lättnad in i märgen

och lättnad blir det. på två vis. en kom alldeles nyss. skrev ut hemtentan. slarvade ihop sista frågan nu på förmiddagen springandes emellan tvättstugan och lägenheten. trots slarvet tror jag att det duger.

en annan lättnad kommer i januari. då blir operationen av. i stockholm. läskigt som tusan, men också spännande. undrar hur jag kommer se ut sen?? kommer jag känna igen mig? och hur länge dröjer det innan den nya kroppen känns som jag, att det liksom är min kropp jag ser när jag speglar mig? jajks.

aja. ner i tvättstugan nu en sväng. sista rundan!

Napoleon Dynamite - "he's out to prove he's got nothing to prove" (kass film, galet rolig poster dock som klär grannarnas vägg)

smala sussie och lite bordefixatenta

sällskapet väntar på mig så.... ska se på smala sussie. har haft föreläsning, tagit vinterkort och fiskgratängen står i ugnen. jag måste egentligen skriva klart min tenta, för den ska in imorrn, men jag skjuter på det. det ordnar sig ALLTID!!

utlovade bilder

här kommer ett blandat urval. vi börjar med hur fiiint det blev i min lägenhet efter utbytta ljuslyktor.och nu det hiskerliga såret sedan jag närapå räddade världen genom att ge blod.dessvärre har jag inte lyckats ta något kort sedan magneti-kvällen, men jag länkar till martinas sida där det färdiga resultatet är dokumenterat!

bifogar även en bild av min sargade, men för allas skull, även omplåstrade tumme. det gröna på bandageringen är lite avocado sedan igår kväll. ska byta till nytt och fräscht så fort jag kommer hem.


barfota-ernst, en mysig kille

umeå är nog det bästa Gud har gett oss, vad rör skapelsen i sig. och då vill jag påstå att han har väldigt god smak. strålande sol, klart och knappt ens kallt, å snö på marken.

soft gårdag. skrev lite hemtenta och så. pratade med min syster på telefon!! sicken lyx!! ska få prata med henne ikväll igen. (jag låter som en nyförälskad, finnig tonårsgrabb, och ska sanningen fram är det lite så jag känner, men kanske lite mer platoniskt ändå. eller a. mycket. men jag får det där ruset när vi talas vid,
softem och jag.

jo. barfota-ernst. jag ska på hus&hem-mässa idag. och han är där. ernst, min barfota-ernst. jag ska spana efter honom, totalscanna området. så om jag får syn på han ska jag springa fram, omfamna honom och berätta för honom att jag vill vara med honom alltidalltidalltid!! och så ska jag säga till honom att vi aldrig någonsin behöver betala för humorfyllda saker, då han kan vara min egen komedi varje dag. jag och barfota-ernst. vi kommer då alldrig lida brist på saker att skratta åt. eller inte jag iallafall. jag skrattar åt honom. vad han ska skratta åt vet jag inte. men han har nog ändå självdistans, härliga, helylle, mysiga barfota-ernst, så han kan skratta åt sig själv tillsammans med mig.  

jag hade glömt att ställa om klockan. så jag vaknade redan tio i nio imorse. wunderbar! fast jag tror bestämt att sandra och david kunde skratta ganska gott när jag erkände min tabbe. sa att albin nog inte hinner vara klar till tolv, utan behövde ytterligare en timme på sig. (de ska gå på hus&hem-mässan med dem, KUL! råkade först skriva KUK, men det är ju inte riktigt så jag känner inför deras sällskap på mässan, så jag ändrade det illa kvickt.)

aja. adios amigos. nu ska jag äta frukost!

om kilon hit och dit

jag ångrar två saker som jag har åsamkat mig själv den senaste månaden eller två. det ena är att jag har gått up i vikt. det vore väl inte så illa om det inte vore för min nojja (har bilden med en 74-kilos annelie på näthinnan sedan jag var hemma sist och såg tidningsutklippet sen just efter jag återvänt till sverige efter ett skolår i staterna). den nojjan fick mig att igår, högtidligt, lova mig själv att genast gå ner de där kilona. så fram tills jag åter är i vanlig form är det inget max och inga mackor med goda röror på, eller chips och sånt som gäller.

