sven-bertil taube?

vissa dagar bör man ha kameran i högsta hugg. andra dagar bör man låta bli. vaddå låta bli?, undrar ni då. jo, jag ska berätta för er, att när man har någon som tar magiska bilder under en afton, och den någon inte är jag (mina bilder blir sällan särskilt magiska, de blir bara dokumentationer rätt och slätt), då är det bättre att länka till den som tar de fantastiska bilderna.

syrran och jag har varit i bua hos
the pic-pro och grillat och tävlat i tidernas pop quiz. det var första gången jag träffade henne i verkliga livet och jag hade höga tankar om henne redan från början, men jesus kristus, som hon överträffade bilden av sig själv! det är inte många som lyckas med det. övriga sällskapet bestod av gamla bekantskaper som sträckte sig så långt tillbaka som grundskolan och senare bekantskaper som blev mer framträdande under pressbyråtiden. där fanns människor jag aldrig tidigare pratat med tillsammans med de två jag pratar med i princip dagligen. väldigt blandat och väldigt bra. och sicken kväll västkusten i sig bjöd på!

the pic-pro och jag pratade lite om alla olika namn som mina vänner har i min blogg. jag förklarade vilka bee, dee, joe, luviz och patrick o'hara är och jag tänkte att nu är det dags för henne att också få ett. och här riktas frågan direkt till damen i fråga: gillas namnet eller ska jag ändra det? jag tänkte att du gillar kill bill ännu bättre än jag, och jag utgick från the bride och skulle sammanfatta dig väldigt kort och koncist på samma sätt. så jag utgick från den absolut coolaste kvinnan i modern filmhistoria och anpassade det till det mest uppenbara med dig. duger?

idag har jag kommit på flera saker som gör att hösten 2009 kommer att bli helt fantastisk. det, gott folk, känns både stort och lovande såhär i slutklämmen av semestern.

enligt em, tobias och karro

syrran håller på att rensa i sina gömmor och hittade en lista med filmer som man ska se om man tror henne, tobias och karro.

top secret - check
shooting fish
shine
12 apornas armé
saved
imaginary heroes
sweet november - check
premonition
smoke
blue in the face
if only
office space
the notebook - check
ålen/unagi
sideways - check
big fish
xizao
juno - check
amores perros
darjeeling limited
benny & joon
delikatessen - check
swingers (du, var är brudarna?)
40 year old virgin - check
fisher king
crash - check

jag har filmer som jag vill lägga till där, som masjävlar, amèlie från montmartre, lucky number slevin och såklart kill bill-filmerna. check, check, check, check, check.

kungen - sveriges främsta taliban?

det händer så förtvivlat lätt att dagarna bara flyter ihop när man har semester, har jag förstått. till en början hade jag för avsikt att skriva dagbok om varje dag för att minnas. de dagboksskriverierna reducerades snabbt till noteringar i almanackan. det höll i ett par dagar. sen tänkte jag att det egentligen var lugnt, eftersom jag bloggar varje dag. mm. som ni har märkt har det också skitit sig, så nu sitter jag här, glad att åtminstone minnas att jag var på bodegan i gott sällskap i torsdags och firade att vi inte hade fått lön än och i lördags var vi på stand up och jag blev lite kär i özz nujen. fast kär är en kraftig överdrift och att det handlade om özz som person är inte heller sant. det var nog mer det han sa. ett riktigt feel good- stand up-framträdande för alla kvinnor med ett bmi över 19,5. och det har jag.

inga uppenbara störningar

idag har jag gjort ett personlighetstest. jag må väl säga att jag tänker att resultatet är rätt så nära hur jag uppfattar mig själv. känner ni det, att ni börjar komma in under skinnet på den riktiga annelie? :)

ikväll är det standup med glans, batra, möller och några till. vackert. såg gänget ute igår förresten. de är verkligen korta. korta och roliga. fast att de är roliga måste nog ombevisas idag. jag kommer nog inte bli besviken.


23. check

efter ett tre veckor långt letande hittade jag idag 023 i kvantumgaraget. tack för det.

hur mår tant?

idag har jag fått avslöja min böjelse för pro-godis och virkning och allers. det är lite jobbigt. i grund och botten är jag en förtvivlat o-cool människa, men det gör det verkligen inte bättre att jag väljer viol-kyptoniter före sura nappar. det hjälper mig inte ett dugg att jag hellre löser korsord än går på träning och blir sommar-fit. den enda som riktigt gläds över att jag gillar att virka är min syrra som får de djur hon har beställt. hittills en elefant som heter bella och en kyckling som heter supersigne. jag jobbar på en zebra, men jag kände att jag behövde ett sommaruppehåll. ett sommaruppehåll från allt vad tant heter och i stället göra saker som unga människor gör när de är lediga. som att gå på stan, ta en kaffe latte med några vänner, och gå på lokal krogen.

grejen är den att det livet är lite slitigare än vad jag är van vid. jag sover länge om dagarna (som ungdomen) för att kompensera för att jag kom i säng för sent igår igen. det hade varit fint om pandalooken kom tillbaka även bland äldre, för det finns mornar jag har vaknat med en perfekt sådan. det tillsammans med konstant katastrofal morgonfrilla, till följd av gårdagens styling. jag har blivit förkyld.

att bli förkyld kanske inte känns som världens grej, om man frånser det faktum att jag har klarat mig från det under mitt första halvår som pedagog på en förskola. som pedagog mitt i en smitthärd.

idag har jag varit på apoteket och botaniserat (pro) bland deras utbud och kom hem med strepsils, ipren och tuggummi. det sistnämnda hade förstås inget med förkylningen att göra, det var mer för att förvilla mig själv att tro att jag var där för att köpa tamponger eller något annat vardagligt. men ni förstår ju, att jag inte har tid att vara sjuk. inte en dag vill jag slösa bort genom att ligga på soffan och kurera mig. nej, det blir strepsils och ipren för att dölja eländet.

imorgon ska jag vara fit for fight, ty tanten i mig får inte komma fram förrän hösten är här och det passar sig att sitta i kofta och mammas stickade och tovade inneskor. till dess leker jag ung. ung och cool.

opinionsundersökning

jag ser mora, jag ser stockholm. jag ser nynäshamn och göteborg. jag ser umeå och jag ser varberg. jag ser svenska flaggan, jag ser andra flaggor. givetvis väcker det en hel del nyfikenhet hos mig. ni är en ganska liten, men också rätt så trogen skara. visst är det en del av hela bloggläsargrejen, att man får vara anonym, men ändå. jag undrar vilka ni är.

jag skulle bli väldans glad om ni ville berätta. kanske kan ni skriva vad ni heter/vilket nick ni använder om det känns bättre och vad det är som gör att ni återvänder hit gång på gång.

/eder annelufs

jag har världens bästa granne

min granne jobbar på godisfabrik. i påsen finns det ahlgrens bilar. det är godisungen själv som har tagit bilden. jag vill flytta hem. jag tror ni förstår varför.


för att jag har semester

ambitionsnivån har dalat i samma takt som jag har blivit tillfälligt dekadent. jag ska ladda upp de där förtvivlade bilderna. jag ska. men inte i detta nu. nu får ni en lista. jag vet inte hur jag ska kunna kompensera er, något får jag ju tänka ut.

Allmänt
Önskar du att du bodde någon annan stans? jag önskar att min lägenhet låg i varberg och att umeå låg lika långt bort från varberg som bua gör. det skulle innebära att jag slapp separationsångest.

Tycker du att du är attraktiv? jepps.

Dricker du? ja.

Använder du droger? icket. det finns inte på kartan.

Vilket schampo använder du? lite olika, jag är på slutklämmen på ett toni&guy-schampo nu men kommer nog återgå till elvital efter det. den gula flaskan.

Vad är du rädd för? olika saker. ormar och illvilliga människor framför allt. jag är rädd för att bli bränd igen, jag är rädd för att dö ung (för att livet är så fantastiskt fint och jag vill verkligen inte runda av allaredan), jag räds den dagen då mina hundar kommer gå vidare, jag räds den dagen då inte mina nära och kära längre finns. men jag är liksom inte aktivt rädd så till vida att jag tänker på det hela dagarna. men om jag stannar upp och reflekterar över det kan jag få en liten klump i magen. 

Gillar du att tvätta? ja, faktiskt. det är lite rogivande. 

