hello long lost penpal

jag är lärare nu. inte helt och hållet så att jag är klar med utbildningen helt, men det är lärare jag är om dagarna. jag har sjuor, åttor, nior och de som går tredje året på gymnasiet. jag kan inte sjuor, åttor och nior så värst bra. någorlunda okej, men jag är liksom bättre på gymnasieelever. dem är det inga konstigheter med, de bara är. lite mer vuxna. sjuorna är barn, onekligen, åttorna är rebeller hela bunten och niorna är till hälften barn och till hälften vuxna. som lärare blir jag helt annorlunda på högstadiet än den lärare jag är på gymnasiet. för att det behövs. men jag har roligt, även om det är tokmycket jobb.

abba håller på att fatta hur man sitter fint. det är redan sagas paradtrick. jag saknar dem uppriktigt när jag är iväg om dagarna. lyckligtvis saknar de inte mig lika mycket, eftersom de får leka med sammi och soda. men det ska bli skönt att få skriva uppsats snart igen. då blir det vi tre mest hela dagen lång. det gillar jag!

jag har tänkt på en sak. att jag gärna vill lösenordsskydda bloggen, åtminstone för en tid framöver. inte så att jag ska skriva superhemliga saker eller så. men jag vill veta vilka som hänger här. och jag vill inte känna mig begränsad i mitt skrivande. dock är jag tveksam, som alltid när det väl kommer till kritan, för jag tycker att det är roligt att se att allt fler hittar hit. men jag tror ändå att fördelarna med det överväger, åtminstone just nu. ni som vill ha ett lösenord och så får gärna skriva en kråka med mailadress i kommentarsfältet, så fixar jag det. jag tror att det kan bli inom en vecka eller så.

genom att återge gårdagkvällen skulle jag slippa motivera varför jag inte går på krogen oftare än jag gör

jag har bott i umeå i lite drygt fem år nu. antalet gånger jag har varit på krogen här är två. det är inte så att jag har direkt otrevligt när jag går på lokal, för det har jag verkligen inte. men uteställen är till, åtminstone hälften, fyllda med socialt inkompetenta människor. socialt inkompetenta människor med alkohol i kroppen. jag fick två om halsen (inte bokstavligt talat, tack och lov), varav en jag fick ägna ungefär en och en halv timme åt att bli kvitt. kvart i två gick jag och mitt valda sällskap helt sonika för att gå mot vasaplan och fixa en taxi hem.

om en och en halv timme kommer några och ska kolla på lägenheten, så jag gör den så hemtrevlig jag kan för att de ska falla för lyan. vilket inte är så svårt. för den är fin och det är med lite sorg i hjärtat jag måste lämna den om ett par månader. men det blir till fördel för ett nytt hem. köpte förresten en fin karlandaliknande soffa i strömbäck för fyrahundra riksdaler. inte illa! jag är nöjd!

nu ska jag feja vidare. ajöss!

hör av dig om ett år om du är sugen på mer

jag och dee har just kollat på masjävlar. filmen är verkligen helt fantastisk, enligt mig. och ja, det är nog den som sått ett frö i mig att jag vill flytta till dalarna när jag bryter upp från umeå. en ack, så talande och bra slutreplik i filmen fick bli rubriken på dagens sena inlägg. denna dagens enda inlägg.

jag har ett läskigt äventyr att berätta om. det hela skedde när jag var på väg till veterinären med hundarna för att de skulle vaccineras. jag mötte polisen och tänkte att, nu kommer de vända i rondellen, köra upp mig och fråga varför 1. regskylten fram inte sitter där den ska och 2. varför jag kör runt med ett skrapat skattemärke. till båda frågor hade jag vettiga svar och tänkte att det inte skulle orsaka mig jätteproblem, så jag behöll lugnet när de, mycket riktigt, hade vänt i rondellen och på kyrkbron låg tätt bakom mig. så jag stannade till på närmsta busshållplats och bakom mig stannade de. fick förklara två gånger om hur det låg till och de förklarade myndigt för mig att jag riskerar tvåtusen kronor i böter om jag är så olaglig som jag är. men de hade överseende. släppte iväg mig endast med orden "fixa det här så fort du kan, så slipper du bli stannad framöver. och riskera böter." nu känner jag att jag helt plötsligt blev tvåtusen kronor rikare den här månaden. dee, som satt bredvid sa följande "sån jävla tur! hade det varit jag hade jag fått böta." man kan ju undra vad det är som gör skillnaden.

