receptet på ett farmorspoäng

idag har vi varit i säfvar hela dagen, firat svägerskan som nu är färdig jägmästare. mycket folk, mycket mat. trevligt folk, god mat. soligt väder och sitta ute och äta. nästan som på sommarlov. på sommarlov ska man få äta mycket glass och äta kakor och dricka hallon- eller jordgubbssaft minst en gång om dagen. på tal om det tänkte jag bjuda på receptet på en farmorssöt liten kaka.

schackrutor  ca 50 st

200 g smör eller margarin
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl
2 msk kakao

rör samman matfett och socker. tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. dela degen mitt itu och blanda kakao i den ena delen. rulla ut degen till fyra jämna längder. lägg en ljus längd bredvid en mörk i två lager, så att de ljusa ligger mot mörka - som på ett schackbräde. tryck till helt lätt. lägg längderna kallt en stund. skär sedan i skivor, 3-4 mm tjocka. lägg på en plåt och grädda ca 10 minuter.

nu ska vi kolla på ett dexteravsnitt. yey!

värdet på min dagbok

18 427 kronor, enligt säkra källor.

i totally notebooked him!

one tree hill/the notebook/jason mraz/plane

seven days

jag har varit en dag efter hela veckan. det insåg jag igår kväll när jag försökte berätta för joe att det var onsdag och att fredagen låg ytterligare en arbetsdag bort. en liten röst i mitt huvud sa till mig att han nog egentligen borde veta, eftersom han ju jobbat hela veckan lång. nåväl. jag gav mig ändå inte förrän jag hade slagit igång teven, tagit fram textteve och fått det bekräftat för mig att jag verkligen hade jättefel. en hel dag hade jag fel. tjugofyra timmar. ett dygn.

jag ska fixa lunch, läsa klart och börja skriva lite på arbetet som ska redovisas till veckan och baka både schackrutor och cheesecakes. de senare två får jag inte smaka på förrän imorgon. lördag blir gottedagen den här veckan. sånt är livet, har jag hört.

sayonara!

på detox

ni vet den där känslan man kan få ibland som säger en att man verkligen borde göra något eller ändra något, den känslan har jag haft ett bra tag nu. egentligen är den tudelad, eftersom den beror på två saker, har jag konstaterat. den ena är skolan och skolarbetet som jag har ignorerat allt för länge vid det här laget, den andra är att jag äter sötsaker varje, varje dag. de båda är vaninnigt destruktiva för mig och det är en ren och skär idioti att jag tillåter mig att strunta i sundhet på det sättet.

idag är första dagen på resten av ditt liv. klyschigt. lite för stort för min del, det räcker med att tala för ett par veckor framöver, för det är ändå med de små två-veckorsnedstampen som jag håller motivationen uppe. nåväl. från och med idag: sötsaker som godis, kakor och läsk endast antingen fredag eller lördag OCH ta tag i skolarbetet ordentligt. när jag klargjorde det där med sötsaker igår för albin blev det okej att köpa hem en massa frukt (mycket mer än vanligt) som hjälper mig att hålla mig ifrån kexchokladen (som jag egentligen inte alls tycker är särskilt god eftersom den är så vansinnigt söt). glassen blir lätt att hålla sig ifrån eftersom jag smällde i mig det sista av den efter lunch igår... vad gäller skolarbetet har jag numer en plan, som känns helt okej. jag tror att jag kommer fixa det. jag SKA fixa det.

nu är det hundpromenad som gäller!

purposegames.com

vet ni hur sydamerikas geografi ser ut? vet ni ens vilka länder som finns i sydamerika? och vad sägs om usas delstater? har ni koll på dem? känns det som att ert spanska vokabulär försvann i och med studenten?

jag har hittat världens bästa sida om man vill fördriva tiden och samtidigt lära sig något. dagens rubrik är minst sagt avslöjande i fråga om adressen till sidan. men gå dit. det är en hit.

ut med hundarna, plugga och kanske, kanske eventuellt baka bröd idag. det vore gott, det sistnämnda. men vi ser hur det går med pluggandet. inget datoranvändande efter det här innan jag har läst klart för dagen, det är ett som är säkert.