nu är det fredag kväll och jag är tokhungrig och jag ångrar 1. att jag gick upp i vikt. 2. att jag lovade mig själv att gå ner så där omgående. simon och albin for just iväg till max och köpte lite kvällsfika. de undrade om jag skulle ha något. näe, sa jag målmedvetet.
 
jag var också väldigt målmedveten innan när vi var på café station. då tog jag en chai latte, och ingen kaka till fastän att de andra gjorde det. jag är skitless på mig själv. om en månad ska jag vara i normal(för att vara jag)skick och då ska jag äta kakor och annat oförskämt gott igen.

återupprättelse

efter att ha tagit en promenad till mariehemskiosken med martina och hämtat deras nya skärm, mus, högtalare och tangentbord till deras prima dator slog jag mig åter ner vid maskinen och gjorde veckans nutidskryss. för er som följer mig ganska väl i min blogg vet ju om att det inte gick så bra förra veckan. endast tre rätt av sju möjliga. idag fick jag återupprättelse.

122871-26

gudrun my ass

jo, det sades igår att det skulle bli ett hiskerligt väder här, längs kusten i västerbotten. det är lite blåst och snöslask. de sa att det skulle vara det värsta sedan gudrun. jag tror inte det, baby.

jag är så less på att bli skrämd och uppjagad över idiotsaker. eller. egentligen kanske de inte är idiotsaker, men they are blown WAY out of proportion. delvis handlar det om vad fantastiska expressen och aftonbladet producerar, sen är det hur människor kan bry sig om bara småsaker och göra de till gigantiska saker. livet skulle definitivt vara enklare utan sånt skräp. och roligare.
igår blev jag så där hopplöst irriterad över expressens framsida där det var katastrofbilder sedan gudrun och så kopplades det ihop med ett annat område i svea rike som skulle drabbas av det värsta av väder sedan denna feminina storm drog in över södra sverige. mm... jag är här nu. och så illa är det inte. det är oväder, men som det lät på rapporterna igår skulle man helst stanna hemma från jobbet och skolan, för man skulle knappt kunna ta sig ut genom dörren. aah! blir galen!

nåväl. nog med scrap. jag har en hemtenta som jag har filat lite på idag, eller a. 3 av 4 frågor har fått svar, formulerade i tankekartor. den sista spar jag till måndag.

igår hände det en sak som kändes ganska dryg. jag stod och lagade mat, skar lök, närmare bestämt, och skulle liksom ta i med kniven. det resulterade att den gled in en bit i min tumme. blödde alldeles förfärligt trist och mycket. och det kändes väldigt meckigt att vara ensam då. för i högsta hugg letade jag hudtejp och plåstrade om mig samtidigt som jag gjorde en sjukt god köttfärssås. tackar gud att jag är kvinna, och därmed klarar av detta med bragd :P

och igår var jag hos sandra, men sandra. och lärde mig mycket om mig själv. jag tror kanske jag kan jobba på så att jag blir en ännu vettigare människa. fick mer insikt i vad jag bär med mig från varifrån jag kommer och hur delar av min personlighet tar sig uttryck uppfattas av andra. intressant! lite skönt ändå, jag som började tro att jag hade nått fullkomplighet :P