masjävlar alltså. den förtjänar att vara ett veckotema egentligen.


torsdagslistan

nu och då tryter fantasin när det kommer till bloggen, och då blir det inlägg à la dagboksform. jag tänker att det inte alltid är så kul för er läsare, i synnerhet inte för er som inte känner mig annat än genom bloggen. dessutom känner jag, när jag kollar igenom mitt bloggarkiv, att de inläggen känns så beiga och trista. men de är ändock inlägg, och de är bättre än att ingenting alls händer på ett par veckor eller så.

ett tag hade jag bestämt mig för att skriva en massa anekdoter från mitt liv. det var när min blogg var alldeles färsk och jag hade en massa berättelser inom mig som gärna ville ut. sedan, när berättelserna började tryta, kom jag på att jag skulle berätta en massa småsaker som händer om dagarna. för det händer ofta ganska mycket roligt under en dag, men som man bara glömmer bort om man inte skriver ner dem på direkten. den idén rann ut i sanden i och med att jag efter varje rolig sak tänkte att "det här måste jag blogga om", men som jag, när jag väl satt vid datorn, helt hade glömt bort. efter det försöket blev det dagboksform ett tag. inte så kul, men, som sagt, bättre än inget alls. min senaste grej var att införa en torsdagslista och det hoppas jag kommer hålla i sig. det är lite svårt med inspirationen ibland, men det finns ju miljoner saker att lista.

dock tänkte jag att jag inte behöver lista saker varje dag i veckan, men att jag kanske skulle kunna ha tema-veckor. det skulle ju onekligen underlätta när det kom till att klura ut vad som ska listas under torsdagen.

lista över saker jag kan ha som veckolånga teman:
1. musik
2. favoritsidor på internet
3. filmer
4. personer som påverkat mitt liv utöver det vanliga
5. mina intressen
6. barndomsminnen
7. böcker
8. principer jag har
9. farfar
10. favoritställen jag har
11. mina (dag)drömmar

would you freak out if i said i liked you?

sedan jag blev dumpad har jag sovit dåligt. för att jag är ganska trasig och orolig och måste dölja att jag egentligen är jätteledsen. inte minst inför mig själv.

jag drömmer mardrömmar varje natt. v a r j e  natt. och inatt behövde jag egentligen en trygg famn att somna om i när jag vaknade av skräcken jag kände genom drömmen. men den famnen fanns inte längre. inte där för mig.

jag har fått konstant ont i magen. som ett molande som inte vill ge med sig. och det gör alltid som ondast där när jag vaknar tidigt, tidigt om mornarna. långt innan väckarklockan ringer. oro-ont-i-magen. min lista på torsdag skulle kunna handla om saker jag är orolig över. vart jag ska bo, att jag känner en sådan ilska så fort jag tänker på att någon ens skulle kunna vara lite intresserad av mig, hur jag ska ha råd, hur allt.

genom pappa och farfar har jag fått lära mig att det alltid finns lösningar på alla problem, att det ordnar sig alltid. och det gör det. och det svåra, tunga och sorgliga lättar. men det vore skönt att få sova ordentligt en natt, att faktiskt bli väckt av väckarklockan och inte klumpen i magen eller mardrömmarna. att slippa mardrömmarna. att inte ha ont i magen. att kunna säga att allt är väl. men det kommer. jag hoppas bara att det inte dröjer så länge, för jag är så trött.

det går i vågor. ibland är det uppriktigt bra och det är väldigt skönt.