Gillar du berg och dalbana? jag mår så illa av snurreliruntsaker att jag låter bli. jag gillar nämligen inte att må illa. no wonder. 

Senaste...
Filmen du hyrde? jag minns inte, det var så länge sedan.

Filmen du köpte? illusionisten och tillsammans är man mindre ensam.

Låten du hörde: poppies and peonies med kjellvander. sista låten på min "lugna"-lista i nuläget.

Låten du laddade ner? jag har spotify, jag behöver inte ladda hem musik.

Personen du ringde? hanna i dalen.

Personen som ringde dig? pratar med patrick o'hara as i write. 

TV-program du såg? jag har sett så många skitprogram de senaste dagarna, men the hills är väl egentligen det jag kommer ihåg.

Person du tänkte på? det är en strid ström av tankar i mitt huvud. de tankarna inkluderar flera personer.

För eller emot?
Utnyttja någon? hur kan man vara för det?

Ungdomar som röker? det är väl inte helt kosher.

Sex före äktenskapet? för.

Köra onyktert? emot.

Förhållanden? för.

Favorit...
Mat: olika. verkligen. men makrill och mos och lingonsylt är nog min absoluta favorit.

Låt: idag är det poppies och peonies.

Sak att göra: hänga med min familj och mina vänner. 

Sport: att utöva: badminton. att kolla på: alpint och friidrott.

Dryck: öl och vatten.

Kläder: jeans och nån fin tröja eller tunika.

Film: masjävlar, tillsammans är man mindre ensam, med flera..

Bil: min mazda 323 från 1991. eller så är det någon annan, lite nyare och fräschare. som albins saab som han hade, fast ta bort reparationskostnaderna. 

Serie: one tree hill.

Har du någonsin...
Gråtit över en pojke? OM jag har.

Gråtit över en flicka? ja. jag grät när mitt kusinbarn dog.

Ljugit för någon? ja.

Varit i slagsmål? nej, men jag har åkt på stryk. jag slog aldrig tillbaka.

Blivit arresterad? inte det, nej.

Träffat någon från internet IRL? ja. hångel-kalle. sen slutade jag med sånna dumheter.

Antal...
Gånger du vart kär? ja. älskat någon på det viset har jag nog gjort två gånger. eller en. jag vet inte riktigt. jag vet att jag har älskat någon en gång. det är om det är en eller två gånger jag är osäker på. den, i kronologisk ordning, potentiella första gången kan ha handlat mer om en obsession.

Gånger ditt hjärta brustit? en.

Hjärtan brustet på grund av dig? jag vet faktiskt inte om jag har krossat något hjärta. jag hoppas inte det. om några hjärtan brustit på grund av mig (vilket jag ser som lindrigare än krossat hjärta), men mig veterligen är det inte ett enda. potentiellt är det 30-40.

Tjejer du kysst? noll. 

Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? inte någon som jag har daglig kontakt med, mer sporadisk. facebook gör det svårt att låta bli. och att heja på stan är en given.

Gånger ditt namn varit med i tidningen? två, kanske?

Ärr du har på kroppen? åtta kanske. 

Senaste...
Boken du läste? just nu läser jag egalias döttrar. den är i n t e lättsam. 

Personen du fick e-mail av? min chef.

Personen du fick brev av? lotten.

Personen du fick sms av? mamma.

Gången hela din familj åt middag tillsammans? i fredags.

Saken du köpte? öl igår. kläder härom dagen.

Vad har du gjort idag? ätit god frukost med emelie och sen chillat.

Var det kul? ja. eller kul och kul. det var trivsamt. 

Brukar du svära mycket? nej. 

När stiger du upp på morgonen? olika.

Gillar du att slåss? jag har väl aldrig provat på det som en hobby. 

Vad har du på dig? leggings och en tunika. ska strax byta om till svampplockarkläder. 

Vad ska du göra ikväll? ut till bua och hänga med mamma och pappa och hämta hundarna som har bott där i helgen.

Vad är du allergisk mot? laktos och nickel.

Var har du ont? i huden. jag brände mig rätt brutalt härom dagen.

Använder du hårspray? ibland. rätt sällan, faktiskt.

Kan du stå på händer? mot en vägg, ja.

Håkan Hellström eller The Ark? varför välja när man kan få båda?

Salt eller socker? salt.

