jag får mina il

klockan är 18.23, det är den 30e juni och jag sitter på balkongen och dricker... julmust! albin kom hem med en back någon gång i februari, hade köpt hem "för det var så billigt". det finns tre drickor kvar nu. jag tror det säger en del om vår läskkonsumtion.

jo, om mina il. det jag tänker på här och nu är tre olika saker: blogg, uppackning och bak.

blogg: jag skrev så mycket roligare saker innan. jag vet inte om det handlar om att jag har berättat färdigt allt det jag har i ryggsäcken som kan underhålla eller om jag helt enkelt har gått och blivit tråkig. (det andra förutsätter lite det första, eftersom det i så fall inte skulle ha hänt något roligt nog att berätta de senaste sex månaderna.) jag gör mitt bästa för att återfå inspirationen.

uppackning: idag har jag lyft ett finger, och det lillfingret, då jag ställde en låda på golvet, öppnade den och tog upp mitt cd-case. sen har jag inte gjort mer. igår var jag superflitig och fejade till två på natten. jag vet fortfarande inte om det handlar om att jag i grunden skulle kunna vara lite mani-inspirerad eller om jag bara blir less. egentligen tror jag inte på något av alternativen, utan att det handlar om prioritering. på nästa punkt tror jag att ni kommer förstå hur jag menar.

bak: jag har bakat frallor och chocolate chip cookies (ungefär 75 stycken, fastän att det står att det ska bli runt 40. receptet ljuger.) jag har till och med diskat undan efter mig. det ser ut som det gjorde i morse och i morse såg det exemplariskt ut i köket. grejen är den att senast jag bakade något med jäst i var det december 2006 och då var det lussekatter som var aktuella. det var alltså ett tag sedan, och det är jag lite ledsen över, men också oerhört förstående. see, i den lilla lilla etta vi bodde i innan med endast ett frysfack till frys var det inte lönt att baka så mycket. eftersom jag gillar att baka har jag längtat efter ett stort kök, och nu har jag det. jag har även längtat efter en frys som rymmer mer än två paket fiskpinnar och en påse kyckling. det har jag nu, det med. en helfrys, till och med. den ekar lite tomt än, men jag jobbar på det.
dock måste man hamna i the mood. the mood infinner sig oftast när det är mulet och lite småkyligt ute. hösten är med andra ord en bra tid för att komma till oss på fika eller kvällsmat. idag bakade jag inte för att en inre röst manade mig att göra det, utan för att jag är så vansinnigt less på lingongrova. jag ska inte äta köpebröd på länge efter det här. det lovar jag.

il over.

ballisballis

aah. njuter lite. sitter på balkongen, tjyvsurfar, solen skiner och alla lådor till köket är uppackade. jag har till och med fått upp gardiner. det är rörande. saga ligger på pensionärsmattan bredvid mig och vi har ett ganska gott liv. har varken duschat eller ätit frulle, men det är liksom lugnt. ingen stress på en lördagmorgon.

på tal om lördagmorgon. tänkte att jag skulle få sova ut idag, så slut som jag har varit veckans övriga dagar, så det kändes tungt när jag vaknade innan klockan ringde (10.15). tänkte för mig själv innan jag öppnade ögonen att är klockan någonting på 08 blir jag less. 08.49 var den. inte helt nöjd i nuläget, men faktiskt utvilad. värre är det nog med albin, som smsade under natten att jag inte fick ringa före 14.00 idag, eftersom det verkade bli sent. han är iväg på peace and love i borlänge och jag måste erkänna att jag tycker att det är ganska skönt att ha lägenheten för mig själv. fast inte att gå ut med två hundar på en och samma gång. det är bara meckigt, men det funkar.

aja. ska ta tag i det sistnämnda.

so long, suckers. (nä, menade det inte, med det låter mest... fun enough.)

fredag finalmente och födelsedagskalas

hundarna ligger och väntar på mig för en eftermiddagspromenad och middag. min mage väntar bara på middag och jag står mer eller mindre utan inspiration. jag väntar på post-maja så jag kan befria hundarna från deras väntan. innan idag väntade jag på att få gå hem från jobbet, och äntligen är jag i min ljuva borg.

strax ska jag iväg på kalas till dave. jag har klurat ut en present som nog kan vara trevlig för mer än en. kan avslöja senare vad det handlar om, lite mer exakt. och sen, gott folk, kommer kvällens sista moment. marty kommer hit då och vi ska spela M.I.G har jag tänkt, läsa en allers och dricka ett glas vin eller två.

nåväl. ta tag i hundarna. see, post-maja har varit här.


mitt allra bästa tips

jag älskar allers. mest av allt älskar jag de tips som människor skickar in.

