag påpekar att det kanske är dags att tanka. äh, säger min darling, lampan lyser inte än. som min mor lärt mig svarar jag då med att lampan ju inte behöver lysa innan man tankar igen. han tycker att jag har en poäng, men berättar att lampan faktiskt inte har lyst sedan han ställde på bilen för ett par månader sedan. nu vet vi båda varför. lampan är trasig. jag vara hemma ungefär dem minuter innan han ringde och sa att han hade fått soppatorsk.
vad sambon bör lära sig av det här: lita på svärmors erfarenhet när det kommer till bilar.

efter gårdagens slit

hej och hå! märks att fröken har kniven mot strupen, för nu går det undan. jämför med föregående bild på paketkalendern och se var jag åstadkom igår eftermiddag och kväll. inte illa, right?


ett tips såhär på lördagförmiddagen

läs detta inlägg som liv har gjort. det är stulna rader, men hysteriskt roligt!

den som frågar efter något, den får det

i alla fall om man heter linnea och frågar efter broderi-processen min.

bild ett visar hur långt jag har kommit, och bild två hur min paketkalender blir när den är klar.

  

synden är syndigast om söndagarna

jag är uppvuxen i ett kristet hem och församlingstillhörigeheten var sionförsamlingen, numera, efter namnbyte, pingstkyrkan. pingstkyrkan i sig har förändrats enormt under de decennier som jag funnits till, så döm inte samfundet idag efter min anekdot som utspelade sig under tidigt 90-tal. 1990-tal, that is.

parallellt med pingstkyrkans frammarch i sverige under tidigt 1900-tal blev blå bandet stort som nykterhetsrörelse, och på grund av att det senare var en följd av omvändelse och tillhörighet i det förstnämnda har de två etsats samman och nykterhet var länge ett av tusen signum för pingstvännerna. till det förbud mot spel, i synnerhet de spel som förknippades med dobbel. det gick så långt att de medel man använde för att spela dessa spel bannlystes. kort och tärning är djävulens gärning, sa man.
samtidigt är det viktigt att man tar hänsyn inom pingströrelsen. den gyllene regeln var och är i allra högsta grad en viktig del i församlingarna. det ledde då, under min uppväxt, till att även jag, som inte hade några tankar på att kortspel och tärningsspel skulle likställas med pengaaffärer, inte skulle befatta mig med kortspel eller tärningar. eller, egentligen bara kortspel. detta i alla fall enligt den yngre av mina storebröder. mina föräldrar menade enbart att det var onödigt att slänga fram kortleken när de äldre, som drabbats av dobbel på ett eller annat vis, kom hem till oss. men som sagt, en av mina bröder gjorde det ett tag till sin livsuppgift att se till att jag och min syster inte ägnade oss åt djävulens verk, såsom vändsjua, stress, kotte och andra ytterst oskyldiga spel. givetvis handlade detta mest om att retas och liksom få vara vår auktoritet för en liten stund. om att vara storebror, helt enkelt. nåväl. detta kortspelsförbud resulterade i att jag och min syster satt och spelade kort i hemlighet på vårt rum med dörren stängd. varje gång vi hörde fotsteg i hallen som närmade sig sovrumshörnan avbröt vi snabbt spelet och hafsade snabbt in korten, antingen under mattan eller min säng. vi blev riktigt bra på det, och det var många gånger som vi helt plötsligt "bara satt och pratade" när bror min öppnade dörren. men det är klart, vi misslyckades många gånger också, och minnesvärt är särskilt en gång när vi satt och spelade vändsjua en söndageftermiddag och när storebror öppnade dörren tittade han på oss med bestörthet i ögonen och sa:
- men... inte på en söndag!
där och då var vi inte så kavata, men just den situationen och vad han sa etsade sig fast och ett par år senare, när jag hade äntrat tonåren blev det ett litet ret tillbaka och han fick försöka förklara hur synden är lite mer synd på en söndag.

tilläggas bör att vi, under hela uppväxten, har spelat tärningsspel, i synnerhet yatzy. det har gått så långt att min sambo har refererat till oss som familjen yatzy vid något tillfälle. och vet ni vad? det var min samvetsgranne bror som lärde sina småsystrar att spela med pengar. det innan han lärde oss att det var syndigast med kortspel om söndagarna.

idrottare kan idrotta...

... men saknar oftast skills att prata. kollade på en tv-intervju med en fotbollsspelare på tv4:s nyhetsmorgon tidigare idag. hans vokabulär sträckte sig så långt att han kunde säga följande:
-nae... vi hade kul, vi hade roligt ihop.
-nae, vi festade som man ska efter en seger.

journalisten försökte få fram om det hade hänt något smaskigt på festen, varvid intressenten svara:
- nae, det var kul. vi hade roligt ihop.
observera att det är andra gången han använder de orden, det är inte jag som har dålig fantasi.
journalisten försöker vidare med att berätta om att han hade hört rykten om att lagerbäck hade sjungit och undrade vad det var för sång. intressenten svarar:
-nae, det var en fest och vi hade kul ihop.

tack vare hans otroligt ointelligenta och ointressanta svar blev intervjun otroligt tråkig och intetsägande. jag menar inte på att han behövde avslöja alla smaskiga detaljer, men ge vettiga svar och låt inte som att du snart har jullov  och går i åttan! för en gångs skull tyckte jag synd om journalisten, han försökte verkligen.

min slutsats: mediaträna atleterna, eller låt helt enkelt bli att intervjua. det blir faktiskt mest intressant så.

smått utmanad - om jag vill

hosanna skrev så vackert att hon ville se att jag tog mig an den här utmaningen, om jag vill. det vill jag :)

Vad gjorde du för tio år sedan?
för tio år sedan var jag luciakandidat till värö lucia. jag var 15 år och gick nian. min bästa kompis var annelie sundholm och jag var kär i hennes bror jonas.

