tjena stellan!

stänger du av mobilen när du sover? ja. jag har kommit att tycka att det känns onödigt att stråla sig 24-7.

 vem såg dig senast naken? albin, hoppas jag. annars har vi något liten fönstertittare och det känns ju sådär.   

hur såg du ut på högstadiet?
ganska menlös, med lökbröst som blev långa och page som jag färgade vinrödlila (misslyckat...) som ett par dagar senare blev morotsfärgat. och så hade randiga tröjor och konstiga byxor. och jag tyckte att jag var ganska snygg och såg rätt så vuxen ut.

hur kommer du se ut om tjugo år? 
som min mamma gjorde när hon var fyrtiofem, fast nog med lite annorlunda frisyr. och jag kommer nog ha hängigare rumpa än henne, men i min drömvärld är den superfast. nu också.

hur var du på dagis?
 jag gick inte på dagis. mamma var dagmamma mest hela tiden, men när hon började på annat jobb var vi hos laila. det var inte kul.  

hur är du att ha som arbetskamrat?
 ganska bra, tror jag. jag gillar när det är god stämning på jobbet och försöker bidra till det. fast jag erkänner att jag kan whina lite ibland också. det gillar jag inte.  

har du celluliter?
 o ja.  

biter du på naglarna?
 nej.   

vad har du för skostorlek?
 trettiosju eller trettioåtta. oftast trettioåtta.  

har du något handikapp?
 lite dålig syn?  

är du rädd för att få hängbröst?
been there och det var inte så illa. det är nästan så att jag ser fram emot att de börjar dala igen.

tror du att gud är en man eller en kvinna?
 ingetdera och bådadera.   

svär du?
 minst en i varje mening.  

känner du någon kristdemokrat? 
ja.   

är du trevlig mot jehovas vittnen?
ja.  

hur homo är du på en skala 1 - 10?
  inte så mycket. nog bara en etta.  

tror du på utomjordningar?
ungefär lika mycket som jag tror på det som marty säger. alltså- jättemycket.

om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut?
flygande jacob utan curry. jag är inte så mycket av en currymänniska.

vad finns alltid i ditt skafferi?
florsocker. och det är inte för att jag använder så jättemycket florsocker, utan för att jag köpte det till någonting och sen har jag inte använt det mer. så det hänger med.

vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
ärtsoppa och kokt blomkål och kokta morötter. det är inte gott.

har du blivit arresterad?
nej.

ljuger du?
man kan säga att jag är lite av en mytoman. fast bara uppenbara lögner som sägs med glimten i ögat. som om någon frågar hur jag kan veta något, och jag kanske bara har hittat på det, då säger jag "de sa det!". väldigt oskyldigt och så.

har du snattat?
  jo, en gång, men då fick jag så dåligt samvete att jag gick tillbaka och berättade om min synd.  

har du kysst en polis?
nej. 

är du rädd för securitasvakter?
intet!

har du någonting att dölja?
 haha. o ja.

 vad har du på din nyckelknippa? nycklar till exempel.  
 
är du / har du varit gift? inte gift, nej. men jag kunde varit, om jag bara hade sagt ja. eller om min mamma hade sagt ja, men då hade jag varit gift med världens mest oförståbara och studsiga människa. de jag har sagt nej till har jag inte heller velat ha. jag är nöjd med att vara en fröken.  

skulle du gå upp klockan tre på natten en arbetsdag för att köra och hämta pojkvän/flickvän från krogen fast det går nattbussar? ja, men jag skulle inte vara nöjd.   

kan du laga cyklar?
 nej, men mat.  

kan du fixa med bilar?
 jag kan laga rost, men kan ingenting om motorer.   

brukar du köra om?
ja 

kan du baka bröd?
ja. och jag gillar att göra det. när albin är på peace and love ska jag baka hälsobröd, frallor, bagels, limpor och så ska jag också baka bullar och annat gott.  

vet du hur man frostar av en frys
? det kan väl vilken tjomme som helst.  

vilken tvserie skulle du helst leva i?
gilmore girls

party hos marty

sitter i martys alldeles egna lägenhet. hennes fru har flyttat till kristinehamn igen, innan hon far till afrikat. men lägenheten. jag har hjälpt henne att flytta lite grann nu under helgen och jag må säga att det ändå har tagit sig ordentligt och lägenheten ser ut som ett riktigt hem, fast med rosenknoppiga väggar i det stora rummet. vi gillar inte rosenknoppar, marty och jag. rosenknoppiga väggar och border av olika slag borde bannlysas.

