kär i en vän

det finns hjärtevänner och det finns någon som man har gett sitt hjärta till. dessa är inte att förväxlas, trots att båda kan ge pirr i magen. så det känns som att man är kär i vänskapen till en vän. jag har flera hjärtevänner, men mitt hjärta har jag gett till albin. han är den finaste jag någonsin har träffat. japps. han är på förstaplats, tätt följd av mina hjärtevänner.
jag är kär i vänskapen till en av mina hjärtevänner just nu. det känns väldigt bra. mina andra hjärtevänner ska inte bli avis eller så. nej, för bara det att man är en hjärtevän är meriterande i sig. om man nu får klassa sina vänner på ett sådant sätt. det gör jag ändå, förresten. oavsett om det är okej eller inte. och just nu är jag kär i vänskapen till en hjärtevän. puss.


maskerad comming up

och jag vill vara the bride i kill bill. då undrar jag, hur svårt kan det vara att få tag i en klänning som liknar den här? kanske värre att hitta ett hatori hanzo-svärd? jag måste iväg på second hand, det förstår la jag! 
image413

glömskans följder

men vad gjorde det mig, att vi inte har nyponsoppa hemma, när jag kokade äppelkräm igår som räckte till frukost idag? gott var det, det lovar jag!

storhandling

och jag glömde att skriva med nyponsoppa på inköpslistan. således ingen nyponsoppa till frulle imorrn.

på begäran

 
 
 


1. utklädd saga är inte att förväxla med rysk farmor.
2. varför jag kommer köpa nya bågar i höst. (ps. jag har fixat håret sen den här bilden togs. tur!)
3. på promenad.
4. hackspett
5. hackspett
6. saga, redo att ta i med hårdhandskarna.
7. höst vid nydalasjön.
8. höst vid nydalasjön.

fröken utan grammatikskills

jag gör egentligen fel. fel för att en mer rättvis bild av mig ska porträtteras här. see, alltför ofta när jag skriver är jag fortfarande i mys-mode. det är jag i om mornarna när jag inte behöver skynda iväg till något viktigt eller oviktigt. särskilt om hösten. (here we go again) och varje morgon om hösten vill jag dricka en kopp varm nyponsoppa men varje höstmorgon hittills har jag fått finna mig i att vi inte har nyponsoppa hemma och att jag alltid glömmer bort att skriva upp det på inköpslistan när det är dags att åka till affären. förra omgången av nyponsoppe-cravings fick jag lite panik över att jag hällde i mig osunt mycket socker genom drycken, så jag provade på osötad nyponsoppa. det var inte gott. därför tänker jag leva med ett dåligt samvete varje morgon när jag väl har inhandlat nyponsoppa. trots allt tuggar jag flourtuggummi och sköljer gaddarna med dentan.

till rubriken. idag är det onsdag och det betyder röda korset-dag. mellan 13-15 ska jag återigen undervisa rara invandrarkvinnor i det svenska språket. kruxet förra gången var att jag insåg att jag hade glömt all grammatik. nästan i alla fall. så de som ville prata svenska och inte läsa läxa fick komma till mig och prata. det var väldigt trevligt och jag kände mig inte urkass eftersom det faktiskt fanns några kvinnor som verkligen bara ville och behövde prata. men till idag har jag försökt lära mig lite mer. och idag ska jag ta med mig lite böcker som hjälper mig att förklara ord och grammatik bättre. idag ska jag bli en hejare på att lära ut svenska som andraspråk.

ems present artar sig med raketfart.