adieu, eller hur det nu stavas.

maj i mobilbilder

först lite bilder sedan vi var hemma i bua och på utflykt med hela familjen. observera att det är astrid och svante som har lånat min mobil och fotat sig själva och det de såg när de satt i bilen. alltså inga bilder från själva utflykten i sig. pizzan är en boro från campino. det är förfärligt orättvist att inte alla någon gång får smaka på en sån. på hundbilderna är också sammi med. vi var nere på ängen och tränade passivitet, och såhär hamnade de just i slutet, när träningen var över och kvar var det tid för bus och lek.

  
    
  
  

är det en hund eller en liten prärievarg vi har köpt?

ringde och försäkrade abba idag. hon på andra sidan tråden var uppenbarligen mäkta förtjust i hundar hon med. hon hade också en blandras och de två var ett team i agility. jag vill också träna agility med våran blandras. men first thing first. har börjat träna lite smått med henne, hon kan snart "pang"-tricket. och om en stund ska vi ner på ängen, saga, abba, jag, sammi och hans matte och träna lite passivitet. blir spännande! ska ladda upp med en massa godis och hoppas på det bästa. det fina var att jag kan träna det inomhus med abba samtidigt som jag tränar något annat med saga. snacka om multi-tasking!

   

organisation

nu äntligen har jag sorterat klart. jag har gjort ytterligare en kategori utöver min magiska värld och mitt varberg (som knappt använts och som jag egentligen borde ta bort). den nya kategorin heter ett herrans hundliv och hjälper er som vill hitta mina hundinlägg att hitta igen dem snabbt.

idag har dagen cirkulerat mest kring hundarna, trädgårdsarbete och såklart min och joes mödrar. det är liksom oundvikligt på morsdag. jag sjöng för min mamma och vi grillade hos joes föräldrar. det och röjde i trädgården.

saga är världens sötaste. abba är världens sötaste. det är liksom delad förstaplats där.

helt plötsligt fick saga en vän

vår familj består numer av fyra individer. eller, vår flock består numer av fyra individer. abba föddes den första september förra året och är en blandning mellan jack russel och border terrier. liten, söt och kontaktsökande. vettig. söt, som sagt. rangordningen är inte huggen i sten än, men den jobbar vi på. som ni ser saknar saga en passion för arrangerade foton. abba, däremot, verkar gilla den grejen.

  
 

i think we're two of a kind

Att livet kan förändras, få en ny
Början, ett nytt utgångsläge
Bara sådär, det är väl livet?
Att känna att allt inte har stagnerat, att känna att man rör sig framåt.

Och att nya saker kommer, att saker allt mindre
Cirkulerar kring en själv, det
Har en förlösande effekt på livet.

Somliga säger
Att jag tar ut mycket i förskott, att jag riskerar att
Glädjen byts ut mot besvikelse. Det bryr fröken
Albertsson inte sig särskilt mycket om. Hoppet är en del av livet. Drömmarna bygger det.


hej och hå

vi har hemligheter på gång. jag kanske delger er dem en annan dag. när hemligheterna får träda ut från tystnaden och min och joes munnar. när det liksom är dags att kläcka nyheten. om det ens blir någon. vi får se. jag berättar om det i så fall.

jobbat idag. ätit amerikanska pannkakor på traditionellt vis. inte vilat. längtar efter sängen.

puss på er, mina fina läsare!

jag borde egentligen låta bli...

