time to say good bye

jo. så var fem veckors praktik avklarad. och det ska tamejtusan fram att det känns lite jobbigt att vara på skolan idag. lite som att vara på kalas på en söndag. vet inte om det är fler än jag som får den där besynnerliga känslan som infinner sig när man ska göra något kalas-relaterat en söndag, den känslan som är så blandad av det roliga i att gå på kalas och träffa andra och samtidigt av söndags-ångestkänslan, som man delar med varenda en på tillställningen. det till och med luktar speciellt då, känner jag. inte dåligt luktar det, nej, det luktar dam-parfym, trygghet och lugn. för kalas blir aldrig så lugna på söndagar som de blir någon annan dag i veckan. på söndagar vill alla känna lugnet, och att gå på kalas går förvisso emot det, men ändå har alla trevligt. så här sitter jag framför datorn på högstadieskolan jag numer är ganska välbekant med, i ett arbetsrum jag trivs i, med känslan av att vara på ett söndagskalas. (i mitt huvud är alltid dessa söndagskalas antingen hos mormor och morfar eller hos farmor och farfar. och faktiskt ibland även hos urzula och leif. men mest hos mormor och morfar, och moster kerstin har åkt hela vägen från kungsbacka med hennes man björn för att vara med.) jag ska rätta åttornas glosförhör, och sedan är jag redo att återvända till umeå. alldeles nyss kom en av eleverna som jag gärna skulle adoptera och lämna sin extranyckel till skåpet, och jag fick önska ett roligt lov. det är grått, ruggigt och blåsigt ute.

idag är jag inte pank längre. de senaste två veckorna har jag levt på 800:-. det blir ganska kärvt, må jag säga.

jag har sökt ett vikariat här på gymnasieskolan och hoppas innerligt att jag får det. det är bara på 40%, men det skulle innebära att jag inte behöver leva som en kyrkråtta längre vad gäller nöjen. och jag skulle kunna spara en massa. men vi får se. är det någon som redan är behörig lärare som sökt tjänsten är jag körd. det är bara att vänta och se. och hoppas.
en annan hoppfull sak är att jag har blivit hintad om ett lärarjobb inåt och uppåt i landet till nästa höst. jag kommer onekligen att söka, och är jag en sån som är så lyckligt lottad, så kanske jag kommer flytta till tärnaby. men det är verkligen att gå händelserna i förväg. det fina är dock att en av de som är med och avgör vilka som ska anställas verkligen vill ha mig där. vi får se. det känns bara så otroligt bra att få se nu att det kommer att lösa sig väldigt bra för mig, och att det finns alternativ och möjligheter. under tiden gör jag mitt bästa vart jag är.

på lördag ska jag på en maskerad med temat p. jag ska vara en proktolog. för er som inte vet vad det är hänvisar jag till wikipedia, där en förklaring säkerligen finns.

hon hissar och hon dissar

gott folk, helgen har förflutit bra och kvällarna har blivit nätter och jag har inte kommit i säng förrän efter rem-sömnen har kommit och gått. men det har varit bra, hade inte velat ha det på något annat sätt just de här kvällarna. jag och hortlund gick på mama mia i fredags och fikade både före och efter och pratade en massa om livet. och igår var andersson hos mig och vi åt middag och hade en riktigt trevlig tjejkväll. under dagen i fredags satte jag mig och skrev ner en massa om livet, hur det har varit och vilka insikter jag har fått de senaste två månaderna. sen fick jag både lugn och ro och livet kändes lättare. så jag bestämde mig för att fortsätta skriva lite dagbok. lite mer djupgående och, i internet-lösa tider som dessa, mer lättillgängligt än bloggen.

helgen har varit fin och imorgon börjar min sista praktikvecka. skrivs mer en annan dag.

fear no darkness promised child

jag skall älska timo räisänen till den dag jag dör. nu på morgonen har jag både vaknat ordentligt och laddat batterierna till just den här låten.
 