Gillar du ketchup? jag tycker nog mest att det sabbar maten.

Är du glad nu? ja.

Var du glad igår? ja, väldigt.

Vad dansar du till? musik, vanligtvis.

Stockholm är... ? svea rikes hufvudstad. inget ställe jag längtar till. 

Göteborg är? sill, goa gubbar, staden med världens sämsta trafikplanering, femmanhuset, nordstan och var jag och emelie skaffade våra piercings.

Spaghetti eller makaroner? spaghetti

Land du vill besöka? lite olika. men inte gärna usa igen.

jag älskar christian kjellvander


ska man sammanfatta nuet är det exakt så här. och jag älskar låter så mycket att jag anstränger mig för att inte gråta.


poppies and peonies

change of heart

kära vänner. jag kommer byta hemstad inom kort. asap. tidigast om ett halvår, men rackarns vad det blir jobbsökeri under hösten!

imorgon förmiddag ska jag ladda upp och lägga in kort. om jag inte ligger på stranden då, förstås. men jag tror att det blir som idag, att strandvädret kommer där efter två någon gång. mm. det blir fint, det.

dagen då willhelm tell missade. eller träffade, hur man nu ser det

kom just upp från syrrans trädgård där vi har suttit och fikat och pratat om livet och kärleken. det finns en massa skränande måsar som cirkulerar över hennes hus och de har stört mig mer än en gång när jag har önskat sova och de har önskat skräna. våra behov clashar, så att säga. alternativet är att ha fönstrena stängda och slippa höra skränet, men då vaknar man lika svettig som om man har sovit i en kokhet ångbastu.

nåväl. nu ville måsarna också delta i vår fikastund. det ville inte vi. emelie började prata om att ta jägarlicens, så att hon fick ta ner ett gevär och skjuta ett par måsar med förhoppningen att de andra skulle välja att dunsta. mm, sa jag och t, det skulle säkert inte alls ge några runar-vibbar. emelie kom på bättre (?) tankar och hämtade en massa äppelkartar som låg på marken som hon skulle kasta på måsarna när de kom för nära.

till slut försvann måsarna ändå, men det fanns kartar kvar och hon kände ett brinnande behov att kasta allihop, så hon började kasta prick på en fjäder som låg några meter bakom mig. mm. man kan säga att hon inte är en så väldigt bra prickkastare. för helt plötsligt fick jag en ordentlig snärt av en kart, rakt på tinningen. jag fick ont som sjutton. då slutade hon att kasta kartar.

nu ska jag bara komma på ett bra sätt att hämnas. det ska bli riktigt roligt.

suspicious minds

det började hos simon, att martin ville höra elvis i stället för "sön där bröde" (=metallica, typ). suspicious minds hade en självklar plats i spellistan och huvva, som jag gillar den. den har snurrat i mitt huvud sedan dess och förtjänar ett inlägg, känner jag.

för övrigt har syrran och jag hängt och eftersom laleh spelade nere på majas tog vi en kvällsrunda ner till apelviken. vackert värre, säger jag. jag orkar inte bildblogga nu, det får bli imorgon om jag inte har något bättre för mig.


en sjö så stor att man trodde att det var en ocean

det blev ju aldrig något bildbloggande igår. det var inte för att jag inte hade tagit några bilder, utan för att jag inte orkade ladda upp dem. det tar närmare en evighet att få upp bilder med den uppkoppling syrran har, så att jag bryr mig om det här och nu är väl inget tecken på att jag har förståndet i behåll direkt, bara att jag vill ha det gjort.

igår var jag ute i bua en sväng för att ta in posten, hälsa på farfar och en barndomskompis. på väg till lyckan stannade jag till vid bua centrum. där jobbade jag när jag bodde här. först på pressan och sen på ica. sen flyttade jag till umeå.

   
  
 idag åkte pokker och jag till gekås. jag köpte en volume master, ett par klänningar, ett badmintonracket och annat som kan vara bra att ha. som godis, till exempel. när vi skulle hem igen hade det börjat regna något alldeles förfärligt. som tur var hade jag med mig min finfina jacka. på kvällen var vi först hos hanna och daniel för att sedan dra ner på stan och chilla på grappa och sen socialisera på bodegan. lyckliga jag träffade en av mina absoluta favoriter sedan gymnasietiden. det händer inte varje dag, kan man säga. sist jag träffade honom var nog fem år sedan. utanför bodegan var det en som borde slutat dricka för några öl sedan. imorgon kommer han säkert ångra att han inte gjorde det.
 