...men det vore att visa upp en stor brist i lojalitet till er, mina läsare. men minns att detta kan vara med risk för att försätta mig i en knivig situation på min arbetsplats.

idag har jag hört något jag inte trodde någon kunde säga sedan 80-talet blev 90-tal. på tal om helkroppsspeglar var det. en jobbarkompis till mig (som jag egentligen tycker är reko. förlåtförlåtförlåt.) berättade att hon och hennes sambo har köpt ni vet sådana där svängda helkroppsspeglar från ikea, men att hon även har en snygg spegelvägg. dock är den senare för krånglig att sätta upp. min kommentar till det är nejnejnej. du har inte en snygg spegelvägg. det finns nämligen inga snygga spegelväggar. och tack gode gud för att spegelväggar är krångliga och dryga att sätta upp!

jag har inga planer på att göra om min blogg till en inredningsblogg där jag hissar och dissar, men detta var liksom lite för bra för att förpassas till periferiet. utöver detta ska jag försöka att undvika kommentarer om inredning och olika människors olika smak. men bara en sak till. min jobbarkompis skulle förmodligen avsky vår stil och inte knysta om det till mig om hon någon gång kom att se vårt hem och det känns bra. det gör mig mindre kass när jag berättar för er men inte henne att jag inte gillar hennes spegelvägg. men ändå. det är inte juste. men jag gör't. det är min blogg.


vi gjorde en riktigt bra grej

i höstas köpte vi oss en säng. vi bestämde oss för att inte snåla, utan faktiskt köpa en skön säng som fanns inom vårt prisspann. igår kväll när jag la mig för kvällen insåg jag att det var så rätt. vi har nog världens skönaste säng. världens skönaste säng, i förhållande till priset.

har jobbat idag. mina trampdynor är sletna och ömma och jag är vrålhungrig. verkligen. återkommer senare om det finns något intressant att berätta då.

home, sweet home

vi kom tillbaka till umeå i morse. nollåtta tjugosex, för att vara mer exakt. där mötte svägerskan upp oss med taxen i sitt sällskap. jag har inte hunnit så långt än, bara ta en  v ä l b e h ö v l i g  dusch. det är lite så att jag känner mig som en ny människa nu. och det, gott folk, är ingen dum känsla.

egentligen har jag skola idag, men jag har inte fått den information jag behöver för att veta var jag ska vara när. det kan man kalla problem. men nu har jag och sammys matte bokat in en hundpromenad om en stund. det ser jag fram emot!

vi röjde i ordning i lägenheten innan vi lämnade umeå. det är jag väldans tacksam för idag. det enda jag behövde göra var att vattna min beloved pelargon.

igår hände en märklig sak. i torsdags när vi åkte ner till bua delade vi kupé med en kille som åkte från riksgränsen, en tjej som hade hälsat på sin kille i umeå och en mamma till en tolvåring som skulle iväg på klassresa till stockholm och hon var en av föräldrarna som följde med. hör och häpna, men samma kvinna delade vi kupé med även på vägen upp till umeå igen. märkligt, men trevligt sammanträffande! förresten. jag och joe visste att vi skulle få sällskap i kupén i stockholm och då började vi prata om vem man absolut inte skulle vilja dela kupé med. vi kom överens om att vi minst av allt skulle vilja ha sällskap av magdalena ribbing. inte för att hon verkar otrevlig på något vis, men för att vi skulle bli så obekväma i fråga om hur man får bete sig ombord på ett tåg. nu gjorde vi det bara bekvämt för oss. det hade vi nog inte vågat om hon var med.

nåväl. frukost nästa. jag är hungrig som en varg!


farfar fiskare - min melodi

igår gjorde jag två saker jag aldrig har gjort förut. jag cyklade tandemcykel och dressin. vi hade en superfin dag i brobytrakterna i skåne med hela familjen. vi paddlade kanot också. joe fick för sig att vi skulle paddla lite off pist, så att säga, och det försatte oss i en lite knivig situation där vi var tvungna att lämna kanoten för att komma förbi in väldans trång passage. men det gick. joe drog kanoten och jag och astrid gick ett par meter och sen kunde vi paddla vidare.

idag ska det tydligen vara dagen d för hemfärd, och jag är inte alls sugen på det. jag vill ha bara en till kväll med min bror edgedaniel och hans honey. bara en till. planen är att återvända efter sommaren, eftersom jag har jobb inbokat mest hela tiden. men i september, lagom till att alla har återvänt till jobbet och hösten börjar smyga sig på, då planerar vi att komma "hem" igen. det är besvärligt, det där hemmet. för vi åker hem oavsett. i torsdags åkte vi hem och idag gör vi det samma. enkelt för oss, desto krångligare för andra.