Vad gjorde du för ett år sedan?
jag och albin var ett ganska nyetablerat par då, åtminstone offentligt sett. vi pendlade mellan hans och min lägenhet och hade det bara bra. vi hade filmkväll varje onsdag och på tisdagar, liksom nu, var det pysselkväll.

Fem snask jag gillar:
turkisk peppar, skolkritor, lila kryptoniter, mörk choklad och.... zoo.

Fem sånger som du kan hela texten till:
1. tryggare kan ingen vara 2. stilla natt, heliga natt 3. jul, jul, strålande jul 4. nobody's wife(/anouk) 5. perfect (/alanis morissette)

Vad skulle du göra om du var miljonär?
betala lån. köpa lägenhet/hus. inreda vårt hem. köpa ytterligare en hund. ge albin en bil. spara. dela med mig.

Fem saker som du gillar att göra:
handarbeta, fika, träffa min familj, träffa mina vänner, mysa.

Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
håller med hosanna, inga axelvaddsplagg för min del. jag skulle inte klä mig i mintgrönt. jag skulle inte köpa färdiga plättar, second hand-trosor eller pyramidspelvaror.  

Fyra favorit saker:
min dator, badkaret, sängen och bokhyllan vi har i sovrummet.

Fem personer som jag gärna vill se göra den här utmaningen... om de själva vill:
em, annie, linnea, therese, sandra.

bjuder på hårrår

jag har alltid varit blond och när jag gick i åttonde klass ville jag prova på hur det var att vara brunett. jag hade sedan en tid färgat håret på min kompis och nu bestämde vi att vi skulle ha en hårfärgardag som innefattade oss båda. sagt och gjort, vi cyklade iväg till affären och valde bland alla nyanser. för min del blev det en mörkbrun med en aning röd ton. kastanjebrunt. min kompis valde samma färg som hon brukade.

väl hemma hos min kompis började jag smeta i färg i hennes hår. eftersom jag är en noggrann människa var det viktigt att varje litet hårstrå skulle få färg på sig. min kompis var inte fullt lika noga på mig - det var första gången hon färgade håret på någon och var inte medveten om vikten av noggrannhet. hennes slarv uppdagades när jag hade sköljt ut smeten i håret och det visade sig att jag hade en bred, diagonal rand på 6-7 cm där det var flammigt blont/kastanjebrunt. som batik ungefär. inte så snyggt. att jag dessutom inte hade koll på resultatet av färgning med röd ton i blont hår gjorde ju inte saken bättre. det var mer rött än brunt.

jag kom hem och mor min blev förskräckt. på med mössa på mig och sen ner på affärn igen. håret skulle blekas. med ny färg for vi till min moster som har varit hobbyfrisör under större delen av hennes vuxna liv. hon skulle nog ställa mitt misstag till rätta. trodde vi. hoppades vi. men håret blev orange-rosa. när vi kom hem var mamma desperat och tog aceton på en bomullstuss och började dra över tesarna mina i hopp om att de skulle blekas. det hjälpte inte. jag stannade hemma från skolan i två dagar och bad naivt till gud att han skulle göra mig blond igen över natten. det hjälpte inte. mormor tyckte att jag hade förstört mig, men rara moster kerstin sa att hon tyckte att den nya färgen gav min hy en fin lyster. jag tror man kallar det för en vit lögn.

mi casa es su casa

i förrgår hade jag besökare från 43 olika ip-adresser. jag är superglad att så många finner tillräckligt intresse för min blogg för att gå in och kolla läget. nyfiken som jag är undrar jag: vilka är ni? kan ni inte vara gulliga och skriva en kommentar på det här inlägget? det vore väldigt trevligt!

ekosof sökes!

det finns flera saker som jag hellre skulle vilja göra än att läsa idag. jag vill:

1. sy vidare på paketkalendern. den kan kanske bli klar till 1 december om jag ligger i.
2. skriva den där boken jag har börjat plita ner.
3. röja fint i vårt kök.
4. gå en långpromenad med hunden.
5. laga lyxig mat. framför allt vill jag ha frukost nu.

om jag ska hinna allt det här så finns det ingen tid för mig att läsa. men om jag läser 10 sidor, då kan jag vara lite nöjd. den är ju, trots allt, skriven på utrikiska. (olle, oroa dig inte, det hör inte till c-uppsatsen. när jag får de böckerna ska jag läsa hela dagarna, varje dag.)

jag ska förresten skriva min uppsats om ekosofi, så om det är någon ekosof som tittar in på sidan, m a i l a  m i g! jag behöver, smått desperat, få tag i en livs levande sådan.

mardrömmar om visdomständer

jag har bokat tid för att ta bort visdomstand #2. den 11 december ska ingreppet ske, och jag är inte lika lugn nu som jag var inför borttagningen av den första. det märks inte så mycket om dagarna, men om nätterna drömmer jag mardrömmar om det.
det enda jag egentligen minns från det att jag tog bort den första visdomstanden är att jag fick bedövningssprutor. jag som inte ens är lite rädd för sprutor drömmer vansinniga drömmar om just sprutorna i munnen, att de är stora som tusan och gör fruktansvärt ont att ta.
en annan, helt surrealistisk sak som jag drömde nu i natt var att jag kom in till tandläkaren och de stod och pratade om patienten som hade varit där före mig.
-ja, den stackarn, vi fick ju med en del av nyckelbenet när vi tog bort tanden, sa tandläkaren.
-det kan ju bli så eftersom visdomständerna kan bli 15 cm långa, svarade tandsköterskan.

gissa om jag sov oroligt i natt...

förresten. jag har börjat skriva på en barnbok. jag har bestämt att den ska tryckas, med bilder och allt, men bara i ett eller två exemplar. en till mig och en att ge bort till tre noga utvalda barn.

glömde uppföljningen...

