flashback

jag minns inte hur gammal jag var, men knappast var jag över tio år. vad jag minns är att vi hade varit på gekås i ullared, det måste ha varit ett par veckor innan jul. eller någon gång i november. jag minns att andy hade köpt en lp-skiva som han ville spela så fort vi kom hem. nere i gillestugan stod skivspelaren och dit gick vi, jag och andy. packade upp våra grejer. lyssnade på en av låtarna på skivan. just like a prayer med madonna. det var mörkt ute och jag kände mig oerhört glad över att få hänga med storebrorsan sådär när han premiärspelade sin nya skiva. där satt jag på golvet och kollade igenom vad jag hade köpt. nöjd. det var liksom mysigt att vara till just då.

jag hade bland annat köpt en mina-vänner-bok. några veckor senare skrev andy i den. där skulle man fylla i både vad man älskar och vad man hatar. andy hatade madonna. för hon var så snuskig så det förslog. men skivan, den var ju redan köpt, så det var det inte mycket att göra något åt.

kom att tänka på det här idag när jag hörde just like a prayer på radio. sveptes tillbaka till den där kvällen efter gekåsbesöket. jag måste säga att det var väldans fint då, livet. fint nu också, men väldigt, väldigt annorlunda.

i väntan på inspirationen

utan att ha blivit utmanad till det gör jag den här listan. jag är helvild!

DIG SJÄLV

vad är klockan när du börjar med det här? 16.25  
vad heter du? annelie
hur gammal är du? 26
var kommer du ifrån? bua
vad heter din mamma? lena (därav mitt förstanamn, inte att förväxla med andranamn)
vad heter din pappa? lars-inge
har du några syskon? ja. tre.


SENASTE GÅNGEN
du rökte? minns inte. något år sedan kanske.
du snusade? februari, om jag inte minns fel.
du färgade håret? i mars, när jag var hos frisören senast. tro mig, jag behöver gå till en snart igen.
du grät? för lite drygt två veckor sedan.
du tränade? GAAAAHAHAHAHA! räknas den halvtimmeslånga promenaden hem från jobbet?
du solade solarium? oj. det var när jag bodde hemma i bua. typ fyra-fem år sedan alltså.  
du skällde på någon? minns inte helt säkert, men säger jag saga är det ett rätt så säkert kort. men jag är inte så skällig av mig. diskuterar hellre.
du var utomlands? förra sommaren när vi bilade ner till kroatien.
du duschade? i söndags. men jag badade igår kväll. i badkar alltså.
du köpte nya kläder? när jag och dee var på strömpilen någongång i juni.
du åkte buss? i morse
du åkte taxi? det var nog i vintras någon gång.
du åkte tåg? i maj åkte joe och jag tåg ner till västkusten och sen hem igen.
du smsade någon? på lunchrasten.
du ringde någon? när jag gick hem från jobbet. halv fyra, ungefär.
du campade med någon? förra sommaren på bilsemestern.

HAR DU NÅNSIN
hoppat studsmatta? japps
ätit fiskbullar? jo, men det var bra längesedan nu.
tagit kort på dig själv? o ja!
skrattat så du började gråta? jajamän!
skolkat mer än 3 skoldagar i rad? nej, inte 30 dagar i rad. men skolkat har jag, det ska då fram.
sovit mer än 10 st i ett tält? man har väl varit scout! :D
badat mitt i natten? ja, någon gång där tidigt i karriären gjorde jag det. sen blev jag gammal.
åkt berg och dalbana och spytt efter det? nej, men jag har velat kräkas så att jag kunde bli som folk igen.
spytt för att du var full? ja. en gång. eller a. jag spydde flera gånger, men allt under en och samma kväll.
trillat när du åkt skidor? ja
gråtit till en bok? absolut!
varit rädd för tomten?  tittar man på ett kort på mig när jag var liten kan man lätt tro att det var så. och kortet berättar nog sanningen.
fått IG? nej
ätit deg tills du spytt? nej. alltså, jag är inte så förtjust i att äta degar.
lagat en misslyckad måltid? mm, men på senare tid har min matlagning inte resulterat i någon katastrofmiddag.
fastnat med tungan på en lyktstolpe? ja, när jag och simon var små var vi liksom tvungna att prova om det verkligen fungerade så. det gjorde det.