jag har suttit med grupparbete idag. eller jag och jag... jag och fyra fina klasskompisar. och vi är nog de mest ineffektiva flickor som moder jord frambringat, iallafall i det här sammanhanget. jag tror bestämt att det tog oss tre timmar att diskutera fem pyttiga små fall, som egentligen tog ungefär fyrtiofem minuter effeltiv tid. resten av tiden pratade vi om hagamannen och hans sambo, om hur alpina skidkillar är (inte alltid så trogna) och hur man kan se på unga människor om det kommer bli något vettigt eller ovettigt av dem. vi vet att det sistnämnda är kontroversiellt och allt annat än politiskt korrekt, men handen på hjärtat, visst är det så. är det någon som man tänker att det nog inte kommer gå så bra för i livet men det ändå gör det blir man överlycklig, men i de flesta fall kan man förutspå ganska bra hur det kommer bli. hur som helst, det gör ingenting att vi är ineffektiva, för vi har väldigt kul, och vi lär känna varandra bättre.

idag har jag gjort mitt 5,5-årliga besök hos tandläkaren. eller egentligen inte tandläkaren, utan en väldigt vänlig tandhygienist som heter ullrika. hon berättade för mig att jag har tänder att laga och tänder att dra ut. nu lät det väldigt drastiskt, insåg jag snabbt, men jag hade två hål, eller egentligen tre, men bara två som ska lagas. det tredje hålet finns i en visdomstand och den drar de ut. en annan visdomstand var helt way off, så den ska jag nog få plocka ut hos kirurgen. tack, pappa, för de gaddarna! :-P hon, ullrika, var fin och inte hårdhänt och pratade om ditten och datten så jag skulle slappna av. hon lyckades och jag betedde mig som en vuxen människa med självbehärskning. inte klokt, alltså. albin har lovat mig en överraskning, bara för att jag ens gick till tandläkaren (på grund av att jag mest har gråtit så fort jag öppnat munnen hos tandläkaren innan har jag inte varit så sugen på att gå dit de senaste fem åren). jag vet inte än vad det är, men han har sagt att jag kanske får veta runt sju idag.

jag är lite nojjig över flytten. allaredan är jag det. för allt måste klaffa och bli finfint och flyta på och vi ska flytta och flyttstäda samma dag för dagen efter far albin till borlänge med simon och är på peace and love. det låter kanske som att det ska kännas jättedrygt, men nej. jag gillar att bestämma. särskilt när det kommer till organisationen i lådor och skåp hemma. och eftersom han åker bort bestämmer jag alltalltallt! sweet.

nä, nu ska jag inte skriva mer. saga ligger vid dörren och tror att jag har glömt bort henne fastän att vi inte ens är på väg, men hon lägger sig där för säkerhets skull. jag måste få lite fart på henne.

so long, suckers.

igår ville pelle mest gråta

aah. långhelg. lååååånghelg, och jag ska ta sovmorgon imorgon och inte vara i garaget hela dagen men nog en liten stund. och jag ska gå ut med en samarbetsvillig hund (man kan inte påstå att hon har varit det idag...) och jag ska äta middag hos bee och dee, jag och albin. och jag ska fika med lovisa och kanske martina. och jag ska baka goda muffins och innan dess gå till affären och köpa muffinsformar och strösocker.

i bakgrunden sitter alla bilgalna och pratar pite (9 juni) och kollar på bilfilm. jag säger som ferdinand: jag trivs bättre häär. på grund av alla sagas upptåg och bortselekterad hörsel under dagen har hon förpassats till lägenheten medan vi är ute på galej och annat. imorgon och resten av helgen får hon följa med.

var på föreläsning idag. en sydafrikan som berättade om religionssociologi i afrika-kontext. det var lite intressant, men lite för vinklat, tänker jag. men det var trivsamt med något som bröt av universitetslunken. efter föreläsningen åkte jag till mamm-a och hjälpte henne att sortera färdigt ur garderoben. boy, did we röja! ser fint ut där nu, och inte alls kaotiskt, som det var innan. sen for jag hem och då lagade vi middag (tacopaj). därpå följde playdate med elvis ute vid naturbruks. saga var inte så sugen på bus, tråktanten, utan ville hellre lukta på alla odörpunkter vid dikeskanten. stackars elvis. planer gjordes upp och lydde: hem och baka muffins (de absolut snyggaste jag någonsin har bakat!), spola av bilarna på pumamannens arbetsplats och sen till å vart simon också är. så här är vi. jag borde återgå till sällskapet. verkligen.

vuxen? svar: ja. lite för, dock.

