och jo...

...jag tog tag i det där med klippning och färga håret. den 27 februari blir det av. klockan 15.00, sedan kommer damen gå därifrån med både ny färg och frisyr. o, jag önskar att payday vore närmre ändå.

nu är min pärla frisk

med pärla syftar jag på min laptop. och soppan blev god och brödet blev precis som jag vill ha det. och anna ternheim blev årets kvinnliga artist, enligt grammisgalans jurys önskan. och min. ikväll kommer jag kunna somna riktigt gott.

när jag ser den här bilden...

...då vet jag att jag:

1. har en väldigt fin och go bästa vän.
2. verkligen behöver klippa och färga om mitt hår. jajks, har det verkligen varit så fint som det är på bilden?
122871-264

ooh. han älskar mig. verkligen älskar han mig.

jag har varit sugen på lila kryptoniter sedan torsdagkväll förra veckan. albin tycker att lila kryptoniter är, minst sagt, mediokra och intetsägande. han gillar sura godisar och choklad. cocosprickar var favoriten för ett par månader sedan, nu är godismeloner det som står högst i kurs.

albin har en väldigt god karaktär, och som överraskning köper han inte hem sötsaker, även om han vet att det verkligen skulle gå hem hos mig. nä, istället köper han, för att ta gårdagen som exempel, fiskpinnar med fullkornspanering. jag tycker att han är störtskön. see, vi båda är ganska smala och skrangliga, så det är ingen bantningshint eller så. det är bara bra för kroppen att leva hälsosamt.

nåväl. igår var det smällkalla vintern här, men ändå, ändå erbjöd han sig, bara sådär, att cykla till godishuset och köpa lila kryptoniter. så slängde han i några godismeloner och zigzag (tror jag de heter) bara för att få egen lön för mödan. och det ska han naturligtvis ha.

han är så fin och fantastisk och jag förstår inte hur jag kan ha charmat honom till den milda grad att han vill vara med mig, bara mig. aah!


antibiotika för datorer

det finns ett allvarligt och snabbspridande hot på min dator, berättar det utgångna anti-virusprogrammet för mig. jag får lite panik, vill inte att alla mina bilder och sånna grejer ska försvinna. så jag har fått simon att fixa lite anti-virus och ikväll ska han komma hit och hjälpa mig bli kvitt alla datorbekymmer. i gengäld ska jag baka frallor till honom. jag ska även baka lite bröd till oss, som vi kan ha till potatis- och purjolökssoppan som blir till middag idag. smarrigt!

i björksele med vänner

simons föräldrar har ett hus i björksele som vi fick låna för helgen (tackar och niger det allra finaste jag kan), så vi for dit i fredags och hem igår. det var vanliga gänget och helgen gick ut på att skotra. fast angelinn och jag fick låta bli. det var alltså ganska könsindelat på så vis att kvinnorna var hemma och männen ute och körde skoter, men det gjorde ingenting.

nåväl. det tycks kanske vara lite överdrivet att säga män om de 21 och 22-åringar som var med, men jag vågar nog påstå att de genomgick den ritual som tog dem från att vara killar till män. see, på söndagen när vi vaknade runt nio-tiden, då var det -32 grader. det lät först lite tveksamt om det verkligen skulle bli en skotertur i den kylan, men de bestämde sig för att när det var -29, då skulle de fara, och -29 blev det ganska snart. så de tog sig iväg, och blev borta två och en halv timma. vad de inte vet är att det blev kallare under tiden de var borta, men inte kallare än -32. det är för övrigt det kallaste jag har varit med om, såvitt jag vet.

happ, happ. här kommer lite bilder från helgen. flera av dem är från promenaden jag, angelinn och emanuel tog i lördags.

jag har ingen skam i kroppen

därför lägger jag upp bilder som är sådär. här är lite vinter från umeå och för två veckor sedan, ungefär.
om exet till mitt ex och andra saker

jag har svårt att berätta roliga saker om mitt liv som det är nu. menar inte på något vis att det skulle vara så att jag lever ett tråkigt eller otillräckligt liv, bara att det liksom inte händer så mycket om dagarna värt att berätta om. jag är ju, som bekant sjukskriven, men bara en vecka till eller så. och om dagarna tittar jag på tv, försöker på bästa vis underhålla er här och äter mat som jag värmer i micron. ser ni ett ganska ospännande levnadsmönster? om kvällarna, däremot, då händer det grejer!

igår, till exempel, hade vi fikabesök. det var en linda som var här, och man kan säga att det var första gången vi riktigt fick prata, hon och jag. det roliga är det att vi delar ett ex, och en gång i tiden var hon lite mystisk för mig. alltså fint och ljuvt mystisk, inte konstig mystisk. till råga på allt var och är hon äldigt vacker, så man kan nog säga att jag kände mig väldigt underlägsen, trots att jag tog över hennes gamla pojkvän. men nu var det jättekul att träffa henne. väldigt trevlig, må jag säga!

denna helgen kommer nog ändå bli ganska händelserik. vi ska till björksele, kompisgänget, så ska större delen åka skoter och jag, angelinn och emanuel tror jag det blir som vaktar huset medan de andra är på vift. jag ska försöka komma ihåg att ta med kameran så jag kan bjussa på lite bilder när vi kommer tillbaka. och jo. på söndag blir det kalas, för då fyller håkan år. nog är det svårt att inte ha förväntningar på en helg med planer som dessa.

ännu en

Vilken var den senaste filmen du såg?
stolhet och fördom, den korta. ska kolla på den långa versionen om ett tag.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
två gånger, och det var inför operationen och kvällen jag hade opererats.

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
vanlig, såklart.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
kanske

När var senast någon stötte på dig?
no idea. jag lägger inte märke till sådana tendenser längre.

Använder du huvtröjor?
det händer!

Kan du vissla?
ja.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
bara en gång och då var jag så liten att det inte var något aktivt val, så det var egentligen mamma som demonstrerade och jag var hennes bihang.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
övertygad om det, men det är inget jag lägger energi på att bry mig om.

Vilken film kan du alla replikerna till?
ingen, faktiskt.

Äger du några band T-shirts?
över min döda kropp, något liknande kommer aldrig över tröskeln till mitt hem.

När flög du senast?
för en vecka sedan, lite drygt.

Läser du för skojs skull?
ja! när det är lugnt med studier läser jag jättegärna för nöjes skull.

Har du gråtit offentligt?

ja. på en buss i leeds, senast.

Har du en stationär dator eller en laptop?
laptop.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
ingen nödvändighet för att imponera på mig. snarare att man betalar sitt eget, för då slipper man stå i skuld till varandra på något vis.

Kan du kasta macka?
ja, men det var längesedan nu!

Vad har du med dig in på bion?
karra.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
jag tror inte det, för jag tycker inte att det är snyggt, så jag skulle troligtvis aldrig få upp ögonen för en heltatuerad man.

Gillar du din boendesituation?
nja, kanske inte helt nöjd.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
för att fungera: 6 timmar
för att må bra: 8,5 timmar

Äter du frukost dagligen?
ja.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
hahahahahahaha. AAAHahahahahahaha!!