hilda är söt och aizi är gammal. fina hundar, men jag medger villigt att jag saknar våran långkorv. eller tax om man nu önskar uttrycka det så.

det är helt fantastiskt hemma i bua. sommarfantastiskt. rhododendron och förgätmigej blommar för fullt tillsammans med alla andra juniblommor. det är svårt att slita sig och tänka sig upp till norr och en massa måsten och en tråkig kurs. här är vi ju alltid lediga, så det är en lyx att vara här. som semester ungefär, fast med ett pressat schema helger som de här.

idag är jag inte ett uns norrlänning. idag är jag bara feskedägan ifrån bua.

annelie talar ut

nu kan jag berätta att vi är i bua. pappas överraskade min går inte av för hackor. vi har ätit varsin boro, joe och jag och nu är grillen igång. blir gott med middag!

vem behöver en frisör?

jag, egentligen. men det är mest för att håret har blivit så långt. men en grej kan jag fixa själv och det är luggen. och det är jag tacksam för. ni förstår, jag hade bestämt mig för att spara ut luggen, så den skulle bli sådär lång, men nu har jag känt mig ful i den luggen så länge att jag nyss gjorde slag i saken och kapade av den. här har ni resultatet.jag vet, det är lite "haffad-av-polisen"-stuk på fotot, men jag orkade inte hålla på att trixa en massa. nog för idag.

jag tänkte bjuda på chokladmuffins

och en lista.

Saker under veckan som fått mig att känna:
1. Glädje:
mina och albins pratstunder om kvällarna.
2. Ilska: snön som faller i MAJ.
3. Förvåning: när jag insåg att min basgrupp är lika engagerade i kursen som jag är.
4. Söt sug: ååh... jag är inne i ett konstant sådant nu.
5. Förvirring: det händer ungefär varje dag. men framför allt blev jag förvirrad över den ovan nämnda snön som föll i veckan.
6. Pinsamhet: antingen är det som jag tror, att jag faktiskt inte har råkat ut för någon i veckan, eller så har jag bara inte vett att uppfatta pinsamheter.
7. Avudsjuka: mamma och pappa som var på sönnerö i söndags och hade det bara bra och havet var som en spegel. då ville jag verkligen hem.
8. Inspiration: bees och min manikyreftermiddag. nu ska kvinnligheten plockas fram!
9. Dumhet: dagens skolk kvalificerar sig rakt in på första plats.
10. Mmmm... : när jag fick tag i den efterlängtade turkiska pepparn.


som efter ett bad

jag vill berätta att jag numer är en mycket fräsch pingla efter ett bad. och jag känner mig så fin. fastän att håret är okammat. men mina tånaglar är fortfarande djupröda och fingernaglarna sådär så de är olika färg beroende på ljuset, men någonstans mellan brons och gammelrosa. metallic, kan man nog säga. och jag luktar så gott, så gott. man brukar göra det efter bad, förstås.

albin kollar på dexter, jag blir väldigt nyfiken på serien samtidigt som magen suktar efter kvällsmat. macka och något kokt ägg. och juice till. det ni!

idag har jag

¤ jobbat. men det visste ni ju redan.
¤ plockat upp en liten mus/ett popcorn ur avloppet. han dök i frivilligt och men simmade i panik och var så liten och skakig när jag fick upp honom.
¤ spånat 22 000 burar. känns det som. men det var nog bara ungefär 500.
¤ klippt dee.
¤ cyklat i kyla till jobbet och i kyla och motvind hem från det.
¤ lyssnat på p3.
¤ dammsugit lägenheten.

mina fötter är så trötta, så trötta. min mage är ekande tom och längtar efter pasta carbonara. jag lyssnar på mammas nya kille medan jag väntar på att pastavattnet ska börja koka. ikväll är det väl finalen av rent hus, om jag inte missminner mig. ni vet var ni finner mig mellan tjugo noll noll och tjugoett noll noll.