"SÄKER PARKERING
Ska jag parkera cykeln på ett ställe med gräs, sand eller skogsmylla trycker jag fast en tennisboll, som jag skurit ett snitt i, på stödet. Då sjunker inte stödet ner i underlaget och cykeln välter inte.
Orre"

kring detta har jag några funderingar.
1. hur ofta kommer man ihåg att ta med sig tennisbollen?
2. är det farligt om cykeln välter?
3. är detta något som många människor upplever vara ett problem?
4. de som upplever det som ett problem, finns det någon möjlighet att de själva kan ha kommit på en lösning på problemet även utan publicering av tips i allers?
5. är detta verkligen ett så bra tips att det bör publiceras i allers?
6. hade de anställda på allers lite eller mycket roligt åt detta tips?

bredvid själva tipset hade allersredaktionen placerat en käck bild där en man håller en tennisboll och bredvid honom finns det en skylt där det står VARNING KVICKSAND. måhända var det ett sätt för redaktionen att visa vart de själva stod i förhållande till tipset. jag tror det.

hemma och snyltar

jovars. jag har packat upp si sådär tjugo banankartonger inredninng och annat. jag har burit upp en massa lådor till förrådet. jag har pussat albin hejdå (peace and love, borlänge). jag har varit ute med hundarna tillsammans med david och förstått att den jätteroliga lekplatsen ligger ungefär ett stenkast bort. livet på tomtebo blir bara bättre och bättre :)

jag kokar ägg och i väntan på att det ska bli klart lånar jag lite av en grannes trådlösa nätverk. det fungerar bäst på balkongen, så därför sitter jag här. saga sitter bredvid och yra håller sig inomhus.

jag vill inte jobba mer, bara pyssla här hemma och få det alldeles himmelskt fint. fast det är det nästan redan, banankartonger till trots. ska snart ut sista svängen med hundarna och sen ska jag glida ner i badet. varför? för att jag kan!

gangsta annelufs

1. Your name:

Annelie

2. YOUR GANGSTA NAME: (first 3 letters of real name plus izzle.)
Annizzle


3. YOUR DETECTIVE NAME: (fav color and fav animal)
RedDog


4. YOUR SOAP OPERA NAME: (middle name, and current street name)
Lena Vitter

5. YOUR STAR WARS NAME: (the first 3 letters of your last name, first 2 letters
of your first name, first 3 letters of mom's maiden name)

Albannher


6. YOUR SUPERHERO NAME: (2nd favorite color, favorite drink).
Orange Fanta


7. YOUR IRAQI NAME: (2nd letter of your first name, 3rd letter of your last name,
any letter of your middle name, 2nd letter of your moms maiden name, 3rd letter of
you dads middle name, 1st letter of a siblings first name, last letter of your moms
middle name)

Nbeegeid


8. YOUR WITNESS PROTECTION NAME: (mothers middle name)

Ingrid


9. YOUR GOTH NAME: (black, and the name of one your pets)
Black Saga


mot ny adress

nu änterligen är flytten avklarad! jag har stressat ner nu, tagit ett bad och röjt bland banankartonger (till leda). flera sköna vänner hjälpte till och själva transporten av prylarna gick faktiskt ganska smärtfritt! jag har helt lämnat gamla lägenheten och känner nästan lugnet.

när vi har berättat att vi ska flytta till tomtebo har alla sagt att "åh, där är det ju så fint!". igår när vi gick kvällsprommisen med hundarna insåg jag varför. vi har ungefär 150 meter till skogen, och 150 meter in i skogen ligger nydalasjön och längs den finns flera små "stenbryggor". jag började nästan gråta, så fint det var! och i morse när jag vaknade kände jag lyckan när jag insåg vart det var jag vaknade, flyttkaos till trots. och jo. igår körde vi igång diskmaskinen för första (och andra) gången. det är så mycket som är lycka i nuläget, vet inte vad jag ska berätta om.

jobbet knallar på och det känns helt okej. men jag ska erkänna att jag inte kände mig som en liten nyponros när klockan ringde 06.00 i morse. vi kom i säng vid 01.00 igår. ja, ni fattar icke-ekvationen. nåväl. bra går det ändå. nu ska jag gå och värma min delikata pan pizza.

mamma, pappa, hela familjen, alla vänner i södern, ni måste komma och hälsa på! vi bor i ett slott!

fin flying finn flyger fram

cyklar för fullt fram och tillbaka till jobbet på min alldeles egna cykel och fort går det, fastän att bara en växel funkar. vackert.

flyttpackade en massa igår. tjena, så mycket grejer man rymmer på 28 kvadrat. (och så mycket mer man kommer rymma i en trea...) men framåt går det. samtidigt som jag packade var albin ute och fiskade. två gäddor blev det, men inget någon av oss vill äta. det blir kokt korv och makaroner till lunch. en riktig smakupplevelse, inte sant?

försöker ragga med mig sandra till centralhallen på fikat, så vi kan fika något smarrigt. får se om hon har jobb-hitlers tillåtelse att röra sig fritt på sin egen rast. på tal om hitler, inte nog med att jag packade en massa igår, jag kollade också på två avsnitt av band of brothers. inte illa. albin blev imponerad, att jag själv tog initiativet att kolla på något baserat på krig (krigsfilmer är det tråkigaste jag vet, verkligen), men som liv säger, känslorna lyfts fram i den serien.

nu ska jag jobba. ajöken

je suis une friseur

eller något i den stilen. jag är en frisör, ville jag få fram iallafall. jag har ett väldigt späckat schema, förstår ni. igår klippte jag liv, idag ska jag klippa albin (och flyttpacka och tvätta, fast det ska vi hjälpas åt med) och imorgon ska jag klippa erik. det utöver mitt vanliga jobb. på tal om det, förresten, jag har fått veta att jag ska få en skön löneförhöjning. inte klokt, så lyckligt.

jag går omkring i tron om att det är fredag hela dagen i dag. om jag inte får mig själv att förstå att det bara är torsdag står jag nog inför årets besvikelse imorgon när klockan ringer 06.15. och där ligger jag och tror att det är helg. stackars, stackars mig, i så fall.

vi har varit på 40-års-kalaslunch hos chefen idag. god pastasallad och sen en ännu godare paj med äpple och rabarber. schlupp, sa det bara. det var lite klurigt bara sen, för då var jag helt inställd på att vi hade slutat jobbet för dagen, och att då byta om till min landstinget-stass igen kändes väldigt omotiverande. jag undrar, för övrigt, om ni lägger märke till att jag egentligen är helt inställd på att inte jobba mer i veckan, som om inte arbetsveckan kunde ta slut snabbt nog. nåväl. så illa är det inte. jag vill bara... hem.

12 dagar kvar tills vi flyttar nu. jag kan inte riktigt beskriva hur mycket jag längtar till den nya lyan. verkligen.

saga är söt och hennes svans blev ungefär sju centimeter kortare sedan jag ryckt långpälsen även där. nu ser det ut som en getinggadd. en väldigt lång getinggadd, alternativt en getinggadd under lupp.

nej, det här går inte. nu ska jag gå och slå mig ner i soffan och ta rast ett tag till. (återigen, flyr jag från allt jobb?)

äter man gräs spyr man

det är åtminstone sagas erfarenhet vid det här laget. på husses föräldrars matta, dessutom. ingen fara dock, freddie var snabbt framme med trasan och rektorn fortsatte vara förälskad i henne.

jobbade över igår för första gången i mitt liv, alltså jobba över mer än en kvart eller så. en och en halv timma extra spenderade jag på jobbet, och ändå blev jag inte helt klar. surt, men det var oerhört skönt att komma hem. albin lagade mat (sketagod spagetti-och-köttfärssås) och sen for han till haga och fixade inför flytten. själv bakade jag muffins varav några jag ämnade ge till marty. så blev det, så det var där jag spenderade senkvällen. vi pratade möhippor, om att de alltid är sådär mesiga och aldrig får kosta något medan svensexor minsann gärna får kännas i plånboken. vi kom fram till att:
1. marty vill vara dyngrak på sin möhippa, men att den helst inte är dagen före bröllopet, vilket hade varit fallet gällande hennes mors möhippa. modern fick ta sig en återställare på den stora dagen för att fixa ceremonin. när marty berättade det skrattade jag så jag höll på att kissa ner mig. som väl är gjorde jag aldrig det.
2. jag vill spela lazerdome på min möhippa. när jag sa det till albin föreslog han paintball istället, men eftersom det för ganska ont sa jag tack, men nej tack. albin gillar smärta. det är därför han väljer att skjuta sig med en soft air gun i foten, "bara för att veta hur det känns". han har även skjutit sig i nacken. han är inte klok.
3. ingen av oss vill ha möhippan i form av en spa-dag.
4. vi vill helst inte vara utklädda till crazy sporty girls.
5. vi vill inte få paket som vi ska gissa vem varje paket är ifrån och gissa  utifrån karaktären på innehållet i paketet som ska ha något med varje enskild vänskap att göra.
6. vi vill inte ha pyjamasparty.
7. vi vill inte ha ett mysigt "tjejsnack" på möhippan.

nog om det. nu ska jag till affärn.
adios, amöbor!

sommarjobb

nu har det börjat. jag fick en dags sommarlov, sen blev det sommarjobbet som kallade. så här sitter jag nu, i slutet på dagen och uppdaterar er om en oerhört svettig dag idag. jag gillar verkligen att det är varmt och gott ute. jag är inte lika förtjust över den stekheta lilla bunker jag har befunnit mig i under dagen. där har jag stått och städat hos mössen. det var inte uppskattat med flytt för djuren, tror jag. see, nu när jag gick ner för en sista vända hade 5 små uslingar rymt från sitt hem. fint nog insåg jag snabbt var de hörde hemma. det var mitt fel, jag hade slarvat när jag stängde buren. men de satt bara på sina grannars bur och knyckte deras mat. ingen fara på taket, alltså.

vi har fått en inofficiell dagmatte. marty hörde av sig idag och undrade om det var okej att hon tog med sig saga ut på prommis. såklart det gick bra! så de var ute och gick och saga har busat med urax och haft väldigt trivsamt, och så undrade marty om det var okej att saga hakade på henne hem. det är ju hur sweet som helst! så får båda två gott sällskap. jag sa att saga gärna får vara hos marty om dagarna om marty vill. det tyckte hon var en fin idé. så, en dagmatte, som sagt. hemma hos marty får saga low-fat-godis. lyxigt.

nä, nu ska jag hojja hem på min flying finn. det känns fint!