FAVORIT
band/artist? det är så olika så det är inte klokt. alanis är en gammal räv i min musiksamling. coldplay är riktigt bra. så lyssnar jag gärna på joey tempests soloskivor och stefan anderssons "på svenska"
mat? våran vardagsmat är verkligen riktigt god.
färg? orange
dryck? öl och vatten. fast kanske i omvänd ordning.
känsla?  känslan av att vara tillfreds med sin tillvaro. eller glädjen i att träffa någon man länge längtat efter.
lukt? jag har flera. 1. asfalt+regn efter flera dagar med bara solsolsol. 2. joes nacke om mornarna. 3. båtmotorer+saltvatten.
dag? lördag
godis? lackriss.
glass? lackrisspuck
alkoholdryck? öl och rött vin.
snus? mocca mint. men jag får mest en kräkkänsla när jag tänker på snus numer.
cigg? tack, men nej tack.
film? kill bill ett och två. och masjävlar. de tre. de är bäst.
bok? mossvikenfruar. har just läst den för ungeför sjunde gången på tre år och jag älskar den lika mycket den här gången.
kändis? jag vet faktiskt inte.
tröja? mina nya sommarlinnen.
byxor? mina svarta jeans. fastän det är mitt i sommaren.
plats/ställe? mitt hemliga ställe här i umeå dit jag går när jag vill vara i fred och samtidigt ha en riktigt fin vy. fyller samma funktion som ute vid fyren i bua. jag längtar sjukt mycket till stugan i lainejaur nu, dock.


JUST NU
låt? robyn - and it hurts with every heartbeat. sorgsen sång, stark sång, skön melodi och puls.
humör? lugn och glad
klädsel? korta jeansshorts och ett brunt halternecklinne med beiga prickar på.
frisyr? uppsatt i en knut
plats? hemma
väder? strålande sol


ANTINGEN ELLER
mörkt - ljust? på hösten är det mörkt.... alltså mörkt. men ljust är också bra. då märker man inte av om man är mörkrädd.
kallt - varmt? svalt. alltså väder. hellre kallt och höst/vinter än stekhet sommar, även om det sistnämda inte är fy skam det heller.
vodka - whisky? pest eller kolera?
cider - öl? öl
röka - snusa? ingetdera, men skulle jag göra något under pistolhot skulle jag snusa eftersom det inte innebär att de i min omgivning blir lika påverkade av det som om jag hade rökt.
vinter - sommar? vinter
bada - sola? sola. men bada om det är FÖR varmt för att ligga i solen.
hemmakväll - utekväll? hemmakväll
vad är klockan nu? 16.59


visfestival på holmön

holmövistelsen blev kortare än vi först bestämt. inte för att det var tråkigt på något vis, utan för att vi insåg fördelarna med att ta färjan hem sent på lördagkväll i stället för att köa i timmar under söndagförmiddagen. så vi kom dit på fredag eftermiddag och var åter i umeå någon gång efter midnatt natten till söndag.

jag lovade er min helg i bilder, men lämnade mobilen i huset där vi bodde större delen av tiden. bland annat missade jag att föreviga säkerts spelning och att vi faktiskt var där. jag missade att fota en gammal bekant hemifrån som också är bosatt här i norr numer. jag tog aldrig kort på hänget i huset eller abbas ivriga simmande (fick till slut locka med henne från vattnet eftersom hon inte ville sluta bada trots att hon stod och skakade). men här kommer ett urval av de tillfällen jag faktiskt fick förevigat. som fiske och brolle och lantos ankomst till ön. håll tillgodo!