   
   
  
   
   

om att älska robin thicke

syrran har just haft sin lunch och vi lyssnade på min "bra skit"-lista. när jag kollade igenom vilken låt jag ville skulle börja lyssna på föll mitt val som så ofta på superman med robin thicke. vi båda blir totalt euforiska när vi hör låten och samtalet leddes inte helt osökt in på kärlek.

vi konstaterade ett par saker utifrån musikvalet.
1. em, som i vanliga fall har långt till tårar, skulle börja stortjuta om låten skulle framföras under hennes vigsel. samma gäller mig, fast jag är lite blödigare än syrran, så det räknas nästan inte. jag är som mormor, goddammit.
2. jag, som det senaste mer eller mindre har bestämt mig för att aldrig knyta några hymnens band, skulle överväga att göra det om mr. thicke närvarade vid vigseln och sjöng just superman. på riktigt. (sen skulle äktenskapet annuleras och vi skulle leva tillsammans, ogifta och lyckliga resten av våra liv.)
3. skulle en kille sätta sig vid ett piano/en flygel och börja plinka lite soft under första dejten eller så, och då spela superman skulle vi vara sålda. skulle han dessutom sjunga bra när han nynnade till skulle jag fria. jag som inte vill gifta mig. jag skulle be om att få gifta mig samma kväll, han skulle få framföra superman och jag skulle inte ens kräva att äktenskapet annulerades. skulle han vara robin thicke, alternativt robert pattinson (hellre han faktiskt), skulle det inte vara något snack om saken.

allt detta på grund av superman. eller robin thicke. välj ni.

för er spotify:are som inte ids leta rätt på låten själva finns låten inte längre bort än en knapptryckning
här.

bite me!

jag har en crush à la 14 och skyller allt på bee.min älskling har ett hjärta av sten

ny dag, nya tag, som man brukar säga. i sanningens namn har ett nytt dygn alldeles just börjat, sånär som på fem minuter. dock sitter jag med bilder från det förflutna, om än bara dagsgamla sådana. den här dagen har erbjudit god frukost, en sväng ner på stan och där inköp av två par knälånga shorts och överraskningsbesök på emelies jobb (jag köpte med mig glass till henne och hennes jobbarkompis eftersom det faktiskt var synd om dem som var tvungna att sitta inne och jobba). jag har spelat badminton med david, sara och emelie. david och jag var på samma lag och vi vann alla set utom ett tror jag. det var inte min förtjänst att vi vann, även om jag överraskade david med min latenta begåvning när det kom till sporten i fråga.

efter en timmes asrolig badminton fräschade vi upp oss och åkte till saras stadsdel och åt köpesushi. han som gjorde den är enligt utsago hitflugen från hiroshima för att medvetandegöra varbergsborna om hur sushi egentligen ska smaka. eftersom jag inte har ätit så mycket sushi i min dag hade jag inte mycket att jämföra med, utan kunde bara konstatera att det var gott.

det var blueskväll på bodegan och dit ville vi. dock hade PRO tydligen årsstämma där, så vi drog rätt fort vidare till videomix för att köpa godis och hamnade slutligen på en bänk utanför göranssons bokhandel, annelie, anso, emelie och jag. precis som för tio år sedan. some things never change. och ibland är det faktiskt synnerligen trivsamt. 

 
  
   
  
   
   
   
   
   
  

ps. det tog över en timme att ladda upp bilderna. tur att tiden går fort när man har roligt. fast helst av allt vill jag sova nu.

fint som snus

halva dagen har jag beklagat mig över att jag inte har kameran med mig. ikväll, när det var dags att lägga in dagens bilder på datorn insåg jag att jag visst hade med mig kameran. trippeltypiskt!

det som blev fotat var:
1. a. sundholm och jag på väg till lager157.
2. en väldigt trött syster som ligger och kollar på michael jacksons minnesceremoni.
3. den magiska månen.

det som inte fotades var:
1. alla kreationer som jag kom hem med från lager157. jag kanske fotar och lägger in imorgon.
2. fantastiska saras middagsbjudning. hon hade lagat supergoda fetaostbiffar medan em och jag, under hundpromenaden, beklagade oss över att vi var tvungna att äta men inte visste vad vi var sugna på. väl åter hemma såg em en inbjudan via sms från sara som vi snabbt tackade ja till. utan tvekan dagens bästa initiativ!
3. kvällsdoppet nere vid ankaret. saltvattenbadpremiär för min del.


