resumé, förhoppningar och årets sista dagens

tjugohundraåtta var året då:

¤ allt som hände före september nästintill hamnat i en dimma
¤ min fina camilla sa ja till sin jonas
¤ träffade min familj från södern rekordmycket sedan jag flyttade till umeå
¤ linnea och jag riktigt fann varandra
¤ joe och jag bröt upp. och jag bröt ihop.
¤ jag flyttade in i min andra alldeles egna lägenhet.
¤ abba kom in i mitt liv och min vardag.
¤ jag föll mer än handlöst för timo räisänen, även om jag gillat hans musik sedan lovers are lonely.
¤ umeå open var bättre än någonsin.
¤ jag fyllde tjugosex år. utan åldersnojja, dessutom.
¤ jag blev ägare till mina första bilar. i alla fall på papper. min första alldeles egna bil på riktigt blev jag också ägare till. det är den jag har nu.
¤ jag älskade lainejaur-vistelserna mer än någonsin.
¤ bee, dee och marty fortsatte att imponera. fantastiska vänner!!
¤ jag bestämde mig för en mer ekologisk och KRAV-fylld tillvaro.
¤ min reflektionsdagbok blev ett av mina viktigaste forum för att få sätta ord på synsätt, tankar, känslor, viljan och rättigheter.

jag ser fram emot 2009 för att:

¤ jag kommer att börja jobba och därmed komma flera steg närmre mina drömmar i livet.
¤ jag kommer få lära mig tusen nya saker om hundar genom abba och saga.
¤ många väldigt inspirerande människor kommer att korsa min väg.
¤ jag tror på och längtar efter livslång kärlek och att den nog kommer dyka upp under året. eller... den existerar redan i mig, till mig och till mina vänner och till min familj nu. men jag syftar på den romantiska sorten.
¤ mitt liv är helt fantastiskt, och med de vänner och den familj jag har kan det faktiskt bara bli bättre. även om man aldrig vet om det som väntar runt hörnet är motgångar eller medgångar. allt jag kan veta är att jag kan göra dem till framgångar. 
¤ jag har ett nyårslöfte som jag inte kan misslyckas med helt och hållet. (leva med målet att lyssna på min magkänsla, att visa mig själv den respekt och kärlek varje människa så väl förtjänar, men oftast bara ger till sin omgivning medan det egna jaget blir helt oprioriterat. bara det som finns i mig kan med uppriktighet ges till andra. genom att jobba med mig själv blir jag en bättre medmänniska och vän.)  
¤ det är så öppet. jag vet inte var jag kommer att bo nästa nyår. det är spännande och läskigt på samma gång, men jag får ha tilltro till att min/vår fina gud har koll när jag inte har det. att det kommer att bli väldigt, väldigt bra.

fastän att det är 2008 hello saferide sjunger om väljer jag att applicera den på 2009. fast framför allt "all i know is, there's something new this year, all i know's there's something new real near". håll tillgodo och ha en fin nyårsafton och framför allt önskar jag er ett väldans gott nytt år!hello saferide - 2008

två dagars spending spree sätter sina spår

jag sitter smått utslagen i soffan med en, om möjligt, ännu mer utslagen tax. varför hon är utslagen vet jag inte. varför jag är utslagen kan jag berätta. jag har gått på stan två dagar i rad. det kanske inte låter så farligt, men

1. vanligtvis går jag på stan en gång var tredje-fjärde månad, så jag är inte van.
2. det är mellandagsrea.

igår skulle jag vara moraliskt stöd åt a. sundholm när hon skulle iväg till mödravården tidigt i ottan och där vid nio-tiden svängde jag in på deras uppfart. glad i hågen skuttade min bästis ut genom dörren fram till bilen för att meddela att hon hade sett fel på dag. det var dagen efter hon hade tid, alltså idag. så vi gick in och åt en mer ordentlig frukost innan vi begav oss in till stan. väl där blev vi väldans förvånade över att det knappt fanns något folk på stan (men nej, vi hade inte åkt in till stängda affärer). kanske var de andra bara väldigt trötta igår... köpte både kläder och skor och var riktigt nöjd när jag åkte hem. framför allt eftersom allt jag köpt varit på halva priset eller lägre.

idag var det värre. mer folk i alla affärer. men ändå. jag var mammas personal shopper, eller åtminstone ett ganska pålitligt smakråd (enligt mig själv). vid lunchtid kom em och mötte upp oss och vi gick till tovedals och åt. trots att jag hade gett mig själv ett strikt shoppingförbud kom jag ändå hem med ett läppstift. illrött. fint.