kent is not my cup of tea

jag gissar att det kan bli en del protester mot det här inlägget, men det bryr jag mig inte om. det är min blogg och jag skriver vad jag vill.

i morse satt jag på bussen och lyssnade på p3. idel bra musik fram tills de började spela en kentlåt. då blev det total dekadens.

jag önskar att kent kunde lägga ner. för att det är sammasamma varje ny låt. deras bäst-före-datum har kommit och gått för länge sedan. jocke berg får gärna fortsätta skriva låtar åt andra, för det gör han bra. men jag är så less på hans skitnödiga röst. och på att det bara låter likadant. hela tiden. så det är dags att runda av.

om kläder och lingon

idag börjar min praktik. och jag har klurat på vad jag ska ha på mig. för att göra ett bra intryck, alltså. för första dagen som lärarkandidat går det faktiskt inte för sig att komma i riktigt vad som helst. som mysbyxor. men helsvart och ett halsband ska nog gå vägen. i synnerhet om halsbandet är lejongult.

gårdagen var faktiskt en riktigt bra dag! fick sällskap på båda promenaderna och båda promenaderna var ganska långa och vi gick mest inne i skogen. marty var med på eftermiddagssvängen och vi letade lingon, men det fanns inte mycket kvar. det hade nog gått åttiotvå personer med stora, stora bärplockare före oss, för det som lämnades kvar till oss var tre deciliter bär. tur att marty hade hittat mycket lingon tidigare på dagen och att jag redan har ganska mycket i frysen. ska koka sylt av det någon dag i veckan. nåväl. medan moussakan stod i ugnen tog marty sig ett bad här (hon har inget badkar hos sig) och jag gick omkring och plockade. när både marty och maten var klar käkade vi och sedan gick vi över en sväng till bee och dee. riktigt härligt höstväder igår. och det ser inte bättre ut än att det är det idag också :) 

nu är gröten klar och min mage är helt och hållet redo för frukost.  

leva loppan på loppis

jag har hängt på loppis både lördag och söndag. hela helgen, alltså. och det var bra att jag for, för jag har köpt så bra saker! fina saker och bra saker som är fina. spenderbyxorna var de som åkte på, men det är lite så, att jag behöver rusta för ett alldeles nytt hem som är fyllt med saker som jag verkligen tycker om.

jag har inte fotat allt jag köpte, men några av sakerna.

    
1. stringhyllan. ihoppackad, men väntar på att bli som den ska i mitt nästa hem.
2+3. stolar. fyra stycken som jag tycker är jättefina.
4. salladsbestick. köpte ett par till i svart plast, men de fick inte fotas trots att de är snygga.
  
5. min lilla fågel i glas. fri som en fågel, som kerstin sa.
6. små skålar som jag har spanat in flertalet gånger när min före detta blivande svärmor har stått på loppis och sålt. det finns en lila också, men det var de här två som fick bli fotograferade. aj löv åll åf dem!

jag köpte ett par krukor också, och ett halsband. och broderier! sånt är riktigt billigt på loppis, och det gillar jag!

till veckan börjar min praktik. ska ha både engelska och religion. blir spännande, det! fast ja, det blir också drygt att börja bussa sex mil enkel väg varje dag. men man vänjer sig.

torsdagslistan

jag berättade för ett tag sedan att jag är synestet. alltså, jag kopplar ihop ord med färger. jag berättade då att tisdag för mig är orange. jag vet inte om jag ska tolka det på något särskilt sätt, att tisdag är orange, med tanke på att orange är en av mina favoritfärger. mina innerligaste inredningsdrömmar inkluderar orange. lite rostig orange. orange och lejongult. och kanske rött. kanske inte allt i samma rum, men ändå.