...på hur håret skulle bli efter tvätt och inpackning. nåväl. idag är det nytvättat och jag använde samma produkter som sist. alltså, ingen gelé. håret känns absolut inte torrt i topparna längre och för att ha nästintill ingen styling i är mitt hår förunderligt livfullt. dock tycker jag att håret är snyggare när jag har i lite gelé och lockarna blir mer strukturerade och väldefinierade, så jag ska leta rätt på något gelé som inte har samma effekt som wellas har på mitt hår. (obs! många andra på forumet använder just wella, så för de flesta hårtyper fungerar det bara fint. i mitt hår fungerar det kanske bättre om jag inte använder det vid varje tvätt.) men här kommer dagens bilder. det är lite klurigt att försöka ta en bild på sig själv bakifrån :P

 

honung i håret

nu kommer det en uppdatering igen. jag har haft trubbel med att få fram lockarna. efter att jag tvättade med schampo kom de ju fram jättefint, men sen, allt eftersom blev det bara svårare och svårare för håret att locka sig. dock fortsätter volymen öka från rötterna, så utan styling i hårbotten har jag verkligen mer volym nu än innan med root lifters. men ändå. jag vill ha lockigt hår, med tanke på att jag har självfall. så jag vände mig till forumet och skrev om mitt bekymmer. fick flera svar och kom fram till att jag ska skippa gelét som jag använder ett tag, byta balsam som jag tvättar längderna med (ska alltså fortsätta med coop x-tra i hårbotten, men använda ett som återfuktar längderna) och göra hårinpackningar nu och då. kanske någon gång i veckan eller så. anledningen till att jag ska skippa gelét är att det kan tynga ner mitt hår lite ändå, eftersom det tyngs ner så löjligt lätt.

annika, som är site admin på
www.lockig.se, ska skicka hem ett par prover hit, så jag ska se om ett annat balsam från lockbutiken fungerar bättre på mitt hår. ska bli mycket intressant att prova!

så idag har jag än en gång tvättat med schampo (två veckor sedan nu, och mitt hår behöver troligtvis tvättas varannan-var tredje vecka med schampo med tanke på min hårtyp) och gjort en hårinpackning med gla balsam och honung. satte slutligen i lite balsam i håret efter att jag sköljt ur inpackningen och håret bara sög in det med en gång, så jag fick slänga i lite till. ploppar håret nu, så det ska bli intressant att se hur det blir när jag tar av den sen! sprayade förresten i lite av jessicurl gelebration spray innan ploppningen.

bild kommer senare.

dags att ta hand om fröken

igår var jag sådär förfärligt flitig hela dagen med att fixa saker runtom mig så det blev bra. idag är det dags att ta hand om mig själv. framför allt mina stackars, bortglömda fötter. steg ett: fotbad. där är jag nu. det hela ska, efter några mellansteg, avrundas med olja på fötterna, fötterna i plastpåsar, raggsockar på plastpåsarna. så ska jag vara så en stund. har lärt mig att man ska ha det så en hel natt, men jag tänker att jag kan göra det snart igen. två timmar i nuläget lär ju inte skada, right?

har tvättat idag. så kan jag vara helgfin i favoritkläderna mina. har varit ute och gått. aktiverat både mig och saga. och dee. fast han aktiverade mest sig själv. faktum är att det var han som initierade det hela. en timmes promenad. inte illa pinkat.

vi har en granne som är nazist. eller rasist. jag har inte riktigt koll. men han har rakat huvud, bomberjacka (vet tusan inte hur det stavas), och stålhätteskor. för att sätta kronan på verket har han skaffat en rottweiler. det känns inte så bra. fast han är en förbaskat rolig karaktär i det att han är finsk. jag gillar verkligen finländare, men det känns bara som att han införlivar karaktären i yrrol som är blind nazist/rasist och tillsammans med en zigensk kvinna. jag vet inte, men som rasist hade jag nog förespråkat att alla ska stanna i sitt hemland för att garantera att inte raserna korsas. tack och lov är jag inte lagd åt det hållet. men hur som helst. ska jag låta bli att se det komiska i det kan jag ändå lite starkare hävda att det borde vara så att man ska ha licens för att få äga en kamphund eller en hund med väldigt stark revirkänsla. eller varför inte licens för att ha hund över huvud taget? jag menar, seriösa hundägare har väl knappast något emot det? den där rottweilern kommer ju enbart agera penisförlängare åt den där grannen med den sönderrivna finska flaggan på altanen. sånt imponerar mig föga. men vem vet? han kanske gör en jättefin hund av valpen? man kan ju alltid hoppas.

ikväll ska vi till bee och dee och äta middag och umgås. det ska bli utomordentligt trevligt!

nu kan jag berätta

jag har möblerat om så det är fint både i sovrummet och vardagsrummet. plus att jag har tokstädat hela lägenheten. dammat, dammsugit och torkat golven. det senare gjorde jag två gånger för vattnet blev så förfärligt skitigt av första varvet. nu är det fint i alla vrår. det enda jag inte har gjort idag som jag tänkte göra är att gå upp med höstjackorna till förrådet. det får bli imorgon.

albin vet fortfarande inget. men det är säkert att berätta, för jag vet att han sitter på bussen hem och kan inte tjuvläsa min blogg då.

flitig lisa välter ofta liten tuva, om och om igen

jag är förskräckligt duktig, jag. mer än så tänker jag inte säga förrän i nästa inlägg. för min duktighet är en överraskning till albin.