Vilken är din favoritfrukt?
vindruvor, tänker jag är gott. men den godaste? vet inte, men kommer inte på någon annan som är godare just nu.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nej, absolut inte!

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
arg vet jag inte, men igår var jag fruktansvärt irriterad på albin.

Tror du att Gud är man eller kvinna?
jag tror att Gud är ett väsen som är både kvinnligt och manligt.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
pappa tycker att annelie är ett vackert namn.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
du förtjänar bättre än det här.

Sover du på sida, mage eller rygg?
ryggen, tyvärr. jag är så sjukt less på det!! sover på sidan om jag får välja.

Har du någonsin köpt något från eBay?
nope.

Tycker du om att krama folk?
o ja!

Skulle du säga att du är trendig?
nej, men fin.

Vad är du allergisk mot?
nickel.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
nee.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
morgan, hade jag velat heta iallafall. eller sune. helst sune.

mo cushle

vi träffades härom dagen och kollade på million dollar baby, några vänner. inte helt oväntat satte sig mo cushle på hjärnan, och jag har gått omkring och funderat på vem jag vill kalla just det. den personen, har jag kommit fram till, finns inte än, kanske aldrig kommer att finnas. men om jag någon dag får uppleva lyckan att få ett barn, så kommer mo cushle vara det viktigaste och finaste smeknamnet på det barnet.


två hönor och ett pro

vi kollade på p3 guld-galan igår, martina, albin och jag. alla tre känner att vi hänger med någorlunda i musikvärlden och tänkte väl att här kommer det komma tillfällen att briljera med sina kunskaper inom området. såhär i efterhand kan jag konstatera att jag och martina antingen är världsfrånända eller för gamla. eller så lyssnar vi inte på p3 nog mycket. albin, däremot, har p3 inpluggat i öronen ungefär 80% av sin vakna tid. han kunde i princip allt. eller a. nästan allt.

låt oss börja med brett anderson. jo, jag såg honom och kände igen honom. genast ville martina visa att hon visst kunde hela indiepopgrejen och sa: "ja, men är inte han med i Blur, eller Verve, eller....?" "nej", konstaterade jag. "suede". redan då började hon känna sig förlägen och kanske tänkte en stilla tanke om att hon skulle vara tyst ett tag. men det går inte, ty det är martina vi talar om.

nåväl. vi gick vidare till att skulla förklara för martina vem max peezay är och vad han gör för musik. jag förklarade att han gör hiphop. genast inflikade albin att det inte är hiphop riktigt, utan grime. jag och martina tittade på varandra och började tokskratta. ingen av oss hade en aning om vad grime är, så hiphop sa oss mer. shit, hur gamla är vi? 48? nåväl. albin förklarade tålmodigt för oss gammnuckor att det är en mer melodiös hiphop med mer av en refräng. jag fattar fortfarande inte vad det är i så fall som gör att att det är hiphop snook gör, och inte grime.

i och med detta med
hiphop och grime kom vi in på indiepop och emo och vad det är som skiljer de senare två åt. ingen vet, men jag gissar att det är samma skillnad ungefär som det är mellan hiphop och grime. aah!

de nominerade inom popkategorin var för oss helt okända. när två band hade presenterats började jag få lite ont i magen och tänkte att jag nog är ganska världsfrånvänd (men trots hela sommaren med p3 och i princip alla bilturer jag gör och lyssnar på detsamma har jag inte någonsin hört ett enda av banden!). när tredje gruppen presenterades började jag fnissa, av ren skräck. vid fjärde gruppen skrattade både jag och martina hysteriskt och visste inte vart vi skulle ta vägen riktigt. helt sjukt att jag kände till fler grupper, och deras låtar, inom rock-kategorin trots att jag vill påstå att den största delen av musiken jag lyssnar på kategoriseras som pop.

nåväl. jag har länkat musikstilarna till wikipedias förklaringar, utifall att nyfikenhet skulle uppstå. kan för övrigt bara konstatera att jag inte är en person värdig att säga att musik för mig är ett intresse, då det skulle vara att håna de som verkligen vill och kan musik.

vänner som heltidssysselsättning

eftersom jag är ganska nyopererad (en vecka sedan, igår) är jag sjukskriven och jag ska medge att ibland blir jag lite rastlös. framför allt igår blev jag lite rastlös. min underhållning är tvn, men bekymret är att på förmiddagarna är det mest bara skräp på tv. visst kan man kolla på en film när det är så trist utbud i tv-tablån, men det känns inte riktigt rätt. att kolla på film mitt på ljusa dagen, alltså.

dock är det så att angelinn och erik skaffar en vänner-box (alltså, en del, de har inte hela serien än) i taget och jag har lånat ett par. i söndags lånade jag en med 16 avsnitt och tänkte att nu är veckan räddad. vad jag inte tänkte på är att jag inte har så mycket att göra om dagarna och därmed all tid i världen att kolla på vänner bäst jag vill.

16 avsnitt betades av på måndagen. jag ska medge att det känns ganska surt i nuläget, men men. what to do? igår kollade jag på a walk to remember och oprah (det är ju nya avsnitt!!). idag ska jag kolla på den kortare varianten av stolthet och fördom (för att ta den långa i morgon och sedan göra en jämförelse. kanske skriftlig, bara för att jag kan.) och så ska jag kolla på timmarna, håkans favoritfilm. så blir det, fast nog i omvänd ordning. jag ger alltså vika för mitt känslomässigt grundade förbud mot film på dagen. mer kreativitet än så behövs inte för att göra mig nöjd.

nu är det bara en vecka och en dag tills stygnen ska tas bort. spännanade!


synd att jag inte är intresserad av försäljning

jag har, under mina levnadsår, blivit erbjuden att sälja saker vid ett flertal tillfällen. det har handlat om att sälja smink, hudvårdsprodukter och plastbunkar. två av mina jobb har gått ut på att sälja, ett på ica och ett på pressbyrån, fast i omvänd ordning. problemet är det att jag inte trivs med att kränga saker till folk. jag gissar att det har att göra med reaktionen på mina ambitioner att tjäna pengar i unga dagar.

jag fick en jättebra idé när jag var runt 5-6 år. under somrarna och på stranden sysselsatte vi barn oss med att leta fina snäckor när vi inte fiskade krabbor. poängen var att finna väldigt glansiga snäckskal eller pyttesmå. den som hade funnit det minsta snäckskalet (alt. bebissnäckan) vann. det var liksom det enda mätbara, för självklart tyckte man alltid att ens egna snäckskal var det glansigaste coh finaste.

nåväl. under hösten kom jag på att jag ville bringa lite sommar till mina fiskare till grannar. och jag tänkte att jag kunde tjäna pengar på det! så jag gick ner till stranden, plockade mest blåmusselskal och vita snäckor. några bebissnäckor kom också med. sen gick jag hem och prissatte skalen. mellan 1 och 5 kronor styck, beroende på hur stora och fina de var.

nästa steg var att gå till grannarna, som för övrigt består av farmor och farfar och farfars bröder med familjer. alla bröder utom en i farfars syskonskara är verkligen fiskare. eller a. var fiskare. de har gått i pension nu. jag gick i alla fall runt och sålde. affärerna gick riktigt bra. bäst gick dem hos stig och berit, för de köpte flera femkronorssnäckor.