   
   

bildkaskad

hello my good friends. jag tänkte dela med mig av dagarna i ljuva södern. jag tänkte bjuda på mig själv. jag tänkte låta er få skåda det vackra här och hur er alldeles egen annelufs ser ut med både bra och dålig hållning.

första morgonen här blev det frulle i syrrans trädgård, först i sällskap av em och pokker, och i samma veva som pokker gick kom hanna och daniel. resten av den dagen glömde jag att fota, men jag kom ihåg kameran idag när jag var i horred och astrid, svante och jag for iväg till en sjö och badade. det blev mitt premiärdopp för det här året, och trots att det inte var kallt i luften var det ändå varmare i vattnet. faktum är att jag skulle vara ordentligt modig, så jag provkände inte ens först på vattnet innan jag hoppade rakt i från bryggan. molnen var grå, men hjärtat glatt. efter badet blev det picknick och högläsning ur en bamsetidning innan en riktigt ordentlig regnskur nådde oss.

livet är helt fantastiskt!

   
   
   
   
   
  

it's not written, it's not spoken, but it's poetry

det har gått ett och ett halvt dygn sedan jag landade i varberg och så mycket har redan hänt. jag har hunnit med en blind date, skönt häng med två av tre syskon, en svägerska, lite annan släkt och några vänner. det har varit frukost i syrrans trädgård, middag på bodega och efterhäng i brorsans och svägerskans trädgård. som om inte allt detta vore nog, så hittade syrran och jag hennes stulna cykel. jag har blivit en partner in crime, i och med att vi tog med den hem till henne igen. tilläggas bör väl att cykeln hittades i en buske trehundra meter från var den stals. none the less ett brott, tänker ni. ja, säger jag. jag erkänner mig skyldig.

det finns sidor hos mig som ni inte har fått läsa om tidigare. obviously. det finns sidor hos mig som jag upptäcker först nu i dagarna. det är mer överraskande, tycker jag.

arla avfärd

inatt bär det av söderut. och inte till dubai eller något sånt flashigt resmål. jag ska bara hem till västkusten. jag, abba och saga. där ska vi trivas och må gott och njuta av livet.

förresten, idag började mitt livs första betalda semester. det är stort och jag är alldeles pirrig. framför allt borde jag se till att sova asap, annars är risken stor att jag somnar bakom ratten och det tror jag varken att ni eller jag vill. innan jag går och lägger mig ska jag bara diska och kanske gå med soporna. gör jag inte det nu gör jag det imorgon bitti.

kiss eller skiss

jag råkade läsa fel. jag missade det första s:et i skissar och tänkte att det var ett märkligt beteende som studenterna uppvisade. vid en andra titt insåg jag att vad de sysslade med var betydligt mycket mer hedervärt.


liiite tight

jag satsar på så mycket multi-tasking som jag bara kan. tvätta, ut till bergsboda och få marty på nattbesök. ja, alltså, hon kommer ikväll och sover över. imorgon är det flytthjälp och middag här som gäller. det och att börja packa. på fredag ska jag fixa i ordning bilen (kolla olja och kylarvätska och städa ur den och sånt), packa det sista, ut på promenad med linnea och våra hundar och sen troligtvis ner på stan på någon uteservering. på lördag har jag för avsikt att komma iväg före sju på morgonen. wish me luck.

idag har jag köpt glass från glassbilen. det var nog första gången sedan jag var 7-8 år. jag valde och vrakade och fick med mig tre sorter hem. isglass, lakritsglass och glassbåtar. kanske kan det hända att det blir glass till middag. fast det förstås. det är ju onekligen gott med riktig mat. älvans pizzeria? observera att det numer bara är två arbetsdagar kvar innan jag får semester. mitt livs första riktiga semester. då får man vara lite dekadent.