åh... ännu en. fast det var ett tag sedan sist!

Snusar du och/eller röker? icket
Jobbar du eller pluggar? pluggar. eller... pluggar och pluggar. jag är student.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? jag ställer sällan klockan faktiskt. men jag brukar vakna av albins som ringer där vid 7-snåret.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? i det ögonblicket står jag hellre bakom kameran, men det är kul att ha bilder där jag själv är med också. så både och.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? möbler
Har någon någonsin kallat dig lat? o ja
Vem skickade ett sms till dig senast? camilla
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? jag har ingen cd-spelare. spelar skivor i dvd:n, men lyssnar oftast på musik jag har på datorn.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Vanlig, fast laktosfri, mjölk
Bästa musik? just nu julmusik. helst peter jöback. hans ögon glittrar så förunderligt :)

Vart skulle du vilja resa? först och främst skulle jag vilja utforska... sverige! men utomlands vill jag gärna besöka norge och marocko 

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? nej.
Använder du huvtröjor? inte så ofta. kanske någon gång i veckan.
Kan du vissla? jo. jag minns faktiskt ögonblicket då jag frambringade mitt första visselljud. stod vid altandörren hemma hos mamma och pappa och tittade ut. jag hade försökt hårt några dagar, och sen plötsligt lät det. jag var skitstolt! minns dock inte hur gammal jag var. kanske 5, 6 eller 7.
Har du någonsin deltagit i en demonstration? mamma drog med mig och syrran på en när vi var små. då demonstrerade vi för att turkbulgarerna skulle få stanna. det är det enda demonstration jag har deltagit i. detsamma gäller nog även mor och em.
Vad hatar du mest av allt? dumheter och elakheter
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? jag vet inte jag.... grinade när jag åkte maria nyckelpiga på liseberg när jag var liten, och det kom tårar när jag åkte den när jag var 17. åkattraktioner är inte min grej riktigt. dels är jag rädd, dels mår jag illa. uppskjutet och höjdskräcken tycker jag dock är lite kul.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? med största säkerhet, ja.
Tittade du på tecknat när du var liten? jo
Är du blyg inför det motsatta könet? det vill jag inte påstå.
Vilken alkoholhaltig dryck gillar du? jaa... vin, vitt som rött, öl, cider, drinkar.
Vad är ditt drömyrke? nu tycker jag det vore kul att bli frisör. fast lärare är också kul.
Vilken film kan du alla replikerna till? ingen.
När flög du senast? jag minns inte, men jag är rätt säker på att det inte var toklängesedan. eller jo.. det var det nog. flög jag ner förra julen kanske? ner till götet alltså. jo, det gjorde jag nog.
Läser du för skojs skull? ja, men inte så mycket som jag skulle vilja läsa.

Pratar du några andra språk? jo, men jag är löjligt ringrostig på alla språk jag talar.
Har du gråtit offentligt? det har hänt.
Vilka gör du, önskningar eller planer? just nu önskningar. fast planer också, men jag är en drömmare och då blir det nog lätt önskningar.
Försöker du alltid lära dig nya saker? nej. men jag försöker lära mig saker varje dag.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar? jag trivs bra utan som det är nu.

Kan du kasta macka? jo, fast inte så många hopp. max 7 eller 8.
Har du någonsin varit på Jamaica? inte det, nej.
Vad har du med dig in på bion? godis.
Vem är din favoritlärare? lasse som jag hade i svenska, filosofi och religion. han är anledningen till att jag läser till lärare.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? tveksamt. inte för att jag har något starkt emot tatueringar, utan snarare för att jag antar att personen är på ett sätt som jag inte attraheras av. jag skulle dock inte ha något emot att albin tatuerade sig.
Gillar du att flyga flygplan? nae... jag mår lite illa när jag flyger.

När sov du senast på golvet? varje natt gör jag det. fast sängen är emellan. men våran säng har inga ben än. det är prio ett på inköpssidan.
Vilken är din favoritdrink? välgjord mojito
Vem sov i din säng senast? saga. hon låg kvar efter att jag klev upp imorse.
Gillar du din boendesituation? indeed i do.
Vem älskar du? min familj (albin och hans familj ingår också i familj) och de jag kallar vänner.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 8,5 är idealiskt. fast jag fungerar även med färre timmars sömn. risken med många nätter med kass sömn är att jag kanske inte är så charmig och rar som jag brukar vara :P
Tittar du på film ofta? max en gång i veckan.
Äter du frukost dagligen? ja, men som det är nu kan frukosten bli så sen att jag hoppar över lunchen.