i'm alive

jag sitter på min praktikplats och bloggar innan jag ska in och genomföra en lektion. men faktiskt känner jag mig inte riktigt kry, och funderar på att kanske överlämna min andra och sista lektion för dagen till min handledare. vi får se, men som det är nu fattar jag inte vart energin ska komma ifrån. nåväl. innan jag fortsätter med kopiering och sånt som ska göras innan det är dags att äntra klassrummet vill jag hissa och dissa dagen so far.

jag hissar: vädret och mina hundar. och att mina lektioner är färdigplanerade.

jag dissar: pendling (idag igen) och att jag inte känner mig vidare fräsch alls.

för övrigt längtar jag lite tills det är dags att flytta in i min egna lya. förvånansvärt nog uppskattar jag att vara singel mer än någonsin. det är skönt att bara behöva ta hänsyn till hundarna och vad jag själv vill. och vännerna mina, förstås, men jag tänker nog mer i termer av "vi som bor ihop". så det är skönt.

mot kopieringsapparaten!

Tjenixen.

God Natt. Eftersom Annelufs inte har nåt internet har hon bett  mig att blogga åt henne. Hon bad mig göra en torsdagslista. Och då ställer jag upp. För Annelufs är skön. Ett epitet hon delar med andra.

Därför.

Listan över andra sköna personerRoger Pontare. Han kanske inte har världens bästa låtar och så men han verkar bara så skön. Som en stor nallebjörn om ni så vill.
David Batra är ruskigt skön. Rolig också.Göran. Kan va ganska vass. Och vet ni vad jag tror. Jag tror han är jättebra på att plocka svamp också.Kristina. Skitful. Men det har ju inget med skönhet och göra. Tror hon är skitbra på att läsa sagor och sånt.Bert är skön. På sitt sätt.Pelle. Om man lyssna när han prata i Sommar i P1 så kunde man notera att han visst är skön.Jag säger bara ojojojojojojoj.Martin. Jodå. Han kvalar in här. På gamla meriter då. Var ju några år sen han lät höra talas om sig.Robyn tycker jag är go på något sätt. Snygg också för den delen.Håkan verkar sjukt god att ha och göra med. Han är skön.


Så. Tack och god natt.

på skarpen

idag blev jag kallad fitta av en elev. inte så charmigt. lyckligtvis hörde inte jag det, utan det var min handledare som snappade upp det och jag såg bara hur hon gick mot honom alldeles svart i blicken och sa till killen så mycket på skarpen som det kan bli när man ska bete sig professionellt.

intressant det där med högstadiet. ena stunden är man hon som fixar nya och roliga saker att göra, den andra stunden är man en fitta. men faktiskt. det är enda gången det ens har blivit lite grann såhär. resten av veckans dagar har förflutit fint.

idag ska vi ut och fira marty genom att äta middag tillsammans på norrlandsoperan. det blir fem toasters och tummen upp på det.

och förresten. jag snyltar. tack "ebba" som förser mig med detta livsnödvändiga som kallas internet.

och jag har inte vett att skämmas heller

efter en bra, men sen dag på skolan kom jag hem och kollade postfacket. till min stora glädje hade paketet från cdon.com redan kommit.


var ute på en skön långpromenad med saga och abba och abba fick premiär-springa lös inne i skogen sedan hon var på löpen. det riktigt spratt till i henne när hon insåg att hon fick springa hur fort som helst. underbara hundar!! imorgon ska de vara med sammi och soda när jag är borta. fantastiskt med hundvakthjälp!

nu ska jag göra lite fint här hemma innan jag sätter mig och förbereder morgondagens läxförhör! litet suck och stön över det, men det ska nog inte ta hela kvällen. eller... det SKA inte ta hela kvällen. max tjugo minuter, hoppas jag.

imorgon blir jag utan internet hemma. vet inte om jag ska satsa på att betala för eget, men riskera att behöva dubbelbetala ett någon månad extra i och med flytten, eller om jag ska försöka snylta på någon grannes trådlösa. vi får se, det löser sig på ett sätt eller annat. 

