jag gör mitt bästa

min mamma har en andaktsbok. stinissen heter den. på baksidan står det: Ett ord för själen per dag. En stund av bön och vishet på morgonen eller kvällen. jag tog fasta på det där med med ett ord. jag tänker att det är lättare att applicera just ett ord på sitt liv och ta fasta på det ordet under dagen än en text. gjorde därför en lista med ledord som räcker hela veckan lång. jag tänker inte ha unika ledord för varje vecka, eftersom jag vill att dessa ledord slutligen ska genomsyra den jag är och hur jag handlar.

mina ledord är:
måndag: mod
tisdag: hopp
onsdag: förlåtelse
torsdag: uppmuntran
fredag: kärlek
lördag:förändring/förnyelse
söndag: tro

det börjar idag. här och nu.

endast genuint lyckliga människor kan, uppriktigt, uppskatta när det går bra för andra. endast genuint lyckliga människor har förmågan att, med uppriktighet, uppmuntra och lyfta sin nästa.

nu funkar det

provade just att lägga in bilderna på halsbandet och fatet jag fick av mia. det funkade finfint. dessvärre är bilderna inte av högsta kvalité (suddigt, framför allt), men ska sanningen fram (och det ska den ju), så orkar jag inte ta nya. på hjärtat står det forgiven. fatet är kritvitt, något som inte avslöjas i ljuset i vilket det blev fotograferat.

 

det finns lik i alla garderober. vill man verkligen få kännedom om dem alla? till vilken nytta, i så fall?

ett löfte ska i princip alltid infrias

därför lägger jag upp bilder på min nya frisyr och dagens fynd. och en tunika jag köpte i en av hemstadens tantaffärer. löftet om bilderna gav jag till bee.

     
1. tant-tunikan som jag älskar.
2. halva priset. mitt pris: 50:-
3 och 4. linnen jag köpte i en butik där allt såldes för en hundralapp per plagg. pris utan rea: 900:- st.
5. jag i min efterlängtade senapsgula, finstickade cardigan. och min frisyr :) priset för den senapsgula kreationen: femtio riksdaler.
6. frillan.

kvällen har varit helt underbar! så trivsamt sällskap att jag lite saknar ord! fick med mig både ett halsband och ett fat att ha ljus på - gjort av mia. så otroligt fina saker den kvinnan gör!! blev så lycklig och mållös när vi gick in i hennes lilla ateljé och jag fick se allt fint! klart som korvspad att jag måste lägga upp bilder även på det jag fick med mig hem! dessvärre krånglar kortläsaren lite nu, så det får bli under morgondagen.  

det är ett vackert liv vi lever, trots all skit vi får ta.

varberg versus umeå

gårdagens plan sprack pyttelite. fast en viktig del fick uteslutas, och det var besöket hos farmor. tänker att jag kan ta det idag istället. i övrigt flöt allt på. blev lite ny, i det att jag fick håret klippt och färgat. jag är väldigt nöjd! saga charmade syrrans jobbarkompisar under tiden hon (syrran alltså) var hundvakt och jag fick fikat med therese. på mignon. kvällen avslutades med syskonkväll i horred. min bror och hans fru har köpt ett hus där. det där huset har potential, minst sagt. kvällen var trevlig, det var kul att få sitta ner och pratas vid. åt en väldigt god pastasallad med bla kyckling och pinjenötter i. 

planen för dagen är att spendera lite quality time med mor min. fika och gå på stan och så där. kvällen är fortfarande rätt öppen, men jag hoppas få en dejt med ragnarssons. det vore en hit! 

det är bra är nere, det är det. fint att träffa vänner och familjen här. vore det en tävling skulle mitt norrländska liv vinna, men det är väl för att det är mer självvalt än livet här. därmed inte sagt att livet här betyder mindre för mig. det finns sol överallt. klyschigt, men sant.  

jag har en plan

planen för dag 1:

1. hundpromenad i blåsten

2. bussa in till stan

3. klipptid

4. hälsa på farmor

5. öppet där en stund. funderar på att kontakta thesan och se om det kan bli en fika.

6. ledig tid. ät middag. hos em

7. syskonkväll i horred

8. sova över hos em

planen verkar kunna funka. lägger in nån bild på in nya look imorgon tror jag. den och min nya tunika.

hemma och borta på samma gång

jag är hemma. hemma i min barndoms hem. som jag sa till mor och far när vi svängde av mot bua, så känns det alltid smått surrealistiskt när man vaknar i umeå om morgonen, och sen, på kvällen, är man i bua. det känns som en tidsresa. bakåt. men jag gillar det ändå, för jag vet att det är temporärt. om en vecka har jag sovit en natt i min egen säng, spenderat helgen här tillsammans med albin. som vanligt, när jag är här. som jag är van vid. som det ska vara.

jag fick klipptid imorgon. enligt emelie hos den sämsta frisören på den dyraste salongen. lyckligtvis är det inte den sämsta frisören i stan (hoppas jag) och lyckligtvis är det minst 200:- billigare än i umeå. klipp och färg. jag vet ungefär hur jag vill ha det. kortare än nu, det är ett som är säkert. vore svårt att klippas utan att bli mer korthårig... nåväl. en decimeter kortare, eller så, är min tanke.

jag är lite seg. hungrig och seg. jag vet inte riktigt vilket som väger tyngst just nu. inväntar syrran som ska komma med pålägget. det blir fina grejer, som pappa skulle ha sagt.

familjeangelägenheter

jag gillar det ordet. ingen kan liksom ifrågasätta det. "jaha, vad är det för familjeangelägenheter då?" vill man att personen ska känna sig obekväm över sin fråga kan man småljuga lite och säga dödsfall eller så. fast sånt vågar man nästan inte ljuga om, lite rädd att det ska back-fire:a. nä, det får nog bli att en komplicerad situation har uppstått, och inte gå in på det mer. det törs man säga. tror jag. hur som helst, så är det otroligt få som ifrågasätter familjeangelägenheter när man anger det som frånvaroorsak.