Är dina dagar fullbokade och stressiga? nej, jag vill att mina dagar ska ha ett lugnt tempo.
Ditt bästa godis? salt
Hamnar du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? när jag gick i småskolan, JA. nu, not so much.
Vilken är din favoritfrukt? hårda conferencepäron
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? inte en chans

Hur gammal blir du nästa födelsedag? 26
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? stavning, ja, alltid. grammatik, när jag skriver viktigare texter.
Tror du på liv på andra planeter? ja, jag tror på l i v på andra planeter. inte marsgubbar.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? minns inte. var sur igår eftermiddag på albin i ungefär 10 minuter, men inte arg.
Tror du att Gud är man eller kvinna? jag tror att gud saknar kön, men är både manligt och kvinnligt.

Gillar du senap? ja

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? det ordnar sig.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? jag är lite för harig för det, jag.
Sover du på sida, mage eller rygg? mest på sida och lite på rygg och lite på mage
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? i mitt huvud är jag amèlie poulain, men inte nödvändigtvis i mitt uttryckssätt
Har du någonsin köpt något från eBay? inte det, nej
Skulle du säga att du är trendig? nästan aldrig medvetet trendig. dock äger jag trendiga plagg.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? jag ser inte på vilken skit som helst. faktiskt.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? inte om det händer nån gång, men om det är normen, så ja.
Vilka böcker har fått dig att gråta? mm, jag gråter när jag läser bröderna lejonhjärta. fler böcker har fått mig att gråta, jag minns bara inte vilka. men sorgliga böcker. sånna där alla dör.
Vad är du allergisk mot? laktos
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? inte det minsta.
Vilket djur skulle du helst vilja vara? en... hund. en liten knähund. som saga ungefär.
Om du fick byta kön för en dag vad skulle du vilja göra då? donnow
Vilken kändis skulle du vilja byta liv med? emma hamberg.


egentligen...

... är det inte lite konstigt att det inte finns sopsortering i alla soprum tillhörande hyresrätter runtom i landet? är det inte ännu mer konstigt att det inte finns något krav på det ifrån kommunerna? och ännu konstigare att beslutsfattarna vid landets högsta instans inte beslutar om en sådan liten sak som får så stora och positiva följder.
vi har sopsorteringsrum på vårat kvarter. det gör det så mycket mer självklart att faktiskt ha olika behållare för olika sorters sopor. så enkelt för svensson!

mer om tandagnisslan

fick veta att han som drog ut tanden på mig nog inte kommer vara kvar efter nyår. synd, eftersom han uppenbarligen har justa skills. hur som helst, det började brinna i knutarna när det gällde att skaffa en ny tid. tog det sista jag hade på sparkontot när jag betalade förra tandläkarräkningen, så jag befarade att jag inte skulle ha råd att ta den andra tanden innan mr. ta-ut-visdomständer slutade. ringde och kollade med mor, och det verkar som att det hela kan lösa sig med ett litet lån. annars ordnar det sig ändå. hur som helst, så ser det ut som att lucia kanske inte blir firat så värst mycket i år för min del. bokade tid och fick en den 11 december. aja, inte för att vi firar lucia som tokar. huvudsaken är att jag kan äta gott, prata och inte ha ont över jul. och, jag menar, lussekatter är så mjuka att tungan och gommen kan få samarbeta. så lite lucia blir det nog ändå :)

vi älskar god mat

läste ett inlägg av hosanna om mat och i det inlägget hade hon länkat till ytterligare en person som var medveten om vad hon handlar, och framför allt vad maten kostar. jag var och storhandlade idag och det var väldans mysigt. jag gillar att storhandla när det inte finns något som stressar mig. idag var det en sådan gång. mellan rader av mat sköt jag kundvagnen framför mig, bara lallade på. och mitt i alltihop tänkte jag på månadskostnaden för mat. äter vi för en för stor summa varje månad?

mat får kosta, tänker jag. jag tycker om att äta god mat. både albin och jag trivs med att se fram emot middagar som faller oss i smaken. således blir det inte mycket av det som vi inte är så förtjusta i. jag och en kompis till mig (och säkerligen fler) känner att aldrig känner man sig så fattig som när man inte har god mat hemma. det behöver inte vara 82 olika sorters frukter eller fläskfilé varannan dag, men kanske att det faktiskt finns frukt hemma och råvaror som gör att man kan laga god mat sju dagar i veckan. god mat, vad skulle det vara då? tja, en hel del handlar om upplägget. soppa är en sådan rätt som kan kännas som torsdag i skolmatsalen, men med färska småbröd blir det inte så. eller att man dukar lite finare än andra dagar. hos oss har det blivit lite lyxigt med soppa, fastän att vi äter det varje vecka. vad jag, på ett väldigt luddigt sätt, försöker få fram är att lyxig mat inte alls behöver vara detsamma som dyr mat.

mat får kosta. vi vill gärna främja närproducerat och ekologiskt framtagna produkter. det närproducerade kostar inte ofta mycket pengar, och egentligen är det bara ibland det ekologiska alternativet gör en enorm skillnad i pris. i ärlighetens namn förstår jag inte varför man inte köper det ekologiska alternativet när det kostar lika mycket som det icke-ekologiska alternativet. jag tycker att det är värt de extra kronorna det kostar i slutändan när jag väljer ekologiskt, inget snack om saken. som jag ser det är det ett ansvar vi får ta för att få i oss bra mat och för att se till att vi tar hand om jorden vi bor på. viktigt är det också att handla närproducerat och därmed lite säsongsbetonat. varför? för att det ger oss variation i vad vi äter och gör transportsträckor så korta som möjligt. trots dessa två punkter köptes det apelsiner idag. och en massa annat som nog inte är helt miljövänligt, men där jag kan, där väljer jag det ekologiska och/eller det närproducerade. jo, och om kött! visst känns det lite knepigt att köpa köttfärs där köttet är fraktat från irland hellre än att köpa det svenska alternativet!