nu ska jag fika med mamma och sen kommer samma a. sundholm hit, och em också, och då ska vi ha tjejlan. vad vi ska spela? betapet, såklart!

när det är så olika och en dagens

igår hade vi kusinträff. alla kusiner utom 7 på mammas sida (vilket innebär en väldigt bra uppslutning) träffades och fikade en massa och pratade ännu mer. när folk började droppa av satte vi igång med singstar, och jag blev lika peppad som när jag ska vara kartläsare åt någon som spelar excite truck (bee och dee förstår genast att gårdagens tävlingsinriktade annelie inte var något att leka med). det var en vansinnigt bra kväll, helt enkelt.

som jag har sagt rent ut innan har jag så mycket att vara tacksam för. relationer framför allt. jag är så tacksam för förstående människor runtomkring mig som lyfter mig när andra aspekter i livet känns som piss i motvind. det är mycket tacksamhet och ännu mer kärlek från mig riktade rakt till er, lovely ones.

idag blir det abba.
 
abba - ciquitita

dagens låt

jag är helt och hållet lycklig. så vansinnigt lycklig. jag har en fin familj, fina vänner, har haft en finfin vistelse hemma i bua so far och har ett underbart liv i umeå. jag har blivit trygg i mig själv. jag är så lyckligt lottad. och jag har tänkt på det, att leva livet till fullo. och igår när vi var ute på socitén spelades just den här låten, möjligtvis uttjatad till tusen, men ändå. det blev ett ögonblick för mig där jag bestämde mig för att leva till fullo här och nu. närvaro, acceptans och mod, som a-c så bra har sammanfattat det.
 

jason mraz - i'm yours

dagens låt

jag kan egentligen inte mena att det finns en mer lämplig dagens låt än just den här. i alla fall om man utgår från annelie holmgrens tolkning av texten i hennes c-uppsats från religionen.


timo räisänen - fear no darkness

dagens låt


 


jewel - hands

superkort

min mamma har just lekt frisör. på mig. jag tvingade henne. hon sa att jag får betala genom att svabba golven här hemma imorgon. det var en ganska juste deal, tycker jag, fastän att det är dödstråkigt att torka golv. men jag sa okej och hon klippte mig. det blev jättekort, säkert det kortaste jag har haft sen jag var liten, men rackarns så bra jag passade i det! skulle bara haft plattången med mig hit, då hade jag rentav kunnat ta kort och visa er. men det får vänta till jag kommer upp till umeå. tålamod, gott folk, tålamod!

dagens låt

den som tänkte ut den här videon måste varit hög. och tappat allt förstånd. och varit utan talang från dag ett. men låten, däremot, är mitt lead theme i livet. och om jag någonsin kommer tatuera mig är det en strof ur just den här texten. alltså, bry er inte om videon, men lyssna på låten och i synnerhet texten. det är bra skit.

joey tempest - the one in the glass

det räknas tydligen inte

pratade med en vän igår som påpekade att jag inte hade skrivit något inlägg under dagen. jag menade då, att visst hade jag det! jag hade ju lagt in en dagens låt, men då sa han att det faktiskt inte räknas som ett riktigt inlägg. så det blir ett riktigt idag, till att börja med.

jag sitter alldeles ensam hemma i stora huset på markalyckan. jag och hundarna, förstås. och det är riktigt skönt med bara det ljud jag själv väljer. datorns fläktsurr och tvn just nu. och abba som snarkar bredvid mig.

jag är lite förkyld. det är ju ingen superhit, men så länge jag är människa och inte förkyld i huvudet är det ganska lugnt. fast jag vill ju bli frisk, det är ju roligare så. eller. lite förkyld i huvudet är jag nog, för hjärnan är lite slow idag. jag kommer inte ens på vad jag kan berätta. förutom att jag har bestämt mig för att fira nyår i umeå. eller. med umeåfolk, mina vänner. det ser jag fram emot, tror att det blir trivsamt!

nope. måste komma vilken låt det blir för dagen! ajöss för nu!

dagens låt

för att den är riktigt bra.


deportees - damaged goods

västerbotten - besvikelsernas län

ljug. ljugljugljugljugljug. västerbotten är inte besvikelsernas län alls. snarare motsatsen. åtminstone om man kommer från södra sverige och inte har blivit ipräntad att det alltid är bättre att ta ut en besvikelse i förväg före något positivt. liksom för att helgardera sig, så att man aldrig behöver bli riktigt besviken. allt går ju åt skogen i alla fall, med undantag för vissa situationer som blev bra ändå. tänker man så är det inte så konstigt att västerbotten är besvikelsernas län. men jag är inte så, och mina bästa år i livet har utspelat sig i just detta län i norr. västerbotten, älskade västerbotten.

