poffpoffelipoff-rök

jag röker inte, men under något år där i gymnasiet när jag var sjukt ball så gjorde jag det, mest för att visa hur ball jag är. jag tror inte att folk i allmänhet röker för att de vill vara balla, utan för att det är en vana, vars kortsiktiga effekter de uppskattar.

lika lite som jag röker tycker jag om att kritisera människor, allra helst när personerna liksom inte ställer sig i rampljuset och därmed offentliggör sig, men ibland undrar jag vad cigaretter gör med folk (observera att jag lägger skulden på cigaretterna främst och inte människorna som röker dem).

idag har jag blivit utsatt för passiv rökning av sju rökare. sex av de sju rökarna stod just utanför dörrarna in till samhällsvetarhuset. jag vet inte, men det är liksom så att jag väljer att inte röka, och då vill jag ju heller inte bli passiv rökare. samtidigt har jag det bekymret att jag, för att ta mig till min föreläsningssal, måste ta mig förbi människorna som blossar för fullt.

den sjunde som såg till att jag blev lite mer passiv rökare gick på gångbanan och rökte. en hel cigarett passiv-rökte jag. fast jag inte ville. jag lät bli att andas till och med, fastän att det i sig kappast kan räknas till ett sunt beteende.

nåväl. man kan ju undra vart man kan röka utan att det stör andra. svar: det kan man inte. men man kan vara vettig i alla fall, och visa lite respekt för andras val att inte röka och därmed kanske gå några steg ifrån ingången så man, som icke-rökare, slipper få i sig så förfärligt mycket rök. eller att man står utanför busshållplats-kuren och röker. a. folket förstår poängen.

det är det som har flängt runt i mitt huvud idag. spännande liv, va?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback