morbid och modig på samma gång

jag har en fascination för ingrepp i min egen kropp. tro inte att jag är sugen på att göra dem själv, nej, jag är bara nyfiken på hur det ser ut när någon professionell människa gör ett relevant ingrepp. som när jag tog bort födelsemärket. jag är så fascinerad över att man kan göra något som att karva i en kropp,och sen bara läker den ihop av sig själv. ja, med hjälp av ett par stygn i vissa fall.

om man är känslig för äckliga bilder råder jag er att INTE förstora bilderna jag lägger upp nedan. huden ser skitäcklig ut, stygnen är kanske inte det mest upphetsande man kan se och over all är det mer av stolthet för mitt eget mod som bilderna kommer upp än för att de skulle visa min bästa sida. för det gör de inte.

grejen är den att det är jag som försöker mig på att ta stygnen själv. jag har aldrig någonsin tagit stygn på någon tidigare, men efter noggranna instruktioner från bees föräldrar kände jag att jag vågade mig på det. nu gick det inte hela vägen. tänkte vara strategisk och ta vartannat stygn för att försäkra mig om att såret hade läkt ihop som det skulle. när jag kom till det tredje stygnet stötte jag på patrull, och då lät jag bli att ta de två resterande trots att jag såg att de inte var vidare svåra att ta. men de två första gick vägen och jag är väldigt stolt över mig själv för att jag faktiskt vågade. yes!

   
   
 

ps. jag inser snabbt att jag har sabbat alla eventuella chanser att få ligga efter det här bildmässiga offentliggörandet. mor och far, jag är ledsen över min rättframhet. jag hoppas att ni kan skratta åt det.

om sälar

var just inne på martins blogg och läste inlägget med alla sälbilder. ganska snabbt kan jag konstatera att sälar är väldigt konstiga djur. stora som riktiga bjässar, men inga riktiga armar eller ben. inte heller några ordentliga fenor har de.

alla sälar där på bilderna får mig att tänka på när den stora sälpesten slog till för närmare ett decennium sedan. alla pratade om att sälarna som dött bara flöt iland upp på klipporna. jag kan meddela att även jag fick se ett präktigt exemplar. han var så stor att jag först hade svårigheter att avgöra om det var en säl eller någon annan tumlare som hade haft oturen att bli dödssjuk, men sen pratade jag med martin (han med sälbilderna) och han bekräftade att det var en sälstackare som hade fått sätta livet till.

för att ni ska förstå proportionerna känner jag att en illustration med hjälp av paint kommer väl till pass här.


ay caramba!

idag är det sol. då tänker jag inte diska. trots att jag sa till mig själv att jag skulle diska igår. dock tvättar jag, ty abba och saga har mensat ner både soffan och mattorna. det är inte så charmigt.

igår ringde joe mig. då fick jag höra gloria med mando diao live. så nära live det nu blir genom telefonen.

torsdagslistan

det finns så många saker jag vill göra. det finns mycket jag vill hinna med efter arbetsdagen är slut och det finns saker jag vill hinna med i semesterväg. jag vill upp i fjällen och vandra (m å s t e  köpa kängor!!), vill bila mer genom europa, vill göra en rosa bussarna-resa genom sydamerika. vill spendera mer tid med att träna abba och saga, mest abba. vill hinna med saker i livet. men det vet ni säkert redan. vill föda och uppfostra många barn, vill ha ännu fler hundar, vill nog inte gifta mig men däremot tatuera mig. kanske blir det så att det blir direkt efter sommaren. vi ser väl. vill vara ute i god tid, vill vara strukturerad (jag är strukturerad på jobbet, bara ibland lyckas jag hemma), vill få upp stringhyllan. vill, vill, vill.

vill vara 23 men med samma livserfarenhet som nu, vill sterilisera mina hundar, vill bo både här och i varbergs kommun. vill att pelargonen blommar nu, vill ha möjlighet att lyssna på sommarpratarna under arbetsdagen. vill ha semester.

det sistnämnda är jag knappast ensam om att vilja ha. bara sex arbetsdagar kvar i skrivande stund. sen, efter de där sex arbetsdagarna, kommer jag ha mitt livs första riktiga semester. det är inte fy skam. det är en av de bra saker som kommer med ett arbete.