lejongult är också en favorit. jag minns en gång när jag var liten och skulle få välja en tröja och en kjol eller ett par byxor, vad jag ville, ur en ellos-katalog. många andra flickor i min omgivning hade kanske valt en riktig princessdröm, en rosa klänning med puff och tyll. de häftiga tjejerna hade kanske valt ett par coola jeans och någon tuff tröja till det. men inte jag. jag var varken princessa eller en häftig tjej, utan gick helt och hållet min egen väg. en lejongul joggingdress. och jag var så lycklig när denna outfit kunde hämtas från posten och jag kunde få flytta in i den. för det är vad jag gjorde. flyttade in i den. skröt inför kusin-simon om hur mjuk den var. att det nog nästan inte fanns mjukare kläder. och att den var fin. ungefär som ungar pratade om att det var skorna som gjorde dem snabba, så pratade jag om min lejongula joggingdress, att den liksom var det som gjorde mig till mig. eller nästan, i alla fall. men jag älskade den. mest för att den var lejongul och mjuk.

det finns lejongula ord. de är inte många, men de finns.

lista över lejongula ord:
1. senap
2. retro
3. kyrkkaffe

om jag lär mig fler ord än de jag kan idag kan säkert ett och annat sälla sig till skaran lejongula ord, men idag är den gruppen synnerligen begränsad.

lista

En lista om vännerna i min mobillista.- Har du pussat nummer 2?
Joe - ja. mer än en gång.

- Vad har du för relation med nummer 20? 
 Emil Israelsson - det är ett gammalt ex lillebror.

- När ska du träffa nummer 30?
IQ-svar - jag tror att det kan bli svårt att få till en träff...

- Är nummer 18 söt?
Lill-Emelie - väldigt söt!
 
- Vad var ditt första intryck av nummer 13?
Bulldogsrabarber - att han var en tuff en. det var när jag var liten.

- Gillar du nummer 14?
D. Hedman - så vansinnigt mycket!  

- Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
A. Sundin - nej, senast var nog i mars, på camillas bröllop. så det var ett tag sedan.

- När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Svägerskan Rydman - någon gång i höst är tanken. efter att jag har varit ute på praktik.

- Är du nära vän med nummer 23?
Frida H - vi ses inte ofta, men jag har ett förtroende för kvinnan som inte kan rubbas av många saker i världen.

- Har du gått på bio med nummer 4?
Bror Rydman - nej, jag tror faktiskt inte det.

- Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
Jörgen och Malin - abbas förra ägare. alltså... jag tänker att det kan kännas lite konstigt att gå ut med ett gift par som jag inte alls känner.

- Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
AK - barn, förhållanden och hur vi har haft det sedan sist (typ någon månad).

- Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Fru Sidborn - tusen miljoner kramar. hon är en av mina bästa vänner.

- Vad har du och nummer 24 för relation?
Frida L - vi är bekanta som mest ses om vi springer på varandra. en fin kvinna!

- Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Hanna i dahlen - äta på campino och snicksnacka. och åka till hennes hästar och hälsa på.

- Vad är det bästa med nummer 8?
Ann-Charlotte - hela hennes sätt är hur skönt som helst. en kvinna jag gärna skulle lära känna bättre!

- Brukar du och nummer 16 träffas?
Elisabet Nilsson - min chef. vi ses om somrarna mest.

an act of kindness

jag har vänner och familj som finns där och ställer upp och lyssnar och berättar och peppar. och är skitviktiga för mig, i synnerhet i tider som dessa. men så finns de också de som jag inte känner, men som jag ändå har kontakt med. som funderar på vad de kan göra för andra. mollysgrove är en sådan kontakt. och idag har hon publicerat en bild med ett ansikte som, om ni kollar på mitt presentationskort, liknar mig förträffligt väl. intill ansiktet står det en strof ur en av alanis morissettes bästa texter. that i would be good. jag är så rörd över det här. jag ska försöka se till att pay it forward till åtminstone tre personer innan veckan är slut.

that i would be good. det kanske är taskigt av mig att be er lyssna till den alldeles sista strofen, men det är där ni hittar texten som binder ihop bilden och inläggets överskrift.lovestoned

såg en sten liggandes på marken när jag var ute med hundarna för en vecka sedan eller två. alldeles framför mig och jag tänkte, att sådana här stenar stöter man inte på var dag. därför tog jag fram mobilen och fotade den. just eftersom att det var med mobilen jag fotade blev skärpan riktigt dålig, men ändå. ni ser vad det är.