ambivalent om hösten

jag vet inte om jag har klargjort att hösten är min favoritårstid. därefter kommer vinter. sen kommer våren och sommaren på delad tredjeplats om man befinner sig på västkusten, är man här uppe i norr vinner sommaren över våren. men hur som helst, det var hösten jag ville placera i centrum för att komma till min poäng. jag gillar hösten för att:
1. de soliga dagarna är de finaste, för det är klar luft, löven har massa fina färger och det är nästan något magiskt över vackra höstdagar.
2. på hösten får man välja om man ska vara inne eller ute om dagarna. inte som om somrarna när man tvingar sig ut bara för att man ska ta vara på vädret, eller något sånt fånigt.
3. på hösten kan man börja ha på sig koftor, stickade tröjor och vantar och mössor. och man får välja om man vill ha sommarjackan eller vinterjackan.
4. man kan gå omkring med gummistövlar när man går ut med hunden även fast det är fint väder. varje människa man möter inser att det inte går att teckna försäkring gällande torrmark under höstmånaderna och därmed är gummistövlar ett helt legitimt fotplagg.
5. det är ett bra tillfälle att testa sina regnkläder. är de vädertåliga? behöver man ett komplement till regnkläderna? jag gillar mina stövlar och regnstället vi har är bra. jag tror bestämt bara att jag saknar en sydväst. en gul eller röd vill jag ha.
6. man får titta på teve hela dagen om man vill och ingen säger att man borde gå ut och röra på sig. hade jag bott hemma hos mor och far hade det inte varit genomförbart, dock. mamma hade sagt att jag såg glåmig ut och behövde en promenad. som det är nu ställer jag mig upp när jag blir hungrig, eller om det ser ut som skräp hemma. observera att jag har en låg smärttröskel för stökigt hem. och observera även att jag kanske bara har en sådan här dag på fjorton dagar, så det är inte så dekadent som det kanske först låter.

jag tror att jag fick med det huvudsakliga där. dock finns det en sak som inte är så kul och det gäller visserligen alla årstider, men hösten är extra utsatt. det är inte roligt att gå ut med hunden i duggregn och snålblåst. och även om det bara är ett av de två så förstör det promenaden lite grann. det är snålblåst idag.


klubb päron

damen med den bästa självinsikten någonsin är inte damen som skriver de här orden. helt ärligt vet jag inte vem det är, men det spelar inte så stor roll. inte för här och nu i alla fall.
bee kom hit för ett tag sedan, och i samband med det råkade jag skymta mig själv i spegeln. den skymten tvingade mig till att ta en ordentlig titt. hur ser jag ut egentligen?? alla tankar slets tillbaka till mina ganska a-traumatiska tonår. det var då klubb päron grundades, och inte var det med välvillig tanke. nej, nej. det var mina och fröken sundholms bröder som kom upp med idén och i grund och botten var det ett sätt att reta sina småsystrar. medlemmarna i klubben var just radarparet och fjortisarna albertsson-sundholm. nog hade jag hört att kvinnor kunde ha former som påminde om ett pärons, men jag hade inte riktigt förstått hur den såg ut, en päronformad kvinna. faktum är att jag inte hade fått insikt i detta förrän i samband med speglingen. jag är en fullvärdig medlem i klubb päron. jag är så fullvärdig att jag borde utses till ordförande, sekreterare och alla poster som finns i en klubb eller förening.
hur kommer det sig att det har tagit sådan tid? jo, länge såg jag ut på ett vis, sedan, vid 25 års ålder gjordes ett medicinskt kirurgiskt ingrepp som ändrade mitt utseende och det gjorde att jag ser ut på ett annat vis. som ett päron, alltså. i like it!


den oroliga känsla som väntan frambringar

visst är det så, att när man är på väg någonstans, då är det svårt att koppla av. även om man inte ska lämna hemmets lugna vrå på ytterligare en timme eller så, så har oron greppat en med sina klor. nu menar jag inte att jag känner mig orolig varje gång jag ska någonstans, men jag menar att det är svårt att finna ro i nuet när man inväntar någon slags aktivitet.
jag jobbade på pressbyrån när jag hade slutat gymnasiet, innan jag flyttade upp till kära norrland. när jag jobbade där var det antingen förmiddagspass som gällde, eller eftermiddagspass. jag gillade förmiddagarna, för då började jag 8.30 och slutade 15.00. eftermiddagarna var det värre med, för hela dagen blev bara en lång väntan på att klockan skulle bli tio i tre så jag kunde hoja iväg till jobbet. ingenting blev gjort på den lediga förmiddagen, och gjorde jag något, ja då kom ändå den där känslan av att jag inte borde känna mig rofylld. dagens plikter hade ännu inte avklarats.
nog är det annorlunda om det handlar om att gå till jobbet och vara där arbetspasset ut eller om man ska på en en och en halv timme lång föreläsning, eller bara till en vän. jag tänker, tyngden i oron i kroppen känns olika beroende på vad det gäller, men ändå. ändå, nu när jag ska till en vän, flaxar oron runt i mig. än är inte dagen slut, än kan jag inte slänga upp fötterna på soffbordet och känna lugnet.