1. joe fiskar.
2. madde försöker få saga att posa. inte det lättaste här i världen!
3. abba
4. joe mellanlandar på bron i hopp om att få nys om ställe det nappar på!

5. hasse och luviz chillar.
6. madde och jag.
7. abbas rumpa och saga.

8. färdigfiskat!
9. the ride.
10. hasses hus.

11. familjekort!
12. juste med hav och juste med perfekt väder hela helgen!!
13. hasse och joe vid det lilla färjeläget.

14. trött?
15. längs vägarna på holmön.

16. vi har det bra, vi här bak i bilen...
17. helena elisabet
18. jag offrade mig, plockade fram fjortonåringen jag trodde jag hade lagt bort för all tid och evighet, till förmån för fröken sundholm.

det var två år sedan det senast begav sig

om ett par timmar kommer vi stå och vänta på att det blir vår tur att kliva på färjan som ska ta oss över till holmön. det är dags för årets visfestival där. ikväll ska vi lyssna på säkert, har vi tänkt. mer än så har vi faktiskt inte tänkt. tja, kanske joe då, som tänker ta med sig sitt fiskespö.

tänk om jag, för två år sedan, hade vetat hur det skulle se ut nu. sambo med joe och två hundar. då hade jag inte varit så sotis på carro när joe hängde med henne. men ändå. det var en soft tid. när ingenting alls var spikat mellan oss, men jag insåg att saker började gå åt mitt håll. fast det förstås. då hade jag lite ångest över att jag förhastat hade fattat beslutet att flytta till jönköping. jag ville ju bo kvar här, kände mig inte alls färdig med umeå. men så kom det där sms:et en bit in i augusti som berättade att hon jag skulle hyra lägenheten av hade blivit blåst på sin kommande bostad. alltså fick jag planera om min framtid. med glädje gjorde jag det. allvarligt talat tror jag inte att någon blivit så glad någonsin över att ha blivit blåst på lägenheten man skulle flytta in i om en si sådär tio dagar. ö v e r l y c k l i g ! det blev lite kaos där ett par dagar innan allt hade ordnat sig, och innan jag visste ordet av var jag inte längre singel. men det är lite fult att gå händelserna i förväg, så jag vill berätta att det inte alls är två år sedan vi blev ihop, min joe och jag, utan två år sedan vi var på visfestivalen och jag förstod på riktigt att "jag är inte alls bara kompis med joe".

det återstår bara att se vad som väntar oss den här helgen. mycket sol och finfint sällskap, hoppas jag! återkommer med min HELG i bilder på söndag. tror jag.

torsdagslistan

jag är en sån som rensar. jag slänger eller ger bort saker som jag inte längre har någon användning av, alternativt någon glädje av. min lilla, lilla garderob rensas en gång i halvåret och då ganska skoningslöst. det någon annan kan tänkas vilja använda hamnar på närmaste kupan och resten hamnar i containern för brännbart material. hemmet vårt får dagliga genomgångar och allt som vi kanske inte behöver mer hamnar bland soporna. även intresset för våra växter har fått sig ett uppsving sedan jag insåg att det även behöver rensas bland blommorna och bladen. allt visset på västerna ansas bort. till joes stora förtret drar jag mig inte heller för att slänga växter som till synes är döda. oftast hinner han stoppa mig i tid, och då för att ett par månader senare visa på att den stackars växten har återvänt till livet. men ändå. det gör mig lite rastlös att inte ha ordning, och med färre prylar att hålla ordning på är det lättare att ha det fint hemma.