lista över bra saker som kommer med mitt jobb:
1. lön
2. svinigt bra arbetskompisar
3. världens roligaste arbetsuppgifter
4. dagar med otroligt mycket lärande för egen del, vilket leder till...
5. personlig utveckling
6. att mitt ifrågasättande får komma till användning bli till något väldigt bra
7. ja. semester förstås
8. en meningsfull tillvaro

tomtebo has proven itself to be the safest neighbourhood on earth

ja. jag har ju tidigare berättat om att jag låste om mig en kväll innan jag gick och la mig, tänkte att det är skönt att kunna göra det, för att morgonen därefter kunna konstatera att lägenhetsnyckeln satt i dörren. på utsidan alltså.

jag har gjort det igen. eller a, nästan. såhär var det:
arbetsdagen var slut för igår och jag begav mig mot den fulaste bilen på parkeringen, aka "prinsessbilen". väl där låste jag upp och öppnade alla dörrar för att värmeblocket i bilen skulle släppas fri och bytas ut mot lite svalare luft. eftersom jag ville hem ganska snabbt vevade jag ner två rutor: den på passagerarsidan och den på förarsidan. på väg hem tyckte jag att det började väsnas så illa, att jag vevade upp den på förarsidan, tänkte att jag skulle veva upp den andra när jag parkerat bilen. mm. man kan säga att jag glömde det. att jag glömt göra det insåg jag i morse när jag skulle iväg till jobbet. jag blev både snopen och glad på samma gång, snopen för att jag glömt och glad för att bilen stod kvar. tomtebo is the shit.

tillägg till ingenting

det är verkligen en höjdare att avrunda kvällen med nybakta frallor med philadelphiaost och blomsalami på och blåbärsproviva till det.

idag har varit en helt fantastisk dag och jag kan väldigt enkelt konstatera att jag har världens bästa jobb och numera lätt rödbrända axlar. livet är underbart.

jag skulle gilla mornar bättre om de började senare

ja. det är inte så svårt att konstatera efter att, två gånger i juni månad, ha försovit mig. det är lite jobbigt att bli väckt 07.15 av sin arbetskamrat som mest vill lugna en och säga att det passar bra om man är där lagom till åtta. ännu jobbigare är det att vakna av sig själv kvart över nio när plikten kallade 06.30, och dessutom haft telefonen avstängd och därmed varit helt okontaktbar. det är si sådär.

fast egentligen gillar jag mornar. mest av allt gillade jag mornar när jag var student och jag och joe bodde ihop. anledningen till att just den tiden är så bra är den att då hade jag tv och gick upp och åt frukost i sällskap av något morgonnyhetsprogram eller montel williams show. det senare är helt klart att klassas som skräp-tv, men i allsin dar, så lite man behöver tänka när man ser ett sånt program. det är som att läsa en skvallertidning. absolut ingenting är värt att lägga på minnet, men man får en liten stunds underhållning. då, när jag var student, gick jag upp rätt tidigt, typ halvåtta-åtta, bara för att ta vara på dagen.

sedan jag började jobba har jag blivit så dekadent. jag älskar att sova ut om mornarna (och här passar det sig även att jag slänger in en ordentlig ursäkt till ovan nämnda joe för att jag drog upp honom tidigare än han önskade, eftersom jag inte ville att han skulle sova bort hela dagen.) och jag ger blanka tusan i om jag sover bort halva dagen. det är ändå på kvällen det mesta som är roligt händer. ja, såvida man inte ska vara präktig och städa och tvätta och baka och sen göra en strålande fin utflykt med picknick-korg. sånt spar jag nu till framtiden, då när jag ska vara sådär huslig och vuxen och inte bara drabbas av ångest light utan ångest deluxe av att sova förbi lunchtid. men nu är jag ung och fri och hundarna sover lika länge som jag. då tänker jag disponera över min sovtid om helgerna på så vis. under veckorna ska jag hädanefter göra mitt allt för att inte försova mig. amen.

ps. det är onsdag idag och därmed pokker som har bestämt rubriken. tänkte bara ifall ni hade glömt.

I stare at the stars and consider my insignificance


bilden kommer
härifrån.

connect the dots

det är uppenbart. jag är i en formsvacka. en formsvacka av rang, dessutom. nu och då kommer jag på ett juste upplägg, men när jag väl sitter vid datorn har jag glömt bort vad det var jag kunde skriva om.

jag tror att jag vill tatuera mig. det kommer nog bli ett projekt i sommar, att komma på precis hur jag vill ha det. ett förslag jag har fått, ett som är riktigt roligt dessutom, grundar sig på hur jag ser ut på min rygg. prickig som en prickikorv. hur många ofarliga pigmentfläckar som helst. cirkus 135 stycken. förslaget gick ut på att hitta prickar som utgör en bild och sätta ut siffror och texten: connect the dots. så när någon frågar vad det är jag har för en tatuering är det bara att räcka över en penna och låta personen i fråga fylla i. problemet, som jag ser det, är att jag vill ha en tatuering i färg. dock är det väl inte så, att bara för att jag gör en "connect the dots"-tatuering utesluter inte det att jag sen kan göra en tatuering i färg. frågan är bara vad det blir.

välkommen söndag!

1.Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4, vad står det?
(fettextar det i meningen som står på rad 4) Till exempel ökar chanserna för att tillfriskna och överleva efter en hjärtinfarkt om man har husdjur, och man anser att just beröringen är en av de viktiga komponenterna i detta.

2.Sträck ut din vänstra arm, vad rör du vid?
saga som ligger ihoprullad till en liten korv i ena änden på soffan.

3. Vad såg du senast på tv?
första transformersfilmen igår hemma hos bee och dee.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
20.35. klockan var 20.11. good for me.

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
inte mycket alls. det jag hör är creed - my sacrifice som spelas på bra skit-listan.

6. När var du senast ute, vad gjorde du då?
alldeles just, för kanske en halvtimme sedan. då gick jag ut och hämtade in hundarna från altanen.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökning?
kollade på the critics. 

8. Vad har du på dig?
grå chinos och ett ljusgrått linne. borde ta på mig både sockar och en långärmad, eftersom jag fryser lite.

9. Drömde du något i natt?
jag minns inte. jag hade fullt upp med att ta igen missad sömn.
 
10. När skrattade du senast?
innan idag, när joe och jag pratade om alla inbillade måsten i livet.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
en klocka, en tavla som min syrra har målat, en till tavla med tre bilder i och ett keramikhjärta (jag tror det är keramik) på en tjock ståltråd. min pappas kusin mia har gjort det.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
näe. nu när jag tänker efter inser jag att vardagen har varit väldigt normal det senaste. inte samma som alla andra dagar, men konstigheter har jag inte sett skymten av.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
roligare för mig att göra än för er att läsa.

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
transformers.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
torpet skåningen, så skulle jag dra in el och kommunalt vatten dit. sen skulle jag plantera äppelträd och andra träd och växter som ger goda saker i utbyte mot lite vatten och kärlek. jag skulle köpa mig en massa hundar och jag skulle jämna mamma och pappas hus med marken och betala en extreme home makeover-crew att bygga upp ett nytt hus på en vecka. under tiden skulle mamma och pappa befinna sig på en golfresa på rivieran. och jo. jag skulle nog köpa mig en diskmaskin, en tvättmaskin och en torktumlare. om andan föll på skulle jag kanske köpa en annan bil. eller bara betala någon annan att underhålla min jenny w (=323:an). jag skulle resa.

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
jag kan namnen och ordningen på alla planeter i vårt solsystem, med solen som start. solen. merkuriusvenustellusmarsjupitersaturnusuranusneptunus(pluto). när jag lärde mig det här räknades pluto som en planet. det gör den inte längre. jag undrar om pluto känner sig diskriminerad?

17. George Bush?
som fånge på guantanamo? ja, tack.

18 & 19. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
kerstin, ylva, sune, henning, signe, sam. till exempel. fast jag ska nog inte ha sex barn, det är lite mycket för mig. men jag gillar namnen.

20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
ja. i norge.

21. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
ååh, som jag har längtat efter dig! kom med så ska jag visa dig runt!

22. Jag utmanar inte en endaste en. men jag tänker inte sätta mig på tvären om man får för sig att satsa på den här listan i slutet på veckan.

det är så det är att vara bilägare

det var precis vad joe sa när vi hade lyft av vänster framdäck och inspekterat både bromsbelägg och bromsok. det var inte så lätt som jag först hade hoppats på, att bara byta bromsbelägg och att det sen skulle vara good to go. nej, i stället måste jag skaffa mig ett nytt bromsok och nya bromsskivor och hoppas att ex-svågern har tid att hjälpa. tid, lust och ork, kanske jag ska skriva, för det är exakt det jag menar. 

ibland undrar jag om jag inte har världens bästa ex. verkligen. och för er som började läsa efter det att jag hävde lösenordsskyddet på bloggen, så kan det vara värt att veta att joe är hans pseudonym.

ROXY ROX

ja. det blir stora bokstäver i rubriken. jag bryter en trend som varat sedan min bloggs födelse. jag använder stora bokstäver på eget initiativ. varför jag gör det ska ni få veta nu: vi vann årets midsommarrally. ååh, denna prestigefyllda och eftertraktade placering som vi har kämpat för att nå! på femte försöket gick det.

det som känns så otroligt bra är att vi slog laget sjökon. de har varit våra ärkefiender i fyra år nu. så här har placeringen sett ut tidigare år:

år                    lagnamn                                placering             sjökon

2005           erik likker i skuffen                     5                         inte med
2006           amatörerna                                12                           2
2007           peace and love och annelie          7                             2
2008           hedgehogs                                  3                             1
2009           roxy                                           1                             2


som tävlingsmänniska är jag extremt nöjd. extremt.


torsdagslistan

så sent omsider kommer den, listan vi alla har väntat på med spänning. den här gången kommer den att handla om livemusik.

det hela började med att jag tog hem mando diaos gloria till min spotifylista efter att ha slagits över hur bra den faktiskt är, på väg hem från jobbet lyssnandes på p3. sen blev det vecka 25 och jag hade lyssnat på den ganska många gånger. bra skit-listan spelas nämligen dagligen i det albertssonska residenset. en morgon när jag körde till eller från jobbet spelades låten på p3 igen och jag insåg, att om det är EN enda låt jag får höra live inom en femårsperiod, så är det just gloria med mando diao.

givetvis är det en smått besvärande insikt för en som ska på en as-maffig spelning med u2 någon dag innan semestern tar slut. (tänk förresten hur en liten och akustisk spelning med u2 hade varit, med kanske max 50 i publiken, i någon källarlokal. typ eskils källare i varbergs fästning. helt uppåt väggarna bra, tror jag.) hur tacklar man det, liksom? jag har inte kommit på någon bra lösning än.

lista över andra låtar jag mer än gärna skulle höra live, i stort eller litet sammanhang:
1. superman med robin thickle. litet sammanhang.
2. where the streets have no name med u2. litet eller stort sammanhang.
3. the only promise that remains med reba mcentire och justin timberlake. litet sammanhang.
4. everlong med foo fighters. stort sammanhang, eller litet om det är akustiskt.
5. clarity med john mayer. litet sammanhang.
6. i could say (och back to the start, chinese och the fear) med lily allen. stort sammanhang.
7. sixteen och fear no darkness med rimo räisänen. stort sammanhang. jag vill ha annelie sundholm bredvid mig under sixteen och syrran under fear no darkness.
8. non, je ne regrette rien med edith piaf. halvstort sammanhang. storband.
9. eskimo med damien rice. i halvstort sammanhang.
10. där får jag andas ut med tomas andersson wij. i mitt vardagsrum. typ.

spridda skurar

1. jag har spottat 009 (mariedal), 010 (kolbäcksvägen), 011 (på parkeringen här) och 012 på icamaxiparkeringen.

2. jag har världens bästa jobb. verkligen. innan jag for hem idag blev jag överöst med kramar och pussar. det är inte supermånga arbetsplatser det är så på.

3. jag är nog lite kär i min hundtant. det bästa är att hon tycker att jag är som hon. och det är bra, säger hon. man ska ha skinn på näsan och stå upp för sig. och så svär hon en hel massa. det gör inte jag. hon är inte så fin i kanten. jag älskar henne.

generositet är en dygd. typ.

idag känner jag ett starkt behov av att få dela med mig av ett av de mest briljanta blogginlägg jag någonsin har läst. och tro mig, jag har läst ganska många blogginlägg. men läs just det här inlägget, om hur otroligt märkligt det kan vara när en gammal högstadieklasskompis tar kontakt med en ungefär 10-15 år efter det att man slutade grundskolan.

för övrigt har jag sovit rätt länge idag och legat och halvslumrat lite till efter det. 12 gick jag upp. sist jag gjorde det gick jag i högstadiet. redan då fick jag ångest light av sånt beteende.

imorgon ska blir det en frukostdejt hos mig. just av den anledningen kommer resten av tiden fram till 12 ägnas åt hundpromenad, städning och brödbak. trots att dejten inte är en riktigt dejt känner jag att det är skönt att slippa skämmas över oredan som kan bli på två sekunder när man bor på 33 kvadrat. 33 älskade och alldeles mina egna kvadrat, vill jag påpeka.

vad man gör med sina återfådda skattepengar

1. man köper den ryggsäck man suktat efter i över ett kvartal.
2. man impulsköper en sovsäck. för att det är bra att ha en.
3. man sätter in resten på sitt e-sparkonto, men funderar över om det kanske vore värt att lägga ut en del av slantarna på att lämna in bilen och fixat små, men ack så viktiga saker på den innan bilfärd söderöver i början på juli.

  

menåååh.

"vi bad om något annat än plate spotting och fick en roman. vi kanske borde ha sagt det rakt ut, att vi vill ha något kortfattat, lite bilder och lite mer... relaxed?"

i hear you. här får ni varberg när det är som bäst. typ. jag tror egentligen att det är överflödigt att säga att:
1. jag glömde min riktiga kamera hemma.
2. jag har inte fixat bilderna från maskeraden än.
3. jag glömde att fota mina fantastiska syskonbarn. jag lekte med dem istället.
4. mer än ett av fotona är arrangerade.

vad som känns desto mer relevant att få fram är att första kortet på sista raden är "jag ser ju ut som annelie sundholm"-kortet. annelie sundholm är min bästis. jag älskar henne genom allt. mest kanske jag älskar henne för att hon ibland återspeglar mig. i
filmklippet syftar jag på hennes/vår brist på smidighet.

   
    
  
   
 

torsdagslistan/när pokker bestämmer

äntligen!, tänker ni. äntligen har hon vett att skriva om något som inte har med registreringsskyltar. äntligen något som kanske till och med kittlar läslusten lite. kanske. äntligen. och ja, mina vänner, det är faktiskt äntligen för mig också. för jag har saknat upplägg, jag har haft fullt upp med livet och lämnat datorn hemma, jag har inte lagt upp en bild på hur länge som helst, och de senaste dagarna har känts märkliga.

"jag kom på en grej vi kan skriva om. under rubriken 'då blev jag så rädd att jag trodde jag skulle dö'. kan du göra nåt på det? ja kan nämligen." så stod det i ett sms jag fick tidigare idag av pokker. jag tänkte med ens att det nog skulle gå bra: jag till och med tänkte ut stunder i livet då jag trodde att jag skulle dö. ni vet, stunder då man bara accepterar att det är kört och ingenting kan man göra åt det. så läser jag sms:et igen och ser att det står "då blev jag så rädd att jag trodde jag skulle dö". det är ju inte samma sak som att tro att man ska dö. fast det förstås. de hänger väl ihop, de två, om man har livet kärt och det har jag. jag har tänkt till och här kommer det. håll tillgodo.

torsdagslistan/då blev jag så rädd att jag trodde jag skulle dö

så länge jag har varit medveten om mitt eget medvetande har jag funnit en glädje i att leva. ni som har hängt med har blivit hintade om ätstörningar, depression och övergrepp och man kan ju tro att man bara måste tappa livsglädjen när man går igenom sån skit. men vet ni? det måste man inte alls. man kan undra hur man tar sig igenom det och vem man kommer att vara när allt det där är bearbetat och endast en del i ens bagage, men man måste inte tappa livsglädjen.

jag har haft oförskämt många fantastiska dagar i mitt liv och det är faktiskt inte undra på att jag älskar livet. till och med när grannen ovanför mig spelar hungry heart på repeat eller alla mina uteväxter dör trots att jag försöker få liv i dem eller när det pissregnar och jag faktiskt  m å s t e  ut med hundarna. livet är så otroligt värt att leva.

just för att jag älskar livet så mycket, känns det så nesligt att det en dag måste ta slut.

lista över tillfällen då jag (blev så rädd att) jag trodde jag skulle dö:
1. när jag var 14 och var på en strand i florida med min vän och de vi bodde hos. jag hade just badat, var på väg upp på land och vattnet gick 20 cm upp på mina ben. då kom en undervattensström så stark att den drog med mig ut igen. jag tumlade runt som en vante, slog i huvudet halvhårt i sandbotten och jag fick ingen luft. jag kunde inte komma upp till ytan trots idoga försök. till slut, det hade inte gått lång tid men det kändes som en evighet, hamnade jag på fötter igen och jag kunde andas in den varma floridaluften. vattnet gick upp till revbenen. jag var rädd och samtidigt tacksam över att vara vid liv.
2. den 7 oktober 1999. på väg till skolan krockade vi, blev påkörda bakifrån. jag läste på läxan i spanska och min värdmamma praktiserade sin simultankapacitet genom att köra bil och sminka sig på samma gång. vi åkte ner i ett dike och den stora vanen höll på att välta åt mitt håll. jag såg frmför mig hur mitt huvud skulle dunsa det som var kvar av den ruta som krossats mot marken. tystnad. acceptans. död. men vi hade änglavakt. på något förunderligt sätt hamnade vanen upprätt igen. än i denna dag förstår jag inte hur det gick till. devine intervention.
3. jag har varit sjukt mörkrädd. nu är jag bara mörkrädd. när jag var sjukt mörkrädd var jag helt övertygad om att jag inte skulle komma levande ur skogens mörker när jag var tvungen att äntra det.
4. när jag senast (jag var kanske 15 då) hoppade från ett femmeters hopptorn på en badplats. jag kommer inte göra om det, kan jag säga.
5. en dag när jag var ungefär åtta, nio år gick jag och min syster hem från skolan. eftersom vi ville hitta lite vitsippor att plocka vek vi av längs en stig som går mellan fotbollsplanen och den gata där jag är uppväxt. det är en smal stig och jag tog täten. jag gick i min egna värld och helt plötsligt hör jag hur emelie skriker "annelie!" och jag tittar upp. endast någon meter framför mig dundrar först en stor häst fram, tätt följd av en annan. jag stod där på stigen, paralyserad. em hade klivit åt sidan. allt var över på ett ögonblick. mitt minne vägrar berätta för mig hur det kom sig att jag inte blev nedtrampad av dessa två bjässar och i ärlighetens namn känns det fortfarande som en dröm. det är bara när jag har pratat om det här med em som jag inser att det verkligen har hänt. jag blev paralyserad då, trodde att det var kört, men av någon förunderlig anledning gick det vägen. vi hittade vitsippor som vi plockade och sen gick vi hem.

inte för er skull, utan för min egen

det här med plate spotting alltså. jag förstår ju att det inte är det mest exhalterande ni kan läsa om, att jag har hittat nästa nummer i raden. till saken hör väl att jag inte skriver inläggen för att underhålla er, utan för att själv minnas, så att jag inte kan fuska mig igenom 001-999.

jag har funderat lite över hur lång tid det kommer att ta innan jag har sett alla nummer i ordning upp till 999. som det är nu plockar jag väl ett nummer i alla fall varannan dag, men jag räknar med x antal formsvackor. efter noggrannt övervägande har jag kommit fram till att jag kommer vara klar när jag är 35. låter det rimligt, tycker ni?

från i måndags, tror jag, till nu, har jag sett följande:
006, på en saab 95 kombi, 17.40, strax efter håstenrondellen (den mellan lassabackarondellen och brearedsrondellen). den såg jag i måndags.
007, en röd sportbil, 20.45, på vägen mot apelviken just när man har vikt av från almers väg, från centrum sett. spotted samma dag som 006.
008, minns inte vilket märke det var på bilen, den var mörkblå eller mörkgrå, 07.00, på E12 mellan stationen och första viadukten man kör under på väg till NUS. 008 såg jag idag på morgonen.

kanske, kanske att jag bloggar om något roligare i eftermiddag. vi får se.har förresten fått skattepengarna. satt som en smäck!

