sicken respons!

jag blev lite förvånad av all respons jag fick, kan man säga. förvånad och glad.

valborgsmässoafton nu, är hos å och grillar, saga charmar alla och maten är god. vi har en lite förlängd grillning. see, först grillade vi middag vid 6-tiden och nu har vi lite kvällsvickning bestående av grillkorv och bröd. det går i sommarens tecken. på tal om det, idag har jag plockat fram min sommargarderob. kul att jag köpte så mycket fina plagg förra sommaren som jag närapå hade glömt bort till nu. det var en trivsam botaniseringsstund i alla fall, och jag har på mig mina vita jeans nu. mm.

frida: det är precis vid nornaplatsen vi ska bo, i huset bredvid det med pizzerian. en lägenhet med burspråk på andra våning, så kanske du får ett hum om vart det är någonstans.

sandra: surprise, right? :) sandra har nästan gett upp hoppet om att jag ska skriva mer här innan flytt och internet, men här är jag och jag levererar, inte sant?

trevlig första maj, kamrater!

i'm alive

jo, men jag har inte tillgång till internet. jag är hemskt ledsen att jag inte har uppdaterat er på evigheter (tro mig, min abstinens är på gränsen till okontrollerbar), men så råkar jag få en stund över på jobbet och... tamtamtam... här är jag!

jo. jag har blivit matte och med det lite mer vuxen. jag har ansvar för en annan individ. wow. kanske borde tie the knot and get knocked up while i'm still at it? jag trivs och allt känns kul. jag är utsvulten och helt slut. min kropp har nämligen inte anpassat sig till all motion. lägg då väl märke till att jag vanligtvis går fram och tillbaka till universitetet (1 timme allt som allt). till det: lägg ungefär en timmes hundpromenader. jovisst, jag är själv imponerad, och då inte främst över promenaderna i sig, utan att jag faktiskt stortrivs med livet som matte till en störtskön jycke. pappa, hon går faktiskt fint i koppel numer. och går ut efter oss genom dörrar. och hon lyssnar riktigt fint till stanna. och hon fullkomligt älskar mariehemsängarna.

jag jobbar som en tok, jag pluggar halvmycket och när jag inte har saker planerat (citerar albin) "är det garaget och vanen som gäller. all tid vi inte har planerat något ska vi vara i garaget." jag är inte överförtjust över det konceptet, men när vi väl är där är det för det mesta riktigt roligt. och produktivt. det börjar synas att det händer saker. kul!

ska strax återgå, men tänkte också meddela att vi får lägenheten den 26 juni. jag längtar till dess och det jag ser fram emot extra mycket är diskmaskinen som står där och bara väntar på att göra massa tråkjobb åt oss. yey :)

återgår.

down south

nu är vi framme. känns fint, men finast av allt kommer det att bli när man till exempel får somna ikväll. see, det blev bara tre timmar sömn på hela natten och planen att sova på förmiddagen gick i stöpet. det var nämligen en förtjusande astrid som höll mig vaken. förutom i 40 minuter. då fick jag sova, världens tråkigaste faster. jag försökte kompensera det sen med blomplockning. eller, egentligen var det ingen kompensationstanke bakom det hela, utan bara en plan för förmiddagen.

albin, den stackarn, började projektilkräkas i borås efter att ha ätit en inte så bra hamburgare på max i sundsvall. eftersom han är helt fräsch idag kunde vi konstatera att det var just den där burgarn. inte så toppen. vi har just tummat på att aldrig mer äta där. dels för att maten där aldrig är god och dels för att den uppenbarligen inte längre ens håller den standard man räknar med i thailands slum.

idag har jag varit så trött att jag har hållt på att mest trilla ihop, sett ems nya lägenhet, gosat en massa med saga och sovit tre timmar på eftermiddagen. vi kilade även ner på friday light och fikade. det var nice. och förresten. jag har köpt noviform. mina ögon är röda igen. suck, pust och stön. nåväl. nu ska återstående delen av dagen tillbringas med hela fina familjen (eller inte hela, men en del av den).

ajöken, kvartetten.

imorgon är jag på västkusten

om herren vill och vi får leva, vill säga. vi far om bara några timmar och det är några saker jag borde göra inom en snar framtid för att inte sinka oss. jag borde:
1. duscha
2. ta på mig kläderna jag ska ha idag
3. springa ner på konsum och köpa den där lasagnen
4. he igång diskmaskinen
5. bädda sängen
6. packa helt klart

jag har två och en halv timme på mig att fixa allt det där. det ska nog gå bra. hur som helst så längtar jag innerligt efter min familj och önskar att jag vore ett dygn fram i tiden.