även solen har sina mörka fläckar heter det ju och det ska i sanningens namn erkännas, att det gäller även mig. jag har mina svagheter där jag absolut måste spara och definitivt inte kan slänga.

lista över saker jag inte för mitt liv kan slänga:
1. gamla almanackor/dagböcker
2. böcker (här skulle mitt beteende kunna ses som i utveckling mot att bli en samlare. screw bibblan - jag vill äga böckerna jag läser!)
3. påslakanset. jag köpte på mig massa fina för några år sedan och nu kan jag inte he bort dem, trots att de aldrig används.
4. min bunt med family living-tidningar. trots att de inte är SÅ bra. men tillräckligt bra för att inte slängas.
5. olika saxar som jag har köpt innan jag slutligen köpte min riktiga frisörsax. kassa s.k. frisörsaxar, men de går alltid att ha till något, intalar jag mig. 
6. gamla fotoalbum. men de ser jag ingen anledning att slänga. verkligen inte. 
 

om livet

jag har aldrig hört någon säga att "jag är så stolt över att jag svär. det är liksom en bra del av mig och en styrka i mitt ordförråd.". aldrig. däremot det motsatta. om det beror på min frikyrkliga uppväxt och den tro jag har idag vet jag inte, men folk som kommenterar sitt eget svärande ser det mest som en brist hos sig själva. why? undrar jag då. eller kanske snarare why not quit? nu är det liksom inte så att jag stör mig en massa på att människor svär (ska sanningen fram tänker jag bara på det antingen om personen i fråga svär ungefär vartannat ord eller så, eller själv påpekar att "jag borde sluta svära så mycket), men jag tänker att om man själv stör sig på att man svär, då är det ju bara att försöka sluta. lite som med rökning. eller skitsnack. hur svårt som helst, men till slut pickar samvetet på en när man tabbar sig och till slut är man väldigt mycket närmre sitt mål om hur man vill vara.

jag har tänkt på det där med mål. jag har några mål som jag har satt, men inte för här och just nu, utan för vem jag vill vara när jag är 80. och om jag ska lyckas vara den personen då, ja då måste jag jobba stenhårt redan nu. givetvis förstår jag att mitt mål kommer se annorlunda ut om fem år. ännu mer annorlunda om 25 år. ännu mer annorlunda när jag är 79. jag tänker att mitt liv kommer lära mig att prioritera vad som är viktigt och vad som är bra kvalitéer att ha, och vilka egenskaper som är rent livsnödvändiga för att vara en bra medmänniska. (en bra medmänniska är en som bryr sig lika oändligt om sina medmänniskor som om sig själv.) och jag ser fram emot att lära mig det där. att bli klokare. att växa. att inse att jag är
the forever incomplete.

07.21

det är något med det här datumet. jag vet inte exakt vad det är, men något är det. jag vet inte om det är något som har hänt mig något tidigare år eller om det är något som ska hända idag (måtte det i så fall hända fort, för snart går jag och lägger mig) eller så är det något med syrran. men när jag såg på mobilen idag kändes det som att jag levt med just det här datumet hur länge som helst, som om det vore en del av mig. väldigt märklig känsla, men jag har lärt mig att inte ignorera den. den har dykt upp i andra sammanhang. men nog om det.

jag har mest jobbat idag. och det har regnat  h e l a  dagen!! mysigt när jag väl kommit hem från eftermiddagspromenaden med jyckarna. det blev oreganokyckling med ris och vattenmelon efter det, till efterrätt. allt till tredje boxens första avsnitt av morden i midsomer. den senaste timmen (eller en och en halv timmen är nog mer sanningsenligt) har jag legat i badet och läst hästen och hans pojke. har snart läst ut den. det är liksom inför prins caspian. filmen alltså. narnia har jag älskat sedan länge, främst i bokform. skulle inte drömma om att strunta i de nya filmatiseringarna av berättelsen.

nåväl. nattmacka härnäst.

min söndag i bilder


1. frukosten. minst sagt gott.
2. vädret.


3 och 4. hundarna efter en låång promenad i väder enligt bild 2.

5. vi for på andra varvet, bee, j och jag. mina "kap". en alanis-bok, en skiva jag ska skicka till min syster och en skål som jag älskar.

6. alla naglar på min kropp har blivit röda av mitt finaste nagellack.
7. jag och joe har haft mycket att berätta för varandra efter att ha varit ifrån varandra mest hela dagen.
8. vattenmelon till kvällsfika. det står näst på agendan och efter det kallar sängen.

i väntan på min söndag i bilder. ursäkta censuren.

vänligen se dem i den ordning jag har lagt upp dem. det sabbas lite annars.


 

ett bad och en kvarts vattenmelon senare


just like them good old days

klockan är 15.03 just nu. jag slutar 15.27. ändå sitter jag hemma och har varit hemma den senaste halvtimmen. sanningen är den att jag lämnade jobbet för en och en halv timme sedan. alltså två timmar tidigare än mitt schema säger. fast helt lovligt gick jag hem. allt var klart och vi hade redan suttit av en och en halv timme. ute skiner solen och det fläktar riktigt skönt, så jag tog en rätt så långsam promenad hem med en tur om joes jobb där jag nallade en chocolate chip cookie.

tinar köttfärs som så småningom ska bli hamburgare. smarrig fredagmiddag. fram tills det är dags att laga mat tänker jag bara ta det lugnt. andas och vila fötterna. kanske ta ett bad? eller måla tånaglarna röda? eller slökolla på tv? inget nyttigt tänker jag göra, nä, det har varit nog med sådant direkt jag har kommit hem från jobbet veckans tidigare dagar. inget nyttigt och inget jobbigt. bara slappt. lite som det är helt okej att livet är nu och då.

ikväll far joe till garaget igen. miatan är inte långt från att bli mer krocksäker nu, så han vill hålla ångan uppe och få det gjort. själv ska jag poppa popcorn och kolla på morden i midsomer. om inget annat dyker upp, vill säga.

torsdagslistan

jag försöker planera lämpligt mycket. tillräckligt mycket för att ha koll på min vardag, men även lämpligt lite för att lämna utrymme för improvisation och överraskningar. detsamma gäller organisation. men så finns det de där sakerna som man inte råder över. som att ens bil blir påbackad eller att ett brev från en gammal vän dimper ner i postfacket. överraskningarna, eller de oväntade händelserna kan uppenbarligen vara både positiva och negativa, men jag hejjar på de fina sakerna, de som gör mig glad. 

oväntade saker som hänt under dagen:
1. mitt ex ringde och snicksnackade. en bra sak.
2. kom på att jag och albin ändå inte har ledigt tillsammans vecka 34. en väldigt tråkig sak.
3. abba åt upp våra fem, fortfarande gröna, jordgubbar. inte populärt.
4. anna gjorde en extra insats för min skull på jobbet. tummen upp!
5. abba stod och knaprade på vår oregano. lyckligtvis kom hon inte så långt, men hon blev ändå bannad från balkongen.
6. jag hittade igen en skiva jag inte haft koll på. det blev dagens dammsugarmusik.
7. u-b och ribbin ropade ut mig för eftermiddagsfika. trevligt indeed.

såhär efter en sammanställning ser jag att bra saker vann med 4-3. inget att lipa över. nu ska jag göra en smoothie och kolla på morden i midsomer.

rostlagning

att laga rost på en bil är bland det tråkigaste jag vet. ändå är det det jag ska göra ikväll. det och rensa avloppet i badrummet. visst verkar jag ha en sjukt glamorös vardag!! :)

det är jobb som gäller fram till halv fyra. efter det blir det till att gå ut i det soliga vädret. gissningsvis med tre hundar i följe. och så ska jag klura på vad morgondagens torsdagslista ska handla om. det ni!

om vikten av att ha myggmedel på hela kroppen

det känns onekligen trist att lämna idyllen vi lever i när vi är i stugan för att återvända till umeå och en ny arbetsvecka, men det är ett av de måsten man liksom bara förlorar på att strunta i. lainejaur med omnejd erbjöd auktion, fiske, gräsklippning, lek med hundarna både på land och i vatten (vi har insett att abba är en baddare på att simma, och det är något hon verkligen gillar att göra!) och häng utomhus. en och en annan mygga har jag väl också sett till. uppenbarligen hängde de flesta på min bak, för där kliar det som tusan numer. tänkte liksom aldrig på att smeta myggmedel där...

annars är vardagen som den är. lite upp och ner och samtidigt som vanligt. kan väl avrunda med en alanis-strof ur torch: these are not times for the weak of heart.

på lördag är det SATC-tjejkväll hos den blivande bruden. det ser jag fram emot!

11:11

helgen har kommit för min del. jobbade bara halvdag idag. anledning: vi far till stugan nu i helgen. närmare bestämt nu. så adios och ha en fin helg!

torsdagslistan

sedan gårdagens upptäckt - att jag och joe faktiskt har en vecka då vi är lediga tillsammans i sommar - har det pratats resor, för vi vill gärna göra något speciellt den där veckan. vecka 34. våra två alternativ nu är att antingen ta en restresa (fast jag har hört att de är slutsålda, i alla fall de som går från umeå) - solsemester vore faktiskt riktigt skönt - eller att lämna hundarna hos svärföräldrarna och ta miatan till norge och köra trollstigen och såpass mycket söderut att vi till slut tar oss till sveriges västkust. där skulle vi i så fall bara stanna ett par dagar för att sen återigen köra norröver. men ingen e4:a då inte. nej, då vill vi passa på att utforska vårt avlånga och vackra land och hitta mer än ett smultronställe. med tanke på hur mycket jag skrev om det ena alternativet och lite om det andra tror jag att ni kan gissa er till vilket av de två jag röstar på. men det förstås. det beror på vart en sista-minuten skulle ta oss.

om vi nu väljer norgeresan innebär det en massa timmar i bil och massa timmar i bil kräver bra musik, alternativt bra sommarpratare eller en bra ljudbok. det är så vi brukar ladda upp inför umeå-bua-bua-umeå-resorna. sist blev det mest ljudböcker. solstorm på väg ner och på väg upp lyssnade vi på molnfri bombnatt. fast vi hann inte lyssna klart på den. tre skivor väntar på oss och vi på hur de för berättelsen framåt. när vi for till härnösand lyssnade vi på sommarpratare. först fredrik lindström och sen christer fuglesang. joe hade laddat ner. men om vi åker till norge behöver vi nog lyssna lite på grieg och hans i bergakungens sal. och ja, vi elsker dette landet. jag vet inte ens hur den låter. men är man i norge borde man väl visa sig fredlig genom att lyssna på nationalsången.

en annan resa som är planerad sedan länge men som liksom alltid har varit en lös plan är min och syrrans biltripp genom europa. västra europa, med frankrike och spanien och så. vi har pratat om den lite mer, men längre än så har vi inte kommit. dock har jag en sak klar, nämligen...

...musik jag tänker ta med mig på min och syrrans roadtrip ner mot spanien:
1. joey tempests azalea place. den har stått etta på listan i mitt huvud sedan resan först påtänktes.
2. alanis morissette. flertalet skivor, men jag missar absolut inte supposed former infatuation junkie.
3. marseljäsen. så att vi kan spela den högt och på repeat när vi kör genom paris.
4. absolut albertssons. ifall längtan efter familjen skulle slå in.
5. snook. är.
6. petters senaste skiva goddamnit.
7. nelly furtados skiva folklore.
8. vackert land med bko. när vi inser att sverige är världens vackraste land.
9. den bästa jars of clay-skivan. för att vi behöver lite näring till själen. eller anden. eller både och.
10. david grays white ladder. jag tror den blir bra genom ett regnigt tyskland.

i väntan på torsdagslistan


längtar efter höstväder

jag behöver lite storm och lite åska och grå himmel och så. inte för att vi har haft så vackert väder, för det har vi inte. men ändå. jag är en höstmänniska. jag längtar efter att bladen ska skifta färg och himlen bli mer djupblå (eller grå och regnig) och luften hög och klar. jag längtar efter stickade tjocktröjor och tillåtelse att använda mina gulnade gummistövlar varje dag utan att det är något konstigt med det. jag vill att sommaren ska passera fort och de bekymmer jag har nu likaså, utan att det fundamentala försvinner. snarare så att det fundamentala står kvar starkare än någonsin. men årstiden, kan den inte bara förvandlas till höst i ett andetag?

oro

om ni vill veta vad som gör att det känns som att jag bär mitt liv på mina axlar och har en jobbig klump i magen kan ni fortsätta läsa. vill ni inte det få ni gärna klicka er vidare till någon mer intressant sida. om ni väljer det senare vill jag ändå hälsa er välkomna tillbaka.

nu börjar det.

jag är sjukt orolig över att vara färdigutbildad om ett halvår och ställas mol allena på en halvljummen arbetsmarknad. jag är rädd att inte få jobb inom det område jag önskar, jag känner mig nedstämd över det faktum att jag mest troligt kommer att behöva lämna ljuva umeå och joe med staden. bli en veckopendlare. bli en sån som lever i ett förhållande om helgerna och har inget liv alls om veckorna. för då jobbar jag. första året som lärare och spenderar min fritid med lektionsplaneringar och hemlängtan. om jag får ett lärarjobb förstås. än värre, tror jag, vore att sätta sig i kassan på ica maxi och ha ett studielån att betala av. kvällar och helger. jag beundrar folk som orkar med det.

jag var inne på ams.se innan idag. ett enda heltidsjobbjobb fanns det för mig utifrån min utbildning. deppigt värre.

oro.

konversation

igår gick jag och la mig tidigt. så tidigt som tio. vände och vred på mig. vände och vred på mig lite till. sen var klockan efter elva. fortfarande ingen john blund. joe satt uppe och kollade på arn och just när jag hade virat täcket om mig och gått upp stod han och borstade tänderna. med min allra ynkligaste röst sa jag att:

-jag kan inte sova. och jag är jättesugen på chips!
-mm... men vi kan poppa popcorn! amishpopcornen kanske? vill du kolla på arn med mig då?
-ja!

så poppade vi popcornen (som blev mycket mindre i storlek än vanliga) och substitut-åt chips till och kollade på film. mitt i alltihop sa joe:

-så mysigt vi har det!

det var hur mysigt som helst faktiskt. som att jag blir urlycklig av honom nu och då och allt som oftast. kom i säng tolv och var sådär lagom seg i morse när klockan ringde...

torsdagslistan på söndag

jag menar mig vara en relativt anspråkslös kvinna, men vecka 26 har jag varit i behov av en hel del saker. prio ett var sömn. jag behövde sovasovasova, helst minst tolv timmar i sträck. det hände aldrig. snarare var det så att hälften av mitt sömnbehov var vad jag fick om nätterna. detta avslöjar att det inte bara var sömn jag behövde, utan även fyra liter disciplin eller mer. disciplin som skulle se till att jag gick ut med hundarna minst en timme om dagarna när jag kom hem från jobbet. det hände bara tre av fem dagar. disciplin som skulle se till att jag skulle baka bröd, eftersom källan av det i frysen sinade. faktum är att jag satte igång på lördagen med brödbak, men för första gången i mitt liv blev det så misslyckat att jag fick slänga degen och fara till maxi och köpa bröd där. disciplin som skulle se till att jag kom i säng i tid om kvällarna.