väl hemkommen igen hade jag tjänat ihop sjutton kronor. en hel förmögenhet för mig där och då (och även nu, om man tänker vissa månadsslut). då kom dock mamma och pappa på vad jag hade sysslat med, och de tyckte att det var jättepinsamt och klargjorde för mig att man säljer inte snäckskal till fiskare. man behöver inte sälja något alls till grannarna, eftersom man får en veckopeng. sålde man saker till grannarna kunde grannarna lätt tro att föräldrarna var snåla och vägrade sina barn ens en veckopeng på några kronor. då skämdes jag. fast inte så mycket för att jag hade sålt snäckor till fiskargubbarna, för jag tyckte faktiskt att jag hade gjort ett bra jobb, och liksom viljan fanns där att tjäna mina egna pengar. men jag skämdes för att mamma och pappa tyckte att det var en pinsam sak att göra, mest pinsam för dem.

där dog mina säljarambitioner. men jag funderar lite nu på om jag inte hade kunnat bli världens bästa säljare. jag menar, kan man kränga snäckor till fiskare borde man väl ändå ha justa förutsättningar...

första duschen på god knows how long

visst låter det ganska äckligt! dock är det så att jag rör mig med tekniska termer. see, jag har förvisso rengjort min kropp sedan operationen, fast i tre steg och inte i en dusch. de tre stegen var upplagda såhär:
1. armar och armhålor. använd handduk för att rengöra.
2. magen och ner. in i duschen.
3. håret. albin hjälper mig.

allt dette meck för att slippa blöta ner kirurgtejpen som jag vill ska torka innan jag stoppar in boobsen i min granny-bra. jag känner mig lite obekväm med att strutta runt i albins kombolägenhet med bara tejp om brösten, så jag har undvikit det. fram tills idag. jajks, så bra den där duschen satt. det var längesedan jag uppskattade en som jag gjorde nu. det låter nästan som en sensuell upplevelse, men don't go there. det var bara bra att få känna att hela kroppen är ren och fin. det ni!

ibland undrar jag om inte barnaga borde återinföras

Tjuvlyssnat.se, Skoaffär i Piteå

Flicka ~4 är med sin mamma för att leta efter nya skor. Hon tittar på en storväxt kvinna ~45 som också tittar på skor.
Flickan: Är du en mamma eller en pappa?
Kvinnan (fundersamt): Jaa... jag är en mamma!
Flickan: Men varför har du skägg då?
Pinsam tystnad uppstår.


mark levengood - stay away from my boyfriend!

egentligen älskar jag mark levengood. han är så härligt sig själv och liksom mjuk och fin. och han bryter på den ljuvaste finlandssvenska man kan tänka sig! ja, jag får verkligen sinnesro när jag hör honom berätta något. men igår kom han och störde min sömn ordentligt.

i min dröm var jag och albin ihop och lika lyckliga och kära som vi är nu. men i verkligheten vill albin liksom inte kännas vid den här drömmen ens lite grann, så för hans skull kan vi fingrera hans namn och fortsättningsvis kalla honom för albert. nåväl. åter till drömmens värld. jag var verkligen lycklig och tänkte att jag hade träffat den som jag ville vara med tills döden skiljer oss åt. men så fick jag veta det som totalkraschade min värld. albert hade ett förhållande med mark levengood, och det var inga starkare känslor, bara sexuellt. fast de var liksom sådär fina mot varandra som han är mot mig, öm och omvårdande. jag föll i bitar, min värld likaså. albert tröstade mig med att han faktiskt inte var otrogen, eftersom det inte var en annan kvinna med i bilden. mark gav ju bara honom det jag inte kunde ge. how comforting... hela drömmen igenom var mark sådär leende och nöjd med livet och la nog inte alls märke till min hjärtesorg. jag minns inte ens hur drömmen slutade, för jag vaknade med ett ryck och var lite småbesviken på albert hela morgonen för att hans moral är som den är.

fast det är ju i drömmens värld. i verkligheten, när jag hade vaknat och berättat vad jag hade drömt om, bedyrade albin för mig att han inte har a thing för varken mark eller andra män, och han lovade dyrt och heligt att han inte saknade en massa grejer i vårt förhållande som han ville söka rätt på hos andra. han sa att han är lycklig med mig, bara mig.

albin var den enda jag inte lyckades bota

vi var hos sandra och david igår och spelade spel. det var verkligen en synnerligen trevlig kväll, och jag kan inte för mitt liv förstå varför vi inte spenderar mer tid med dem! det var en spelkväll inplanerad. egentligen skulle vi också spela spank the monkey, som jag fick i födelsedagspresent, men det hanns inte med. see, vi råkade prata alldeles för mycket (fast det gjorde ingenting) så vi kom på idén med spel runt midnatt. det blev hjärnsläpp. det går ut på att man ska gissa rätt alternativ på frågor som ställts i undersökningar och forskningsresultat. till exempel om tvillingar som växer upp tillsammans har mer likt beteende än tvillingar som växer upp på olika håll. (man kan ju lätt tro att det är det första alternativet, men så är det inte.) nåväl. helt plötsligt hamnar man i någons psykvård och då ska den personen bota den kranke genom att man ska svara samma på en fråga (med alternativ eller graderingsskala 1-10). jag lyckades bota david. jag lyckades bota sandra. de lyckades bota mig. men jag lyckades aldrig bota albin. lite skrämmande.

nåväl. eller dakle, som man säger på serbokratiska. vi är ändå kära och liksom upp över öronen förälskade i varandra och det finns inte någon som är så fin som han och som jag vill vara med alltidalltidalltid. men hur som helst. jag ska nog se över kalendern och planera in en middag med paret överst i texten! och snarast ska det bli av!

sent om kvällen, närapå natt

Favoritfärg: pappersfärg: röd, kläder: blå och grön, inredning: vit, svart och orange
Framtidsplan: Leva enligt min budget
Tre prylar till en öde ö: kudde, kastrull och en filt

Är du vegetarian eller vegan? nej
Hur många har du kysst? tillräckligt många
Hur många piercings har du? noll

Två saker du skulle vilja ha: pengar och en bil
Önske hångel: jag är ingen trånare längre, trist nog.

Pommes eller mos:
mos
strand eller storstad: strand
Något alla vet om dig: att jag inte är rädd för att höras
Vad blir du glad av? det frågade narkossköterskan mig. jag svarade vinter. förvisso blir jag glad av riktig vinter, men det ligger inte direkt på topp-10-listan... skulle nog svara mina nära och kära, i ett icke-narkos-tillstånd.
Vad gör du när du blir ledsen? drar mig undan
Vad är det första du köper när du varit pank länge och får pengar? köper?? jag betalar räkningar. men jo. jag köper mat.
Vad längtar du till? europaresan i sommar, till exempel
Favorit land: älskar sverige, skulle gärna vilja kolla in israel
Favotit stad: faktiskt umeå
Favoritsnabbmatställe: ååh. jag är så less på snabbmat. det ska vara riktig, hemlagad husmanskost.
Vad har du i glaset? vatten

Favoritsagofigur: jonatan lejonhjärta
Favoritte: grönt citrus
Favoritglass/ar: sandwich
Vilken film får dig att gråta? I am sam, till exempel. den och masjävlar.
Vad är skönhet? medkänsla
Vad är lycka? att vara älskad, om det så än är av sig själv

Om du fick 1 miljon: skulle jag betala av studielånet, spara och ge till bättre behövande
När grät du senast? jag minns inte, men jag har varit tårögd och lipig varje dag sedan operationen
När skrattade du senast? innan idag när jag och albin skojade om vår sjuka regering
Vad är du rädd för? girighet och illvilja
Vem är du rädd för? ingen speciell person, mer drag hos personer.