analys: är jag en orolig själ som aldrig finner ro? är jag otrygg i mig själv? känner jag alltid såhär? svaret på alla tre frågor är: nej. på fråga ett måste jag faktiskt få hänvisa till vad mina bröder har retat mig för under senare delen av min uppväxt: de refererar till mig som kristina lugn. är vi ett? jag tror inte det, men hon är sävlig och otroligt ostressad. jag är det sistnämnda, vissa hävdar att jag även är sävlig, men det är ljug rakt igenom. otrygg, då? nope. väldigt trygg. och nej, jag känner inte alltid såhär. jag känner såhär när jag är lite seg och hösten kommer. då, när jag bara vill stanna hemma och kolla på tv och äta hårda conference-päron och dricka nyponsoppa, men inte får det, då kommer oron. men det förstås, jag kanske är som.... dig?

missödets konsekvenser sätter spår i varje vrå

det är sant, det som står i rubriken. plågsamt sant. kanske ändå ännu mer plågsamt att jag tillät det att hända utan att tänka efter. följande utspelade sig för ett par dagar sedan:

jag och min klasskompis hundexperten satt och pratade inkallning och jag berättade om mina bekymmer med saga, att hon är helt okontaktbar när hon hamnar i jakt-mode. hon föreslog att jag skulle göra godis av blodpudding genom att tärna upp blodpuddingen i småbitar och sätta in det i ugnen på 180 grader och låta det stå inne i ugnen under natten, med ugnsluckan lite öppen (som man har när man gör skorpor). de godbitarna skulle visst göra susen för uppmärksamheten.

i förrgår köpte vi blodpudding.

igår stod vi där, redo att vara präktiga hundägare som gör sitt eget hundgodis. vi gjorde e x a k t som hundexperten hade sagt och mycket nöjda kröp vi till kojs. vi sov vår skönhetssömn och just efter att albin gått till jobbet tog jag ut delikatesserna kolbitarna ur ugnen. jag tyckte det var lite märkligt, jag menar, saga blev inte direkt eld och lågor över nyheten och godisbitarna var kanske lite för krispiga jämfört med vad jag hade förväntat mig. och än värre: det luktade blodpudding i hela lägenheten (och gör det fortfarande trots vädring dagen lång). vi som inte ens är så förtjusta i avfallsrätten. nåväl. jag pratade med hundexperten på msn idag för att ta reda på om det verkligen var tänkt att resultatet skulle bli kolbitar. inte det? ska de rentav vara lite sega i mitten? okej, något har verkligen gått fel! så vi satt och dividerade och till slut återupprepade min hundcoach hur man skulle göra. "tärna blodpuddingen, lägg på plåt, 180 grader i två timmar och sen stänga av ugnen för att resten av natten stå i ugnen med luckan på lite glänt." fröken hade dessvärre glömt berätta det där med ugnen av efter två timmar. inte desto mindre är hon fortfarande min hundcoach. tyvärr, må jag dock säga, lär odören sitta i väggarna ett tag till.