Din ålder borde vara 32.7 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse. www.vuxenpoang.com 

det är lite skrämmande, men helt okej samtidigt. om jag inte minns helt fel är jag tydligen yngre än em, som på papper är ett och ett halvt år yngre än mig. wow ändå. fast kanske mer skrämmande för hennes del.  

ikväll blir det garaget och sen ska saga få leka med elvis i något grustag. hon som är alldeles nyduschad (hon tyckte att det var en bra idé att bada i ett dike som låg i anslutning till en åker igår). sen blir det lite "hit"-träning, med korv som belöning. vi hoppas att det ska gå vägen :)

förresten, jag inser att jag har blivit en sån där fjällräven- frilufts- och hundmänniska, en verklig hel-yllebrud och jag förstår att det nog verkar som att jag lever genom jycken och lite så är det, men inte så mycket som det kanske ter sig här. det känns bara som att det blir en lägesrapport hela tiden när jag bloggar. bättre blir det när vi flyttat och vi har internet och jag kan lägga upp roliga bilder och skriva irrelevanta inlägg igen. jag längtar tills dess. för att lugna upprörda och oroliga själar kan jag meddela att vi grillar en massa, fikar med vänner (lady-j och pumamannen var hos oss på fika igår efter en familjemiddagmiddag och vi hade varit hundvakt åt deras elvis. jajks. hundsnack igen. motbevisa, motbevisa, motbevisa...) och pysslar på pysselkvällar och under van-dagar. den börjar arta sig nu, vanen. jag känner mig säker på att den blir klar lagom till juli. nåväl.

sitter på jobbet nu och vi har jobbat så rackarns snabbt att vi bara har ett enda rum kvar tills imorgon. kanske inte säger er så jättemycket, men av sex rum har vi rengjort fem, och alla sex rum brukar vara klara på onsdag, ungefär. så nu sitter jag här och kan lyxsurfa i fyrtio minuter till. inte illa!

liv. jag tror jag såg dig på humhuset häromdagen. fast jag var för feg för att gå fram och säga hej. marty intygade att du hade varit där under dagen, så jag är ganska säker på att jag är rätt ute.

bara en massa politik

jag är en sån som gillar melodifestivalen, och jag gör det även efter denna kväll. dock har jag ändrat åsikt om eurovisionsschlagerfestivalen ikväll. innan tyckte jag att det var ett trivsamt jippo, kul att kolla på. nästa år bojkottar jag det där. länderna röstar ju ändå bara politiskt och inte ens lite grann utifrån de musikaliska prestationerna.

nu kanske ni undrar om jag är så naiv att jag inte har insett det här förut, men då kan jag lugna er genom att säga att jo, det har jag. men jag har aldrig stört mig på det något så vansinnigt som jag har gjort ikväll. har det med sveriges placering? icket. jag är inte så brydd. och ja. jag tyckte att en bra låt vann. men för i all sin dar. varför fick inte finland mer poäng? de var ju hur bra som helst! hade finland varit slovenien hade de naturligtvis fått världens respons på låten. suck och pisspotta. och politikberoende europa.