och på tal om hundarna, så åkte de och jag med dee i lastbilen en vända i lördags. när vi var framme vid vår destination blev vi inbjudna på kaffe och smörgås, så vi lämnade hundarna i lastbilen en si sådär tjugofem minuter. när vi kom ut igen gick jag till min sida för att öppna. det gick inte, för någon av de små fyrbenta hade kommit åt låsmojängen med tassen. dörr låst, alltså. det sa jag till dee, och han sa att han hoppades att hans dörr var olåst, eftersom nyckeln satt i tändningslåset. jag gick runt och kände på dörrhandtaget. låst! jag vet inte om det var ett statement från hundarna, men jag tycker att de verkade tycka väldigt bra om hytten. absolut gillade de utsikten de hade i den. det hela slutade med att vi, helt sonika, fick bryta upp låset för att sedan kunna bege oss vidare. det kändes sådär.

sent om kvällen

när kvällspinken var avklarad och lugnet hade lagt sig satt vi, alla tre, i datorrummet. jag i min stol och hundarna delade på joes. de sov och jag väntade in john blund.


mina små hjärtan!

torsdagslistan

idag har jag fått höra det smartaste i mitt liv. eller en av de klokaste av saker. min vän, dee, gör sedan några månader en inre resa och det är faktiskt en riktigt intressant process. del ett är avklarad och numera även sammanfattad. "glöm inte vem du är, men glöm inte heller den du kan bli." för mitt i all förändring kan det hända att man börjar fundera på om man håller på att tappa bort sig själv, och då behöver man kanske bli påmind om att "nej, men jag håller på att bli en bättre version av mig själv". för det är just det som händer. en bättre version av mig själv.

lista över egenskaper/saker jag vill utveckla:
1. i brist på ett svenskt ord som riktigt täcker det jag menar skriver jag det engelska ordet consistency. att kunna genomföra längre projekt. att ha ett långvarigt engagemang som jag står fast vid även om jag känslan är den att jag vill lägga ner.
2. människokännedom. att se längre än just bara första intrycket och göra en bedömning utifrån det. joe har en riktigt bra sådan och jag vill gärna se det i mitt framtida själv.
3. förmågan att stå upp för mig själv. att inte reagera dagen efter något har hänt eller sagts. att vara lite mer på hugget där och då. att käfta emot. säga "men nej, det där går jag inte alls med på". att rentav ifrågasätta personens tankegång när den försöker göra trampa på mig, säga "seriöst, hur tänkte du nu? hur rättfärdigar du det där inför dig själv?"

längre lista än så kommer jag inte på nu, men jag är
forever incomplete, som alanis morissette uttrycker det.

kirk franklin

min syster var i örebro igår. lyssnade på kirk franklin och en kör bakom honom. och i vanlig ordning ringde hon mig och lät mig lyssna. det är gospel, men inte sån där hysterisk gospel med samma fras hundraarton gånger om. helt godkänd musik, om man frågar mig.

egentligen borde jag skriva en sång till mina vänner och till min omgivning. för jag är uppriktigt sagt rörd över vilket fantastiskt stöd ni är i tider som dessa. hela gårdagen var som en enda stor omfamning med ord som hjälper på vägen. TACK!

jag har inte fattat än, men jag har de två fyrbenta som tassar omkring. och jag funderar på hur nästa boende blir, så att det blir så bra för dem som möjligt och samtidigt hållbart för mig. ett juste fokus. men jag har inte en susning om vart jag hamnar. eller vad jag kommer att göra. inte en susning. men det kommer att bli bra. det kommer att ordna sig. (mitt mantra.)

och förresten. jag tror inte att jag kan skita i bloggen. den är min, inte mitt förhållandes.