med mormor som ler mot mig

innan jag går och kollar på grey's anatomy tv och väntar på att one tree hill laddar ner klart vill jag meddela att detta inlägg skickas iväg med vårt alldeles egna internet. det ni!

bredvid min dator har jag en svart ram med ett foto av min mormor och morfar i. de är alldeles fint solbrända och fina. morfar med sina snälla ögon och mormor med sitt fina leende. och bakom dem hänger tavlor och bonader. på en står det "lyckligt det hus där kärlek sprider ljus". och så står det på en annan att "som din dag så skall din kraft ock vara". och kökssoffan stod där den alltid har stått. inte nu längre, förstås. men då, när de levde och bodde där. det var tider. fast nu är också tider. fast andra tider.

till televisionsapparaten.

tog passionen slut? köp en ny.

minns ni den reklamen? någon yoghurtreklam tror jag det var. jag gillar fortfarande deras slogan, eller vad man ska kalla det. något jag också gillar är att det finns en massa ren och torr 60-tvätt i tvättstugan. det bästa av allt är att det är vår 60-tvätt. 40-tvätten är bara tvättad, men det är inte så illa. något jag inte gillar är att jag är så hiskerligt trött. albin sa igår att det kan bero på att pollenhalterna är så höga att även vi som inte är algeriska (som a-c så käckt förvrängde ordet) känner av det. själv tror jag att det beror på att jag inte har sovit ordentligt på ett par nätter. ikväll blir det således sänggång senast tio.

efter middagen ska jag klippa life. ser fram emot att träffa henne.

imorgon blir det åter jobb. rum 24 som ska rengöras. 6 reoler, vilket inte är så farligt. inte farligt alls. men vet ni vad som faktiskt är farligt? jo, att man börjar okristligt tidigt. 07.00 ska jag infinna mig på min arbetsplats. i vanliga fall sover jag då.

nåväl. ut med hunden nästa.


tio år sedan

det har gått tio år sedan jag gick ut högstadiet. jag och klass 9A  och B. jag har tänkt på det det senaste, alltså, de senaste två veckorna. idag fick jag en väldigt konkret påminnelse om det i form av en inbjudan till en klassfest. en så kallad reunion. denna företeelse väcker helt andra känslor i mig idag än de gjorde igår. see, igår visste jag med bestämdhet att jag inte skulle gå, eftersom jag mest skulle känna mig som en misslyckad människa. precis som i högstadiet. men när jag fick se kopiorna av våra klassfoton idag kände jag att jag minsann ändå ville gå. jag vill veta vad de andra har för sig. jag vill veta hur de mår och hur de ser ut. och hur de är. jag menar, högstadietiden är inte direkt representativ för hurdan man är som person i vuxen ålder. det skulle vara spännande att vara där. trist nog är återträffen en helg mellan sommarjobb och tandläkarbesök. ni hör ju. jag är besviken. mucho besviken. man skulle liksom haft en massa pengar så det inte vore en stor grej att bara flyga ner över helgen. för att få träffa dem igen. men återträffen är i den snålaste månaden av dem alla. det är inte mycket att göra något åt. 

jag har jobbat idag. mina fötter är trötta. mitt huvud är det inte så farligt med. min mage kurrar och mina fötter väntar pedikyr i afton. eller a. jag ska måla tånaglarna för första gången på länge. fint ska det bli. 

köttfärssås och spagetti - here i come.  

lugn hund - stressad mage

Hon ringde och
Undrade om vi kunde vara hundvakt. vi sa ja och hon sa att vi kommer  
Nu nu nu.
Det går bra, sa
Vi.
Att få hit en söt hund som dessutom vill leka med saga och sno hennes ben än inget annat än
Kalasbra.
Tycker jag, alltså.

Åkte med lady-j igår och hundarna var med. vi (lady-j och jag)
Talade om livet som det varit so far.