med tanke på mina blogginlägg kan jag inte ha mkt att göra på dagarna

min rubrik stämmer sådär. ja. jag bloggar gärna och ofta, såvida jag har tillgång till internet. men jo. jag har visst saker att göra om dagarna. idag, fastän jag har stannat hemma från jobbet för att se till att bli hundra frisk har jag ändå pluggat och förberett mig inför grupparbetet imorgon. jag har gjort så mycket jag hinner med. och nu ska jag klä mig så jag och albin kan fara och köpa hårfärg. så det så.


snott

Tio första:
Första kompis:
em.
Första bil: jaa. den som lever får se!
Första RIKTIGA kärlek: min första kärlek var ebbe och då gick jag i lekis. som lite mer vuxen var det omer och då jag på gymnasiet. men den första riktiga kärleken måste jag säga albin, för att jag är säker på att det är så här det ska kännas och vara. genomlyckligt och allt.
Första husdjur: crocker, en kanin.
Första semester: 6 månader gammal drog mina föräldrar med mig på en månadslång båtsemester.
Första jobb: sommarjobb: ta upp hamnavgift. riktigt jobb: pressbyrån i bua.
Första köpta skiva: skiva minns jag inte, men jag minns att den första singeln jag köpte var madonnas don't cry for me argentina. den första skivan i min samling var robyns debutalbum. den fick jag i julklapp.
Första piercing: naveln. men den piercingen tog jag ut efter ett år.
Första konsert: carola. jag kanske var 4 år.

Nio sista:
Sista drycken: vatten
Sista bilfärd: i måndags hem från lainejaur.
Sista filmen: minns inte
Sista telefonsamtal: albin
Sista bubbelbadet: när vi var på nordpoolen i höstas i samband med skoterköp.
Sista spelade CD: en bränd greendayskiva. det var albins val och jag protesterade lite.
Sista kram: albin
Sista gången du grät: jag minns inte när jag grät på riktigt, men igår grät jag nästan. jag hade så vansinnigt ont i magen.
Sista måltiden: hälsofil och banan.

Åtta:
Har du nånsin dejtat en av dina bästa kompisar? inte dejtat i sedvanlig ordning. men albin var ju en av mina bästa vänner innan vi blev ihop.
Blivit arresterad? icket.
Blivit kär vid första ögonkastet? nej. jag tror inte riktigt på att man kan bli det. inte kär, men förälskad.
Varit på tv? jag tror inte det. men jag var med i vk i samband med umeå open. en vidrig bild, om jag själv får säga det.
Fått ditt hjärta krossat? ja, men nog aldrig så illa som andra har fått.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? nope
Haft one night stand? nej.
Busringt till nån? o ja! när vi var i värnamo hos familjen lundgren fick magnus, johan och mina bröder mig att busringa. sen blev jag lite hooked på det ett tag. det blev lite så att hade jag tråkigt satte jag mig och busringde ett tag.

Sju saker du gjort idag
1. vaknat flera gånger innan jag...
2. ...klev upp
3. klätt på mig
4. åt frulle med albin
5. kollat på mash
6. bloggat
7. msnat

Sex favoritsaker
1. min dator
2. min säng
3. min röda skål
4. min boksamling
5. min mobil
6. min kamera

Fem personer du kan berätta mycket för
1. albin
2. em
3. sandra
4. angelinn
5. martina

Fyra val
Svart eller vit? både och
Sommar eller vinter? vinter helst, men sommar funkar också! (fy, jag är alldeles för diplomatisk för det här!)
Choklad eller chips? helst lakrits
Te eller kaffe? te

Tre saker att göra innan du dör
1. gifta mig
2. bo i hus
3. göra något på riktigt för att världen ska bli ett bättre ställe för de som har det sämst ställt.