i haven't told you yet i'm gonna be with you

en hopplöst lycklig dag!

det har ösregnat och blåst kastvindar så mycket som det bara kan göra om hösten. fast inte i morse. inte när jag gick ut med saga och abba, då var det bara mulet. och abba gör framsteg varje dag när det kommer till att möta andra hundar. och saga, hon lyssnar lite mer och lite mer. hon är lite som mig. lever i sin egen värld. i en ack, så lycklig och alldeles egen värld. och då kan det vara svårt att vilja återvända till verkligheten hela tiden. men vi gör det. för mat och vila och andra saker som man måste vara i verkligheten för.

jag berättade att det har regnat och blåst kastvindar. som om min älskade, älskade höst. och i det vädret har jag och dee stått ute och tvättat våra bilar. jag dammade också min pärla inuti. det var så välbehövligt att det inte var klokt. see, den hade inte fått bli tvagad sedan den stod i garaget med öppna bakdörrar och jag slipade spackel till en någorlunda slät yta. allt jag behöver nu är att dammsuga den också. sen är den tipptopp. både inuti och utanpå.

innan jag for till dees jobb och tvättade bilen for jag om ok för att köpa lite grejer till bilen och hämta ut två paket. det ena visste jag vad det var, men det andra antog jag vara något jag beställt för länge sedan, men som kom fram först nu. men jag hade fel. för jag har blivit överraskad av annie. hon hade beställt en bok till mig, en bok full med klokheter och jag ser fram emot att läsa den! gissa om det lite gjorde min dag - jag älskar överraskningar och det var så länge sedan jag fick en som var såhär oväntad!

efter biltvätten var klar var jag helt dyblöt in på bara skinnet - och så lycklig! helt full av eufori. styrde kosan hemåt och hoppade in i duschen för att sen få sätta på mig varma och torra kläder. tände ljus i hela lägenheten, drack varm choklad och kollade på filmen chocolat. fick vara till hjälp för en vän och mysa oändligt mycket med saga och abba.

var just ute med dem, jag i full ovädersmundering och de i sina pälsar. vi var all set. jag kände sån lycka när vi gick där i regnet. kände mig så levande! stannade upp, sträckte ut armarna och tittade upp mot en kolsvart himmel och kände regndropparna landa på mitt ansikte. så levande. så lycklig.

hur skulle jag inte kunna somna gott ikväll?