005

ja. mellan veddige och horred mötte jag en skruttig, gammal blå saab med 005. 

igår var jag på maskerad. det var riktigt, riktigt roligt! bilder kommer när jag antingen lånar syrrans dator utan att vara under tidspress, eller får över lite bilder till min dator. men det förstås, då kommer det att dröja längre. nåväl. jag är ju inte i södern för att sitta vid datorn heller. 

kanske har jag kommit en fundering närmre en flytt idag. tänkte när jag åkte genom horred att "här skulle det inte vara fel att bo". mm. vi ser väl! 

nu ska jag köra ut till det lilla samhället där mor och far bor. där, gott folk, ska jag sova riktigt gott! 

004

ja. ni behöver nog bara en gissning.

rätt! jag såg 004 idag. den föraren fick en slängkyss, den också. överlag kan jag väl säga som så, att om du är bilförare i umeå och får en slängkyss av en främling, så är det nog jag. den slängkyssen kommer för att du är ägare till en bil med regnumret jag letar efter.

16.07 enligt min klocka, i korsningen björnvägen/morkullevägen.


nu far jag hem för helgen. jag ska på maskerad. jag ska vara digerdöden.


budskap: djurvän. fast med stora bokstäver

idag när jag svängde in på vägen som leder till min förskola mötte jag 003. det var en fin känsla och föraren fick en spontan slängkyss av mig. det var vid 06.25 imorse. 06.25? kanske ni tänker då. och ja, jag var fem minuter för sen till jobbet, i admit it.

på vägen hem stod samma 003a vid vårdcentralen och strax efter den upptäckten mötte jag en bil med ordet DJURVÄN som registrerings"nummer". i bilen satt en kvinna, typ 45. eller 55. det är så svårt att avgöra när det kommer till sådana kvinnor. come to think of it, så hade hon lika gärna kunnat vara 35. oavsett ålder hade hon dock uppenbarligen ett starkt behov av att hävda och identifiera sig som djurvän. och det kan ju vara en fin sak. med betoning på kan.

revolutionär är väl det rätta ordet för mig

vet ni? jag har kommit på ett tillfälle då "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" stämmer. när, annelie, när stämmer det? säger ni då i kör. jo, mina vänner, det ska jag berätta för er, att det är när man väntar besök. för det är något trivsamt och något som man ser fram emot, och man går oftast och grejar antingen med mat, med ordning eller med sitt eget utseende till minuten gästerna kommer. jag får nog säga att det är det enda jag har kunnat applicera just det här talesättet på so far. inte desto mindre är det en stor upptäckt, om ni frågar mig.

ett panikinlägg

jag vill inte förmedla något annat med det här klippet än en skön låt. alltså, inga underliggande meddelanden. over and out.asha ali - hurricane

002 check!

jag lägger till en ny kategori idag. plate spotting heter den. det kan nog behövas, eftersom jag är rätt såld på idén att få ihop från 001 till 999. 001 såg jag ju på en husbil längs buavägen i påskas. idag, ca 16.05 mötte, jag en bil i tomtebo/kolbäcksvägenkorsningen när jag körde hem från jobbet med siffrorna 002 på regskylten. gissa om jag blev glad!

nattsudderi på a

1. Vad heter du? annelufs
2. Ett ord på fyra bokstäver: anda
3. Flicknamn: asta
4. Pojknamn: albert
5. Yrke: astronaut
6. Färg: auberginelila. för att jag inte kommer på något annat.
7. Klädesplagg: anorak
8. Mat: arlas italienska kyckling och pasta till det.
9. Sak i badrummet: ansiktsvatten
10. Plats/stad: atlanta
11. En orsak till att vara sen: andnöd
12. Något man inte skriker: anus. eller så är det just det man skriker, just för att det är så olämpligt.
13. Film: amèlie från montmartre
14. Något man dricker: absolut vodka
15. Band: abba
16. Djur: apa
17. Gatunamn: almers väg
18. Bil: aston martin
19. Sång: angel of the morning
20. Aktivitet med mer än en deltagare: allsång.