påsk och bröllop

vi for ju, som bekant, till inlandet över påsk. hela familjen, vänner och high life största delen av tiden där. high life alla dagar utom måndag. en annorlunda påsk, men det här var också bra. en massa god mat blev det! och vi hade det ljuvligaste av väder såhär års. jag blev till och med lite brun!
på söndagen var vi på bröllop i vilhelmina. vi fick fara tidigt eftersom jag hade fått det ärorika uppdraget att sminka bruden (dessvärre delvis inför min frisör som kan smink oförskämt väl). allt gick väl. fick även fixa BGs hår (även det inför min frisör :S). det blev bara fint det med.
det blev en paus mellan all sminkning och hårfixning fram till vigseln, så vi bestämde oss för att fara hem till frisörens föräldrar. sedermera visade det sig att det bara var frisören hemma - de andra var på fisketävling. men vi stannade där och i samma veva som vi kom dit kom även brudens mamma och syster. de skulle stylas de också. jag tycker bra om brudens mor, så i det som följer finns inte ett spår av tycka-illa-om. det är bara en iakttagelse. det jag fick se där i form av d-mor var det mest uppstressade jag har sett i mitt liv. jag satt mest förundrad över hur man ens kan leva, eller åtminstone vara vid medvetande när man är så uppe i varv. jag vet, jag är oerhört ostressad i de flesta situationer och mina syskon har dragit paralleller mellan mig och kristina lugn, men jag tror liksom inte att det hjälper att stressa. man kan vara mer eller mindre effektiv, men stress gör bara att man blir virrigare och dessutom är det nog inte så bra för kroppen. för att på ett rättvist sätt beskriva uppstressadheten kan jag berätta att den gjorde albin helt tyst, och jag vet inte något som har fått den effekten på honom innan. mitt i alltihop bad d-mor mig sminka henne, men eftersom hon själv visste exakt hur hon ville ha det sa jag att det var nog bättre att hon gjorde det själv. sen visade det sig att hon hade glömt allt sitt smink hemma och jag fick sminka henne ändå, fast med en annan look än hon hade tänkt sig från början. fick, innan dess, hoppa in och föna brudens systers hår. när allt var klar där for vi till kyrkan.
en fin vigsel var det, och ett väldigt lyckligt brudpar. efter vigseln for vi till hotellet där det vankades en trivsam fest och väldigt god mat, tal blandat med spex och sång.

 
    

efter bröllpet for vi tillbaka till lainejaur för en riktigt soft dag där, mestadels i solen. när vi lämnade stugan gjorde vi det med justa glas och kaffekoppar från sent 60-tal/tidigt 70-tal, två riktigt snygga brickor och en helskön termos som var brun med vita prickar på. mm!

åååååh!

morgonen har gjort mig till ett nervvrak. kvart i sju vaknade jag av mig själv fastän att klockan inte skulle ringa förrän en halvtimma senare. slå på datorn och in på bostaden. har vi fått lägenheten? inget besked. efter frukost, just innan vi ska till jobbet: inget besked. hoppet falnar eftersom vi inte kommit längre fram i kön. okej, kollar ändå på jobbet. inget besked än. hoppet i princip dött. en kvart sedan: gick in på bostaden för att få det svart på vitt att vi inte hade fått den fina lägenheten. men det hade vi! först i kön och såvida albin inte har några grova betalningsförseelser kommer vi flytta till tomtebo 1 juli. och då kommer vi bli grannar med bee och dee! då ska vi bjuda varandra på middag och kvällsfika ofta, ofta. och i den lägenheten kommer våran fina saga bo med oss. åååh, så lycklig jag är!

glad påsk

imorgon far vi till lainejaur och firar påsk med hela familjen lundmark och några till. imorgon, efter jobbet alltså. det sägs bli riktigt blåsigt där under påskhelgen, så det ger sig hur mycket skoter det blir. i ärlighetens namn är jag inte så brydd, jag ser mest fram emot att få spendera tid med alla där. sweet! (och skulle familjen bli osams eller om det skulle bli olidligt tråkigt kan jag alltid dyka in i lite kurslitteratur. mm.

på söndag gifter sig jelena och tobias och då ska vi dit. jag har nog valt vilken av mina två klänningar jag ska ha nu. tror jag. tur att jag inte har fler, förstå vilka kval jag skulle lida när jag skulle välja! (analys: är det kanske därför jag är minimalist på, i princip, alla plan här i livet? existentialismens alla kval över alla livets val.)

på måndag kommer jag hem igen. då ska jag kanske ge er en uppdatering med bilder och text. då eller på tisdag.

nåväl. glad påsk på er, gott folk!