Favoritmat: kyckling och fisk
Maträtt du avskyr: bruna bönor och fläsk
Favoritgrönsak: färsk broccoli och avocado
Favorit frukt: vindruvor
Grönsak du avskyr: kokt blomkål
Frukt du avskyr: stjärnfrukt. den är bara fin men inte alls god!

Vacker människa: oprah, faktiskt. för hon sprider lite vishet i en förvirrad och egoistisk värld. och hon gör det som hon är.
Klok människa: jag tycker att min moster kerstin är klok.
Meningen med ditt liv: att leva kärlek och söka Gud
Vad åt du till frukost? macka och te
Gillar du svarta kläder? mm. men gärna färg också, på mig.

Vem hade du senast en seriös pratstund med? albin
Brukar du svära mycket? nej
Största misstaget som du begått? ignorerat mig själv och min intuition
Har du pojkvän? jepps
nått du ångrar att du inte har gjort: o, ja. men jag vill ogärna leva i saker jag ångrar, utan ser hellre framåt.  

Är du kär? ja!
Hur tidigt stiger du upp? strax efter att albin har gått till jobbet, vilket är strax efter åtta.
Gillar du att slåss eller? absolut inte
Hur många timmar sover du per natt? åtta timmar känns lämpligt
Saknar: min familj
Kan du stå på händer? nej, men jag kan hjula
Favoritserie: one tree hill
Gröna eller röda äpplen? gröna

Bra musikvideo just nu: ååh, jag är så less på mtv.
Bästa barnprogrammet: trasdockorna
Amerikanskt eller brittiskt: både och

duktigt klantigt, fröken albertsson

å naj, som jimmy roman skulle ha sagt. å naj, till att jag har lyckats kryssa i att jag bara ska ha studiebidrag denna terminen och inget studielån. å naj, till att januari blir en fattigmansmånad. har dock mailat csn och hoppas få svar snabbt, snabbt. man kanske kan åtgärda mitt trubbel ganska snabbt och smärtfritt? hoppas!


två dagar efter

jovars, lite öm är jag allt, men ändå. jag klagar inte. trodde det skulle vara så mycket värre. ska få hjälp med att tvätta håret sen, så blir jag fräsch. och med en annan bh kanske det inte trycker så förfärligt, tänker jag. jo, fru doktor, jag rör på mig, ser ut som en mentalpatient som jag går omkring och lyfter knäna högt för varje steg jag tar, runt, runt i lägenheten. allt för blodcirkulationen. we don't want the nipples to die, right?

kollar på tv och slumrar i samband med det, pratar i telefon och gymnastiserar långsamma, men ordentliga rörelser till det.

och jo. jag klarade av att raka mig under armarna idag. yey!

om operationen

jag vill nog inleda med att säga två saker:
1. jag har aldrig haft så snygga bröst som jag har nu, trots att de är tejpade.
2. jag luktar skitilla, en blandning mellan sår och sjukhus.

lägger upp lite snälla bilder från operationen. snälla vänner, känn er inte glömda av mig för att jag inte har ringt, jag är trött. jag ringer så fort jag kan! tack underbara människor för alla tankar, böner och tumhållningar!

jag mår bra, är fräschare än jag trodde jag skulle vara nu. har lite lågt blodtryck, så jag håller igång så gott jag kan när jag känner att det behövs.
nåväl. här kommer bilder och kommentarer.
  
1. kvällen före operationen. provar den bh som kommer passa efter operationen. jag och min roomie, terés, skrattade vettet ur oss!
2&3: dropp, ett par timmar före operationen. 

   
1. efter operationen, blodig och kompressad. ser ni att bh:n passar nu? :) jag var trött som bara den efter narkosen, ville bara sova, sova, sova. det vill jag fortfarande. till slut fick nattsköterskan säga till mig att jag var tvungen att gå upp och röra på mig så att blodcirkulationen kom igång.
2. ett dränage i vardera bröst. för att kunna röra på mig ganska obehindrat gjorde jag som terés, stoppade dränagepåsarna i varsin ficka i den vackra rocken.
3. me.


här är jag och terés idag, på ett café i solna innan vi flög hem igen. som ni ser är jag på benen, men återigen så vill jag bara sova och vila.  

mina bröst är små och purky, och jag är supernöjd, trots att de numer gör så att mina höfter ser baotabreda ut :)
näe, gott folk. nu ska jag lägga mig och vila, så jag orkar stå på benen imorrn!

imorgon sker det stora ingreppet

om allt går som planerat, vill säga. och det hoppas jag innerligt att det gör!!

mentalt läge: nervösare än jag någonsin varit förut, och det är ingen överdrift. ändå peppad till max. jag vill detta så otroligt gärna, samtidigt som jag går igenom någon slags sörjeprocess över att detta är sista dagen som jag får se mig själv som jag ser ut innan någon läkare ändrar på mig. men ack så skönt det ska bli för mina axlar främst, som nu känns mörbultade och dana. en väldig tvehågsenhet är vad jag känner. men det blir bra det här, det kommer bli så mycket bättre för min kropp.

tisdag den 16e alltså.

matt. 28:20 "jag är med er alla dagar."

har jag gjort er otåliga?

tänkte mest på att jag faktiskt inte har bloggat på hela dagen!! grejen är den att jag mest har legat i soffan och tittat på tv. vilat, som em sa att jag skulle göra, så jag inte blir det minsta förkyld. som en liten uppdatering på gårdagens sista inlägg kan jag berätta för er att den här damen har varit fräschare i huvudet idag, efter att ha sovit i 12 timmar. halsen är också bättre, men har liksom gåt från bra till lite sämre nu på kvällen. jag tror helt ärligt att det handlar om att jag är så sjukt spänd hela tiden, att jag andas konstigt så jag får ont i halsen av det. jag måste slappna av, men det går nästan inte. jag är livrädd att de ska säga "nej du. du är inte tillräckligt frisk, så åk hem". det vore min fasa. men varför skulle det hända? jag ser inte att det skulle komma något gott ur det. nej. jag är väl ändå i grund och botten frisk, tänker jag.

albin är iväg och lanar nu och jag ska krypa till kojs ganska tidigt idag med. bara för att kroppstackarn ska få vila. hur som helst. vi har tagit en paus i det vi gjorde (jag har legat på soffan hela dagen och kollat på tv och ätit godis och albin har lagat sin dator och varit en sväng i garaget) och varit till sävar och ätit palt. det var störtlängesedan jag åt det nu, säkert tre år sedan, så det var gott att påminna smaklökarna om hur det smakar. det ser trist ut, och beskriver man det låter det skitäckligt, men när man äter det är det faktiskt inte fel alls!
wellwell. ska värma lite honungsvatten nu och kolla en sväng på lördagsunderhållningen på tv. sen ska jag gurgla saltvatten. smarrigt va? mmm.