nio månader och bara två försök att få till en hyfsad kyss

jag var ihop med en som heter daniel (fy så hutlöst utlämnande jag är) i nio månader. en gång försökte jag kyssa han, men han hade inte riktigt den rätta knycken, eller a. ganska långt ifrån den rätta knycken, så jag tänkte att "jaja, ska jag va ihop med han får jag väl leva med att aldrig mer kyssas, för det är inte det här jag vill koppla ihop med en passionerad kyss". jag bestämde mig alltså för att lätta kindpussar fick bli pussandets melodi.
under sommaren vi var ihop bodde jag hemma hos mina föräldrar och han hälsade på under en veckas tid. scenen som ni nu kommer att få ta del av utspelade sig i köket i huset hemma på markavägen.
>>>
paret kramas. daniel släpper taget lite lätt, så att han kan se in i sin kvinnas ögon. hon ser tillbaka och tänker "är det här verkligen the one?" hon försöker dölja det tvivel han hade kunnat skönja i hennes ögon, om han bara hade tittat djupt nog. han sluter sina ögon, böjer sig framåt och pussar henne lätt på läpparna. hon märker att hans läppar öppnar sig för att bjuda på en kyss, i typisk daniel-anda. hon ålar sig målmedvetet ur hans grepp och  plötsligt utbrister han, besviken och undrande: "men, jag försöker ju kyssa dig!" hon svarar ursäktande: "jag vet.". tagen av sin egen ärlighet störtar hon ut ur rummet, ut ur huset där hon känner sig tillfångatagen av hans närvaro och ut i trädgården. där sätter hon sig mitt i trädgårdslandet och rensar ogräs för att fly undan tillvaron hon själv har försatt sig i.
>>>
kan meddela att det tog slut ett par månader senare. jag ville inte ha det sådär. no wonder.

igår kanske jag räddade ett liv.

det låter måhända väldigt dramatiskt, men det var det inte. jag lämnade bara blod. jag gav inte ens mitt arvode till någon rörelse, som barncancerfonden eller anesty. jag valde att börja samla på en servis. rörstrand, ljusgrön. men jag gav blod och när klockan hade blivit åtta igår kväll var jag så galet trött att jag ville bädda ner mig i sängen och somna för natten. men det gjorde jag inte. jag har nämligen den skeva uppfattningen att när man är vuxen är man uppe till iallafall halv10-10 såvida man inte är sjuk. väldigt sjuk. men samtidigt orkade jag inte göra något, och lika samtidigt var jag jätteuttråkad. jag tände ljus, drack te och käkade skorpor till och så köste jag icakuriren-korsord så långt jag kunde. sen ringde jag hem och pratade med mamma och pappa. och när de hade blivit less på mig och ville fortsätta kolla på bonde söker fru satte jag mig ner och skrev ett inlägg till bloggen som jag kommer posta ikväll tror jag.
jag tog förresten kort på hur min numera sargade arm, men bilden ligger på andra datorn. jag tror bestämt att det får puliceras senare idag, det också. jag har ju faktiskt gjort en insats för världen.

imorgon ska jag få träffa elias och jimmy. jag har inte träffat jimmy sedan dalkarlså och jag är nästan lite nervös, vill gärna visa honom att sedan dess har jag utvecklats och blivit en väldigt världsvan och erfaren kvinna, och liksom framstå som att det händer viktiga saker i mitt liv. det gör det ju också, i och för sig. jag är ju blodgivare (och är med och räddar ett liv kanske var fjärde månad för en rörstrandkopp). men andra viktiga saker, som att jag skriver en viktig kolumn i en kulturell tidning, eller att jag voluntärarbetar, fast lite i smyg för att jag inte vill skryta med mina goda gärningar. men jag skriver inte i en kolumn och jag utför inget voluntärarbete. nåväl. jag får väl helt enkelt låtsas att jag är viktig. ni vet, bara ha en sån attityd. en ödmjuk, men ganska busy attityd. det blir nog bra.

ikväll ska jag till sandra. det ska bli väldigt kul. om jag har en väldans tur har de framme sin Jotex-katalog som vi kan bläddra igenom och skratta åt alla härliga texter till bilderna med deras varor. lite likt
martinas inlägg, fast på mitt sätt.

nåväl. nu ska jag gå och dricka te.


håll tillgodo, publiken.

idag kommer det jag utlovade till igår, nämligen listan.