oerhört pretentiös

det är jag det. idag på p3 slängdes frågan "vad vill du ha?" ut. faktiskt, helt sanningsenligt, tänkte jag att jag vill ha ett bättre samhälle. min utopi, där man inte hotar folk för att de ska jobba, utan där var och en känner en tillfredsställelse genom att faktiskt bidra till att bygga upp samhället. där man inte sparkar på de som är sjuka genom att sänka deras lilla inkomst ytterligare, utan faktiskt hjälper varandra och då inte bara genom statsmaskineriet utan genom medmänsklig omsorg. "behöver du kanske något från affären idag?" där människor inte känner ett behov att sätta sig på andra för att själva komma närmare solen. där inte allt cirkulerar kring pengar, utan där man forskar fram medicin aids trots att man själv inte blir stenrik på det. där man sopsorterar för att det är bra för miljön. där människor söker efter vad som är bäst för alla och inte ser efter bara sitt eget lilla bo. där man känner en sådan stimulans av att leva och således inte behöver ta till substanser för att ta bort den värsta ångesten i kroppen. där man kan be om hjälp utan att det är ett tecken på svaghet. min utopi var det...

ska jag berätta vad jag vill som faktiskt ligger lite närmre till hands så är det den där lägenheten som hägrar. imorgon får vi veta. vågar inte ens drömma i nuläget, rädd att bli så förfärligt besviken.

albins treat

den var god. maten alltså.

gårdagens glädje och dagens

igår, minns ni kanske, skulle jag till ak och erik för att leka frisör med eriks hår. (det blev även att trimma tobias polisonger och provsminka lena sista gången innan dagen de går nedför den där gången.) jag skrev att jag hoppades att de hade något nybakt hemma, annars fick jag nöja mig med te. hör och häpna: de hade pejlat av mitt mood. så det fanns nybakt kladdkaka och te, bara att ta för mig. alltså, snacka om att de känner sin vän och frisör!

nu till dagens...
ansträngning: där måste väl arbetsdagen platsa. jobbade åtta timmar istället för sju, som jag brukar. inga möss som försökte fly mig. det kändes bra.

aktivitet: pysselkväll hos linnea i afton. jag ska börja sticka ett par större tjocksockar till emanuel, lite tunnare eftersom det passar bättre till årstiden. de gamla har han egentligen växt ur för någon månad sedan.

bästa: krasslig eller inte, albin is my man. och vi for till djurmagasinet och köpte hem godis och koppel till lilla saga. ett flexi och ett vanligt. koppel alltså. oops. det blev visst två bästa, men de står i alla fall i rangordning.

sämsta: jag är så ovan att stå hela dagarna! är helt slut i fötterna idag också. härligt dock att jag inte behöver stå så mycket mer idag.

nu ska jag provsmaka maten - albins tur att laga idag.


i'm humming one of your songs

idag har jag jobbat. hela åtta timmar har jag spenderat med mössen. (vissa väldigt studsiga och jag fick snällt plocka upp två från golvet.)

väl hemma fick jag sköta en sjukling till pojkvän. stackarn fick tokstressa på jobbet under förmiddagen med det som absolut måste göras för att sedan kunna fara hem och kurera sig. jag vårdade honom genom att ordna med middag och att handla. allt utan att gnata ens litegrann fastän att jag hade ont i fötterna. det har jag fortfarande. men jag är stark, så stark, så jag överlever det med. efter maten skrattade jag åt albin för att han knorrar så när det är lite synd om honom, bara så att man ska se honom. liksom vända blicken mot honom och säga "är det så synd om dig, älskling?" då gnyr han lite till och kvider fram ett jaa. jag tycker att han är synnerligen söt när han gnyr och knorrar.

snart ska jag iväg och klippa erik. han ska bli bröllopsfin. inte till sitt bröllop, förstås. då hade vi varit ungefär tre år försena. men till ak:s (hans fru) systers bröllop. jag hoppas att de har någon nybakt kaka hemma, för jag är nämligen väldigt fikasugen. men det förstås. har de inte bakat nyligt får jag nöja mig med en kopp te.