idag har jag blivit bjuden på teater av min syster. rickard III. lasse beischer och henrik koko i alla roller. och jag skrattade så att jag grät emellanåt. när jag inte grät av skratt, skrattade jag eller log. en interaktionscentrerad (skådespelare - publik) föreställning som kräver en hel del kvicktänkthet hos skådespelarna, och jag blir både road och imponerad!

nu står em och fixar lite med julklappar och vi lyssnar på wonderful world med james morrison. jag har det så vansinnigt bra i livet. om bara... :)

dagens låt

robyn - robotboy


dagens låt - bonus

tillägnad min fina bee som kan behöva något bra. här får du, min vän!


queen - don't stop me now

det känns lite jobbigt, för det verkar inte bättre än att jag faktiskt har tappat bort en dag.

jag har en dag som är helt blank, tror jag. eller så har jag räknat fel på dagar. jag tänker, att det inte ska vara så svårt att hålla koll på tre eller fyra dagar, men det är det. med hjälp, till och med. det säger mig att jag borde börja skriva dagbok för varje dag, att min reflektionsdagbok förvisso fyller sin funktion, men dagavill blir jag ändå. hur mycket jag än skriver i den. för dagarna flyter ihop och har sig, och jag känner mig dement och dekadent på samma gång. dock har jag fått höra en sak som jag ska minnas länge och det var mina syskonbarn som kläckte ur sig igår att jag måste ha smink på mig den 23 (vi firar julafton då), annars kommer jag inte se ut som mig själv. intressant, med tanke på att fröken albertsson sminkar sig fyra gånger om året. max.

allt för di tre som alldeles snart blir fyra.

dagens låt

för att jag skulle gifta mig med och vara trogen timo räisänens musik resten av mitt liv om det var genomförbart. en bra video hittade jag idag också!


timo räisänen - 16

back on track - torsdagslistan

det är alldeles snart julafton igen. jättesnart. mindre än en vecka. och jag har inte riktigt fattat det. jag tänker att det fortfarande är ungefär en månad kvar, något som känns extremt märkligt. för det första undrar jag varför jag är klar med julklapparna redan i slutet av november och för det andra varför jag åker hem till bua så vansinnigt tidigt. men jag är klar med julklapparna i alldeles lagom tid och de dagar jag har nere på västkusten innan st. nicolaus knackar på dörren är en tid av lyx då jag kan ta tid för vänner och familj, utan att behöva stressa från en dejt till en annan. men att åka hem såhär innebär onekligen att jag sätter livet hemma i umeå på hold, något som i sin tur leder till att jag saknar min vardag och allt som den innebär. men faktiskt så jag längtar både till saker som är på g här neröver och saker som händer i norr.

lista över saker jag ser fram emot:
1. lilla bebisen som jag blir faster till. ska tydligen anlända den 5 januari.
2. att träffa annelie och martin, när de nu behagar vända hem från grannlandet.
3. den 22 december.
4. ikväll, faktiskt. för då ska jag till rydmans och träffa mina syskonbarn. och deras föräldrar, förvisso :)
5. att få gå långpromenad med linnea hemma i umeå igen.
6. att min ekonomiska situation blir stabil och inte längre en klump i magen.
7. att spendera en massa tid med min syster när jag har henne så nära som jag har nu.
8. 2009. (all i know is there's something new this year, all i know's there something new real near./hello saferide) 
9. att få slå både bee och libban i guitar hero.

dagens låt

tillägnad en slagen, hemvändande hjälte. strunta i att kolla på videon (det här var, på fullaste allvar, den "bästa" videon jag hittade till låten, vilket känns aningen nedslående. annat är det med låten, som är to die for, om ni frågar mig.), men lyssna med både öron och hjärta.


nelly furtado - Força

dagens låtJames Morrison ft. Nelly Furtado - Broken Strings

nu har jag ingen ursäkt

nu har jag internet varje dag hemma hos mamma och pappa och saknar därmed skäl till att inte fixa åtminstone ett inlägg per dag. så det ska fixas. och jag ska försöka få med någon bild nu och då också, trots att jag inte hade en tanke på att packa ner kameran i söndags kväll. jag har ju mobilen och kameran på den. blir väl kanske inga bilder man skickar in till en fototävling, men ändå. det får duga.