dags att bekänna färg

såhär är läget. på tisdag är jag inbokad för en operation jag har längtat efter att få göra i flera år. för att få opereras måste jag vara helt kry och inte det minsta förkyld. idag har jag lite ont-i-halsen-känningar och kroppen är allmänt seg. grejen är den att igår när jag la mig kände jag att "jag måste dricka vatten, annars kommer jag vakna med ont i halsen i morrn". jag var dock för lat där och då, so here I am. segheten kan bero på att jag har sovit skrotdåligt och hoppas innerligt att jag känner mig helt fit for fight imorgon efter en god natts sömn.

så till det väsentligaste: jag behöver er hjälp. alla ni som tror på fader vår som är i himmelen och samtidigt så nära oss här på jorden, vill ni vara snälla att snacka med the man above, och liksom hjälpa mig att be om en frisk kropp? jag känner mig otroligt nojjig och allt, så inte nog med en allmän oro så känner jag även pyttelite av det här. snälla, be att jag får vakna frisk imorgon, att allt som jag känner nu bara är dagstemporärt. jag orkar inte vänta mer. jag orkar inte med mer hinder för det här. jag orkar inte bli besviken, jag har peppat mig så ordentligt. jag orkar inte oroa mig mer.

fem rätt fick jag

på veckans nutidstest alltså. jag är ganska nöjd och hoppas mest att jag klarade mig bättre än albin. we'll see.

idag får jag blogga hur mycket jag vill!

det fick jag absolut inte göra igår. jag vet inte om ni minns, men igår skrev jag ju den där tentan, och tentatiden var 16-20. jag var klar 17.45 och det gick nog, troligtvis och förhoppningsvis bara bra! 

låt mig berätta om min emotionella berg- och dalbana som jag har åkt nu de senaste dagarna. 

9:e januari: orkar inte plugga, vill bara blogga och baka och träffa kompisar. det var precis vad jag gjorde. på kvällen hade jag samvetskval över att jag inte ens hade pluggat lite grann. tänkte att det nog ordnar sig, av en magisk anledning, när man väl sitter där och skriver. 

10:e januari: låg i sängen till halvfyra, bloggade mest. gick upp en gång för att äta lunch. halvfem var lägenheten dammsugad, iordningstädad och jag var duschad och fräsch. jag hade inte pluggat. den här dagen kom ett hånskratt över mig. helt övertygad om att jag skulle kugga (jag är vanligtvis en sån som känner och tänker att det ordnar sig, klart att jag kommer klara tentan, lite oavsett hur mycket eller lite jag har pluggat) tänkte jag att det är bara löjligt att jag går dit. jag har inte läst böckerna, inte gjort instuderingsfrågorna, eller jo, första sidan av 2½ men det var före jul, jag har just såpass gått igenom nästan alla anteckningar. jag gick bara omkring och flinade för mig själv och såg bara humor i att jag har varit ledig en månad nästan, och ändå inte pluggat nog mycket.

11:e januari: det kanske går ändå. ingen som jag har pratat med har läst hela böckerna, alla satsar på instuderingsfrågor och anteckningar. jag är nog inte så way off som jag har trott? kollar igenom instuderingsfrågorna och inser att jag kunde nästan alla, anteckningarna kunde jag de också. det här kan nog gå bra.
träffade klasskompisar klockan ett på universitetet och gick igenom gubbar och tankesätt. tusan, det sitter ju!
16.00 får vi tentan och jag kunde svara på alla frågor, om än lite torftigt på en. sketanöjd var jag när jag lämnade sal tre i östra paviljongen, med ett leende som liksom bara inte ville försvinna.

kom på att jag inte har några måsten i dag på hela dagen. därav överskriften, och det känns sweet!

mitt första födelsedagskalas på fem år.

jag gillar inte att fira mina födelsedagar egentligen. anledningen är nog att jag inte så gärna vill bli äldre och då ser jag ingen anledning att fira att jag blir det. det är ju oerhört motsägelsefullt och ambivalent. men i år ville jag verkligen fira mina 25 år, mest för att jag är rädd att ångra att jag inte gjorde det om ett par år. sen insåg jag att det faktiskt mest är ett tillfälle då jag kan få bjuda mina vänner på gofika och bara trivas i deras sällskap. what's not to like?

här är david och linnea, jag och hans, ett gott och blandat-kort och sen på sista kortet syns david och sandra.

albin och jag apar oss, större delen av ligan, och slutligen lovisa och linnea.

så här i efterhand är jag superglad att jag ordnade med den här tillställningen. det var riktigt kul att få träffa allihopa, och kanske framför allt, kul att låta människor från olika sammanhang, som inte har setts förut, få träffas och låta alla få ansikten och personligheter att relatera till! wah! fina vänner, jag älskar er!

jag ångrar mig

nästan omedelbart, nu efter att jag la ut min manga-varelse, ångrar jag mig att jag publicerade det inlägget, men det känns ännu mer töntigt att ta bort det och därmed inte stå för det än att låta det vara kvar. men bara så ni vet: manga och  jag, vi är inte bundisar alls. tänker mer att manga är till för fantaster och fjortonåringar som vill haka på trenden, och jag tillhör inte någon av dessa två kategorier.

och så till det med att vara vuxen igen. som vuxen bryr man sig inte så hårt vad andra anser och man gör lite mer som man vill. och jag gjorde som jag ville, men jag gjorde något som inte speglar min personlighet alls. och nu ska jag ändå stå för det. puh! det här livet som vuxen är inte lätt, alltså! och jag är så bra på att krångla till det...

fråga inte mig! jag står själv förvånad!

jag är verkligen ingen manga-brud, men jag råkade leta mig in på en sida där man kunde göra sin egen manga-figur och eftersom jag liksom gillar att pyssla bara blev det såhär. hade jag tänkt till lite hade jag valt färger som passade min blogg, men sorry folket, jag råkade göra en som speglar... att jag trivs bra i blått ;)


i år vägrar jag mitt sedvanliga paragraf-rytteri

you see, egentligen, om man ska vara noga (petnoga) så är jag inte tjugofem år än. inte förrän fem i två i eftermiddag. men det skiter jag i nu. för det är ju fortfarande den tionde januari! och det heter födelsedag, inte födelseögonblick. stackars alla dem som gillar att fylla år men är födda typ tjugo i midnatt om det hade varit ögonblicket som räknades.

jag är alltså tjugofem år numer. vuxen, som therese uttryckte det. som den del av det infantila samhället jag är ogillar jag att bli kallad vuxen, om jag inte hinner tänka efter vad jag känner, och jag skulle säkerligen säga att jag bara var vuxen till åldern, inte till sättet. men det är jag! för jag betalar en hyra, flera räkningar, jag storhandlar mat på ica maxi och jag är relativt självgående. det var jag inte lika mycket för fem år sedan. och egentligen är det faktiskt något fint att vara vuxen, för det betyder ju att man klarar sig och att man kan ta ansvar för sitt liv.

väcktes alldeles jättemysigt av att albin kom in och sjöng för mig och jag fick frukost på sängen och det var bara levande ljus som lyste upp rummet. när han hade farit till jobbet och jag just hade startat datorn ringde mor och far och sjöng väldigt vackert för mig. sen har jag fått sms- och msngratulationer och allt. jag känner mig... sedd, är nog ordet. i detta jantelagens land känns det nästan lite fult att känna så, och ännu fulare att skriva det, men det orkar jag inte bry mig om. jag känner mig både sedd och älskad, och det gör mig väldigt glad.

mer kärlek åt mänskligheten!

what's not to like about umeå?