mat får slängas. jag får lite ont i magen över tvånget att ta tillvara på varje smula man har hemma. över att vara tvungen att äta upp fastän att det inte smakade något vidare (vi provar nya recept varje vecka). över att behöva äta upp fastän att man är så mätt att man känner att man mår illa bara av tanken på att behöva äta mer. så, oekonomiskt och o-miljövänligt som det är tycker jag ändå att det är okej att inte alltid äta upp allt jämt. oftast kan man ju lägga ner det man inte orkar i morgondagens lunchlåda, men om det inte blir lunchlådor eller om man glömmer maten framme för länge. eller om maten i kylen eller skafferiet blir för gammal utan att det var tänkt. på grund av min matfilosofi på den här punkten är jag förfärligt glad över att vi får kompost 2008. det ska bli sweet. för då går det tillbaka till jorden på ett smidigt sätt och slutar bygga på sopbergen.

vad säger ni om det här? är det viktigt med ekologiskt? hur handlar ni?

varför livet som student är mer än bra

1. nästa gång jag har skola är den 18 december.
2. nästa gång jag har skola är den 18 december.
3. nästa gång jag har skola är den 18 december.
4. nästa gång jag har skola är den 18 december.
5. nästa gång jag har skola är den 18 december.
osv.

varför? jo, jag har inläsningskurs och sen ska jag skriva en b-uppsats. det är förvisso ingen semester, men jag får gå upp när jag vill om dagarna och disponera min tid hur jag vill. i like it!

i övrigt längtar jag till jul som om hade jag ingen skam i kroppen.

tant gredelin

jag ångrar mig. rycket borde genast återkomma, eftersom det är middagsdags och albin ska skynda iväg efter middagen. dessutom tycker jag att icketand-värken borde ge med sig nu. jag är less på den. less på värk och hungrig.

tant grön

jag får mina präktiga ryck. ibland kommer de och stannar under längre perioder, oftast varar de bara en förmiddag eller så. idag spelar det inte så stor roll om det präktiga rycket jag vaknade med stannar längre än tills nu, eftersom jag har fått gjort viktiga och lite halvtråkiga saker som har varit anledning till smygdåligt samvete. jag har:

1. fixat med valwebben, så att poäng registreras och studiestöd trillar in på kontot även till våren. nåväl, helt klart är det naturligtvis inte än, det är en faktisk omöjlighet att slutföra det hela förrän om ett par dagar, då någon slags pinkod ska komma med ett brev på posten. men jag har tagit itu med det och sett till att allt fungerar. det känns väldans bra.
2. kokat tomtegröt. fast det var mest ett infall jag fick när jag organiserade i skafferiet och rensade ur saker vars bäst före-datum hade passerat. det var varken tråkigt eller ett måste. snarare en god frukost.
3. rensat bland alla betalda räkningspapper och satt in dem i min pärm. (snart dags att köpa ny. kanske får bli en som sträcker sig över 2008-2009?)
4. betalat mitt senaste tandläkarbesök. känns bra att helt och hållet lägga det bakom sig!
5. skrivit middagsmeny för veckan samt plitat ner allt vi behöver handla på ica maxi idag. och jag kom ihåg allt det som jag har glömt att skriva ner de senaste gångerna vi varit på affärn. om middagarna: det blir soppa tre dagar! två som vi brukar göra och en ny. italiensk kycklingsoppa. recept finns på
www.arla.se.
6. tagit en liten promenad med saga. men det var inte heller tråkigt eller något jag har skjutit på. stackars henne om jag hade väntat lika länge med promenaden som jag har med.... valwebben! (den började jag tjorva med i mitten på oktober... ) nu ligger hon och myser i mitt knä medan jag sitter här vid datorn. väldans trevligt med hund, må jag säga! :)

snart ska jag iväg till universitetet. om en halvtimme ungefär. tills dess ska jag bara vara.

we all go bananas from time to time

så sitter jag här, en söndagkväll. helgen är så att säga snart till ända. som ni, ihärdiga läsare, redan vet var albin på lan i helgen. jag har varit hemma mest. förfärligt skönt, faktiskt. igår hängde jag en massa med bee. hennes dee var nämligen också på lan. hur som helst, jag gjorde en liten pysseldag av lördagen. sydde gardiner och bakade lussekatter. (lyssnade på julmusik under tiden. shame on me.) sen kollade vi på en snyftare. och my, oh my, som vi snyftade sen då! crush hette filmen. inget mästerverk, men ett snyftverk. en typisk tjejfilm. det var orättvist länge sedan jag kollade på en sådan, eftersom albin tenderar att bestämma film när vi ska krypa upp i soffan med popcorn och öl och kolla på just.... film. skulle han få välja helt fritt och jag vara förvägrad veton skulle vi kolla på krigsfilmer och filmatiseringar av alla världens discoveryprogram. och filmer om politiska mord och aktioner. usch och fy! dessvärre får jag oftast ge med mig när det kommer till filmer i den senare kategorin. han har inte riktigt insett det fina i att få lov att slötitta på film. eller skratta åt skämt i en film. eller gråta över att det är så tragiskt i en film. eller bli lite lycklig för att allt är så finurligt i en film. som i amèlie från montmartre ungefär. jag har ganska många "jag-bestämmer-filmen!" innestående.