Saga och sammi rastades inför natten under natten
Albin blev minst sagt förvånad när han,
Minuten efter promenaden, hittade färskt och alldeles nybajsat hundbajs på golvet.
Mattan i köket tvättas av samma anledning, fast efter en fin upptäckt nu på morgonen.
Inte lätt att vara hund och med alla dessa omställningar...


nästa inlägg ska jag nog skriva vanligt. fast det är roligare att skriva som ovan, men jag förstår att det kanske blir så att helheten i det jag berättar försvinner. så kan det vara, livet. men som sagt. nästa inlägg - vanligt inlägg.

så nära döden hon har varit hittills

Det var så nära att mitt eller sagas liv var
Över igår kväll.
Det var egentligen
Saga
Som var riktigt illa ute.
Kunde gått illa men hon haffades av en
Rasande och livrädd
Annelie på någon främmande människas farstubro.
Ja, hädanefter kommer det bli hårdträning enligt Barbros skola.

thank god it's friday

Promenaden vad fin och bra och  
En tik doppade tassarna i sjön -
Långtaxen
Alltså.
Riset kokar i grytan, jag
Gör risotto - ingen
Ovanlighet hos oss. Min
Nyvattnade pelargon blommar.


hurricane gilbert

den här låten är den som ljuder i min telefon när albin ringer och det är låten som snabbast får mig att tänka på min syster. håll tillgodo.


på tal om kommentarer

en liten trivsam och knepig grej jag har för mig när jag skriver in kommentarer, eller den där verifieringskoden efter att ha skrivit kommentaren är att jag kollar om bokstaven och siffran bildar ett ord. som till exempel m8. måtta. eller b4 som blir before. jaja, värre saker kan man ägna sig åt :)


sister stress

jag vet varför jag är så sur, tror jag. det är för att jag har ont. fortfarande. jag knaprar piller jag inte vill knapra, men det är liksom antingen det eller sömnlösa nätter, vilket jag för övrigt fick smaka på ändå inatt. jag är också sur över att jag stressar upp mig som tusan innan jag ska sova, så john blund får aldrig utrymme att infinna sig. igår gick jag och la mig strax innan halv elva. låg vaken till tolv. gick upp och kollade på tv till ett. gick och la mig. låg vaken ett tag till. somnade kanske närmare två. ändå, ändå vaknar jag av albins första väckare och kan inte somna om.

det är mycket i maj, det är det. skola och jobb om vartannat och jobbet kommer inverka en del på skolan, men ingen kommer att dö av det. allra minst jag. men jag stressar upp mig ändå, för att jag inte riktigt har koll. det räcker ju liksom att ha koll en vecka framåt, känner jag.

en fin sak med idag dock, och den är väldigt fin, är att albin och jag ska ut på dejt. på café station. inte så lyxigt kanske, men det gör liksom ingenting. det finns gott fika där och möjlighet att vara bara vi två. det är fullt gott nog för mig. dessutom tycker jag att det är mysigt att gå på café. vardagslyx.

det är ett fint liv det här, även fast jag är sur och söt som socker om vartannat.


en trevlig kväll, tjurigt inlägg till trots

tentan är klar. imorgon börjar en ny kurs. jag ångrar att jag valde att läsa den. tentan är klar. jag ska bara borsta tänderna och krypa till kojs. sen har jag för avsikt att pausa lite från bloggandet. om det blir en halv dag eller mer vet jag inte. men jag vill pausa. just nu har jag ändå inte mycket inspiration till bra inläggsmaterial. först när jag har det ska jag skriva igen. eller så känner jag såhär mest för att det är tumultartat och saker som händer omkring mig påverkar mig mer än jag vill och jag har tömt det sista i  min hjärna på en tenta. vi får se hur det ser ut under morgondagen.

idag har jag för första gången önskat ta saga i nackskinnet och kasta henne så långt bort att jag inte kunde se henne mer. men det gjorde jag inte. jag tvingade henne att visa sig underlägsen istället, så hon skulle sluta bitcha sig. för hon är en bitch, ärligt talat. oftast är hon ett prima stycke hund, men hon måste verkligen lära sig att inte tro att hon bossar över alla hundar. det som hon tror är hennes palats kommer definitivt intas av mig och albin. nåväl. nu är hon söt igen. gee, jag ser fram emot den dagen då vi skaffar en till hund.