anledningen till att det ordet är på tapeten för mig idag är just att jag skulle fylla i en från/närvarorapport för praktiken, och då var jag tvungen att ange orsaken till den kommande frånvaron. ville ogärna ange bilköp eller för att jag är tvungen att öva in ett par låtar med syrran som vi ska sjunga på en vigsel framöver. nej, det funkar inte. det godkäns inte. men familjeangelägenheter däremot, det går alltid hem.

imorgon bär det alltså av söderut. igen, kan man tänka, eftersom det bara var ett par månader sedan vi var nere sist. min darling kommer först på lördag, så jag får lite egentid i min uppväxts samhälle. tänkte hälsa på simon och mia. som jag lovade sist vi pratade i telefon. så blir det en sväng till farmor och farfar, fast nog mest farfar. farmor är nog inte hemma den här veckan. det blir långpromenader hemmavid. onekligen. om jag har riktig tur blir det klipp och färg för min del. femhundra spänn billigare än här uppe. inte klokt. på tal om klipp... jag tar med saxen hem. om utifall att någon skulle vilja bli klippt. fast jag tror inte det blir så mycket med sånt. menar, jag har ju inte samma goda rykte och kundkrets hemmavid som jag har här. i norr, alltså. (snälla, säg mig att ni förstår att jag skriver det med glimten i ögat!) men jag tar med saxen. om utifall att.

jag har en dröm om en kennel. eller egentligen helst en stor flock bara. en flock hundar, alltså. jag har kollat på ceasar ikväll.

converse på en 26årig student

så var det söndag och det snöar ute. jag vaknade med en klump i magen över att jag inte har haft exakt koll på vad det är som ska examineras i slutet av vfu-tiden (praktiken). nu har jag det, och det känns som att det ordnar sig, det här. knäppt att man ska sitta där med en klump i magen över saker som ett samtal om arbetslagen på skolan.

jag köpte skor i går. från början kostade de 700:-, men så var det 70% på det, så 210 kronor betalade jag i slutändan. inte fel alls! suddig bild, men man fattar ändå.albins föräldrar var ju, som bekant, här igår. första föräldraträffen: inga problem. som väntat, alltså. god mat, melodifestival (jag blev smått förstörd när isaksson inte tog sig vidare. inte för att jag tycker att han är så fantastiskt bra på något vis, utan för att jag tänkte att den där frida och han headline bara inte kunde gå vidare. tyckte för övrigt att de senares låt lät som en barnprogramslåt fast med svordomar i. just nu är jag övertygad om någon slags konspiration, för att få upp oddsen på de som går vidare. några vill verkligen bli rika.), snacks och snicksnack. blir oftast bra då.

bjussar på bilder från långpromenaden nydala runt.

  

idag blir det fika med bee och dee och sen middag i sävar. resten är öppet.

dear mr. president

det är strålande sol, klarblå himmel, gott humör. vi ska ner på stan. gå i affärer och luncha på station. det blir fina grejer, det. idag har jag lärt hilda (pappas lilltax) "ligg". taxar är ta mig tusan inte alls dumma, utan faktiskt helt okej läraktiga!

detta är tills vidare. vi ser om jag skriver mer idag. gör jag inte det vill jag meddela att det är premiärträff för mina och albins föräldrar. spännande, fast rätt lugnt ändå. alla fyra är vettiga människor. lucky us :)

jag har

1. bakat chokladmuffins

2. gått nydala runt med mina föräldrar och alla tre hundarna

3. klippt pappsen

4. kört johanna till färjan

5. ätit bakpotatis till middag

6. bowlat och kommit nästsist. två vändor

7. sett på på spåret. och uppskattat det

allt detta på en endaste dag. när jag klev upp? 20 över 6. varför? vaknade 6 och kunde inte somna om. too bad, lady madonna. dagen har, som ni förstår, varit oförskämt bra ändå.

droppa sarkasmen, bruden

jag inser att jag kanske var onödigt sarkastisk i förra inlägget, men jag har ett olustigt drag av sarkasm i mig som jag måste få ge utlopp för ibland. här kommer något som inte är så sarkastiskt. nåja, kanske lite, men mest bara roligt. 


om melodifestivaldeltagare

jag var inne och läste på melodifestivalens hemsida. läste på lite om deltagarna. jag vet inte om det var bra eller dåligt gjort av mig. hur som helst. jag läste om the nicole (alias "jag har våta drömmar om att vara shakira, men är inte riktigt där än"). det är ju skitimponerande att hon behärskar hela sju språk, inget fel på det. men vet ni? jag tror att hon ljög i intervjun. faktum är att jag är ganska säker på det. eller vad säger ni om det här:

"Musikalisk förebild är Madonna och tidigaste musikminnet är, när Nicole som ettåring, följde med sin mamma på "Carmen"."?

okej, jag tror på att madonna kan vara damens musikalikska förebild, inget snack om den saken, men första musikminnet vid ett års ålder?? för mig vore det lite som att komma ihåg att mina föräldrar berättade för mig att jag skulle bli storasyster, vilket var när jag var ett. jag minns inte det. jag minns inte heller att jag faktiskt blev storasyster när jag var ett år och tio månader. det känns lite som att med tanke på vilken förändring det innebar för min del, så borde jag kommit ihåg det. det skulle ju nu kunna vara så att jag har ett otroligt dåligt minne och att the nicole har ett väldigt bra sådant, men nej. jag har fått lära mig att människor börjar minnas saker ur sitt liv tidigast från tre-fyra års ålder. innan dess får man några slags minnesbilder för att någon har berättat om en signifikant händelse vid flera tillfällen. men då pratar vi naturligtvis inte om autentiska minnesbilder, utan efterkonstruktioner. så. the nicole - busted.

sen tänkte jag på det där androla-fenomenet. på hemsidan för melodifestivalen finns det, i samband med intervjuerna, videoklipp på artisterna. androla framförde en låt som heter one love. kan ni gissa deras motto? lika fantasilöst som det var att be carola att delta i molodifestivalen är detta motto, nämligen one love. vad tusan nu det är för ett motto...

christer sjögren... jag tror knappt att han själv förstår vad det är han står och sjunger. i love europe. känns otroligt nationalistiskt, om man får tala om europa som någon slags nationalstat i en unionmening. alltså. det känns inte bra. melodifestivalen som en arena för eupropaganda? alla partier utom miljöpartiet torde jubla över sjögrens framgångar. och vem röstade på låten, egentligen?

det var nog det. i övrigt är jag smått besviken, kanske mest förvånad, över eskobars beslut att ställa upp i melodifestivalen, samtidigt som det känns upplyftande med en grupp man vet på förhand brukar hålla hög nivå. men ändå. de får sålt sina skivor även om de inte får pr genom festivaljippot. kommer jag se lördagens delfinal? jag tror inte det, men det är bara för att jag har annat för mig, inte för att jag inte vill. det finns nöje i den typen av underhållning också.

snabba bilar och jag

allt bara försvann och jag orkar inte skriva om det inlägget. men lite kort kan jag säga att det är bättre nu. har klagat på grannarnas skälliga hundar (till grannarna) och var lite osvensk i det. något som visar på vad svenskhet är, är hipphipps sketcher om sfi-undervisning. se det och skratta lite! jädra kärring, eller vad säger du, söstra mi?

nästa helg, alltså vecka 9, kommer en tvåsitsig cab hamna i vår ägo. närmare bestämt är det en mazda miata '02 som vi talar om. mest för albins skull, men även jag finner ett nöje i att köra snabba bilar.

i morgon ska jag blogga något roligare inlägg. jag borde inte be om ursäkt för kvalitén på inläggen jag har skrivit i veckan eftersom det är min egen blogg, men jag gör det ändå. jag ska skärpa mig, det ska jag. åtminstone i morgon.

trött. hungrig. lite grinig. hungrig. trött.

trött. hungrig. lite grinig. hungrig. trött. har städning av lägenheten framför mig. mamma och pappa kommer hit imorgon. inte ska de behöva komma till en skrothåla. så det så.

risotto nästa.


dagens positiva

1. det blev hunddagis i robertsfors. är så tacksam för vänner som gärna ställer upp och hjälper till!

2. albin lagade mat. det i sig var en lyx. att maten dessutom var  god gör inte saken sämre.

3. ett varmt bad.

4. vissheten om att jag ska ta bilen imorgon.

5. våran undersköna säng.

6. vi har världens mysigaste hund. jag är så..... urlycklig att hon bor med oss!!

7. albin. borde hamna överst, men nu blev det inte så. han är fantastisk som ger och ger trots att han också är helt slut! 

en sann gentleman är någon som vet hur man spelar säckpipa, men låter bli.

ibland sysslar jag med angiveri

en otrevlig busschaffis kom i min väg i dag, krävde att jag skulle lösa biljett för saga trots att det är en princip för hans arbetsgivare att små djur som ryms i knä åker gratis. stora hundar ska åka på barnbiljett. gissa vad saga fick åka på? vuxenbiljett. jag var så himla arg när jag kom hem, dels att han varit så fruktansvärt otrevlig mot mig och dels för att han gjorde en vacker tabbe. såhär trevlig var han mot mig efter att jag löst biljett med mitt busskort:

B: Du ska betala för hunden också.
A: Oj, det visste inte jag.
B: Det ska du göra utan att någon ska behöva påpeka det för dig.
A: Jaha. Jag har nämligen frågat om det innan och då sa de att jag inte ska betala för hunden.
B: Det är bara att göra det fortsättningsvis.

hade det nu varit så att jag faktiskt skulle betala för saga också kunde han ju sagt det på ett trevligare sätt. i stället lät han skitotrevlig. så på bees inrådan ringde jag och berättade detta för arbetsgivaren hans. ringde och han som jag pratade uppmanade mig att skicka ett e-mail, så att de kunde ta tag i det hela omgående. "busschaufförer kan vara nya och sakna kunskap, men otrevliga ska de absolut inte vara!" så sa han. vackert.

jag är så trött att jag mår illa. kommer vara i säng före 21, det kan jag garantera. mobilen kommer, som vanligt, vara avstängd. kunde inte somna igår kväll, vilket resulterade i fem timmars sömn. alldeles för lite för en 26-åring som jag. i natt ska jag ta igen det, det är så sant som det är sagt.

livet är fint, även om det inte alltid är uppenbart.


modet till närhet kommer lika säkert som det kommer sakta.

image496
yra och saga. ljuva söndagsro.

såg du mig, såg du att det var jag?

innan jag skriver vidare vill jag påminna er, mina fina läsare, om att ta min vädjan i det här inlägget i beaktning.

nu till dagen. helt fantastisk!! sol och blå himmel, klart och kallt. perfekt för att helt och fullt kunna njuta av en längpromenad med hundarna. de gick löst större delen av rundan. först in i skogen, sen ut på sjön där det blev lösare tyglar. så härligt att ha hundar som är alerta när det kommer till inkallning!

   
    

1. på språng!
2. yra posar.
3. fångad av kameran mitt i en "skaka!" :)
4. alla tre i sällskapet på samma bild.
5. tanken var inte att min skugga skulle haka på, men jag var liksom tvungen att få föreviga yras "åh, så skönt isen kliar om ryggen"-moment.
6. följa john.
7. yra med de kloka ögonen.
8. ett kort från gårdagkvällen. mys i soffan.

bildkvallan är inte den bästa. det har en mycket enkel förklaring - bilderna är tagna med mobilkameran. lite typiskt att jag alltid glömmer min riktiga kamerna hemma när det är dags för finpromenaderna!

idag kommer albin hem! yey!


från femtioen till trettiotre

det är er besökare jag pratar om. jag är fascinerad och förfärligt nyfiken. hur kommer det att det skiftar så från dag till dag? och vilka är ni som besöker mitt place varje dag? vilka är ni som droppar in lite sporadiskt? vilka är ni, som läser min blogg, helt enkelt? snälla, gulliga ur-rara läsare, kan ni vara snälla och droppa en kommentar så jag får lite koll på er också? (ni har oförskämt bra koll på mig, ju. i know, det är mitt fel. eller... fel och fel... det är jag som har sett till det :S)

bee och dee har varit här och ätit lördagfrukost nu på förmiddagen. lördagfrukost à la albertsson med kokt ägg, skinka, ost, juice och annat som liksom hör dessa frukostar till. snart kommer de tillbaka och då ska vi gå en lite längre runda med hundarna (de fick bara en kvarts promenad innan frullen). jag är hundvakt i helgen. albins föräldrars hund yra bor här nu. hon är nästan lika söt som saga, fast på ett helt annat sätt. just nu ser hon ut som en ungersk gatuhund, men hon är fin att ha hemma ändå. en border terrier. jag kan bjuda på en bild senare idag.

middag hos bee och dee, sen melodifestivalen. imorrn kommer albin hem. sweet! fast jag må säga det, det är en lyx att få vara själv också. förra året kändes det som en smärre katastrof när han skulle fara bort, det här året var jag skitglad för hans skull och för min skull. jag behöver ju inte ens ta lite hänsyn till honom när jag tänker ut vad jag vill göra de här dagarna. i like it! men det ska ändå bli fint att återse min älskling. trots att han och allt han äger kommer lukta skoter.

hasta luego.

älska norra sverige

vill meddela att det är skare på nydalasjön nu. klarblå himmel. gick med vinden i ryggen och solen i ansiktet över sjön. saga sprang och sprang och var alldeles lycklig. och hon var avsevärt mycket mer lyhörd idag, jämfört med igår. eller för att inte tala om i förrgår. nu ska hon få mat.

livet är underbart. på riktigt.

nånting gammalt, nånting nytt, nånting blått, nånting snott

Dagens humör: helt okej bra.

Dagens borde: nog ingenting. jag har däremot ett måste, och det är att skjutsa min hjärteväns pappa till flygplatsen.

Dagens frisyr: en slarvig knut högt upp på huvudet. luggen borde jag inte prata om, men jag gör det ändå. den är inte vacker, vill jag lova. trots vattenkamning. spretar liksom åt alla håll och kanter. helt klart bättre än innan vattenkamningen, men ändå. inte vackert.

Dagens klädsel: mina rutiga pyjamasbyxor och en svart, tight, långärmad tröja från h&m.

Dagens planer: gå promenad med hunden, skjutsa till flyget och nog också baka ckokladmuffins. med choklad i. och ikväll, då ska jag se på masjävlar. det var så länge sen, jag har saknat den som om det vore min vänstra arm. yra kommer hit, och jag ska hundvakta henne i helgen.

Dagens materiella vill ha: en sängstomme?

Dagens längtan: frukosten, som jag snart ska äta. och masjävlar ikväll. om jag längtar!

Dagens beroende: håller med
thesan. internet.

Dagens tråkigaste: näe, jag kommer inte på något. det här blir en bra dag!

Dagens personer: den enda jag vet so far är svärfar, men det kan även bli både bee och johanna. man vet aldrig.

Dagens irritation: det skulle kunna hänvisas till mitt senaste inlägg före det här, men irritationen försvann i och med att jag skrev det inlägget. nej, jag är inte irriterad över något. nice!

Dagens låt: oj! så långt har jag inte kommit än. men pärlor för svin är helt klart en potentiell dagens! hänger ihop med gårdagens stora irritation.

never forget that you are awesome.

23:45, känner: lugnet

imorgon är det fredag. om femton minuter är det fredag. lite smått surrealistiskt, såhär trött som jag är. jag har haft en fin kväll med fina damer som sällskap. vi har pratat partytrick, bokklubb och lockigt.se. med mera. med mera.

jag är lite irriterad över något, kan inte sätta fingret på vad det är riktigt. mest irriterad är jag nog över att min klocka går i otakt. inte uret, utan klockan. mat -, sov- och reproduktionsklockan. sen är jag irriterad på killar, överlag. det är nog egentligen det jag är irriterad över. just nu, alltså. det finns så fruktansvärt många killar som är svin, bara en handfull av skaran män är fina. och det värsta i det hela är att de har uppfostrats till att vara svin. som får överdrivet beröm när de har läst boken till seminariet. som blir så uppmuntrade till att våga göra saker, som att starta företag. som inte blir tillsagda när de kör över andra. som inte blir tillsagda när de behandlar andra (kvinnor) med bristande respekt. som lovsjungs när de är lite trevliga, blir rentav hyllade som jättetrevliga killar. tjejerna som är lika trevliga blir bara nämnda som trevliga. tvi! det handlar inte om att man inte får lyfta upp andra människor, men när tusan ska vi kvinnor sluta curla för männen?

jag har en vän som jag är så imponerad av. hon är singel. hon är en väldigt bra person, vill jag påstå. fantastisk, för att inte göra någon slags "underdrivelse". hon trivs skitbra med sitt liv. någon gång vill hon träffa en fin kille/man som behandlar henne med respekt, helt och fullt uppskattar henne, ser henne och andra människor när de äntrar ett rum, tänker och resonerar, känner medmänsklighet, tar jämställdhetsfrågan på allvar och som vågar vara sig själv. och jag tänker "så rätt!!". varför skulle hon nöja sig med mindre? varför leva med någon man känner begränsar en? varför byta ner sig till ett tristare liv än det man har? varför leva med någon som ser en som en praktisk tillgång? det är väl inte det som lagarbetet förhållande går ut på, va?

en annan vän (som också är finfin) och jag pratades vid tidigare idag. vi förstår att vi har haft tur nu, det senaste. för vi har hittat pärlor bland svinen. äntligen, i say.

tycker jag illa om män? nej. jag tycker däremot väldigt illa om vårt sätt att uppfostra killar som gör dem till bortskämda snorungar, och än värre att vi, damer, fortsätter curla för dem. magnus bettnér säger att det är männen som är en slempropp som sitter i vägen för jämställdhet i samhället, vilket inte är så fel. men kvinnor hjälper också till att bevara det gamla, det som inte är så positivt. om vi inser det, och börjar behandla killar och män som vi behandlar våra fellow females tror jag att det kommer hända en hel del vad gäller förväntningarna på männen i samhället.

så. det var det. nu är det imorgon. fem över, rentav.

annelie hjärta albin

egentligen borde jag bara länka till bee, men det känns inte helt okej. om alla hjärtans dag har jag två saker att säga:

1. ett fantastiskt initiativ! till alla som säger att man inte behöver en speciell dag om året för kärlek med motiveringen att vilken dag som helst kan vara dagar att visa kärlek på vill jag ställa en fråga. anstränger du dig för att visa din kärlek och uppskattning till andra än äslklingen eller bästa vännen under alla andra dagar om året? då syftar jag inte på vanlig, normal vänlighet, utan faktiskt ansträngningar. som en blomma, ett kärleksbrev, den där supergoda trerätters middagen eller en extra lång klia-på-ryggen-omgång. utan tjat. utan ens en liten fråga. att du gör det bara för att viljan till initiativet ligger hos dig. för att du vill visa din uppskattning.
2. uppvakta med något icke-kommersiellt. förslagsvis en god middag eller ett hemmapysslat kort. till en vän, till en kärlek, till en mamma. eller pappa.

jag är dödskär i albin, men ska ändå fira denna dag med två fina väninnor och saga. varför? jo, för att albin är bortrest och de två väninnorna är solo för kvällen. egentligen vill jag ha syrran här också. hon är en solobrud, hon också. en solobrud i världsklass, om ni frågar mig.

nåväl. nu ska hunden och jag ut och gå. en väldigt fin alla hjärtans dag på er!


min assistent

jag berättade igår att jag skulle testa vårt loppisfynd till assistent. nu kan jag gladerligen meddela att den fungerar bara bra, med ett litet minus för bunkens utformande. see, den är inte helt utformad för att blanda runt vätska sådär. men i övrigt funkade det bra! resultat: 2 omgångar bröd, i en stor omgång.

träffade min förra handledare på praktiken idag. hon är helt fantastisk. h e l t  fantastisk! lyckliga jag var önskvärd som hennes adept även dessa veckor, så nu kommer jag ha både engelska och religion dessa veckor. roligt!

vi ska fara och handla om en timme eller så. så skönt, för kylskåpet gapar tomt och även skafferiets resurser börjar sina. håller på att fixa ihop en alla hjärtans dag-meny. jag tror att jag har en bra plan, men den kan först avslöjas efter dagen i fråga. det vore en skam att avslöja menyn så att damerna i mitt sällskap blir berövade en överraskning.

nu ska jag ägna mig åt några måsten, som att planera morgondagens mastodontlånga lektion i religion.

logiskt och säkert!

vore jag en riktig elak sak skulle jag lägga in en bild på mig hur jag är och ser ut nu - en sliten, trött, seg, hungrig och liksom inte riktigt närvarande annelufs. jag har avklarat min första dag på praktiken. jag har en bra handledare och en juste co-praktikant, men ibland räcker det inte till. det är motivationen som saknas. temat är rasism och jag är fri att undervisa i ämnet, får inkludera värdegrunden och någon lektion där mobbing och utanförskap tas upp. jag vill inte tala om nivån eleverna ligger på, allt jag törs säga är att jag är uppriktigt orolig över dem. någon dag kanske allt vänder. jag hoppas det. v e r k l i g e n .

köttbullar och makaroner till middag idag. efter det ska jag provköra vår hushållsassistent som vi köpte på loppis igår för femtio riksdaler. hon som sålde den lovade att den fungerar. nu är jag inte så naiv att jag köper det rakt av, men för femtio kronor törs jag chansa. eller vi, för det var vårt beslut att köpa den. den är diskad och allt. premiären i vårt hem blir dubbel sats bröd/frallor.

nu ska jag se this is england. en uppgift till imorgon.

magdrömmar

jo, när vi var små, jag och em, då var vi helt övertygade att det var så det hette. magdrömmar, alltså. fast jag förstod aldrig logiken i ordet, för inte satt drömmarna i magen, och inte heller var de hemska drömmar om magen. det blev betydligt mycket mer logiskt när jag fick veta att det hette mardrömmar.

inatt har jag drömt flera mardrömmar. i varje dröm hade jag ansvar att rädda någon annan. i den första skulle jag rädda en ljuvlig, femårig flicka från att drunkna efter att hon hade gått genom isen. det gick bra och vi hittade igen hennes mamma vid någon affär. i en annan dröm skulle jag få både mig och albin att bli släppta av någon gerilla. de ville släppa mig, men jag vägrade gå utan albin. jag vaknade när jag just hade övertalat dem att låta oss gå. även om de två drömmarna (det var en tredje av samma karaktär, men jag minns den inte helt) slutade lyckligt så var det ändå oerhört stressigt, att ha ansvar för andras liv på ett väldigt liv-eller-död-sätt.

nåväl. jag vill gärna återgå till ord vi (jag och syrran) sa fel när vi var små. här följer därför en lista över, av oss, missuppfattade ord.
1. magdrömmar, men det visste ni redan
2. gaberob. jag säger det fortfarande ibland, bara för att det är så mycket enklare att säga än garderob.
3. pockorn. inte så farligt missuppfattat, ändå har det inte undgått en enda kottes öra när jag än, i denna dag, säger just pockorn istället för popcorn.
4. kornflax. en försvenskning av cornflakes. vem kräver egentligen av en 5-åring att denne ska ha ett felfritt, engelskt uttal? detta för oss vidare till punkt...
5. wass de kålår åv löv? wass de neirini re ni? ja, ni fattar. jag och em var helt grymma på lili och sussies låt what's the colour of love, än bättre var vi på engelska, om vi fick säga det själva :)

nu ska jag hänge mig åt skolarbete. nej, inte så peppad. men när det är gjort är det ok mindre i tillvaron.

en av årets höjdpunkter

det är skidåkning nu. jag förstår inte hur jag kan sitta vid datorn. flyttar över min otränade kropp till tvsoffan. här ska det kollas på skidåkare! vi ses kanske i eftermiddag. i annat fall skriver jag under morgondagen efter vintersporten.

puss

om livet är ett pussel, måste det bli färdigt?