A N T I D O T E
jag bakar morotskakemuffins, i hopp om att den doften gärna ska sätta sig i väggarna. det känns trivsammare så.

dagens

tips: www.attbakacupcakes.blogspot.com

uppgift: lära urgulliga invandrarkvinnor att prata svenska samt att jobba på kupan.

middag: köttbullar och mos.

ja, tack: fint väder och hundprommis, plus att få vila fötterna efter dagens uppgift.

nej, tack: faktiskt ingenting. jag har haft en mycket bra dag!

höstrusk

albin deklarerade i morse att han tar bilen till jobbet. anledning: spöregn. av samma anledning känner jag för att sitta i pyjamasbyxor hela dagen och saga för att ligga kvar i sängen och inte kliva upp. det verkligen öser ner och jag betvivlar att stövlar och regnkläder kommer hålla mig torr på den väldigt korta promenad vi snart blir tvungna att ge oss ut på, jycken och jag. men, ska jag tillägga, jag gillar ösregn och höstrusk. jag gillar det mer än den soligaste av sommardagar och den snörikaste av vinterdagar om man tillåts stanna inne hela dagen och kolla på film och äta popcorn. förvisso ser förmiddagen ut så, med undantag för promenaden med saga, men runt lunch förändras läget drastiskt. jag ska då till tandläkaren och laga ett hål. jag har två hål som ska lagas och två visdomständer som ska dras. det konstaterade tandsköterskan när jag var där i maj för första gången på fem år. nu har jag kommit fram till den punkten då allt ska börja åtgärdas. det känns inte vidare vackert, men å andra sidan kommer en fjärdedel av alla åtgärder vara ur världen klockan tre i eftermiddag. ja, om man bortser från bedövningen. den hoppas jag är borta lagom tills dess att det är dags att äta middag. är den inte det kan jag garantera albin en middagsupplevelse utöver det vanliga.

idag fyller david år. imorgon fyller albin år. då ska vi ut och äta hela familjen och fira de två. nice.

adjö, adjö.

hund i rörelse

     
    
 

mitt nygamla, spröda, nordiska jag


jag, em, jag, åter jag

bildblogga sa jag inget om.

   
  

bästa leksaken

internetrelaterad existentiell kris

på grund av att jag har drabbats av vad som omnämns i rubriken tänker jag lägga ner två av tre communities. och jag tänker ta en paus i bloggskrivandet tills jag verkligt känner för att skriva igen och tills dess att jag har roliga och mer intressanta saker att skriva.
apberget vet jag ärligt talat inte varför jag är medlem i längre, det är ett hak för elever, inte studenter.
myspace vet jag heller inte varför jag är med i. så intresserad av att finna andras egenproducerade musik är jag inte, och den enda jag egentligen har någon behållning av genom den sidan är heath, min bästa kompis från tiden i staterna. honom ska  jag skicka ett meddelande med min e-mailadress. eller kanske hellre min riktiga adress. 

är det något ställe jag kanske kommer vara aktiv på det närmaste är det facebook. där återfinns jag. där och på mitt mobilnummer och på min hemadress.

på återseende.

bloggvägran

fram tills dess att något av mina syskon uppdaterat sin blogg tänker jag inte berätta om:

1. hur det går med röda korset-jobbet och hur de sa om mig och marty att "de här måste vi se till att behålla länge" i samband med hur de skröt om vår arbetsinsats. varken det eller om att jag ska börja hjälpa till vid läxhjälp för invandrarungdomar som har kommit hit ensamma srtax innan sommaren.
2. hur jag har fått nästan samma status som en hjälte i mina blygsamma försök att förbättra klassens framtid.
3. hur det går med träningen och hur det blev att nydala-runt blev längre än nio kilometer.
4. hur huslig jag är när jag bakar bröd och kokar äppelkräm.
5. hur finurlig jag är vad gäller både albins och ems födelsedagar.
6. att planerna för dagen är finurligheter, dammsugning, plugg, hundpromenader och klippa frida. och kolla på en bil och att ingen behöver oroa sig för vi ska ändå inte köpa den.
7. hur jag I N T E vill att mitt bröllop ska vara.
8. att jag har blivit blond igen. lite slingat blond sådär. väldigt fint, tycker jag.

allt det här går ni miste om på grund av att mina syskon inte berättar lite mer och oftare. främst oftare. önskar ni läsa lite mer och detaljerat om någon av ovanstående punkter kan nu utöva påtryckningar i gästböckerna som, enligt min länklista, tillhör broder tuck, rydmans liv och syrrelisyrrs blogg. om inga påtryckningar görs tar jag det som en stor förolämpning.

over and out.