jag fattar liksom inte. hon har umgåtts med hundar hela sitt liv och nu helt plötsligt blir hon svinsur på andra hundar när de vill hälsa och leka. pisspotta världens finaste och fulaste hund.

ambivalent och trött. tvi tvi.

dhb

när ni trodde att det inte kunde bli mer knas med världen kommer jag ridande på en halt häst för att meddela att det kan den. idag vill jag berätta för er att det finns en grupp människor som ser sig som delfiner i mänskokroppar. de vill att staten ska subventionera artbyten och att denna hemmahörighet, eller vad man ska kalla det, ska bli accepterad i sverige. de vill möta tolerans och förståelse. de menar att de attraheras av delfiner och länkar till en sida som berättar hur man ska göra för att få till det med en delfin. att sverige inte har en lag som är emot tidelag ser de som en uppmuntran till att de inte är helt fel ute. dock får varje dhb:are avgöra själv om det är så långt man vill gå. dhb står dör dolphin in a human body. som en liten slutkläm på presentationen av sidan och gruppen har de även länkat till en sida som menar att autistiska människor är delfiner i människorkroppar. kanske vore något att lyfta fram på lärarprogrammet?

är det ett skämt? oh, nej. trots usla bildkollage och dylikt som skulle kunna indikera det, utöver budskapen i hemsidan själv, menar de i sin FAQ att de inte är det. gå gärna in och läs deras agenda. jag lovar att jag ger er kli i fingrarna och förskräckelse som räcker ett helt liv. och förskräckta skratt.

fortsättningsvis vill jag inte förskräcka er, det här räcker gott. jag kan berätta att gårdagens middag var en succé. muchos trevligt. nu ska jag skriva klart min hemtenta och sen... sen ska jag klura på något roligt att berätta för er. vad har jag just nu ingen aning om.

slutet är nära

nu är finalen snart där. om tjugofem minuter vankas det bloggmiddag hos bee. jag har på mig en böld och min bloggvinst på b. på bilderna syns det rätt ordentligt hur väl jag kan dölja min böld till kind genom att använda mig av vinklar och ljus. de visar även hur jag kan framhäva bölden. för faktiskt, sådär stor upplevs den inte längre. äntligen kommer det en bild på mig i tröjan jag vann i molly's groves tävling. jag var bara tvungen att sy in den lite innan den var redo att användas. nu är det gjort och tröjan sitter som en smäck! trevlig kväll på er!
   


vinden har vänt

vaknade upp till en alldeles strålande vacker och varm dag. taxen och jag har hunnit lukta lite kring ängen intill nydalasjön. längre än så har vi inte kommit idag. förutom albin förstås, som har hunnit med både jobb, extra sömn och farit till garaget. jag måste skriva mer på mina tentafrågor idag efter att ha stoppat i mig lite mat. miatan är påställd nu, förresten. den är nästan okristligt snygg. vi är glada att ha den, kan man säga. mest albin, men även jag.

när jag skrev att vinden har vänt syftade jag på min svullnade kind. den är inte i närheten av normalt tillstånd, men den är på väg åt rätt håll, alltså minskad svullnad. inte desto mindre känner jag mig som ett freak, så jag begränsar dagens umgänge till bloggmiddagen med damerna i afton. jag vill berätta, gott folk, att jag modigt antog utmaningen och jag klarade den. jag kom, jag såg, jag segrade. eller veni, vidi, vici som caesar sa och som det konstigt nog även står på marlboro-paketen. lite undrar jag över det senare. vem vinner när det kommer till tobaksfrågan? jo, producenterna. men jag menar, det är ju lite som att pissa på dem som köper cigaretter av det märket. "vi tjänar pengar - ni får cancer och dör 5-10 år tidigare än ni hade gjort om ni inte hade rökt. dessutom får era barn och andra i er omgivning smaka på bieffekterna av rökning. men vi blir rika och det är det som räknas." nä, jag vet inte...