Tjuvlyssnat.se:s coolaste busschaffis säger sitt.

8:an mellan Vasaplan och Universitetssjukhuset, Umeå


Busschaufför ~30 med troligen, afrikanskt ursprung sitter och trummar på biljettautomaten till reggae-musik i väntan på avgångstiden när en äldre dam ~70 kliver på bussen.

Dam: Går den här till sjukhuset?
Chaufför (leende) : Vet inte.
Dam: Eh, när avgår du då?
Chaufför (ännu mera leende): Vet inte.
Dam (kommer av sig, vet inte riktigt vad hon ska säga): Jaha...
Chaufför: Det är lugnt, hoppa på. Allt fixar sig.


varför det är så skrämmande att fylla 25

i morgon händer det. i morgon ändras det. i morgon fyller jag tjugofem år. t j u g o f e m  å r ! ! 

jag fasar för de där jämna födelsedagarna. eller... femton var det mer ballt att fylla, för då fick man köra moppe. det är nog extra ballt om man bor halvt om halvt på landet, vilket jag gjorde då. men tjugo. och tjugofem. jag grät dagen innan jag fyllde tjugo, grät över att min ungdom, som jag såg den, var över. mina tonår var borta. poff, bara. (alt. sooo bara. som en torped.) då tänkte jag att innan tjugofem var jag tvungen att träffa mannen i mitt liv, förlova mig, gifta mig och iallafall ha hunnit bli gravid. man kan säga att jag såg ganska naivt och trångsynt på det då. eller så säger jag så nu bara för att jag nog bara har ordnat en av de fyra momenten. (missförstå mig inte nu, jag tycker att det är helt okej att vara stadgad och förälder innan tjugofem, jag är bara inte där själv.)

tjugofem är oundvikligt, oignorerbart nära och jag har klurat ut varför det är så jobbigt att fylla tjugofem. det är för att nästa steg är trettio. och då bör man vara gift, ha jobb och ha ungefär tre barn. eller åtminstone ett. men jag tror inte att jag kommer ha fixat allt det där tills dess. det är bara fem år bort, och vad jag faktiskt tror att jag kommer ha åstadkommit under de fem åren är följande:
- avslutat min utbildning och skaffat ett jobb
det kan jag nog säga ganska säkert, såvida jag lever när jag är trettio. jag hoppas att jag är gift, och kanske barn på g, men det är inget jag skulle bli besviken över om det inte såg ut så. jag har blivit vuxen nog att mera strunta i min traditions modell och utforma alla steg i livet utefter min egen livsmodell. (pretto, va?) i och med detta kan jag nog bara avsluta med ett: jag är inte så värst rädd längre! 30, här kommer jag!!

hon glömde tröjorna...

min vän camilla är bra och fin på många vis. hon är otroligt charmig och kanske ännu mer klantig, men man ser väldigt lätt förbi det eftersom att hon bara lyfter upp en när man ses. man får skratta och må väldigt väl!

dock glömde hon tröjorna. den ena kan hon mycket väl behålla, men den där som är ganska ny? aah! give it to me, baby! kruxet är att jag inte kommer få se tröjorna förrän om minst två månader, för på nästa fredag åker damen till tanzania och gör en del av sin sjuksköterskeutbildning där. spännande, och ja. lite avis är jag på det äventyret!

inte bara camilla var här idag, utan också martina. jag har närapå längtat ihjäl mig efter henne när hon har varit hos sina föräldrar i vänersborg. nog för att jag unnar kvinnan ett jullov som heter duga, men det är roligare när hon är här.

nåväl. det har varit väldigt trevligt med besök och befriande att ha fixat lite inför kalaset imorrn. ska bara göra en sak till, så kan jag fira själva födelsedagen i lugn och ro, givetvis med roland spjuth och andra etik-höjdare. weiii!

det finns så många saker att göra!

särskilt om man egentligen borde plugga!! hittills har jag bakat en plåt kärleksmums (till kalaset) fast den måste kallna innan jag kirrar glasyren. jag har även satt en bröddeg i jäsning. så vi får nybakt bröd till potatis- och purjolökssoppan jag ska göra så fort albin kommer från affären. så kommer camilla, min gamla kombo och en av mina bästa vänner, och äter och fikar med oss (och jag ska få tillbaka två tröjor, varav en hon lånade av mig när vi bodde ihop för två år sedan. jag hade glömt att jag ens ägde den tröjan! den andra, som hon lånade relativt nyligt, har jag bara undrat vart den är.). efter det besöket ska jag göra en till kaka (också den till kalaset) och sen är det nog nästan kväll, och då kanske martina kommer hit.

det kan bli tight med pluggtid idag...

ja hoppas dock att mitt dåliga samvete tar ett ordentligt snack med mig så det blir någon ordning och reda på det här stället!!

men, nej!!!

nu blev det ju sådär trist och närapå pretto att läsa. det är ju inte så jag vill ha min blogg. den ska ju lysa upp era dagar, inte tråka ut er! jag ber om ursäkt.

nothing remains the same, except for everything.

hemma i bua kändes det som att det var sant. ingenting hände (fast det gjorde det, bara inte i ett så rasande tempo.). här känner jag inte riktigt samma lika. här i umeå alltså. kanske är det för att jag personligen har valt livet här på ett sätt jag inte valde livet hemmavid?

här, i mitt umeå, har jag kanske funnit en fortsättning på det goda livet (my gosh, jag hoppas att föreläsaren mats läser det här så han kan se att jag faktiskt börjar greppa saker inför tentan). för nog tusan började det redan hemma i bua, där jag spaltade upp några punkter som skulle utgöra grunden för hur jag ser på och behandlar människor omkring mig och har så gjort. utgjort grunden alltså och jag strävar efter att uppnå mina icke-omöjliga mål varenda dag. nåväl. men här, här liksom lever jag det goda livet med allt gott som finns att ta av, känner jag. och tro mig, folket, jag njuter i fulla drag!

jag tror bestämt att jag ska kuta iväg och skriva två kärleksbrev. ett till livet och ett till albin.

it's not your life that's boring - it's you!


fotosession

bilder från gårdagkvällen. angelinn och erik lagade mat, korvstroganoff och ris. jättegott! det vart lite fotosession mitt i vänner-maratonet och sen blev ett bad. emanuel blev inte jätteglad, som ni ser på en av bilderna, men det utbyttes några minuter senare i hjärtliga skratt och sköna leenden. blev lite bilder i sepia, bara för en annan känsla. det må vara ute och allt, men det ger jag blanka tusan i. jag gillar det.  