köttigt värre

ooh. den överskriften lockade knappast nya läsare i skepnad av vegetarianer. men det är faktiskt ganska lugnt, för min iver att kolla statistiken till trots är jag inte så jätteoroad över läsarsiffror. kära läsare, jag uppskattar er storligen, men ni vet likaväl som jag att både mitt och era liv skulle snurra på lika bra utan min blogg. jag vet även att det mest troligt skulle vara jag som skulle sakna mitt skrivande mer än ni skulle sakna det.

till rubriken. köttfärsen vi köpte sist vi var och handlade hade aldrig blivit infryst (mitt fel) och bästföredatumet höll på att passera. helt plötsligt fick jag bli miss creative chef och ordna med storkok. det blev tre varianter:
1. ugnsgratinerad pasta (pasta+köttfärsröra+ost)
2. köttfärssås
3. jugoslavisk pita
åt det sistnämda till middag och både jag och min hjärtevän blev mätta och nöjda.

jag har kommit fram till en sak. tjat och gnat är inte så kul, men produktivt/förlösande. jag tjatgnatade till mig en liten uppryckning vad gäller datarummet. för det otränade ögat ser det fortfarande kaotiskt ut, men för oss är det en ganska stor skillnad. saker har burits upp på vinden och tidsskriftsamlarna står i hyllan numer och inte på golvet. det har dammsugits och tvättats kläder för fulla muggar. det har helt enkelt hänt saker här. och oh! inte att förglömma: rätt taklampa är uppe i hallen. han är fantastisk, den där starke mannen i mitt liv.

vi har kollat på bruce almighty och ätit upp färdgodiset albin hade köpt inför morgondagen och snart kommer bee och dee hit och då ska vi få höra alla snaskiga detaljer om tillställningen de har varit iväg på. jag kan dessvärre inte bjuda på något snaskigt, bara någon öl. men de är inte så svårbjudna, så det ska nog gå bra.

tjipp.

det där med barn blir en baggis

många föräldrar till små barn klagar på taskig sömn om nätterna och mornarna. jag har inte barn i form av riktiga barn, snarare två individer som, i den aspekten, är som barn. när jag berättar om en tredjedel av problemet kommer varenda en av er läsare tänka "men köp en större säng, för guds skull!" och det ska jag meddela att det är nästa sak som kommer inhandlas. det saknas bara pengar för en sådan utgift i nuläget.

okej. till saken. jag och albin delar en 1,05 meter bred säng och han tar upp långt mer än hälften av den ytan när han sover. benen flaxar och inte sällan hamnar en armbåge mitt i ansiktet på mig. när vi en gång i tiden delade täcke hade han en tendens att sno min andel av täcket. numer, när vi har varsina täcken, har han en tendens att bädda om mig extra mycket. så vaknar jag tokavarm och behöver nedkylning.
anledning 1 till taskig sömn: brist på plats och alldeles för varmt.

albin ska vakna innan mig varje morgon. till hjälp har han tre väckarklockor. jag är lättväckt, han sover som en stock. resultat: jag vaknar varje gång ett alarm går av och får väcka albin.
anledning 2 till taskig sömn: albin går i ide om kvällarna och ligger i ide även om mornarna, inställd på att sova halvåret ut och behöver min hjälp för att komma upp och i tid till arbetsförpliktelser.

när albin kliver upp släpper han ut vår tusensköna från hennes sovplats och utan att säga godmorgon till honom studsar hon upp i sängen och vill att jag ska mysa med henne. idag fick hon lov att somna om bredvid mig eftersom jag bara sov vidare (läs: sov räv och somnade om). 45 minuter orkade hon, sen började hon buffa på mig och slicka på mina händer tills jag vaknade, vilket för övrigt var ett ganska juste sätt att vakna på. men ändå. jag får inte sova ut.
anledning 3 till taskig sömn: saga kräver mys och gos och väcker mig för att få det.

för att återknyta till rubriken innebär detta sovschema att jag redan är van vid knapphändig sömn och därmed skulle inte ett skrikigt barn göra en sån enorm skillnad. (huvva, vilken föräldraanstormning jag kommer få för det här...)