idag har vi firat några pappor. eller... egentligen har vi väl bara firat våra egna, fast min fick inte ett så storslaget firande av mig. bara ett telefonsamtal. albins pappa fick att hela familjen (räknat i grekiska mått) träffades och åt middag tillsammans. sen fick han ett par stövlar som han önskade sig.

så sitter jag här. och albin i soffan. kollar på bond som går på någon kanal. jag ska bestämt gå dit nu.

ps. min pappa är bäst i världen. på allt.

ibland känns tänderna vassa som sylar

yey me! idag kan jag tugga lite grann. det var bra, för vi var på livsstil-mässa på nolia och åt middag där för att fira albins syster. trevligt! sen for vi till linnea och david och åt tårta där. och nu är albin på lan. jag vet, han är lite nördig, men jag gillar det. så länge han inte är lan-nördig vareviga helg. och det är han inte.

jag sitter ensam hemma en fredagkväll. men det gör inget, för jag ska värma nyponsoppa och äta det med glass i. och titta på tv. gärna något blödigt program. ett drama eller så. det vill jag se. absolut inget läskigt, för jag ska ut med saga en sväng sen.

det lättar på't

ååh... jag borde få en överraskning. en överraskning som inte innebär att man måste prata eller gå hemifrån. det är tusan syndast om mig i hela världen. bra att det bara är en till gadd som ska dras efter det här. sen ska jag inte dra en enda tand till i hela mitt liv.

lista över varför man ogärna drar tänder:
1. det gör ont efteråt. i flera dagar gör det ont. och en stor del av tiden biter inte värktabletterna på det onda.
2. det kostar 1270:- per tand om man betalar hos tandläkaren. är man så groggy som jag var får man fakturan hemskickad och då kostar det 1320:-
3. det är lite svårt att äta ordentligt efteråt.
4. man ringer till josefin och berättar exakt samma saker två gånger om och man minns knappt någon av gångerna.
5. det finns en infektionsrisk. 7% får en infektion. dumt nog har jag fokuserat på de 7% och inte på de 93% som klarar sig utan infektion. jag bestämde mig för de 93% i morse. jag är en av dem, tänker jag.
6. man ser ut som en hamster. fast det är det inte så noga med.
7. på grund av smärtsamma efterdyningar sover man inte hela nätter.
8. man blir inte så mysig efteråt. mest gnällig, faktiskt.

jag behöver nästan en överraskning idag. något litet och fint, men som överraskar mig.

och förresten. det är bättre idag än igår. ganska mycket faktiskt.

aj

jag har förfärligt ont. och nu klingar verkan av ibumetin ut och jag får inte ta en ny förrän klockan 12. käkar alvedon, men de gör inte så mycket skillnad. jag önskar att det vore om en vecka nu.


ett stort tack

till alla som har varit involverade i framställningen av ibumetin och alvedon.

rena zoo här!

jag har blivit av med en visdomstand. igår blev jag det och jag har inget som helst minne av hur det var. jag minns att jag fick sprutor. lucka. sen minns jag att tandläkaren ledde mig till vilrummet. lucka. någon väcker mig. jag vill sova mer. någon väcker mig efter en stund. albin är där. lucka. jag vaknar hemma i soffan. under den senaste luckan var vi på apoteket och hämtade ut ibumetin och efter det for vi om ålidhems centrum och albin kilade in på affärn och köpte nyponsoppa och blåbärssoppa.
inatt förvandlades jag lite grann till en hamster. det ser faktiskt lite kul ut. dessvärre spänner det lite grann. menmen. fick höra att det är idag och imorrn det är som värst, så det fixar jag. lite orolig för att det ska bli någon infektion, men jag utgår från att jag klarar mig utan en. albin menar på att det inte gör något om jag får det, för hans del, eftersom vi fick den nya sängen igår. yey! så nu delar vi på 180 cm istället för 105. väldans skönt, faktiskt! :)

jag har utlovat en vinterbild. den kommer i detta inlägg. visar också på vilka vänner som numer hänger på vår balkong. håll tillgodo.
   

ps. pizzaslangen är albins initiativ, men hur white trash det än må vara kan jag inte låta bli att gilla den när mörkret faller på.

god morgon för alla!

videon är totalt värdelös, jag skulle faktiskt råda er att inte se den, men vad ni än gör, lyssna på en skön version av ett par bra låtar!

what a wonderful world!

mamma, kan man älska alla sina barn lika mycket?

söndagmorgon. albin sover. diskmaskinen diskar för fulla muggar. jag går omkring i linne och pyjamasbyxor. det är förunderligt behagligt att leva. perfekt vore det om jag inte var så hungrig som jag är. eller kanske egentligen lat, eftersom det är latheten som får mig att inte orka ordna fram frukost.

nåväl. skön dag igår. snön som föll då ligger kvar idag. yey! fast jag törs nog inte säga att vintern har kommit än. det vore lite som att ropa hej innan man har tagit första steget ner i vattnet på väg över ån. hur som helst. albin for och handlade lite igår eftermiddag och kom hem med det som stod på listan och tre överraskningschokladkakor. det var ju fint och rart, kan man tycka, men då bör man veta att jag bor med en mycket slug människa. han räknade ut att om han köpte hem choklad och var lite söt, som
job andersson, folklivsfanatikern, kunde jag inte säga nej när han bad mig baka chokladmuffins. så jag ställde mig i köket och grejade på och till slut kunde vi slå oss ner i soffan och kolla på crash och äta muffins, pepparkakor och chirre och dricka glögg och julmust. konstig, men god kompott.