aaaaaah

sängen kallar, men jag är lite tveksam till att stänga av datorn. ni förstår, datorn är i albins rum, och på denna dator laddas det hem både musik, serier och filmer, och å ena sidan skulle jag gärna vilja somna utan att behöva ignorera datorfläktarna som går på 100% nu, men å andra sidan skulle jag gärna göra håkan glad genom att låta honom få hem det han tankar.

dessvärre är jag lite för egoistisk. men en kvart eller så kan jag vänta.


hur dålig andedräkt kan hjälpa mig

jag har ett komplicerat förhållande till skräcksiar. eller, egentligen är det nog mest mina vänner som känner att jag har det. som nu till exempel, efter att ha haft ett smärre vänner-maraton, kom det en skräckis på tv som erik vill kolla på (jag tror mest att det är för att känna lite nostalgi från när hans och han var på bio och såg den) och så vill inte jag se denna gripande film.

you see, jag har inte kollat på en skräckis sedan jag var 14, såvitt jag kan minnas. för jag är så hiskerligt mörkrädd. dödsskraj alltså, och att somna i min ensamhet i ett mörkt rum blir ett stort projekt, för jag måste ha vissa ritualer och planer om utifall att jag skulle vakna av att något läskigt och slemmigt spöke närmar sig. till exempel så är det ju det där med dörren. hade jag sovit i min lägenhet hade jag ju bara låst dörren (och kollat igenom badrummet, bakom duschdraperiet, och verkligen synat varje liten vrå) men problemet är att jag inte skulle ta mig in i lägenheten eftersom det skulle innebära att jag var tvungen att gå ner i den långa, läskiga källarkorridoren först. nu är dock inte detta ett problem eftersom planen är att jag sover hos albin inatt.

nåväl. vi var vid dörren innan jag kom av mig på min egen lägenhet. jo, ska rumsdörren vara låst eller upplåst? låst är jag ju säker för inkräktare, men tänk om det börjar brinna och jag ligger och sover. nej, då får hellre inkräktarna ta sig in bäst de vill. och sen, ska jag sova med ryggen mot dörren eller inte. ligger jag vänd mot väggen behöver jag aldrig se inkräktaren innan denne dräper mig. å andra sidan, gör jag inte det kanske jag kan fly undan.

jag tror bestämt att lösningen kom till mig i en brilljant tanke nu! jag låter bli att borsta tänderna ikväll!! det är nämligen så att jag i så fall hoppas på att få ett par timmars sömn, för efter ett par timmars sömn räcker det att jag andas med öppen mun för att alla inkräktare ska fly fältet. ni förstår, odören då påminner nämligen mer om fladdermusbajs än en ung snärtas friska andedräkt. (det är därför jag bara vill pussas med stängd mun på morgonen, albin, för att bespara dig detta lidande.)

trots denna stinkande lösning kommer jag ändå inte titta på skräckisen på tv. men jag kommer nog strunta i att borsta tänderna. men det är inte för att jag kommer vara rädd, utan för att jag är obotligt lat.

en tidig födelsedagspresent

den tionde januari fyller jag hela 25 år. samma dag fyller angelinn 23, tror jag det är. hur som helst. igår var angelinn och erik här, och då hade ak (det är så vi närmast sörjande kallar henne, angelinn kärkkäinen) med sig en present, sa att hon inte hade tålamod nog att vänta tills vår födelsedag. jag öppnade och i paketet låg det ett par skor!! jag blev superglad, för jag har egentligen velat köpa sådana, men med tanke på mina ekonomiska omständigheter har jag inte vågat drömma om det helt och fullt ut.

så här ser de ut iallafall! fina va?


pics från lainejaur

så här kommer bilderna från den där skoterturen vi tog på dagen den trettioförsta december tjugohundrasex. vädret var perfikt, vindstilla, soligt och runt nollstrecket.

det där huset hittade vi ute på någon gammal, jättestor åker. det var nästan lite kusligt, med trasiga fönster och blekta, trasiga möbler inuti. men mera spännande än kusligt ändå. vi som åkte iväg var alltså jag, albin, hans syster linnea och hennes man david.
jag är ambivalensen själv

Sommar eller vinter: vinter

Gillar du snö: älskar!

jo, jag är en sann vintermänniska, men då ska det vara snö, och det ska knarra under fötterna när man är ute och går. just nu känns det som att det mest är halt. det nuvarande läget gör att jag drömmer mig tillbaka till en varm vecka i höstas. albin och jag i bulgarien. aah!
tackar, fröken sundholm!

henry och jan-olof hette de karaktärerna. polis-peter och fredde alltså. eller a. för större klarhet - se föregående inlägg.

brott och straff

det är fredagkväll, jag sitter i min cell på en anstalt någonstans,
jag är dömd för ett brott jag inte begått, men jag hade ingen chans

känns det igen, fröken sundholm? (för er som inte riktigt hängde med där kan jag meddela att det hela handlar om lite nostalgi, tillbaka till då vi var 14,
fröken sundholm och jag, och lyssnade på ronny och ragge, fast de var några andra karaktärer då, kommer bara inte ihåg vad de kallade sig, och då är detta en strof ur en av låtarna.)

man kan säga att jag har begått brottet trots mot tentaplugg hela dagen! jag råkade baka bullar istället. mitt straff? albin impuls-åker iväg på skoterhelg imorrn. aah! och bilen krånglar och med min härliga tur bör jag inte köra den någonstans för då blir jag stående, så då är det lika bra att stanna hemma och plugga, både lördag och söndag kväll. AAAAAAAAAH! någon! hjälp mig ur denna mara!

ett annat brott jag får sona här och nu är att jag inte tog med min egen kamera på skoterturen vi var iväg på på dagen på nyårsafton (låter extremt ambivalent!), utan nallade på albins. nu när jag skulle lägga in bilderna på min dator visade det sig att han redan hade lagt över dem på sin dator. man kan tänka sig att det är straffet, men egentligen inte ändå, för sånt går det att fixa snabbt med våra många usb-minnen. men glöm det, baby. straffet mitt är att det tjorvar sig hela tiden och det syns inte ens att jag har stoppat in kortet i datorn. jag vill kräkas på tekniken!!

nåväl. snart kommer familjen kärkkäinen hit och vi ska spela spel och äta ostbricka. hoppas jag slipper sona något straff för det.

yet another one.