nu kan man givetvis hävda att jag kan skratta mig lycklig som får sova till åtta på mornarna och det kan jag. none the less är jag ganska outvilad efter en natts broken sleep. tur ändå att jag
m å s t e ut med hunden. höstluften i norr gör mirakel för trötta kroppar!

ursäkta mig min osmaklighet

jag är egentligen ingen sån där tjej som sitter och garvar åt tokbusiga tecknade bilder, och jag skrattade inte ihjäl mig åt bilden i föregående inlägg, men jag drog på smilbanden. tycker du att innehållet var stötande alternativt kränkande kan du skicka en skrivelse till min hemadress. jag kommer inte att svara.

jag har nu varit nere på stan och letat efter en bok som kommer vara av stor vikt under nästa veckas muntliga examination i det avseendet att den muntliga examinationen grundar sig helt och hållet på boken. mitt problem:
1. boken finns inte på ak
2. boken finns inte på åkerbloms
3. beställer jag boken från bokus eller någon annan internetbokaffär handlar det om ren och skär tur om jag hinner få boken innan examinationsdagen. får jag den dagen innan får jag föga hjälp av det eftersom jag knappast hinner läsa och förstå boken till dagen därpå.
4. jag gillar inte röda rummet, men dit måste jag gå för att ha en möjlighet att bläddra i och kopiera lite av boken. 

med tanke på att det är mitt största problem just förstår även jag att mina problem är oförskämt små. 

nu en bild för att gottgöra min tidigare omnämda osmakliga bild. 
 
image375

...

image374

80% norrlänning

albin hade varit inne och gjort norrlandstestet igår och sa åt mig att göra detsamma. om jag skulle få mer än 50% ska vi stanna kvar i norrland, hade han tänkt ut. kan bara meddela familjen i södern att det ser kärvt ut för min del. jag är mer norrländsk än idolmarkus.

på tal om idol. han med gitarren och kepan, var det inte en fröjd för öronen, så säg.

julsånger i september

jag är en sån där människa som vill prata om livets stora frågor just innan det är dags att somna. mina finaste filosofiska formuleringar och tankar kommer till mig i just de ögonblicken. dessvärre, måste jag säga, är inte albin av samma natur. när han går och lägger sig vill han bara sova och inte prata och absolut inte filosofera. igår när vi la oss och jag inte fick någon vidare feedback på vad jag sa blev jag så uttråkad att jag började sjunga en julsång, vilken det var kommer jag inte ihåg nu, men hur som helst. när jag kom in på andra versen brölade albin till på sin sänghalva och undrade om hans normala flickvän kunde komma fram. det kunde hon, men med stor motvilja.

idag måste jag ner på stan och köpa kurslitteratur. finns inte boken där vet jag inte ens lite grann hur jag ska kunna klara av examinationen på tisdag eller när det nu är. nu kanske ni tänker att damen får skylla sig själv som inte skaffar litteraturen i tid, men jag har köpt två av böckerna och när jag i relativt god tid tänkte köpa den aktuella boken visade det sig att akademibokhandeln på universitetsområdet endast hade beställt ett fåtal exemplar av den. trippeltypiskt. hur som helst så håller jag tummarna för att den ska finnas på stan.

igår var jag jag oerhört husmoderlig. så husmoderlig att det inte är klokt. jag kokade marmelad av svarta vinbär. efter det gjorde jag kantarell- och champinjonstuvning och la det på långfranska som tillsammans blev varma mackor. som taget ur min barndom, kändes det lite som, även om vi inte åt det var kväll.

lekte även frisör. både erik och dee blev friserade och den försnämnda fick en ny frisyr. kul!


slutligen kan jag meddela att msn inte är på min sida idag. får felmeddelande 80072efd. är det någon där ute som vet vad jag kan göra utöver att mixtra med brandväggen (been there, done that)? tacksam för hjälp!


ha en fin dag!


jag är inte längre blind!!

ojoj. nu lät det som att jag har varit på väckelsemöte, men det har jag inte. inte idag i alla fall, men för mina vänner här omkring säger min rubrik en hel del. för er andra ska jag dra bakgrunden här och nu. håll tillgodo.