jag har skoskav.

imorgon ska jag operera ut en visdomstand. kan inte säga att jag ser fram emot det, men jag ser fram emot att få det gjort.

jag måste kirra frulle nu.

vad som hände sen

att schamponera var absolut rätt val! håret på sidorna blev ordentligt lockigt med en gång, men håret på bakhuvudet har lite svårt att hänga med. av den simpla anledningen satte jag upp håret lite halvt, men på bilden nedan ser ni ordentliga lockar! i like.
håller tummarna för att allt hår ska lockas lika ordentligt nästa gång! :P


hair with flair

så kommer det, sent omsider, en uppdatering gällande håret. jag har inte skrivit om håret mitt det senaste mest på grund av att det nog inte är superintressant för alla att läsa om (ja, jag väljer faktiskt ämnen till ganska stor del utifrån vad jag tror att ni helst läser.) och sen för att det har varit lite småbekymmer som jag varit tvungen att ordna lite med. gällande håret då.

sist jag skrev om min kalufs la jag även upp jämförelsebilder från dag ett till dag åtta. dag åtta var håret prima fint. sen bestämde jag mig för att prova ett annat balsam att tvätta med. gla heter det och det doftar gott! :) trots att det, enligt förpackningen, är ett lätt balsam, var det för tungt för mitt hår, och trots att jag återgick till coop x-tras balsam och sköljde med citronsaft blev det därefter för tungt för att orka locka sig som det gjorde dag åtta. givetvis fick jag lockar, men inte alls så ordentliga. håret blev mer kraftigt vågigt. fint har det ändå varit, med mer glans än innan, och även mer volym ända från roten än jag hade när jag använde root lifters och paste up spray. så oavsett hur stora eller små lockar håret har haft har jag ändå sett skillnad i hur håret har mått på just glans och volym.
dock vill jag kunna få sådär toklockigt hår igen, så jag gjorde som admin-annika på lockig.se rådde mig redan innan jag startade med metoden. hennes råd? jo, eftersom jag har ett såpass fint hår (läs: tunna hårstrån) som jag har kan jag behöva tvätta det med sista-schampo-schampot någongång emellanåt. nu har det gått tre veckor sedan jag slutade med schampo, och tänkte att det nog kan vara dags, med tanke på att håret har blivit lite halv-tungt. därmed inte sagt att det har blivit fett. absolut inte! är det det man är rädd för gällande den här metoden kan jag berätta att mitt hår håller sig fräscht lika länge som när jag tvättade med schampo.

nu sitter jag här, med en t-shirt virad runt mitt hår. schampotvätten gjorde håret supersträvt (som jag innan var van vid) så jag blandade balsam och lite honung och lät det sitta i håret ett tag, som en liten mini-hårinpackning. sprayade i lite gelebration spray från jessicurl (köpt på lockbutiken, länk till den finns på
www.lockig.se). vi får se om ett tag hur det blir. jag kan faktiskt lägga upp en bild sen.

jag skrev till en början att jag skulle satsa på metoden i två veckor, och sen om det visade sig ge bra resultat addera ytterligare två veckor. jag är, som sagt, inne på tredje veckan nu, och som det ser ut nu är jag tveksam till om jag någonsin kommer gå tillbaka till att tvätta med vanligt schampo igen. så bra tycker jag att det här funkar!

med förbundna ögon ser man inte mycket

jag väntar otåligt på kung vinter. jag vill ha snö, frost, is, stjärnklara kvällar, minusgrader, mössa, vantar, tjocksockar och allt det där. och även fast det är plusgrader idag såg jag frost på en liten grästuva. det säger i alla fall att vintern är på väg.

saga och jag har varit på långpromenad. nydala runt. det är klarblå himmel och solen skiner. och det b l å s e r. som på västkusten en riktigt blåsig dag. friskt och kallt blir det helt plötsligt då. sagas stackars öron flög upp mest hela tiden, så jag fick agera öron-nervikare. allt för att undvika trubbel med de stackars hörselgångarna.

under promenaden blev jag vän med skogen. jag har som alltid haft en otäck känsla när jag varit själv i skogen och den känslan har tagit bort det där ljuvliga med att ströva runt bland träden. idag stannade jag upp och föreställde mig skogen som lite trolsk, som en vänlig skog som välkomnar och omsluter istället för en otrygg skog som består av kala, skrala grenar där hemskheter döljer sig. och det fungerade! skogen kring nydala är inte läskig. den är fin och faktiskt lite trolsk, när man tittar in i den. observera att detta gäller skogen om dagen. mörk skog har jag ännu inte mycket till övers för. den är d ö d s l ä s k i g!

igår kom det en liten katt hit. inte en riktig, men en flicka som sa "bus eller godis!". jag hade just innan sagt till albin att vi skulle köpa hem lite ifall det kom några barn hit. alltså, vi hade inget godis hemma att ge. lyckligtvis var det en mycket snäll kattflicka som lät bli att busa.

nu är det lunch som gäller. kanske, kanske bakar jag stekpannebröd idag. kanske.

imorgon ska vi på klungan först och sen på popup. lyxfredag!