har just varit inne på dn.se/allt om barn och läst om att några femåringar får diskutera filosofiska frågor i skolan. eller ja, det börjar när de är fem och sedan fortsätter frågor att ställas till dem för att de ska få tänka till och diskutera. enligt skolan som har med filosofi av den här typen på schemat blir eleverna lugnare och visar varandra större respekt. frågan i min överskirft är en av de frågor tioåringarna får klura på. fastän att jag är tjugosex år stimulerar den frågan mig.

idag får jag lov att planera min dag i stort sett hur jag vill. om tio minuter ska jag ner till tvättstugan och byta plagg i maskinerna - vissa veckor blir det verkligen hur mycket tvätt som helst och denna veckan är en sådan. efter tvättstugan ska jag ut med taxen och sen hoppas att hon inte fortsätter kräkas idag. hon ska få flera småmål med fil, kokt ris och lite tonfisk. vi börjar med ett par matskedar fil. nåväl. sen blir det bullbak. det var väldigt länge sedan det bakades i den här lägenheten, så det ska bli trevligt att få fylla på frysen med fikabröd! det blir, mest troligt, även chokladmuffins under dagen.

det är en fin morgon är i norr och jag är lite hungrig på frukost. kanske det före hundprommisen? jag tror det.

måste det bli färdigt, pusslet?

trumvirvel, tack!

nu kommer det stora avslöjandet. vinnaren av min allra första bloggtävling är........................... johanna! hon gissade på svarsalternativ c, vilket uppenbarligen var helt korrekt. på grund av att eländet aldrig läkte var jag tvungen att ta ut min piercing. sedan svarade hon exakt rätt på skiljefrågan. mor min kommer gå i taket när hon får veta hur mycket vi är beredda att lägga på en spansk vattenhund (och det ser ut att vara just den summan vi kommer lägga också), nämligen 15 000:-.

imorgon fick jag ju, som bekant, en ledig dag, så mellan tvättstugan och hundpromenader kommer jag att baka bullar och muffins. jag måste nog springa ner till tanten på kvarterskiosken och köpa ägg innan jag bakar muffins, men ändå. till johanna vill jag bara säga: hör av dig när du vill komma hit! om du vill komma redan imorgon eftermiddag så går det bara bra!

jag vet inte när eller ens om jag kommer ha någon tävling igen, men om jag har det kan jag garantera ett pris som kan levereras av en brevbärare.

jag har kollat på det senaste avsnittet av one tree hill och jag är lite skakig efter det. jag vill bara ha mer. den där manusförfattarstrejken måste verkligen sluta innan de inspelade avsnitten tar slut!! det är bara fyra avsnitt bort, alltså. i övrigt har jag en oförskämt skön kväll. älsklingen är i garaget och det enda jag hör nu är suset från datorn min. saga har det inte jättebra, för hon är lite kräkig idag just. hon har inte fått behålla maten hon ätit än så länge, men jag gav henne just lätt överkokt, avsvalnat ris. jag hoppas att hon slipper spy upp det också, stackarn. vet ni? hon är så söt och underbar i sitt sätt att hjärtat nästan går sönder vid blotta tanken på att något kan hända henne. hon är min baby. v e r k l i g e n !

nu ska jag läsa min bok. sov du så diskar jag. är inte klar med den än, vilket jag är lite glad för. sen hoppas jag att mina agilityböcker hinner komma imorgon, men jag tror nog mer att de kommer till veckan, eftersom jag inte har fått något mail om att de har skickats idag. nåväl. tar boken jag läser nu slut så har jag två olästa böcker i damernas detektivbyrå som är olästa plus kådisbellan som jag bara har sett på film men aldrig läst som också väntar på mig i bokhyllan. i love pocket.

olyckligt värre

jag har fått veta att det har strulat med möjligheten att kommentera, vilket ju är ytterst olyckligt då min första bloggtävling är i full gång. på annat sätt har två tävlande valt att deltaga, just på grund av detta fel.

bulldogsrabarber tror på alternativ c och på skiljefrågan har han valt att svara 10 000:-
johanna har svarat c och 15 000:-

vem av er alla tävlande det blir som kammar hem storvinsten avslöjar jag ikväll efter klockan åtta!

för övrigt har jag varit på universitetet idag och faktiskt haft en givande dag! jag har väldans trevliga klasskamrater och tillsammans hjälps vi åt med att göra kursen bra. jag är även medlem i världens mest effektiva basgrupp och idag har vi ordnat så att vi är lediga imorgon, då vi egentligen skulle gått mellan 9-16.30. det är väldigt lyckligt!!

nästa vecka ska jag ut på praktik. det är lite läskigt, men mest kul ändå.

nu ropar saga, hon vill busa!

e t t o c h e t t h a l v t å r

idag är en töntigt speciell dag. töntig för att jag behandlar den som en fjortonåring, speciell för att jag och albin idag har varit tillsammans i ett och ett halvt år. jag vet, man får inte fira halvårsdagar efter det att man a/ fyllt arton b/ varit tillsammans ett år eller mer, men vi gör det ändå. det är just det som visar på fjortonåringen i mig. men jag vill berätta att det är ett prima tillfälle att göra något extra tillsammans och kunna motivera det med något annat än "vi kände för det, vilket i och för sig duger gott som motivering. 

nåväl. invito blir det. jag ska äta lammet - igen. det är förunderligt gott!! 

nu ska jag ut med saga innan jag hoppar in i duschen!  

glöm inte att tävla! se mina två nedanstående inlägg för mer information. tävlingen pågår till imorgon kväll klockan åtta. just nu ligger en, i så fall, långväga gäst bäst till! :)

vem är jag att aldrig bjuda på en dagens?

tro inte att ni kommer undan! bara för att jag skriver ytterligare ett inlägg ska ni inte tro att ni kommer undan förra inläggets fråga. för att hotta upp det hela tänkte jag att jag kan locka med ett pris till någon av er som gissar rätt på min fråga. priset består av fika med minst två sorters laktosfria kakor hemma hos mig (jag ska se till att ha sambofritt, men hunden får stanna hemma!). eventuell reskostnad betalas av vinnaren. nåväl. åter till tävlingen och dess regler. jag lägger till en del i tävlingen för att lättare kunna utse en vinnare. tillägget består av en skiljefråga. frågan lyder: hur mycket (i kronor) är jag beredd att betala för en spansk vattenhund?