för att mina tankar är på annat håll

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
ja.
Vilka vitaminer tog du när du var liten?
nallevitaminer.
Vad åt du senast?
lunch bestående av pasta och köttfärssås.
Har du fått någon komplimang i dag?
inte än :)
Har du varit med i en rättegång?
inte det, nej.
Är du polare med grannarna?
syftar vi på psycho nieghbour, så nej. om bee och dee räknas som grannar så: o ja!.
Vilket språk pratar din mamma?
svenska.
Vilka länder har du bott i?
sverige och usa.
Senaste piercingen?
naveln för flera, flera år sedan, men den har jag inte kvar.
När åkte du bil i mer än femton minuter senast?
i måndags, när jag körde till robertsfors.
Gay?
nope.
Har du däckat eller spytt för att du har druckit?
spytt har jag gjort. det var lyckligtvis några år sedan.
Har du något husdjur?
ja! hundarna saga och abba.
Har du täckt någons hus med toapapper?
nej.
Minns du din/dina musiklärares namn?
alla utom på högstadiet, faktiskt. eller... det kanske var samma som i mellanstadiet? så var det nog.
Hur bra är din syn?
kass nog för att ha glasögon, bra nog för att strunta i att använda dem.
Har du varit på ett party?
jo, det har jag.
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
ja, om de var döda och uppstoppade och alla tänder var utdragna.
Har du varit utomlands?
jo, det har jag. fast det var över ett år sedan nu sist jag var iväg.
Vilket är det bästa bröllop du varit på?
kan inte riktigt minnas, men det enda som jag blev rörd till tårar på var jonas och camillas tidigare i år.
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
mer besvikna än arga, tror jag.
Var är dina syskon just nu?
syrran i stockholm och mina två bröder håller sig nog i varbergstrakten, såvitt jag vet.
Vad var den senaste drömmen som du minns?
haha! det var en riktig höjdare! det var idol-tider och finalen var i slutet på veckan. då bestämde de sig för att ta in någon som de hade blivit tipsad om och denna någon råkade vara jag. så jag ställde upp, ursäktade mig inför daniel för att jag ställde upp på ett sådant kommersiellt jippo, men tog sedan hem alltihop. sopade banan totalt. mycket märklig dröm.
Vem ringde dig senast?
dee. han undrade när vi skulle åka iväg och tvätta bilarna.
Vilken tid gick du upp i morse?
kvart i tio.
Vad ska du göra i helgen?
ja, alltså. den börjar ju dra sig mot sitt slut, så det jag har kvar är att tvätta bilen, planera morgondagens och tisdagens lektioner och sen ska jag mest ta det lugnt.
Vad står det i det fjärde sms:et i din inkorg?
det kan jag inte berätta. det var av den mer hemliga arten.
När var du riktigt sjuk senast?
det minns jag faktiskt inte. så längesedan var det!
När såg du en kändis senast? Vem var det?
jens byggmark utanför up2-gallerian. det var lite drygt en månad sedan.
Vad finns i din bakficka?
ingenting.
Har du färgade linser?
nej, jag har inte ens vanliga linser.
Vad gjorde du klockan två i natt?
jag sov så gott, så gott.
Vad är det första du gör på morgonen?
klär på mig och om jag hinner slänger jag i mig lite frulle innan jag går ut med hundarna. annars tar jag frullen efter promenaden.
Vad ska du göra efter det här?
tvätta och städa bilen!

för er noga utvalda

visst låter det lite som att jag håller på att starta en sekt, med den överskriften? lugn! lugn i stormen, för det är inte alls det jag överväger. jag vet inte ens vad en sådan sekt skulle gå ut på - jag upplever inget större behov att betraktas som någon slags messias-figur av er. bara annelie duger gott, tänker jag.

men jag ville liksom gärna ge er ett litet treat, ni som är med på min inte lika offentliga resa. det får bli ett skratt. eller åtminstone ett leende. här är vad som publicerades på tjuvlyssnat.se idag:

Hennes ord  höll inte i det långa loppet
Biblioteket Multeum, Strängnäs

En kvinna ~40 går fram till informationsdisken.
Kvinnan: Har nu någon bok om marathon? Jag orkar inte springa och leta.

puss och god kväll. nu ska jag över till bee och dee på en kopp te och en vända guitar hero.

minst sagt utmanande

jag har blivit utmanad av anna, min jobbarkompis från i somras.

Fem saker jag har i min garderob:
- kläder
- en röd bag
- family living-tidningar
- instruktionsböcker till någon stereo
- ett rött, hjärtfomat ljus. asfult.

Fem saker jag har i min frys:
- hembakta muffins
- bröd. både sån som är köpt och sånt som jag har bakat själv
- frysklampar
- bär av olika slag
- köttfärs

Fem saker i min handväska:
- dikter som sjuorna har skrivit
- lektionsplaneringarna inför tisdagens lektioner
- tamponger
- överstykningspennor, 2 st.
- mynt

Fem saker i mitt sovrum:
- sängen
- fyra köksstolar som ska upp till förrådet i nästa lya
- sängbord/pallar som används som sängbord
- mobilladdare
- en teakbokhylla

torsdagslistan

som ni säkerligen har märkt glömde jag bort att det var torsdag igår. ja, faktiskt: glömde. i mitt huvud var det fredag hela dagen igår, och jag hade inte en tanke på att det var läge att klura ut vad veckans torsdagslista skulle handla om. för det är så det funkar. jag kommer på vad jag ska lista ungefär samtidigt som jag loggar in för att skriva.