list me

1. Vad är klockan: 11.39
2. Vilket namn står på ditt födelsebevis: lena annelie albertsson
3. Smeknamn: lufsan, annelufs, dory
4. Vad heter dina föräldrar: lena och lars-inge
5. Antal ljus på din senaste tårta: hade jag haft en riktig tårta hade antalet ljus varit 25
6. Husdjur: fairytale, eller som vi vanligtvis kallar vår strävhåriga tax, saga
7. Hårfärg: brunt nu.
8. Favoritfärg: orange
9. Piericing: none
10. Tatuering(ar): none
11. Födelseort: varberg
12. Bostadsort: umeå
13. Nuvarande bostad: hyresrätt, en etta. men snart byts den ut mot en trea. också den en hyres.
14. Har du varit kär: o ja
15. Har du varit i några andra världsdelar: nordamerika och litelitelite asien
16. Har du varit med om en bilkrasch: ja, i nordamerikatt
17. 2 eller 4dörrar (på bilen): tveklöst fyra. det ska vara praktiskt också.
18. Kaffe eller glass: lakritsglass
19. Snuttefilt eller kramdjur: ingetdera. jag klarar mig utan, jag.
20. Antal syskon: 3. två storebröder och en lillasyster
21. Färg på strumporna: svarta
22. Lyckotal: 10
23 Favoritfilm: olika, men gärna lite filuriga och lyckliga filmer, som amèlie grån montmartre.
24. Favoritcitat ur en film: pass
25. Bästa semestern: biltrippen som sker i juli '07 
26. Favoritmat: flygande jacob.
27. Bästa veckodagen: fredag
28. Senaste låt du lyssnat på: ooh. vet inte. har lyssnat på p3 hela förmiddagen.
29. Tandkräm: colgate
30. Favorit TV-program: desperate housewives och 7th heaven :)
31. Favoritrestaurang: invito
32. Favoritblommor: nejlika
33. Tycker inte om: kokt blomkål och magsjuka
34. Sport att titta på: friidrott
35. Ögonfärg: blågrå
35. Senaste sjukhusvistelse: januari '07
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: gröna. jag gillar det inte.
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: en
40. Vem/var är du om 10 år: med albin någonstans i världen, hoppas innerligt att vi gör något som förbättrar den och inte något genomegoistiskt. ser gärna att två eller tre barn är med i bilden vid det laget.
41. Vem fick du senast e-mail från: stay friends. alexander duniec hade registrerat sig. yey, eller nåt sånt.
42. Har du någonsin blivit dömd för något brott: snälla flickor begår inte brott. smarta flickor ser till att inte åka fast. det värsta jag sysslat med är fortkörning och det har jag inte åkt fast för.
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: det är inte min grej, så nej tack.
44. Vad gör du när du är uttråkad: virkar. jag är en tant.
45. Fras/ord du använder (för) ofta: -
46. Födelsedag: 10 januari
47. Vad retar du dig på: lathet
48. Det bästa du vet: vilja att förbättra
49. Läggdags: 23.00
50. Stjärntecken:stenbock
51. Värdefullaste ägodel: datorn
52. Vad är klockan: 11.51
53. Vad har du för kläder på dig just nu: landstingets jobbkläder
54. Favoritland: svea rike
55. Favoritfilmmusik: killbillmusiken
56. Skostorlek: 37
57. Fobi: ormar
58. Favoritpålägg: philadelphiaost
59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar: barncancerfonden 
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: ljuv
61. Bästa bok du läst: mossvikenfruar av emma hamberg
62. Vad är du beroende av: albin
63. Favoritdjur: hund
64. Gillar du snö: ja!
65. Favoritglass: lakritsglass
66. Vad la du dina sista pengar på: mina sista eller senaste? senaste: bikinis
67. Är du långsint: nej.
68. Favoritgrupp/artist: ändras från dag till dag och idag är jag ganska neutral. trist va?
69. Vilken är din bästa egenskap: att jag bryr mig 
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: som bee skriver: plugga färdigt
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr: absolut inte, inte under rådande omständigheter
72. Vad gör du i sommar: jobbar och under tre veckor bilar jag i europa
73. Mest intressanta stad du varit i: malmö. faktiskt.
74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med: späckhuggare. fråga mig inte varför.
75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor: klädsel
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: albin
77. Favoritgodis: lila kryptoniter
78. Spelar du nåt instrument: lite gitarr och lite piano.
79. Snyggaste kändisen: han i grey's anatomy. eller de. george och han som var gift men är med meredith nu.
80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför: george w bush, så jag fick banka lite vett i honom 
81. Vilken film såg du på bio senast: linas dagbok
82. Senaste köpta skiva: ingen aning
83. Roligaste konserten: håkan på liseberg
84. Bästa känslan: eufori
85. Samlar du på något: nej
86. I sånt fall, vad: -
87. Är du feminist: jag är för jämställdhet..
88. Favoritminne: skitsvårt. som om det faktiskt finns bara ett.
89. Favoritskiva: stefan andersson - på svenska
90. Bästa kompis/ar: sandra och angelinn och em. ingen inbördes ordning.
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: ganska vänlig. det är ofta tanter ber mig om hjälp, så farlig ser jag definitivt inte ut att vara.
92. Vem stör du dig mest på i detta ögonblick: ingen
93. Favoritlåt: omöjlig fråga
95. Har du en mobiltelefon: ja
96. Vad är det vackraste som finns: lyckliga människor
97. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: jag skulle faktiskt välja en tre veckor lång roadtrip genom vårt vackra land.
98. Är du homo- eller bisexuell: nope
99. Vad är klockan nu när du är klar: 12.01