that´s it- fågelpitt

helgsammanfattning

här följer vilka artister vi såg och vad jag tyckte om det. är du inte det minsta intresserad av min recension av umeå open kan jag trösta dig med att jag alldeles strax kommer lägga in ett nytt inlägg som inte alls kommer handla om musik.
fredag
salem al fakir: ooh. kom just till de sista fyra låtarna och det känner jag mig, lite så här i efterhand, ledsen för. låten jag verkligen ville höra var it's true, och just när vi kom genom dörrarna började de spela den. snacka om flyt! och jo. han var kanonbra live, det lilla vi hann se. han gav allt, och det uppskattar jag storligen.
anna ternheim: jag gillar anna, men jag hade inte superhöga förväntningar. eller jo, rent musikaliskt hade jag det, att det liksom skulle vara ännu bättre och kraftfullare än på skivan. men det var det inte. det var som på skivan, och eftersom jag inte hade tänkt så mycket mer på hennes spelning kan jag inte säga att jag är missnöjd. samtidigt vore det att ljuga om jag sa att jag var nöjd, för det är jag inte. men bra är hon ändå. det fina med anna är att hon inte handlar om att vara snygg, eller rolig, spektakulär, eller flörtig, eller ha snygga moves. hon handlar om musik och det gillar jag.
laleh: inte heller den här spelningen hann jag med från start, men jag kan ändå bara konstatera att hon var bra. avspänd, flummig, närvarande (väldigt närvarande, befriande närvarande) och fin. alltså fin som i att hon levererade en fin spelning. inlevelse, kan man kanske sammanfatta henne med.
melody club: jag erkänner. jag har stått och smådiggat till melody clubs radiohits. men längre än så räckte de inte för mig. fine, det var spektakulärt i form av lampor och strålkastare och röda mickstativ, men sorry. det krävs mer än så. mitt intryck var att det var lite cirkus över det, fast inte rolig cirkus utan otäck, där clownen ansträngde sig bortom all förmåga för att bevisa att han visst är rolig. problemet är att clownen inte är det minsta rolig. som en blandning mellan otäck cirkus med clowner och filmen klassfesten, den känslan hade jag när jag lämnaed idun inte ens halvvägs in i konserten.

lördag
deportees: jag har sett deportees spela live några gånger innan och första gången var de bra. de andra gångerna har det varit riktigt dåligt. så mina förväntningar var låga, jag var till och med tveksam till att ens gå dit. men det gjorde jag. och det ångrar jag inte alls. helt klart den bästa spelningen i umeå som jag har sett. ett fint engagemang och en tacksamhet över att vi var där för att lyssna på just dem.
ane brun: trots att jag kände till henne sedan tidigare hade jag inga vidare förväntningar, antog att det skulle bli en spelning som man med fördel satt ner under. jag hade rätt i det. det var en skön spelning. jag kan nog inte finna ett bättre ord än just skön. jag gillade särkilt den lilla stråkorkestern. det kändes lite extravagant. jo, ane brun vill jag gärna lyssna mer på.
tinsek: vi (jag och albin) kan inte ens komma på hiten han har och jag är utterst oinsatt i hans musik, men övriga folkhopen gungade :) kanske inte helt min grej bara, men visst var han juste på scen. han fick ju med sig publiken, and that's gotta count for something, right?
timbuktu och damn!: what's not to like? sicket drag, alltså! med bryten fot och på kryckor studsade timbuktu runt lika mycket som sist jag såg honom. som jag tidigare avslöjat stannade vi inte länge på den spelningen, men det hade verkligen inte med artisten att göra, utan med några delar ur publiken (som jag idag gärna skulle sparka hårt på knäna. det sitter i fortfarande, irritationen över att inte få stå där och softa.) gunget var bara fint och nästa gång jag ser att de spelar med 18-årsgräns någonstans härikring vill jag gärna dit och chilla, dansa och bara vara lycklig.
isolation years: jag VET att de lovordas och att landslide sätter sig snabbt som tusan (på min hjärna också) men jag vet inte. jag tycker det är lite fattigt på något vis. vet inte om det är låtarna, framträdandet eller det faktum att jag var dödstrött, men jag blev inte sugen på att lyssna mer. dåligt var det inte, men samtidigt var det långt ifrån bra där jag satt. (satt - möjligt nyckelord).

det var det.


igår ville jag skjuta alla som saknar konsertvett

igår var finaldagen för umeå open. timbuktu, ane brun, tinsek, deportees (som förresten gjorde den bästa spelningen i umeå so far) och isolation years. vi lämnade timbuktu och damn! fastän de var riktigt bra, men den konserten ledde förresten till rubriken idag. till alla som undrar och alla andra också: kommer man sent till en konsert får man finna sig i att stå långt bak och låta bli att knö sig fram i en sjukt kompakt folkmassa. det irriterar alla andra som ändå pallrat sig dit i tid. igår ville jag skjuta en 27-årig, rakad kille och hundrafyrtio 14-åringar.

jag skriver mer om fredagens och lördagens spelningar senare. nu ska nämligen albin tacka ja till en lägenhet och hjälp oss att hoppas att vi får den! vi vill SÅ gärna ha den!