nåväl. frulle. ha en fin lördag!

indiana jones och annan underhållning

två kusiner, en ingift morbror, en syster och en svåger. det har vi haft besök av ikväll. trevligt har det varit, med postkodmiljonären, talangjakten och indiana jones. jag är inte sådär indiana jonesig av mig. inte alls, faktiskt. dessutom ser jag stora brister i produktionen. jag menar, hur många fixar att flytta ett stenblock i en pyramid helt själva? i postkodmiljonären fick jag skåda min mammas buketter - fina! men jag fick inte skåda min mamma. jag ringde henne sedan och frågade varför hon inte armbågade sig fram. hon skrattade bara och sa att det kunde hon väl inte göra. men det kan man. risken är dock att man blir bortklippt om man gör en sån grej. men man har i alla fall försökt då. i brist på moderns anlete i tv tvingade jag hela sällskapet att titta på våran bamselåtsvideo. där spelar mamma, jag, em och äldsta syskonbarnet astrid. mamma och astrid har två roller. mamma är skalman och farmor. astrid är katten jansson och husmusen. em spelar bamse och själv gestaltar jag lille skutt. jag borde försöka lägga upp den hippa musikvideon någon gång för er att beskåda.

trots att inte hela fråga fem är färdigbesvarad tänker jag stänga ner datorn för idag efter det här. jag ska borsta gaddarna och läsa lite innan jag kryper till kojs. vad det blir återstår att se. jag har nämligen läst klart min förra bok. kan hända att det blir en favorit i repris. fast vilken favorit vet jag inte. det är för nära sedan jag läste mossvikenfruar, så den får vänta. nåväl. jag uppdaterar er om vilken det blev imorgon.

godnatt på er, raringar!


turning blue

japps. blå är färgen som smyckar min kind idag. det är mer segdraget den här gången, fast det gör inte så ont som sist. min stora undran är dock när svullnaden kan tänka sig att börja lägga sig.

om dagarna gör jag mest ingenting. jag kollar på tv, surfar på nätet, skriver en tentafråga om dagen och äter lite när andan faller på. roligare än så är inte mina dagar just nu. dock är det så att jag endast är en dag ifrån att ha klarat bloggutmaningen. det ni! imorgon firar vi tre som utmanat varandra med middag hos bee. det, mina vänner, ska bli mäkta trevligt!

nåväl. enough is enough. nu ska jag sätta mig med ytterligare en tentafråga och äta frulle samtidigt. ha en fin andra maj!

det stora flyttlasset har gått

såvitt jag förstår gick det någon gång inatt. min blogg har flyttats till den nya plattformen. allvarligare än så var det inte.

igår var det grillning och guitar hero hos bee och dee. trots min citodon-virrighet fixade jag hundra procent på my name is jonas på medium. inte illa pinkat. dessutom satt fläskfilén som en smäck och sällskapet kunde knappast ha varit bättre. tack för det!

en stor sak idag dock är att det var premiär idag - premiär för promenad utan jacka. då ska jag säga att jag inte gick och småhuttrade heller. nej, det var trivsamt att inte ha jacka på sig.

ofta hör jag människor klaga på att det är så dyrt hos tandläkaren, och jag måste säga att det kostar en hel del att fixa käften efter att ha tandläksvägrat i sex år. men en sak som jag har glömt att berätta för er är att på grund av en dubbelbokning i december, då tanden ursprungligen skulle ha dragits, fick jag en ny tid. på grund av det fick jag 250:- rabatt på ingreppet. faktiskt inte illa!! värre är att jag fortfarande ser ut som hejkomochhjälpmig. men jag hoppas på morgondagen, att jag ser vettigare ut då.

nu, gott folk, ska jag sätta mig med ytterligare en eller två tentafrågor.

om min pedagogiklärare från religionen hade läst det här hade hon förmodligen frågat mig om jag har tänkt på det där med övergångar. mitt svar är ja. men jag orkar liksom inte fixa det tjusigare än såhär idag. still, it's my blog.