nu till min dagens (håll tillgodo, för jag kan inte lova en repris):
 
  
jag har på mig följande:
svart top från h&m
luvtröja med dragkedja från h&m
långkallingar med extra god passform från ICA Maxi
(jag gillar att de anpassar sig så att mina knäskålar får ett ordentligt utrymme, samt att rumpan inte pushas upp utan får hänga och dingla som den bäst vill. jag gillar även hur resåren ömt omfamnar mina höfter.)
strumpor från god knows where

kosta vad det kosta vill

jag var arton, min syster var sjutton, har jag för mig. vi hade en ledig dag och bestämde oss för att spendera den och våra pengar i storstaden göteborg. smidigast, om man saknar körkort, tar man sig till götet med buss från bua till varberg, sen vidare med tåget från varberg till göteborgs central. en alldeles lagom lång tur för att man ska hinna bli kissnödig igen sedan man lämnat hemmets trygga vrå. det var precis vad som hände i mitt fall där och då, och med lite fobi för offentliga toaletter höll jag mig till de offentliga som jag visste var fräscha. lyckligtvis brukade centralens toaletter vara det, så jag bestämde mig för att söka rätt på damernas. jag var på gränsen till att kissa ner mig, så jag hade inte mycket till val. innan jag sprang iväg sa jag till min syster "kosta vad det kosta vill!", med min fobi i åtanke.

jag kom fram till den nybygda längan där toaletterna var och insåg till min förfäran att de tog en femma i avgift för att få använda toaletterna. ett nytt och dumt påhitt som orsakade panik. jag var på gränsen till en mycket genant olycka som skulle runda av vår storstadsdag på ett väldigt snopet vis. jag sprang tillbaka till em, eftersom jag inte hade en femma på mig, och frågade om hon hade någon hon kunde undvara. hon brast ut i skratt och sa "kosta vad det kosta vill, va?".

såhär, som en slags epilog till min väldigt korta berättelse, vill jag berätta för er att jag hann i tid och sen gick vi och hade en bra dag i stan. om jag inte missminner mig helt piercade vi våra navlar den dagen. eller om det var ett par år senare, mitt minne är lite svajjigt. nåväl. för att ni ska slippa ställa alltför intima frågor kan jag meddela att jag inte har någon piercing längre. nu får ni gissa varför och för att hjälpa er ska ni få tre alternativ:

a. jag insåg att det var okristligt att smycka sig med sådant trams
b. albin är inte riktigt en piercingkille och övertalade mig att ta ut den
c. det läkte aldrig riktigt, så jag tog ut den av hälsoskäl

skit samma, jag älskar mitt liv.

jag har ont i fötterna, är lite mycket hungrig, kroppsligt seg, mentalt slut och jag måste gå ut med hunden, mitt tillstånd till trots. ändå älskar jag jobbet som har gjort mig sån här och hunden jag måste gå ut med. verkligen ä l s k a r. efter middagen ska jag berätta om "kosta vad det kosta vill", så dyk in igen någon gång efter sju.

by the way, chefen bjöd på riktigt goda (köpta, men lokalbakta) semlor idag. yummy!


jag har bestämt mig

under de senaste veckorna har jag, när jag berättat att vi söker efter ytterligare en hund, fått kommentaren "men ni har ju redan en. vad ska ni med en till?" både en och två och tre gånger. jag tycker att det vore synnerligen intressant att höra människor säga till ett par som väntar eller planerar sitt andra barn att "vad ska ni med ett till barn? ni har ju redan ett.". det funkar liksom inte så. men tydligen gör det det med hundar. för de ska man bara ha en av. nejnejnej, säger jag. tillsammans med saga och albin utgör jag en enhet, en familj. och vi vill utöka vår familj utan att för den skull satsa på barn. en liten valp som blir en unghund som blir en vuxen hund. det längtar jag efter. en kompis till saga. någon att teama upp mig med i agility. en till i familjen, helt enkelt.

jag har bestämt mig. det blir en spansk vattenhund. det var ett av albins förslag som jag nappade på och som jag är såld på. så blir det. kosta vad det kosta vill. (jag har förresten en ganska rolig berättelse att berätta om "kosta vad det kosta vill", men det får bli imorgon efter jobbet. jobbet? jo, jobbet. extrajobbet. imorrn och på onsdag. i like it.)

nu är det godnatt för min del. vill ju inte visa mig morgontrött för mössen.

sörjen icke, ty ni äro icke glömda

jag har rensat lite. inte i mina garderober eller lådor eller ens i min egen själ. inte än idag i alla fall. jag har rensat och uppdaterat min länk-lista. syftet med detta var att hjälpa er, kära bloggläsare, som söker efter trevliga bloggar som uppdateras kontinuerligt. jag har därför tagit bort länkar till bloggar som uppdateras väldigt sällan plus att jag har adderat, vad jag tycker är, ett par läsvärda bloggar. den ena går till johanna och den andra går till marty. johanna har börjat blogga igen, fast på en ny blogg, efter en alldeles för lång bloggpaus. marty är en väldigt god vän till mig som skriver finurliga och roliga texter. även hon har börjat om efter en bloggpaus, men hon har behållt sin gamla blogg.

vad händer då med er som raderades? kommer jag att glömma bort er? åh, nej. ni har flyttats från min bloggs länklista till mina explorer-favoriter. jag kommer fortsätta kika in hos er, men när det kommer till att tipsa mina läsare om trevliga bloggar vill jag tipsa om trevliga bloggar som uppdateras någorlunda ofta och som jag känner att jag har en relation till, på ett vis eller annat.

nu kan jag tänka mig att ta tag i lunch... vrålhungrig nu!

måtte just idag få bli en av de dagar...