som jag redan har berättat blev jag förkyld och mådde inte alls särskilt bra i onsdags och när albin till det berättade att han inte var så sugen på att skaffa internet hem, rädd att förlora sin sambo till bloggens värld, drabbades jag av akut blindhet. tänk er det, akut blindhet på en förkylning med feber och allt. så sa jag till albin att den där blindheten nog kommer hålla i sig fram tills dess att vi kan surfa på internet hemma hos oss på eget nät. jag gissar att ni börjar förstå vad det är som har hänt...

idag for jag ner på stan och fixade ett modem och tjipp så sitter jag här, i ett otroligt anti-inrett datarum med datorn i knät. (man kan lätt säga att jag är glad att jag skaffade en bärbar och inte en stationär. det hade liksom blivit ett sådant projekt att ha datorn i knät då.)

saker att göra nu när jag skaffat internet:
1. fota lägenheten och skicka bilder till mamma (fast hon är i italien, så såvida hon inte kan wappa lika galant som jag så behöver jag inte stressa med det).
2. lägga upp lite nyare bilder här på bloggen.
3. ta igen förlorat bloggande.
4. behärska mig, göra upp ett schema över när jag får bruka internet. det krävs för att skolarbetet ska klaras av i tid. 
5. maila dottie.

jag ska nog börja med punkt fem nu.

hasta luego, indianer.

detta är ingen fredagslista

Tio Första:
Första bästa kompis: David
Första bil: Jag har ännu aldrig ägt en egen bil.
Första kärlek: Ebbe. Vi gick i lekis och efter lekis flyttade han till Island, så det var lite kört där.
Första husdjur: Crocker. Det var en kanin.
Första semester: Båtsemester.
Första jobb: Tog upp hamnpeng i Bua hamn.
Första köpta skiva: Det doftar evighet, men vilka som gjorde den minns jag inte.
Första riktiga kärlek: Ebbe, ju :)
Första piercing: I örat, högst upp.
Första konsert: Carola

Sju Sista: ("Senaste" passar bättre va?)
Sista alkoholdrycken: Ett glas vin i lördags.
Sista filmen du såg: JFK. Igår såg vi den, sen kunde Albin inte somna för han låg och klurade på konspirationsteorier och andra möjliga lösningar på JFK-mordet än den som presenterades i filmen.
Sista ringda telefonsamtal som står på mobilen: Bee
Sista bubbelbadet: Förra hösten på Nordpoolen.
Sista gången du grät: En vecka sedan ungefär. Pretty much hormonstinn.
Sista måltiden: Två morötter till frukost. Mjölken var slut och det fanns inget pålägg hemma så jag kunde varken äta gröt eller macka. Men jag hoppas att det inte var min sista måltid, jag vill gärna äta något lite godare då.

Sex saker du gjort idag:
1. Vaknat
2. Kollat på nyheterna
3. Gått över till Bee
4. Pussat Albin hejdå
5. Ätit morötter
6. Borstat tänderna

Tre val:
Svart eller vit? Vit
Sommar eller vinter? Vinter.
Choklad eller chips? Choklad, men den måste vara mörk!


Namn: Lena Annelie Albertsson
Tatueringar: Inte en enda.
Längd: 168,5 cm
Skostorlek: 38
Hårfärg: Pratar helst inte om det.
Är du kär i någon: O ja!
Önskar du att du bodde någon annanstans: Inte så här på rak arm, men det är klart att det finns boenden man drömmer om. För här och nu är jag nöjd!
Vill du ha fler piercings: Alltså, jag har tagit ut de jag har gjort, så nej.
Dricker du: Ja, finns det de som inte gör det? :)
Röker du: Icket.
Vilket schampoo använder du: Något elvital, men jag funderar på att skaffa mig något mer exklusivt.

Senaste.
Filmen du hyrde: Blood Diamond.
Låten du lyssnade på: jag vet faktiskt inte.
Låten du hade på hjärnan: återigen, vet inte.
Låten du laddade ner: aaah! vet inte. har inte internet hemma...