egentligen är jag förvånad över hur otroligt strukturerad jag är i klassrummet och den koll jag har där (jag är en sån med ögon i nacken, i synnerhet när jag är på högstadiet). jag förvånas ständigt över att jag har tydliga planer, både för lektioner och sånt som kan dyka upp när man väl är i klassrummet. och jag förvånas över att jag, trots att jag är astrött, är superalert och på g i klassrummet. kanske är det tecken på att jag har sökt mig till rätt yrke. ett av dem.

lista över andra saker jag förvånas över:
1. att allt ordnar sig så rackarns bra. (längtar nästan ihjäl mig till 1 december, då jag får den nya lyan.)
2. att ekonomin alltid går ihop i slutändan. och jag snålar inte ens särskilt mycket.
3. att tre lampor har gått sönder inom loppet av en vecka.
4. att jag numer glömmer bort att tanka hem det nya oth-avsnittet så fort det har kommit.
5. att det är så vansinnigt kallt ute. det är ju inte varje år som jag måste hämta ner vinterjackan redan i början av oktober.

jag har bestämt mig

det blir lösenord på söndag. så ni som känner för att fortsätta läsa, se till att lämna en kråka om det i kommentarsfältet och skriv eran mailadress om ni befarar att jag inte redan har den.

har varit och skrivit kontrakt nu. såå skönt att ha det gjort. nu kan liksom inte hyresvärden få för sig att hyra ut den till någon annan. det händer ju inte, men jag har varit lite smånojjig över att något sånt, totalt overkligt, skulle hända innan jag hann skriva mitt namn längst ner på pappret.

vikarierade idag. klassen var mer lyhörd än någonsin, och det känns smått överraskande och samtidigt riktigt, riktigt bra! hade bara en lektion idag, så efter att ha snicksnackat lite med en "kollega" tog jag bussen hem. jag vet inte vad jag tycker om de där två timmarna på bussen varje dag. det vore att ljuga om jag sa att jag totalt avskydde det, för det gör jag inte. om mornarna, till exempel, behöver jag bara vara halvvaken när jag kliver på bussen men får en timme på mig att vakna resten. och det klarar jag lätt. på vägen hem kan jag koppla av och lyssna på hello saferide och dagdrömma mest hela tiden. men så innebär ju också pendeltiden att jag får sova mindre om mornarna (gillas inte!) och att jag inte är hemma fem minuter efter att jag har slutat för dagen. nåväl. jag väljer att gilla det mer än jag ogillar det.

det är ett stort lugn som råder här hemma. kaos, men lugn. som om lördagförmiddagar. här och nu är det väldans skönt.

jag har glömt

jag har ju helt glömt bort att berätta att jag har fått en lägenhet. det ordnade sig redan förra veckan, men jag ska skriva kontrakt först imorgon. fick en etta med sovalkov på tomtebo, just i grannkvarteret. den är på markplan och jag har en liten, liten uteplats där man kan sitta om sommarkvällarna. det finns ett juste kök som jag ska göra så trivsamt jag bara kan, och de gula tapeterna i sovalkoven kommer illa kvickt ersättas av några andra icke-gula. för trots att jag älskar lejongul så vill jag inte ha ens lite av en gul ton på mina väggar.

jag tror att det var ovissheten som gjorde att jag sov dåligt, för direkt efter att jag fått lägenheten började jag sova gott igen. det satt fint! nu ska jag laga en senmiddag och sen bara mysamysamysa med hundarna.

och förresten. praktiken går fortfarande bra. fast jag är astrött. verkligen jätte. men jag har fått sån fin kritik av min handledare idag (och av några elever) gällande min insats där, så den där tröttheten spelar inte så stor roll.

ajöss.