vissa stunder är det lite svårt att lyfta upp sig själv, som nu. inte för att jag är nere på något vis, men inte lika uppåt som jag var för några timmar sedan. syrran har just lämnat vårt place, for iväg med taxi till flygplatsen efter att vår bil bestämt sig för att "idag är en väldigt bra dag att frysa igen både lås och dörrar" (första gången, by the way). så det känns onekligen lite tomt och det känns som att helgen passerade alldeles för fort, trots att vi verkligen har tagit vara på tiden.

nu är det tillbaka i vardagen igen. jag ska börja skriva på en liten... jag vet inte vad jag ska kalla det. det är absolut inte en uppsats, den ska bara vara fyra sidor lång, max fem. en inlämningsuppgift, kan man säga. om lärarprofessionen. jag vet inte riktigt vad jag har att säga om det hela, men något måste jag skriva. och tycka och tänka. det blir nog bra. jag är inte en vg-strävare. för mig räcker det med ett g, och då behöver man a b s o l u t inte slå knut på sig själv för att klara sig. men ändå. det är inte roligt att läsa bajsbruna böcker och utifrån dem skriva om det väldigt inspirerande yrket lärare och lärarkårens yrkesetik och yrkesspråk. men det är vad jag ska syssla med. det senare alltså.

em och jag har övat idag. två sånger. see, vi har fått den stora äran att sjunga på ett bröllop. vilket det är avslöjar jag inte. inte än på ett tag i alla fall.

det finns god kyckling i kylen (alltså, redan tillagad). om jag värmer den och kokar ris till så får jag mig en god lunch. jag tror att jag ska satsa på det. magen kurrar nämligen.

i've got the look

det är nu lite drygt ett år sedan jag fick nya, mindre behag. ungefär ett år och en halv månad, för att vara mer exakt. nu var detta inte en i raden av saker jag ville göra i någon slags ytlig förnyelseprocess, men det blev ändå förnyelse. den sextonde januari tjugohundrasju blev startskottet för ett liv utan konstant ont och trötthet i axlarna. en väldigt positiv förnyelse, om jag får säga det själv. lyckligtvis betalade landstinget förnyelsen. eller pånyttfödelsen, skulle man också kunna hänvisa det till.

nåväl. jag tror att det är bra att förnya sig själv kontinuerligt och då syftar jag främst till en invärtes förnyelse. men även vardaglig förnyelse är att värdera högt. som att ifrågasätta vem som egentligen ska gå eftermiddagspromenaden med hunden den här dagen, eller prova ett nytt recept i veckan eller att byta utseende på sin blogg. förändring är oftast bra om man själv får vara med att bestämma hur slutprodukten ska se ut. det är min utmaning till er, kära bloggläsare: förnya er, medvetet, på något område i livet den här veckan!

innan jag kryper till kojs och väntar in den nya veckan vill jag ge massor med cred till min layoutexpert
marty! tusen tack för detta nya, fina, väldigt jag:iga bloggutseende!

vi ses i marshallens skugga!

beskrivning: utomordentligt bra dagar

har varit ute på nydalasjön med syrran och saga. så otroligt vackert väder ute och helt fantastiskt att få vistas ute i det underbara! saga var helt spattig, men mestadels förvånansvärt lyhörd. det ska tilläggas att en gång var hon inte det, men då skrämdes hon av storleken av hunden hon först lockats av, så hon stannade ungefär 10 meter ifrån den. lucky me. fast jag skämdes ändå.bjussar även på andra bilder från helgen. (jag är bara för generös!!)

1: stå!
2: pang!
3. em med ny frilla
4. middag
5. motljus

fear no darkness, promised child

det är timo räisinäns fantastiska verk som strömmar ut uir mina högtalade i detta nu. hans senaste skiva är förresten en riktig hit, ge den en chans eller två! 

idag har jag varit fullt upptagen med att ta en långpromenad mend min vackra syster och långa tax, fika och klippa min systers blonda hårman. det blev finfint! jag är a heck of a hairdresser. faktiskt!

snart kommer våra top of the line-vänner hit. eller... några av dem. tre av dem, för att vara mer exakt. vi blir verkligen ett prima sällskap som förhoppningsvis ska få god mat i våra magar. ansvariga för det är vi som befinner oss i lyan i detta nu. blir nog bra!

jag låter så äckligt lycklig och harmonisk hela tiden när jag skriver, förstår jag. anledningen till det är att läget faktiskt är så, förutom på en punkt. denna veckan har jag nästan gått i taket över alla som skaffar hund, för att bara ett halvår senare inse att man inte har tid med jycken och vill sälja iväg den. nog förstår jag att det kan bli så om man separerar eller så, men situationen heltidsjobb och hund känns som att det är en ekvation som man får slita lite för att få ihop. skaffa inte hund om man inte är villig att prioritera sin fyrbente vän. faktiskt. det är veckans frustration. i övrigt är allt bra.

en väldigt lycklig dag

efter litteraturseminariet idag lämnade jag in den slutgiltiga versionen av min c-uppsats, bara för att upptäcka att sidnumreringen hade fallit bort i finputsningsprocessen. lyckligtvis gjorde inte det nämnvärt mycket eftersom att även en elektronisk kopia ska skickas in. efter det tog jag så raska steg jag kunde i snöovädret mot älsklingens jobb för att där hämta bilen och köra till flyplatsen. 12.10 landade min efterlängtade syster!

väl hemma lunchade vi, därefter kom ak och blev svarthårig. kommande gäster behöver inte oroa sig, det är inget som händer i och med att man äntrar vårt hem. orsaken till det svarta håret  var inget krångligare än hårfärg. det blev bra, det där!

middag, sen bar det av till bowlinghallen. bläddrade i vårt "soc-häfte" (det är inget soc-häfte, men jag känner det lite så med kuponger. dock uppskattar jag vårt kuponghäfte, som gör roligheter billigare för både oss och våra vänner. en fin julklapp från svärmor och svärfar) och alla bowlade för halva priset. till sävar för att hämta en madrass till syrrelisyrr och sen till station (ett fik här). på väg dit for vi till godishuset. handlade orförskämt mycket godis (110:-), men gott ska det bli! :)

träffade en väldigt fin och ungefär världens vackraste kvinna och vän på bowlingen. det var nice!

imorgon blir det scones till frulle. yummy!