idrottare kan idrotta...

... men saknar oftast skills att prata. kollade på en tv-intervju med en fotbollsspelare på tv4:s nyhetsmorgon tidigare idag. hans vokabulär sträckte sig så långt att han kunde säga följande:
-nae... vi hade kul, vi hade roligt ihop.
-nae, vi festade som man ska efter en seger.

journalisten försökte få fram om det hade hänt något smaskigt på festen, varvid intressenten svara:
- nae, det var kul. vi hade roligt ihop.
observera att det är andra gången han använder de orden, det är inte jag som har dålig fantasi.
journalisten försöker vidare med att berätta om att han hade hört rykten om att lagerbäck hade sjungit och undrade vad det var för sång. intressenten svarar:
-nae, det var en fest och vi hade kul ihop.

tack vare hans otroligt ointelligenta och ointressanta svar blev intervjun otroligt tråkig och intetsägande. jag menar inte på att han behövde avslöja alla smaskiga detaljer, men ge vettiga svar och låt inte som att du snart har jullov  och går i åttan! för en gångs skull tyckte jag synd om journalisten, han försökte verkligen.

min slutsats: mediaträna atleterna, eller låt helt enkelt bli att intervjua. det blir faktiskt mest intressant så.

Kommentarer
Postat av: puckolie

Med tanke på den minst sagt spända relationen mellan svenska landslaget i fotboll och media tycker inte jag det är direkt konstigt att han inte komenterar eventuella uppträdanden av självaste förbundskaptenen.
Tror också att Landslaget har en tämligen strikt alkoholpolicy under sina sammankomster och fömodligen hände det inte så mycket mer än att dom hade roligt ihop.
Kan inte reportern bara respketera att han inte vill prata om det och gå vidare med sina frågor. Eller hade han bara den och hoppades på sitt livs scoop? ;-)

Postat av: Daniel

Håller med puckolie, det är högst avsiktligt att han svarar som han gör. Att ge reporten lillfigret är som att släcka bränder med bensin....

2007-11-22 @ 17:35:53
Postat av: annelie

men ååh. det är ju inte bara han som svarar som om han vore en högstadieelev! det är systrarna kallur, therese alshammar (trots att hon verkar ha ryckt upp sig lite), det är karolina klüft, anja persson. alltså, inte bara en fotbollsspelare ur svenska landslaget.

2007-11-22 @ 17:41:24
URL: http://annelufs.blogg.se
Postat av: Daniel

Jaa, dom vet ju att media bara vill sätta klorna i dom om dom öppnar sej ju... Är det konstigt?!! Speciellt när dom kommersiella skitkanalena (3,4,5 typ) interjuvar, de vill ju bara ha många dumma tittare för att tjäna mer pengar..... Om någon skulle interjuva dej seröst om ditt jobb, skulle du villja sitta prata om dina firmafester då vad du och dina kollegor gjorde på fyllan tex?!? Vad tillför det?

2007-11-22 @ 21:12:31
Postat av: annelie

vad sägs om ett vettigt svar på "hur kändes det efter matchen igår?" "hur var stämningen i lagen?" det är ju inte alls fula frågor. men jag tänker verkligen överlag på vad idrottare svarar på frågor.

2007-11-22 @ 22:37:53
URL: http://annelufs.blogg.se
Postat av: anso

måste göra ett tillägg i debatten, när en reporet frågar"hur kändes matchen" "varför...bla bla bla" men är rätt tom och ofta (läs alshammar) besvien efteråt, man vill bara ge någon på käften, inte alls intresserad av att svara på frågor som de ändå i 9 fall av 10 ändra svaren på. Tror att då jag blivit s.k citerad, så är hälften av orden inte de jag sa. Och vad det gäller fotbollspelaren....så såg det eu som de hade ganska roligt i viplougen på cafet :) haha, fast vi andra mer lagom hade det roligare på dansgolvet!!!!

2007-11-27 @ 21:44:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback