dee:25

idag har vi tillryggalagt ungefär 43 mil, allt i jakten på den perfekta vinterbilen. och vi fann den. på en tomt just intill havet stod den. och vi blev lite kära i höga kusten. jag menar, hur kan man inte bli det när man ser hur den ser ut? det blev mazda 323:an som jag berättade om tidigare.

när vi kom hem gick joe ut med hundarna (våra två var med på resan, yra fick stanna hemma eftersom bilfärder stressar upp henne orimligt mycket) och jag slog in paketet dee skulle få. sen över till bee och dee och fika födelsedagsfika och snicksnacka. för att inte tala om gå ut och flyga radiostyrd krigs/fredsduva (den flyger som en fredsduva, men är krigsmålad som en krigsduva nog ser ut) och piccoptrar med ir-kanon.

strax ska jag ut med hundarna på den så kallade kvällspinken. lyckligtvis är det inte jag som ska uträtta mina behov.

sängen kallar tidigt idag, eftersom morgondagen innebär en ny vecka med jobb på utcf. mitt favoritställe att jobba på.

www.avlyssnat.se

i nio år har jag tänkt att jag aldrig vill återvända till det stora landet i väster. jag har tänkt att jag inte vill påminnas om det vidriga som jag förknippar med landet och jag vill inte stödja usa på något sätt och vis. jag tycker inte att usa är ett bra land. men så började jag rensa i min inbox på mitt hotmailkonto. det resulterade i att jag skickade iväg ett par mail till några av mina kontakter där. några dagar senare har jag fått svar från dem och känner en stark längtan efter att få träffa dem igen. jag får helt enkelt åka tillbaka, strunta i det vidriga och strunta i att det faktiskt är usa jag åker till. det är inte bara längtan efter människorna som driver mig, utan även det faktum att dol har bilat genom delar av östra usa de senaste tre veckorna och att svärföräldrarna for dit igår för att under fyra veckor flyga kors och tvärs över landet för att besöka bland annat chicago och las vegas. klart jag blir inspirerad! så från nu sparas det pengar till den resan. en resa som jag innerligt hoppas blir av.

torsdagslistan

nu är det väl halvt om halvt bestämt vilken vinterbil det blir. en grå mazda 323 sedan, '91. det är inte så att jag är überexhalterad över att det blir just den bilen det blir, jag tycker mest det är skönt att det är bestämt. det gör att det inte behöver ältas och vägas fram och tillbaka framöver.

ute på våran soffa sover grannens to be ex-man. full som ett ägg. han sysslar både med droger och alkohol och blir våldsam med sånt i kroppen, så man vill liksom inte provocera honom. han väntar på frugan som har flyttat ifrån honom. när hon kommer hem misstänker jag att det blir storbråk och att han då kommer vilja spöa skiten ur henne. som han har gjort många gånger förut. det är lite därför hon har flyttat. hon har fixat besöksförbud mot honom, men de har hängt ihop mest hela tiden de senaste två månaderna, förutom den senaste veckan. och under de två månaderna har hon bett oss ringa polisen två gånger när de har bråkat. och det har vi gjort. vi funderar på att alltid ringa polisen när han är här, men vi har inte bestämt oss helt än. mest känns det rätt så otryggt att de håller på att bråka och slåss i trapphuset. vi har således behövt fundera över följande frågeställningar:
1. är det ok att se till att få en granne som har levt ett hårt liv utkastad från lägenheten när den stör och gör boendemiljön otrygg?
2. ska man ringa polisen på honom när han är hos henne/i trapphuset?


andra beslut jag har att fatta framöver:
1. morgondagens middag.
2. hur jag ska hantera den flock för vilken jag och joe är ledare.
3. när det är dags att köpa petters senaste skiva.
4. vart vi ska bo till våren.
5. vad jag ska sysselsätta mig med till våren.
6. att, inte om, jag ska ta tag i att städa av köket under morgondagen.

april's fool

blev just lurad. herr börjesson svarade i syrrans telefon, lät som en utlänning och sa att han hade hittat telefonen på en busshållplats och undrar hur han får tag på ägaren till telefonen. jag gick på det halvt om halvt. frågade vem det var. han sa "schur man får tag i ägaren till telefon?" och då vågade jag säga att "det låter som herr börjesson". då skrattade han och sa att det var det. hur det kom sig att han svarade berodde på att han och syrran satt på bussen ut till bua.

idag har det hänt en märklig sak. syrran ringde mig på jobbet och sa att hennes kompis var uppe i umeå och ville se om det bodde fler än hennes åttioåriga släktingar i umeå. naturligtvis gör det ju det, så jag sa att hon kunde hänvisa henne till mig. det gjorde hon, och inom tjugo minuter ringde ida mig. det telefonsamtalet resulterade i sällskap på promenaden och sen fika/middag på café station innan vi skjutsade henne till flyget. trevlig människa!

utöver detta har jag klippt pumamannen såhär på kvällskvisten. det blev bra! joe kollar på spiderman 3 och jag ska göra en omelett till honom och en smoothie till mig. med banan och blåbär i, bland annat.

imorgon är det jobb igen. vi ligger förfärligt bra till, vill jag säga. och lite stolt är jag när jag berättar det också.

vad är det som droppar på vårat paraply? vad är det som faller ner från skyn?

jo vatten, vatten, bara vanligt vatten!

regn idag alltså. h e l a dagen!! ösregn. ö s -regn. gick ut med hundarna efter jobbet och att ha svirat om till regnstället. tänkte att jag inte skulle gå så långt, men så insåg jag hur skönt det är att gå i regn när man har ordentliga kläder och gummistövlar. lyssnade på alanis och sjöng. jättehögt. och det var sådär "ronjas-vårskrik"-befriande. all arghet i mig var bortblåst när jag kom tillbaka, hem från det som blev en långpromenad. då skrattade jag bara åt eländet idag. men jag får inte tänka på det så mycket, för då blir jag bara arg igen.

i stället för att älta tristheter tänkte jag berätta att vi fick lyxen att bli bjudna på vegetarisk lasagne i sävar. smarrigt värre! fick veta att vi fick tillskott till en semesterkassa vi inte har hunnit starta än. superlyxigt. om två dagar far svärföräldrarna till staterna och hit flyttar deras hund. fast bara tills de kommer hem igen. det blir ett lite mer kennel-likt liv under tiden :)

nu hägrar lite kvällsfika, med macka för joe och en smoothie för mig. måste se till att få i mig tillräckligt med frukt och grönt, alltså!

inte helt världsfrånvänd och med nya insikter kring hundarnadär kom den tillbaka. första nutidskrysset på ett bra tag och dessutom avklarat med godkänt resultat.

vi var ute igår och började träna spår med saga. stod och valde mellan husse/matte-spår eller godisspår. det blev det första, men det visade sig att hon mest slarvspårade, växlade mellan sök och spår. nästa gång blir det godisspår, så hon blir motiverad att ha nosen i marken och följa spåret som är där. med abba tränade vi ovillkorlig inkallning och det gick bra. insåg att vi behöver träna bort hennes bollfixering dock, så det är väl något som kommer tränas dagligen framöver. planen är också att träna sök med abba, men vi behöver läsa på lite innan vi börjar med det så vi inte gör några stora fel i inlärningen.

söndag idag och sista lediga dagen fram tills nästa helg. min lediga vecka gick fort. den var skön och bra, men jag har inte gjort mina måsten än. det är lite trist, får jag lov att säga.

kanske middag i sävar idag, kanske en tur runt nydalasjön om det behagar sluta regna. just nu står det som spön i backen. bra för jorden, inte så roligt för oss. klurar på om jag ska börja kolla på silver fang. vi ser väl.

hasta luego!

hedgehogs alt. midsommarrally i nyåker

igår var det dags för det traditionella midsommarrallyt i nyåker. mitt tredje år, joes hundrade (ungefär). det första året jag var med insåg jag att jag är en tävlingsmänniska. see, jag var hur lugn som helst hela vägen fram till första stationen, och väl där taggade jag igång på alla cylindrar. att komma tvåa räknas liksom inte. bara bäst duger. där och då, alltså. nu när jag tittar på tidigare års resultat kan jag inte helt minnas vad vi hette första året, om det var något så torrt som amatörerna (bara en i ett lag på fem hade varit med förut). jag tycker mig nämligen minnas placeringen på tolfte plats och i slutändan känna mig nöjd med att vi i alla fall var i topp femton.

förra året var det simon, joe och jag som utgjorde ett lag: peace and love and annelie. en delad sjundeplats blev det då, och då kände jag mig än mer nöjd. minns att vi kom sist på en av sex stationer plus kluringen, resten kom vi etta, tvåa eller trea på. det var inte illa.

årets prestation slår alla andra med hästlängder. ändå kan jag inte påstå att jag är nöjdare än andra år. lag hedgehogs bestod utav simon, madde, erik, joe och mig själv och vi hamnade på t r e d j e plats! dock har vi aldrig varit så genomsnittligt dåliga på de olika stationerna. ja, förutom en då, där vi vann med knappt en sekund över alla andra lag. i grenar som a-laget, blåsningen och tryckeriet gjorde vi vårt bästa utifrån det vi visste. efteråt pratade vi om vad vi hade kunnat göra bättre, till ingen nytta alls. ni förstår, arrangörerna är så kreativa att samma station inte dyker upp två år. det är det som är så lockande med midsommarrallyt, att man inte vet vad som väntar. det gäller att vara alert och strategisk. plus att man hela tiden, förutom på en station, måste arbeta bra som ett lag för att kunna få ett bra resultat. vi slog 45 lag!

vad var det då som gjorde att vi hamnade så bra till som vi gjorde? jo, kluringen fick vi nästhögsta poängen på, a-laget kom vi överlägset först på. två andra stationer kom vi trea på. de tre resterande hamnade vi som sämst på nittonde plats och som bäst på tolfte. men som vi misstänkt under alla år är det främst kluringen som är avgörande. och den fixade vi riktigt bra i år.

utöver detta äventyr stannade vi, på väg hem, till vid den så kallade gevalia-bron. ni vet där en tjej hoppar bungyjump. tror det var i någon av gevalias första "när du får oväntat besök"-reklamer.  

slutligen pratade joe och jag innan vi somnade om att det är läge att behålla lagnamnet, så att vi kan ta reda på  våra placeringar med säkerhet i fortsättningen :)


1. på väg till nyåker. erik mötte upp där.
2. vägvisare.
3. midsommarkvällarna slår aldrig fel i nyåker.

4. snack med en i motståndarlaget.
5. madde och simon.
6. i väntan på bilkörningsstationen.

7. joe tillbaka efter att ha rekat banan. (han körde, som vanligt.)
8. i hopp om att slippa bli uppätna av myggor har alla luvor åkt på.
9. så var det dags för team hedgehogs!

10. tryckeriet.
11. hedgehogs i sin helhet efter avslutat midsommarrally.

12. gevalia-bron.
13. simon leviterar. eller hoppar.
14. abba var med. saga också, fast hon sov i sin transportbur.
15. på väg till nyåker.

en midsommarnattsmardröm

regn, torde den mardrömmen kunna innehålla. och det gör den. jag menar, det är inte så ballt och somrigt att grilla ute i ösregn. jag hade en förfärlig tur innan faktiskt när jag var ute med hundarna. för då duggregnade det bara. just när vi klev innanför dörren kom ösregnet. lucky us.

saga blev biten igår av en annan hund. rätt åt henne, kan man säga, eftersom det var hon som betedde sig som en hund med någon social störning. hon skulle fram och vara dominant gentemot den andra hunden, och den andra vek sig inte utan tjafsade emot. bra nog var det bara den hunden som fick in ett hugg som orsakade ett sår. den andra hundägaren var helt lugn och tyckte inte att det var en så stor sak, och ville gärna följa upp så att det hela kunde avslutas positivt. skönt, men ett major misslyckande från min sida, känner jag, och tänker att när hon slutar vara så spak som hon är idag blir det till att ordentligt ta tag i spårträning och först efter det, när hon är slut i huvudet och kroppen, hundmöten. tills dess läser jag cesar millans bok som heter cesar och hans hundar. hoppas att jag ska veta precis hur jag ska göra sen, för det här är liksom inte ens litegrann ett okej beteende från sagas del. vi tejpade såret, förresten. tänker att det nog ska se rätt bra ut om ett par dagar. sagas stora straff för sitt beklämmande uppförande blir att den stora narrbilden av henne läggs upp här.
 


midsommar 2008 so far:

torsdagslistan

fröken sundholm d.ä brukar göra onsdagslistor som av mig gillas skarpt. därför tänkte jag sno idén, men omarbeta den något. i stället för onsdagslistan heter den torsdagslistan. ja, det var nog det... jag ska försöka minnas att skriva en varje torsdag framöver, vilket kanske ger er läsare en känsla av kontinuitet. för övrigt undrar jag om jag inte ska återuppta veckans resultat på dns nutidskryss, även om någon läsare har påstått att det är veckans tråkigaste inlägg. jag har planer på att göra söndag till bildsöndag, då jag bloggar i bilder. det kräver ju lite mer av mig, eftersom jag måste fota min dag/vecka bättre än vad jag gör nu. nåväl. med för många x-dagar finns det en överhängande risk att spontaniteten i bloggen försvinner och ni får se om det är en risk jag är villig att ta eller inte.

lista över planer jag har/haft som inte blivit av:
1. åka till frankrike för att läsa på universitet ett år.
2. återvända till cairo, ga, för ett kort besök med möjlighet att återse människor från skolåret där.
3. flytten till dalarna.
4. köpa en soffa med chèz-long.
5. åka hem och överraska daniel på hans trettioårsdag. det fanns inga biljetter kvar när jag kom på min idé några dagar innan det i så fall var dags att resa.
6. skriva uppsatsen om socialisation. den hänger över mig som ett åskmoln.
7. jag har inte två barn nu, vilket var planen när jag var 16. och där måste jag säga 'tack gode gud för det'.  jag ser fram emot föräldraskapet och den tiden när den kommer. jag är glad att den tiden inte är nu eftersom jag har så mycket annat roligt för mig.
8. tågluffa/bila genom västra halvan av europa med min syster.

koll från ballis

   
  

igår fick gud ett ansikte

vad jag tror mig veta om gud: gud är ett väsen som är både kvinnligt och manligt. 

hur min bild av gud har varit sedan barnsben: en man. han ser ut som gandalf i filmatiseringen av sagan om ringen. han är kärleksfull och bestämd och har bestämt vilka exakta beteenden hos människan som är rätt och fel. lever man inte i ett ständigt halleluja-moment med honom får man se upp så att man inte håller på att bli ljummen i sin tro.

min bild av gud idag: jag tänker såhär. om gud är ett väsen som är både kvinnligt och manligt kan det inte vara helt galet att föreställa sig gud som en kvinna. när jag tänker på hur gud ser ut är hon en traditionellt byggd (se damernas detektivbyrå) och ordentligt mörkhyad kvinna med färgglada kläder och en jättefin turban. hon är den vackraste jag har sett och man blir glad i livet genom att bara se på henne. hon har ett bullrigt skratt och hon är stolt över sin familj. hon är en sån man gärna sitter ner och tar en kopp te med och snicksnackar om livet med. man frågar henne definitivt om råd och hon svarar. ibland svarar hon ja eller nej, men oftast ger hon inte raka svar. hon kan vara överallt hela tiden. allerstädes närvarande. och i mitt huvud, bara för att göra det okej med min hjärna och förmåga att föreställa mig gud, så klonas hon och dricker te eller går i skogen eller sitter bredvid en vid ett produktionsband någonstans eller något annat, men hon klonas. man ljuger inte för henne, för att man vet att hon inte kommer sparka bort en. hon blir inte hälften så besviken när man tabbar sig som hon blir lösningsfokuserad, eftersom hon vet att vi är människor.

på ett kyrkfika efter en adventsgudstjänst satt jag, joe och mamma med prästen i kyrkan och han berättade att han och hans familj hade bott någonstans i afrika (minns inte var) i ett par år. han berättade att han behövde få tillstånd att göra saker, och han var lite stressad med att få sakerna gjorda, så så fort han kom till personen i fråga berättade han vad han behövde. på svenskt vis. dessvärre var männen inte särskilt medgörliga, eftersom de tyckte att han var ganska ohyfsad. det förstod inte prästen där och då, men han kom att lära sig att genom att ta tid och dricka te och småprata först och sen, i ögonblicket då svensken hade sagt att det var dags att gå, berättade man om sitt ärende. då gick det som smort, inga problem alls. det är lite så jag tänker. att gud nog vill ha småpratet också.

jag kom på allt det här igår när jag skulle somna och då gick det upp för mig varför jag har haft så svårt att vara personlig och mig själv med gud. jag gillar inte det där skrika ut halleluja för egen del så mycket, för det är inget jag normalt sett skulle göra när jag umgås med en person. det blir som att man kliver in i rollen "nu ska jag vara med gud och då måste jag bete mig sådär heligt och passionerat". men hur lätt är det att dela allt med gandalf? det blir lite som när man träffar åldersmässigt gamla bekanta. man berättar bara det som låter bra. den bilden av gud jag fick framför mig igår gjorde att jag liksom kunde slappna av och skratta med henne. och berätta småsakerna, som jag skulle prata med en annan nära kvinna som verkligen känner mig innan och utan. så för mig är gud ett väsen som jag väljer att benämna med hon. och sicket härligt skratt hon har!


mitt hem är min borg

sängen har fått sängben. hyllor, bord och fönsterbräden har blivit dammtorkade. blommorna har vattnats. golven har blivit dammsugade. textilierna har blivit tvättade.

sängen ska bäddas med rena sängkläder. bröd ska bakas. magsäcken ska fyllas på. golven ska svabbas.

in på småtimmarna väntar jag hem joe. om jag väntar sovandes eller vaken återstår att se.

madde hjärta anders

klarblå himmel och sol ute. jag väljer att sitta inne mest hela dagen, förutom under de obligatoriska hundpromenaderna. jag har kollat på serier och evan almighty. jag har surfat runt, men mest hängt på facebook och purposegames.com. frukostdisken, lunchdisken och fikadisken står just intill datorn. faktum är att när det var lite fikadags var jag tvungen att flytta bort frukostdisken för att jag skulle rymma det nya. sluskigt värre, kan man säga. men det är min första dag efter en jobbvecka, och som ni vet är jag ledig veckan som kommer, och då får man ha minst en supersluskig dag. kan meddela att jag faktiskt har borstat tänderna och sånna basicgrejer.

jag är hundvakt också. fyra hundar i lägenheten alltså. det är a handfull, men egentligen bara när det är dags för promenad och mat. dock kom jag på en nästintill optimal lösning med alla koppel till dagens andra längre runda. första promenaden kan endast beskrivas med ett ord och det är KAOS. andra promenaden kan nästan beskrivas som harmonisk, om det inte vore för att koppellösningen bara var nästintill optimal. men ändå. trivsam. eftersom abba behöver lite lugn och ro när hon äter fick hon äta middag mol allena ute på balkongen medan de andra tre slafsade i sig sin mat i köket. och nu har friden spridit sig över vårt hem. hundarna sover. kanske förstör jag lugnet genom att poppa popcorn, men det är lite av ett måste om jag ska fixa att kolla på en hel fotbollsmatch. en match som förresten började för tre minuter sedan, enligt min klocka.

när två blir tre

först ville jag ge er världens tips på badskumspulver och fotade förpackningen innan jag bröt den och hällde i innehållet i plurret. när jag nu väl sitter vid datorn och skulle föra över bilden från kameran till laptopen insåg jag att det var två bilder till på den, nämligen roliga frisyr-bilder. det kändes lite elakt att behålla dessa för mig själv, när de kanske kunde bidra till att det dras på era smilband. men först bade-essenz (att det står på tyska på förpackningen gör givetvis att det inte känns fullt så hett, men doften väger upp det). hur många av er tycker inte att det vore ganska trevligt att bada i nybakade chokladmuffins? jag tycker inte att det låter så lockande, men att det doftar som så och är badskum i badet känns betydligt bättre. så bra att jag är beredd att, nu och då, betala 39,90 för en förpackning som räcker endast till ett bad.


nästa bild är från när jag skulle klippa joe. när jag bara hade klippt sidorna och inte liksom huvudet såg han så fruktansvärt rolig ut. som en riktigt ful och misslyckad frisyr. och jag skrattade och fotade. som ni ser var min hjärtevän endast spelat missnöjd.


slutligen kommer en morgonbild på mig själv. först vill jag börja med att berätta att jag inte sover med pannan mot kudden, och därför förstår jag över huvud taget inte hur det kan bli såhär. en äkta snedlugg à la åttiotalet. vidare kan jag berätta att jag, sedan den här morgonen, har besparats sådana här hårrår-moments. det tackar jag för! (observera att detta är morgonen efter en av de tio dagar på året som jag burit smink och inte tvättat bort det så noga.)


dagarna som gräsänka

om ungefär fyrtio minuter har jag tänkt att kasta in min blåa klänning och de vita byxorna i sjukhusets unimat, trycka på låsuppknappen och checka ut från jobbet för en vecka och en helg framåt. ledig nästa vecka, alltså. igår jobbade jag och sandra häcken av oss, så idag fanns det knappt något jobb kvar att göra. skönt! inte ens segt.

planen för eftermiddagen lyder enligt följande:
1. ut med hundarna
2. bada skumbad med chokladdoft
3. middag
4. guitarr hero
5. läsa family living och bara ta det lugnt
6. ut med hundarna
7. tidig sorti. eller läggdags tidigt.

vi får väl se hur bra jag håller mig till planen. får återkomma om det te möra. uppdateringarna från joe har varit korta och koncisa. bra musik, lite fotbollsspelande i väntan på konserter och en rätt så skön tillvaro.

ajöken

lite kärlek till landslaget finns det ändå

speciellt till zlatan efter att ha sett rené möter cirkus zlatan.


varmt bad efter kalldusch

jisses, vad det regnar idag. över en månads uppehåll och sen bara splash! det regnade när jag for till jobbet i morse (tjugo i sju), det regnade var gång jag tittade ut genom fönstrena, det regnade när sandra och jag gick upp till joe för att hämta bilnyckeln och det regnade när jag gick ut med hundarna. det regnade så mycket att hela regnoutfiten åkte på, med regnställ och gummistövlar. och vet ni? det regnar fortfarande. riktigt öser ner. precis som hela dagen. tänker att alla växter är mer än tacksamma. kanske får vi snart se gröna, och inte gula, gräsmattor snart?

jag hann inte klart idag på jobbet, men det gör detsamma. jag har jobbat som en tok, men ska det bytas komplett med nya burgaller och allt, ja då tar det sin lilla tid. har gjort klart åtta reoler (vagnar med hyllor) och har två kvar. inte så illa. och ingen avel på de reoler jag har kvar heller. för den delen vill jag berätta att åtta reoler faktiskt är riktigt mycket när man inte rengör rakt av, så arbetsinsatsen är ändå helt klart godkänd. faktiskt är det lite skönt att ha lite kvar till en annan dag, typ torsdag, eftersom jag annars skulle vara klar med all rengöring redan imorgon i så fall. inte så rolig torsdag och fredag i det läget. imorgon kommer det en gris som jag har hand om. den ska jag sitta och filosofera med där en stund på eftermiddagen, har jag tänkt. jag tror att han ska få heta roland om det är en galt och barbro om det är ett so.

jag ska bada sen. efter middagen - potatis- och purjolökssoppa som kokas i detta nu. synd bara att vi inte har något skum hemma bara. till badet alltså. jag tror att jag ska tända lite ljus och läsa en bok och så när jag badar. kanske dricka ett glas rött. det skulle sitta som en smäck. kanske, kanske, kanske om jag vill, orkar och har tid gluttar jag lite på fotbollen, men det är inte så troligt. see, mitt intresse för sporten är lika stort som ett senapsfrö. och kom nu inte och säg att det räcker med att intresset är som ett senapsfrö för att det ska kunna bli något stort och bra. det kommer liksom inte hända. inte mig. resultatet, dock, är ändå lite intressant. men det får man ju veta imorgon, oavsett man vill det eller inte.

och därmed basta

konstigt värre. det i dag, alltså. jobbat, pratat, haft lite skoldag. hungrig nu. blir köttbullar och mackisar. inte så exklusivt eller näringsrikt, men det fyller upp magsäcken åtminstone. och det säger jag efter att ha läst den hemlige kocken.


detta är min och joes dag

sjätte juni tjugohundraåtta har firats enligt följande:

1. sovmorgon
2. ut med spralliga hundar
3. konstaterade att dagen firas först och främst för att joe och jag idag har varit ett par i ett år och tio månader. därefter nationaldagen.
4. frukost samtidigt som riset till pestosalladen kokas
5. till stan. lämna bee. hämta min plånbok på max, där joe är
6. till strömpilen med dee. köpte två par skor, fyra linnen och nytt smink
7. hem. göra färdigt pestosallad.
8. mot lillarmsjön. fiska och grilla kött med fiskallergikern erik. skjuta prick med luftgevär.
9. sjöng nationalsången för mitt sällskap som inte kunde texten.
10. mot umeå. om maxi. joe köpte chirre och karra.
11. hem. började kolla på en hitlerfilm som hakade upp sig trettio minuter in i filmen.
12. msn:a med puckolie samtidigt som jag laddade hem rené möter cirkus zlatan.
13. kolla på en d-day-dokumentär som svt visade. lite för mycket världskrig på en och samma dag.
14. dags att sova.


listigt!

1. Hur lång är du ? 168 cm.

2. Vad vill du bli när du bli stor? vis och proffs på ovillkorlig kärlek.

3. Vad pluggar du ? se min förra lista :) 

4. Har du långt hår ? nej, jag har inte det. jag det är i ett sånt där mellanläge nu och vet inte om jag ska klippa av eller spara ut.

5. Vilken hårfärg har du ? inunder all färg: råttfärgat. det ni ser: blond. 

6. Sminkar du dig ? ja, ungefär fyra till 10 gånger per år.

7. Har du haft sex senaste månaden?  inte skulle väl jag..? jo, det skulle jag.

8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? lite olika. svart, vit, röd, grön. lite mönstrat, alltså.  

9. Har du kysst någon idag ? det har jag faktiskt inte.

1. Bor dina föräldrar ihop ?
 jo

2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? det är en fråga som är omöjlig för mig att svara på.

3. Hur många syskon har du ? tre

4. Vad är det senaste du sa till din mamma ?  jag minns inte, det var så länge sedan vi pratade. tänkte faktiskt på att ringa henne idag, men det får bli te möra.  

5. Hur många ställen har du bott på ? fyra tror jag. alltså lite mer long term. bua, cairo (GA), dalkarlså och umeå.  

6.
Vem i din familj stör du dig mest på?
det är en fråga jag inte vill besvara och som ingen vill läsa svaret på.

7. Vilken familjemedlem är snällast ?
pappa. tror jag.

8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? i förrgår, när andy kom hit.

1. När var du senast med nån kompis ?
tidigare ikväll, med bee och dee.

2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? marty och lovis

3. Har du kysst nån kompis ? japps. joe och jag råkade hända när vi klassade oss som enbart vänner och hade väl inte tänkt så här långt. och här är vi nu, definitivt mer än bara kompisar.

4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? nej.

5. Vem har du varit kompis med längst ? a. sundholm

6. Vem känner dig bäst? em och joe, får jag säga.

7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? absolut inte. eller... jo. i samband med en garderobsstädning fick jag se att camilla hade en militärgrön, kort top som det stod HOT SEXY ARMY GIRL på. då sa jag att jag inte tyckte att den var ens lite ok att ha, särskilt inte när man är 22. men utöver det tillfället håller jag munnen stängd. skulle absolut inte säga något om kompisen bar och uppenbarligen tyckte om plagget.

8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ?
nej

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar ?
ja, men det är inte så trevligt, så jag låter bli.

2. Klä dig annorlunda? ja, men jag klär mig inte annorlunda ändå. men, det beror förresten lite på hur annorlunda. jag skulle inte våga klä mig i en traditionell indiandräkt eller så. men då jag har inget större behov av att göra det heller :)

3. Vara dig själv ? ja

4. Visa dig i bikini/badbyxor ? ja

5. Fisa inför din pojk/flickvän ? ja!

 6. Pierca dig ? ja.

7. Ha sex på offentlig plats ? nej

8. Vara omogen ? ja

9. Äta småkryp ? nej

DIVERSE:

1.
När tuggade du tuggummi senast ?
idag på eftermiddagen

2. När var du på semester senast ?
utomlands: i somras. inrikes: för några veckor sedan.  

3. Vilken färg är det på din tandborste ? blå och vit

4. Är ditt hår tråkigt ? nej. särskilt inte om mornarna. då är det hur roligt som helst! har börjat vattenkamma för att inte se jätterolig ut hela dagen.  

5. Vem såg dig naken senast ? joe, hoppas jag. annars har någon granne kikat in, alldeles olovligt.

6. Hur ofta duschar du? hur? som folk, gissar jag. men jag badar hellre än duschar.

7. När ska du gå och lägga dig Ikväll ? jag gissar att klockan kommer bli midnatt innan jag är i säng. men då är vi lediga imorgon också.

glassrast

det är så varmt ute. till och med i skuggan. skönt! då är det liksom okej att jobba, när alla raster innebär att man får vara  ute och andas sommarluft. sandra och jag kilade till centralhallen och köpte glass nu på eftermiddagsfikat. vansinnigt, så gott! :)

blev inbjuden till grillning med bee och dee till kvällen. det ser fröken fram emot!

arbetsveckan klar. det känns prima.

these are 21 one things that i want in a lover

Brukar du komma i tid: vanligtvis, ja.
Vad hade du i din mun senast: päron.
När mår du bra: när jag är ledig och mätt, alternativt har en lakritspuck i min hand och solen skiner.
När blev du fotad senast: igår när jag var på väg in till infektion. sandra diggade min outfit.
Hur känner du dig nu: seg. måste dock ut och träna jyckarna lite grann.
Kan du laga mat: med bestämdhet, ja.
Vad pluggar du: ha! ingenting, för jag har sommarlov!
Vad tycker du om fötter: praktiska, helt klart, men jag har svårt för fötter som inte sköts om.
Är du smart: ja. inget geni, med fullt tillräckligt smart för att klara av livet.
Är du aktiv i skolan: ja, det vill jag påstå. jag är en aktiv åhörare och kommenterar och frågar gärna. dock är jag inte så flitig när det kommer till arbeten.
Vad saknar du: semester.
När och varför grät du senast: Igår, jag såg på extreme home make over.
Var det pinsamt att svara på det: ja. no wonder, huh?
Hade du en bra kväll igår: ja! herr rydman var ju på besök! dessutom fick jag gå och lägga mig nyduschad i nybäddad säng i vår, för dagen, storstädade lägenhet, viss om att garderoben hade fyllts upp med rena kläder igen.
Din favoritdryck på morgonen: juice. apelsin.
Är du nöjd med ditt liv: ja.
Vad vill du jobba som: gymnasielärare i engelska och religion på något gymnasium som har sin utgångspunkt i hållbar utveckling och friluftsliv.
Har du tråkigt just nu: nej, inte det.
Vad gör livet värt att leva: livet. det vore inte ärligt av mig att säga att joe eller familjen eller hundarna är det, eftersom livet skulle vara värt att leva även utan dem. inte så kul, men helt klart värt att leva! livet, det som livet fylls med och består av gör livet värt att leva!
Vad i livet ångrar du: att jag, under perioder, inte har visat mig själv nog med respekt. det ångrar jag. big time.
Är du musikalisk: jo, det är jag.
Vad lyssnar du på för musik: alanis morissette just nu. 8 timmar om dagen.
Kategoriserar du dig själv i någon stil: jag skulle kategorisera mig till dem som inte har någon stil. faktiskt. därmed inte sagt att jag har dålig smak, men någon viss stil ser jag inte att jag har. möjligtvis androgyn fortfarande, vad gäller kläder. känns lite snävt att kategorisera min personlighet. eller mig själv.
Är du bortskämd: nej.
Är du trött: just nu: ja.
Vad gör du imorgon: working nine to five. fast 7-15.30.

många fina saker i det här livet

hej och hå. mina fötter är lite sega (som gummi ungefär) efter tre dagars jobb med en massa spring och stå upp mest hela tiden. men nu är rengöringen klar. imorgon blir det bara pyssel för min del. lucky me, jag gillar den biten av jobbet bäst.

nu har joe och dee begett sig mot teg för att vara med i "spring en mil, vinn en bil". my goodness, vi skulle behöva vinna en bil, trots att bilen som lottas ut i tävlingen är en liten clio. inte för att vi inte har råd att köpa en bruksbil, men för att vi aldrig får tummen ur annars. men jo, det bästa med loppet och tävlingen är att det inte är vinnaren av loppet som nödvändigtvis vinner bilen. den lottas ut på startnumret. joe satsar på tredje gången gillt i år. första året var han ett nummer ifrån att vinna den. smått surt, men hey. då blev det anledning att springa fler år...

vi fick besök igår och det hela kändes otroligt världsvant. min bror arbetar som steward på malmö aviation (reklam med tummen upp, dels för förhållandevis billigt flyg, dels för gratis och gott flygfika) och igår var det dags för honom att övernatta i umeå. när han hade checkat in på hotellet for jag och hämtade honom för att ta med honom upp till kära tomtebo och äta kvällsmat med och hos oss. det kändes urlyxigt med besök söderifrån och speciellt sådär enkelt och okomplicerat på alla sätt och vis. en klar höjdpunkt i veckan!

imorgon far svägerskan och svågern till staterna för att bila från miami till the big apple. smått sotis skickade jag med dem en beställning på fem till tio påsar lakritstwizzlers. och den svarta lakritsen ska det vara. känns hur fint som helst att, om tre veckor, både få inspiration till att resa runt mer och upptäcka platser på jorden OCH efterlängtat gott!!

jobb imorgon med, sen kommer syttene maj, fast på svenska. blir ut till en stuga och grilla med vän(ner). men jag lär väl plita ner något innan dess. om inte, så glad nationaldag på er!

(lyckligt att det är så fantastiskt väder nu va?)

incomplete


han var i mitten av en hurricane

har sett klart dexter säsong två nu. det är en vansinnigt bra serie, i tell you. menar, hur ofta är det som man håller på the bad guy? här gör man det i alla fall, med råge. nu är det bara att längta till hösten då de nya säsongerna av både one tree hill och dexter går att få hem! jag vet, jag är en tönt, men vad gör man inte?

imorgon är det jobb och jag har bytt ut lite musik på mobilen. är det okej att dansa sig igenom en arbetsdag?

gammal kärlek rostar aldrig

jag har återupptäckt alanis morissette, min ungdoms första, riktiga och långvariga kärlek i musikvärlden. och nu vill jag mest inte sitta still när jag lyssnar igenom flavors of entaglement för tredje gången. blir nog att köpa de senaste två albumen, som jag inte redan har. me like big time.

jag lyssnar tills jag inte gör något än lever kvinnans musik, applicerar texterna på något som är inom räckhåll för mig, ibland sätter hon ord på mina funderingar exakt. och några av de mål jag har med mig själv. som att leva you owe me nothing in return. det är ett tag kvar dit. men ändå. så till slut känner jag att jag är nöjd för ett tag. men inte nu. nu var det ett par år sedan.

men det kan man säga är dagens tips. flavors of entanglement.