One three hill eller O.C: one tree hill
Ute- eller hemmakväll: hemma
Salt eller sött: salt
Lyx eller budget: önskar lyx men lever budget
Sommar eller vinter: vinter
När är du Född: 820110
Vad har du på dig en ledig dag hemma: vanliga vardagskläder.
Favoritresturang: invito
Favoritfilm: the italian job är bra, tycker jag. men bäst? vet inte, kommer liksom inte på någon bättre nu.
Drömväska: en grön röd trolley
Har du barn: nope
Födelseort: varberg
Smeknamn: annelufsan, älskling, dory
Favoritfärg: grönt är sådär all over, men mera rött och orange till inredningen 
Drömprins: albin
Har du varit kär: ja
Favoritlåt : idag: nevermind me av maria mena
Maträtt: hemlagad
FavoritResemål: sydamerika
Favoritblomma: nejlika
Tycker inte om: medveten elakhet och översittare
Senaste sjukhusvistelse: för ett år sedan, fast det var bara på akuten.
Favoritdricka: vatten är inte illa alls
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: grön
Vad gör du när du är uttråkad: plockar
Missbruk: godis och fika
Vän som bor längst från dig: usa
Vad retar du dig mest på: skitsaker
Nagellack: inget alls
Husdjur: inget men vill kanske ha hund
Skostorlek: 37-38
Syskon: tre, två bröder och en syster
Favoritpålägg: philadelphiaost och vindruvor
Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet vem skulle få dina pengar: jag skulle helst vilja fara iväg till något barnhem för att ge pengar direkt hellre, så ajg ser vart pengarna går.
Vilket är det vackraste ordet: skymning
Bästa bok du läst: mossvikenfruar
Är du Internetberoende: nej, men det är kul att surfa
Favoritparfym: vet inte
Gillar du snö: älskar!
När köpte du något åt dig själv sist: i mellandagarna, ett par jeans
Vilken är din bästa egenskap: min vilja att älska alla
Senaste pojkvännen: senaste och nuvarande: albin
Vilken film såg du på bio senast: bond
Senaste köpta skiva: minns inte. men jag fick deportees senaste i julklapp
Favoritgodis: turkisk peppar
Studier eller jobb: studier
Bästa kompis: många, men kanske aboslut närmast är emelie, angelinn och albin
Innerstad eller liten ort: både och, fast i olika skeden i livet. just nu är innerstad kul.
Favoritbloggar: min egen :P egentligen
martinas
Nytt eller vintage: egentligen vintage, men jag är jättedålig på att köpa annat än nytt.

eller... vill jag?

ha hund alltså.

122871-161

man kan säga att jag har en väldigt bra kusin

tror framför allt att albin kommer tycka det, för kusin victor gav mig förslaget att liksom överraska albin med något när han kom hem från jobbet idag. sagt och gjort, planen är satt i verket. nu måste jag bara ner på affärn. bildbevis på vad överraskningen går ut på kommer in senare! (lugnt, det är väldigt helylle och absolut inget kinky.)


till planerna!


jag VILL ha hund!!

och inte blev det lättare av att träffa den här jycken. aah! bara myser! på första bilden ser ni hanna och bodil, andra är det bara bodil som är i centrum och tredje, där är det jag och bodil som poserar.

  

vad tentaångest orsakar

jag har egentligen aldrig haft tentaångest, det är ett för starkt ord. tentaoro passar bättre.

den 11 januari har jag tenta i etik och sånt, och enligt ryktena har jag med en hård föreläsare och därmed även domare. och jag har ingen motivation att plugga, men gör det ändå.

inatt drömde jag att vår blide föreläsare visade sig vara ett psykfall värre än de värsta. han struntade totalt i etik och moral och jag var livrädd. denna bild av honom var nog en blandning av mina känslor inför tentan och en bov i NCIS som skar upp halsen på folk. jag kan berätta att jag inte känner mig bättre till mods inför denna dödstenta, men att jag var otroligt glad att vakna upp och inse att jag inte var ensam och dessutom spoonad av någon jag vet inte vill, vare sig kugga mig eller skära upp min hals. tryggt! :)

trots denna hiskerliga dröm sitter jag hellre här än att ta tag i mina fina tankekartor. jag vill liksom bara inte. men innan 12, då ska jag sitta där, med tuschpennor, min blöta bläckpenna och mina finfina, färgglada pappersark och vara kreativ. aaaaaaaaaaaah!

en nyårsafton att minnas

vi var i lainejaur, albin, linnea, david och jag. vi spelade bönspelet, var på en tur med skotrarna (fast albin har de bilderna i sin kamera, fixar de vid senare tillfälle), åt och hade det riktigt bra. i sedvanlig anda är det helly hansen som gäller i torpet. 
vad jag gör i HH och leggings? lagar mat! ville inte försöra nyårsstassen ;)

´


om hur man ordnar sinnesro

jag är inget skilsmässobarn, men lever ändå under varannan vecka-principen. denna varannan vecka är det boende hos albin som gäller. förra hos-mig-veckan varade närmare tre veckor, så jag gissar att denna veckan kan få fler dagar än almanackan visar.

nåväl. vi har liksom haft en skräckblandad förtjusning över att bo här. see, här finns både tvättmaskin och diskmaskin, ett riktigt kök, tv, en stor soffa och det är liksom ett inrett hem. men så kom man in till hans rum och då ville man vända och springa det fortaste man kan till mariehem igen. kaoset kan struktureras upp här men aldrig helt förklaras. jag ska ändå försöka.

i rummet finns följande möbler:
1 säng
1 lagerhylla (fast det heter visst något annat när den ser ut som den gör)
2 garderober
2 pallar, varav en är en fotpall
1 byrå
1 databord
1 stol till databordet

den där lagerhyllan var belamrad med en massa banankartonger (högst personligt, right?), två sovsäckar och övrigt småplåtter som allt tids nog skulle någon annanstans. databordet var en allmän pappersdump där annat "som man inte vet vart man ska göra av" hamnat. byrån likaså, kan man väl säga. den ena pallen blev the place för sängkläder som egentligen skulle flyttas 40 cm till, till en låda i byrån. golvet var fullt av väskor, hundtäcken (fast det inte ens bor en hund här), skor, min packning (som absolut inte var så prydlig som jag kräver att albins ska vara när vi är hemma hos mig). det var verkligen kaos, och man iddes inte dammsuga, för man kom ändå inte åt allt.

igår tog vi tjuren i hornen, och klockan 18.00 började vi kånka ut alla lådor och sortera, slänga och spara, organisera till nya lådor tills vardagsrummet var en enda röra. det tog skitlång tid!! när klockan var halv11 hade vi gått igenom alla lådor, dammtorkat prylar och möbler, dammsugit både lister och golv och bytt plats på byrån och lagerhyllan och fyllt lagerhyllan med böcker och sånt som ser fint ut.

kom i säng vid 12-tiden, egentligen trött men så upprymd över att det var sån skillnad att jag inte alls kunde sova. låg och tittade runt i rummet  i stället, och liksom bara suckade av lycka. sinnesro, kamrater, sinnesro.


if i liked rejection, i'd audition

jag gillar inte att publicera det där innersta egentligen, men nu under nyåret tror jag att jag på riktigt har avslutat ett kapitel som hör halva 2006 till. tolka som du vill, min tolkning och situation gömmer jag i mitt hjärta.

den hopplösa känslan
infann sig varje gång du
visade att jag inte var god nog,
att mitt bästa inte var bra nog,
att mitt finaste inte var fint nog.

hon, ja, så personlig är hon, den hopplösa känslan,
hon tog sin boning i min rastlösa kropp,
i min förvirrade själ och
i mitt mörbultade hjärta
när du skymfade mig med ord,
lät bli att bekräfta mig ens med en blick
och med ditt sätt berövade mig min värdighet.

all den kärlek jag gav,
men som du var oförmögen att ta emot,
fyrfalt ger jag nu åt andra,
och den hopplösa känslan ryms inte längre
i det som är jag.

fri som en fågel, sa kerstin.