this is the year

ojojoj. som damen levererar! här sitter jag igen och berättar om min oerhört spännnade vardag. tänkte berätta hur man gör någon annans dag finfin. man bakar. två sorters bakverk blir produkten och de där bakverken innehåller båda element av choklad. sen ringer man till några vänner och bjuder in till fika. det gjorde j-lady och pumamannen igår och det fick mig att gå ut med jycken i regn, en fyrtio minuter lång promenad som innehöll träning med saga, det fick albin att förtränga det värsta av sin migrän och vi fick en oerhört trivsam afton!

ska strax ner på stan och köpa garn till min härligt retro-inspirerade sjal som jag virkar. sen blir det hem, locka med saga ut på promenad (vilket aldrig är någon större utmaning) och virka vidare på sjalen.

fin dag åt folket!

lilla huset med prärien

igår krånglade albins internet en massa, men jag skrev ett fint inlägg i hopp om att det skulle fungera ändå. dessvärre ville det sig inte riktigt, så en uppdatering om de senaste dagarna kommer här.

sitter på jobbet och snyltar på internet innan jag ska iväg till universitetet. är inte så värst sugen på föreläsning, men för tusan. när jag ändå är på universitetsområdet känns det löjligt att inte gå dit. det gjorde det dock inte i torsdags och fredags. då struntade jag i alla måsten och stannade hemma och hade det bra. oförskämt bra. fast i ärlighetens namn är jag less på att vara hemma också. bara städastädastäda om man vill ha det trivsamt. lyckligtvis är det ungefär en månad och 19 dagar tills vi flyttar in i den där finfina lägenheten. mm.

var på haga en sväng igår och grillade, albin och jag (ovissa om att det var vår dag, 9 månader, fast vi är inte så brydda om det heller). hade marinerat fläskfilé dagen innan och det och en strategisk grillning gjorde det till det möraste och godaste kött jag någonsin ätit. jajks, jag ska bli planerande och alltid fixa marinad dagen innan. marinad och kött att marinera. det brukar liksom alltid skita sig när man kommer till det där med kött. för hur ofta planerar jag grillning en dag i förväg? en gång av tio kanske. men det ska det bli ändring på. planera.

saga har varit på playdate med elvis och de sprang och sprang i 45 minuter. sen la sig saga för att sova och vägrade stiga upp förrän albin skulle iväg och grilla med några kompisar. då var hon mer alert igen. hon kan "ligg" nu, om jag inte har berättat det. bee lärde henne det, och på grund av det är jag skyldig henne ett biobesök. vad sägs, fröken? film och dag?

jag har mest hängt med marty i helgen. ätit gott, pysslat, kollat på film och inrett en lekstuga vart hon jobbar. och jag har gjort den elakaste felsägning man bara kan. för ett tag sedan köpte marty en klänning och hennes kombo kommenterade den med ett "aah. du ser ut som lilla huset på prärien!" marty tackar för kommentaren, men lovis tycker inte att ett tack var lämpligt, då hon faktiskt menade att marty såg ut som lilla huset på prärien. det blev otroligt roligt. så i lördags organiserade marty sina klänningar på alldeles nyinköpta galgar och lilla-huset-på-prärien-klänningen kom på tal. och när jag skulle berätta att katten lekte med just den klänningen råkade jag benämna den som lilla huset med prärien. och vi som inte trodde att man kunde säga det värre än lovisa...

nä. nu måste jag kila och byta om om jag ska hinna i tid.

adios.