hundarna verkar gilla läget här. som vanligt sover de bredvid mig i sängen och såklart har jag fått mindre än häften av sängens yta att sova på. vad kan man säga? tur att sängen är ganska bred! :)

jag hade en konstig dröm i natt. jag drömde att min underbara, superfina och alltigenom positiva handledare från sista praktikperioden ställde sig och hånade mig inför hela sjuan, menade på att jag var helt inkompetent och allt. det kändes väl si sådär, men jag blev så behärskat arg att jag väntade på att jag skulle få ett ögonblick ensam med henne. så rackarns, då berättade jag klart och tydligt vad det var som gällde och att hennes sätt inte var det minsta proffesionellt. i verkligheten är hon onekligen en förebild i det att hon är just proffesionell och hon skulle a l d r i g trasha någon inför någon annan. undrar just vad det var som låg bakom den drömmen...

bra med umeå:
1. mina vänner där
2. snön

bra med bua:
1. familjen och mina vänner här
2. mammas mat

vädret här nere åker rentav på en diss. och det känns lite fånigt att lämna snön bara för att fira jul här. pappa svarade jakande igår när jag frågade om de kommer upp till mig och firar jul när jag har köpt hus i norr. det låter ju lovande.


önskelista

för att lindra min åldersnojja hoppas jag att jag, i födelsedagspresent, får

1. frukostkokboken
2. jean-paul gaultière-parfymen (som jag återigen blev kär i idag)

imorgon åker jag till västkusten. det ni!

staples

det verkar inte bli mycket till internet i lägenheten innan julen kommer och jag far iväg. gör min sista dag i robertsfors för året och har bara en lektion i tyska kvar. med åttorna.

hämtade bulldogsrabarber som kom med nattåget i morse. han ska vara hos mig i helgen och sen bilar vi så sakta och säkert neråt ända tills vi kör in i bua samhälle och jag upp till markalyckan. david får hoppa av i varberg. det är planen. det är onekligen en ambivalent annelie som berättar om hemmavarandet i jul, för å ena sidan längtar jag nästan ihjäl mig efter min familj, å andra sidan har jag mitt liv här. och jag gillar mitt liv. väldigt mycket. kanske lite för. om man kan det. men, jag får säga som peter jöback och så många med honom: jag kommer hem igen till jul.

ikväll är det idolfinal. det skulle onekligen vara en skräll om alice vann, och jag ska medge att det skulle göra mig lite sur. faktiskt. för efter att robin åkt ut i fredags (hade jag varit ensam då hade jag nog gråtit en skvätt. eller nej. inte så illa, men nästan. nu var jag inte ensam och det alternativet var helt uteslutet.) håller jag på kevin. eller. egentligen har jag hållt mest på kevin hela tiden.

nästa gång blir det nog från mitt barndomshem i bua.

tills dess - ha det fint!

det är julpyntat och hundpyntat och hemtrevligt och disk på diskbänken. gul vägg i alkoven och parkettgolv i vardagsrummet. och en glad och trygg och nöjd annelie och två kärlekskranka hundar.

idag är jag i robertsfors. hela arbetsveckan under arbetstid (förstås), förutom på torsdag. vikarierar. och jag vill verkligen jobba som lärare, förstår jag. om jag är så lyckligt lottad att jag någon gång får barn själv hoppas jag att de blir så fina som minst hälften av mina elever är.

till helgen får jag besök söderifrån. det är my hero/bulldogsrabarber som kommer upp. ska bli roligt! vad som också ska bli roligt är att få komma hem till bua sent på måndag kväll. (för er som noterar att jag skriver "hemma" om mina barndomstrakter vill jag påpeka att jag säger "hemma" om umeå när jag är utanför min nuvarande hemstad.) jag längtar så innerligt efter min familj och de vänner jag har bestämt mig för att träffa. jag har mycket att se fram emot! väl åter i umeå ska den gula alkov-väggen bli vit. då kommer det bli fulländat.

om bara jag kunde lära mig att äta tillräckligt.


lösenord bort

nu känner jag väl att jag kan öppna min blogg igen. tiden har gått och sår är både läkta och nästintill glömda. livet är riktigt, riktigt bra. om jag bara hade varit lite rikare. eller, ska jag säga mindre fattig? nåväl. jag har en plan. en plan som räddar december också.

abba och saga leker hinderbana i lägenheten och jag fixar jul. det och sorterar böcker, gör jag. är inte helt nöjd över ordningen än, men böcker med blå, lila eller rosa ryggar kommer hamna i en förvaringsbox. de passar liksom inte in. men den där förvaringsboxen ska vara lättillgänglig, i synnerhet med tanke på att mossvikenfruar är rosa. jag älskar fortfarande mossvikenfruar. och alanis morissette. men nu är det mer peter jöback (julmusik), hello saferide, timo räisänen och robyn som spelas.

mitt hem är min borg.