vecka 27 ligger för oss och denna veckan behöver jag:
1. middagsidéer
2. energi när jag kommer hem från jobbet
3. blåbär till mina smoothies
4. åka till sävar och vattna och hämta hem mer rabarber
5. ut och träna hundarna
6. packa inför helgen i lainejaur
7. fixa blodpuddinggodiset till hundarna och lägga spår till saga
8. byta ut en del av musiken på min telefon
9. gå och lägga mig i tid
10. vika en eftermiddag för rostlagning på 323an


valet att ta in det fina

jag har ett par arbetskamrater som, i mina ögon, är alltifrån bra sådana. jag har insett att jag har gått omkring och varit så arg på dem om dagarna att det fina i livet liksom hamnat vid sidan om. jag har varit så fokuserad på mina arga känslor att jag har stängt ute det som jag kallar livet. men jag har tänkt om. jag har bestämt mig för att stå upp för mig och inte ta en massa skit och utöver det hålla mig undan di två. på så vis behöver jag inte vara irriterad eller arg på några som i sann anda kan kallas energitjuvar. jag ska ha en bra sommar, liksom. det är ett av mina beslut när det kommer till att välja att ta in det fina.

här är det aplätt att ta in saker som får en att fokusera på det negativa, här på internet. inte minst bloggar kan göra mig hur neggo som helst. jag blir upprörd över skitsaker som ibland inte ens har med mig att göra. så jag har bestämt mig. bröderna schulmans texter blir inte lästa av mig. see, ett av mina mål i livet är att vara/bli en positiv människa som behandlar människorna som kommer i min väg med respekt. det betyder inte att jag ska vara mjäkig, nej tack. även integritet är något jag strävar efter. en bra sorts integritet. sån som oprah har. alltså inte surkärringsbeteende, det är inte det jag menar med integritet.

jag har bestämt mig för att varje dag välja att ta in det fina, undvika det fula så långt det går och när det inte går längre tar jag itu med det. med värdighet och ett förlåtande sinne. det vore helt fantastiskt om jag kunde lyckas med det en dag i mitt liv. mitt mål.

lovesong for a savior

syrran ringde just. hon är på konsert på gullbranna. hon lät mig lyssna på låten rubriken berättar om. det är jars of clay som sjunger den och det är min favoritsång med den gruppen. vi gör så, syrran och jag. när vi är på spelningar ringer vi varandra under den andres favoritlåt, eller den vi tror att den andre tycker bäst om när det kommer till bandet eller artisten i fråga, så får den andre också lyssna. det är nog egentligen en av våra mest omtänksamma vanor, utöver att ringa varandra och kolla upp så att det är bra i livet. jag älskar min syster sjukt mycket.

working 07.00-22.30

först en arbetsdag och sen närmare en arbetsdag även hemma. putsade fönster i vardagsrummet och sovrummet (köket och datarummet blir dagens miniprojekt utöver att baka bröd och muffins) och storstädade i sovrummet. det blev kläder som plockades bort, gardiner byttes och detsamma gäller sängkläder. det blev somrigt och fint. en månad för sent, men ändå. avrundade kvällen med att dammsuga och torka golven i hela lägenheten. och jo, en halvlång prommis med hundarna blev pausunderhållningen mellan fönsterputsning och sovrumsstädning. puh! behöver jag säga att jag sov gott inatt?? :)

drömde att jag träffade värdmamman och värdbrodern. överlyckligt med henne, ambivalent (liksom känslorna för honom) med honom. bra ändå. som att jag i alla fall vill träffa henne. gärna.


en febertermometer, fotsalva, solskyddsfaktor. med mera. med mera.

det finns inte så mycket att orda om. svägerskan och svågern kom hem från staterna igår. väldigt roligt att se dem igen! ser fram emot bildvisningstillfälle!

utöver detta har jag arbetat. dels på jobbet och dels hemma. ville få fint i köket innan jag satte igång med att laga mat igår. för att så skulle bli var jag inte bara tvungen att diska bort och plocka upp och ner ur diskmaskin, utan mer sanera köket med diverse sprayer. men sen blev det bra.

som jag skrev inledningsvis. jag har inte mycket att orda om. jo, kanske att jag brände 740 kronor på strösaker på apoteket idag. det, gott folk, vill jag kalla en bedrift!