ensam är inte stark, och nu är jag ensam

den tionde oktober tjugohundrasex startade jag min blogg. jag förknippar den tiden väldigt starkt till tiden då joe och jag berättade för omvärlden att det var vi två. igår slutade det vara så och fånigt nog funderar jag över vad jag ska göra med bloggen - min dagbok. det är det mest irrelevanta i sammanhanget - mitt hjärta är mos och jag är klädd i svart.

hörde en sommarpratare berätta om hennes stora kärlek, om hur förkrossad hon blev när det inte längre kunde vara de två. hon avrundade det med att berätta om hennes strategi, nämligen "behåll rosen, släng bort taggen". jag vill gärna känna att jag gör så, men allt jag egentligen kan fokusera på är att det kommer ordna sig. det kommer bli bra. till slut. men just nu är jag mos. ett mos som fortfarande älskar.

good lord

har just varit inne både på vk.se och dn.se och läst två artiklar som rörde samma sak. om föräldrar som vill byta dotterns personnummer eftersom det i de fyra sista finns tre sexor på rad. de hänvisar till att det är the number of the beast och att de inte vill att deras dotter ska förknippas med något så ondskefullt som djävulen himself. jag tror varken att gud eller människor dömer henne eller bedömer hennes personlighet utifrån personnumret... helt galet! förresten, jag tror bestämt att min syrra har drabbats av samma byråkratiska "problem": YYMMDD-X666. hon eller mamma. men ni, kära läsare, kan vara lugna. jag ser inte att satan har satt en särksild prägel på någon av dem.

tio tomater. minst

snart är ännu en vecka till ända. och med det menar jag att helgen snart är över. fast vet ni? det spelar ingen roll för mig. inte så att helgen hittills har varit kass eller så, inte alls. men som lärarstudent är det lite som helg hela veckan med undantag för ett par timmar två,tre dagar i veckan. alltså: ingen fara på taket att helgen snart är slut. snart slut. det är ju en hel söndag framför oss. dagen har bara nyss börjat och solen skiner och himlen är klarblå. idag är det carportbygge i sävar som gäller. igen. vi var där igår med och då var det samma sak som var i görningen. men ska sanningen fram (och det ska den ju) så är inte jag mycket av en byggare när vi väl är där. jag är nog den enda i familjen som inte har lagt en hand vid det bygget än. men laga mat, det kan jag. och det är vad jag gjorde igår. rotmos. för första gången i mitt liv. och kött till det. och i slutet av dagen var familjen nöjd, med mycket gjort på carporten och med mat i magen.

nu på morgonen har jag bara visat våra växter lite kärlek. vattnat och ansat. hoppas att tomaterna på plantorna ska behaga ändra färg. det går lite långsammare nu än under högsommaren på den fronten, märker jag. men förhoppningsvis är det så att tålmodig skördar god frukt. i fler aspekter i livet än bara på växter, tänker jag.

good day friday

jag är sur. så förbaskat sur. och hungrig. och sur. och så hungrig att hela kroppen darrar och håller på att falla i bitar. atomer. sur för att jag inte får välja film (men känner mig asbossig om jag skulle ta kommandot och bestämma), sur för att vi äter crappy falukorv och pasta till fredagmiddag, sur bara. i varje por. eller nej. irriterad. stryk över varje sur jag har skrivit och ersätt med irriterad. då blir det bra. jag skulle behöva se masjävlar. eller arn, andra filmen. och inte att joe ska bli smittad av min irritation. men det är nästan omöjligt. det hade varit samma sak med mig om han hade varit som jag är nu. inte fullt så älskvärd som igår. eller imorgon, för den delen.

torsdagslistan

det var fredagkväll och annelie sundholm och några till skulle hänga hemma hos oss med min syrra och mig. kolla på film, om jag minns rätt (men jag kan lika gärna minnas fel. filmkvällen används bara här som en diskret orsaksgivare till listans innehåll). vi beklagade oss inför mor vår, sa att vi inte har något kul (=gott och ätbart) hemma. då sa hon "men! vi har ju popcorn och bananer!" det hängde med i många år och än i denna dag, som job andersson hade sagt, tänker jag på det när vi faktiskt inte har något annat gott än popcorn och bananer hemma.

lista över mina favoritfilmer (utan inbördes ordning utöver de två första):
1. masjävlar
2. amèlie från montmartre
3. lucky number slevin
4. gudfadernfilmerna
5. arn (den första filmen iallafall. den andra har jag inte sett)
6. kopps
7. superstar
8. kill bill ett
9. kill bill två
10. morden i midsomer-filmerna (fastän att alla inte är lika bra är serien ändå så bra att den utan tvekan hamnar på listan)

if i left the zoo

jag hörde på tv någon morgon i svts morgonprogram att det är ute med dokusåpor och inne med snäll-tv. jag måste vara himla inne i mitt sätt att tänka och vad jag tycker om. kollade ju på idol igår och irritationen bara ökade och ökade till nu på morgonen. jag gillar inte idol. visst, en framgångssaga visas, men om det vore för framgången det visades kunde man ju liksom klippa bort audition-fasen. men det gör man inte. för det är underhållning. men det är visst på väg bort, enligt informanten. mer och mer vill svenskarna se bonde söker fru och sånna program. jag vill helst se one tree hill. twenty-four-seven.

idag fick jag höra av en polsk barnmorska att jag är högfertil. poff! där försvann min åldersnojja. jag ska älska henne always and forever.

med marty

med undantag för morgonpromenaden, på vilken jag hade sällskap av simmi, soda och deras matte, har jag varit med marty hela dagen och bee med oss en stund på eftermiddagen och kvällen. och vi har tvättat, lunchat, varit på maxi och ätit middag, bakat en kaka och kollat på idol hos bee. det var tänkt att vi skulle plugga en stund, men så här i efterhand kan jag konstatera, att det han vi inte med.

nu ska jag ut med jyckarna så att de får klarat av kvällspinken för dagen. sedan kallar sängen. även lediga dagar gör mig trött.

om pirater och andra sjöfarare

igår om morgonen kom joe för att pussa mig godmorgon efter att han hade ätit sin frukost. jag varnade honom och sa att jag luktade som en pirat, men en snabb puss kunde jag få ändå, tyckte han. efter en stund var det dags för honom att gå till jobbet och jag gick och kramade honom hejdå innan jag hoppade in i duschen. jag fick då så vackert höra att jag luktade som en sjörövare. eller nej, ändrade han sig, som en sjöröv! charmigt!

for till uni och hade en över förväntan bra stund där. känns faktiskt oväntat bra, och det är välbehövligt!

kollade på ett hus utanför umeå som jag gillade riktigt mycket. superfin utsikt över en ganska stor sjö och inga grannar just, just intill huset. de fanns dock såpass nära att man såg husen klart och tydligt. lagom långt bort. lite smågrejer som man ville fixa, men inga stora problem. dock kommer det inte bli det huset, vi är inte där än. idag blir det till att kolla på ett annat hus utanför stan. roligt att kolla runt! ju mer man har sett, desto bättre vet man vad man vill ha och behöver. men jag kom att tänka på en sak när jag och fru sidborn pratade om det hela, att med köpet av ett hus dör drömmarna om det fria livet lite grann. eller ganska mycket. det får bli en avvägning, den dagen som husköp faktiskt blir aktuellt, om man vill ge upp den friheten eller inte. troligtvis kommer man väl till den punkten då man känner att det fria livet (i det avseendet) inte är mer värt än stabiliteten ett husägande ger. nåväl. det är långt kvar dit.

var just ute med våra hundar, sammi, soda och deras husse och matte och abba har jagat pinnar både i vatten och på land. och hon och sammi har jagat varandra och haft en massa kul. ska bli kul att se soda när hon är stor nog att ge sig in i den leken :) saga har förbrukat sina "gå-lös"-chanser för ett bra tag framöver och får snällt gå kopplad. abba, däremot, går mest lös hela tiden.

nu måste jag fixa lunch innan jag ska iväg till skolan. börjar ett idag.

ajöss, pirater!