fullständigt namn? lena annelie albertsson
vad betyder ditt namn? lena vet jag inte så boga, bara att jag har fått det för att min mamma också heter det. när jag var liten hade jag en kopp som det stod att annelie betyder snäll på. jag har en namnbok där det står att det betyder något annat, men vad minns jag inte. man kan ju hoppas att det skulle passa bättre in på min personlighet än snäll, för jag tror inte att det ordet är det mina nära och kära främst förknippar mig med. albertsson kommer från min farfars pappa som hette albert.
vem bestämde vad du skulle heta? mest pappa. mamma ville egentligen att jag skulle heta hanna. jag tror att jag har ärvt min fars övertalningsförmåga.
har du smeknamn? annelufsan.
är du singel? nja.
hur gammal är du? 24 år och jag har åldersnoja. fast idag när jag läste i vi föräldrar insåg jag att de flesta där är typ 32 när de får sitt första barn. då släppte det lite grann och jag andades lugnt i ungefär en kvart.
ögonfärg? blågrå
skostorlek? 37-38. det beror på i vilka storlekar skorna jag gillar finns i.
längd? 168,5 cm.
ärligt, vad tycker du är bäst med dig själv? att jag vill förstå saker.
vad får du oftast komplemanger för? mitt leende och mitt intellekt.
din sämsta egenskap? det är två saker. 1. att jag får en sån arg röst när jag är engagerad i något, fastän att jag inte är en gnutta arg. 2. att jag vill saker så mycket att jag kan förknippas med ordet manipulativ när jag jobbar för att få min vilja igenom.
tycker du själv att du ser bra ut? ja. fast inte på morgonen, ens när jag har fixat frisyren. allt i ansiktet är nämligen så svullet då.
hårfärg? jäätteblond.
hur bor du? i en källarlägenhet på 28 kvadratmeter. väldigt mysigt och trivsamt!
vad dricker du helst? te.
bästa alkoholbaserade drinken? mojito
bästa månaden på året? januari, för då fyller jag år. :D
bästa dagen i veckan? jag gillar.... lördagar bäst, för då är man helt ledig och så är man ledig dagen efter OCKSÅ!
favoritplagg? mina nya jeans
favoritdjur? en stor, lat hund
berättar du allt för dina föräldrar? psst. icket!
flirtar du ofta? ja
är du slampig av dig? vicky i gymnasiet tyckte det, men jag själv skulle definitit säga nej. hon tyckte att jag var slampig för att jag råkade ha ett fast förhållande med grabben hon var kär i.
är du elak? nej.
tycker du om någon? ja. väldigt många.
skulle du kunna berätta det? ja.
kan du hålla en hemlighet? jo, absolut. men ibland kan det vara kämpigt.
tycker du om britney spears? jag är ganska neutral.
har du varit kär i din kusin? haha, ja. i en vecka ungefär när jag var 11.
har du varit på en herrtoalett? drygt så mycket pretto jag verkar nu, men nej.
har du någonsin gjort någon illa? ja. och det kändes bra just då, fast nu känner jag att det kanske fanns bättre sätt att gå till väga.
har någon någonsin gjort dig illa? ja. det mesta som jag görs illa är mitt eget fel.
svär du ofta? nej. och i många sammanhang undviker jag även kraftord som fasiken och sjutton och så.
får du som du vill? ja, jätteofta. det är så när man har en vilja och vågar uttrycka den i det här landet. ingen vågar säga något annat efter att man har sagt: "så här tycker jag vi gör" eller "jag vill gärna...".
prövar du nya saker? inte ofta, skulle jag säga. jag är nämligen lite feg på sånt.
har du fuskat på ett prov? faktiskt (varning! här blir pretto-annelie åter framträdande.) aldrig.
vad har du på dig? underkläder, olika sockar, ems twisted, dubbla vita linnen och en omlottkofta.
vilken färg har dina byxor? blå
vad lyssnar du på just nu?
martina som pratar i telefon, med johanna tror jag, och diskar samtidigt
hur mår du? bra. jag har just betalt räkningarna och har pengar kvar på kontot.
vad tänker du på just nu? honom
hur många läppglans har du? ett som luktar hallon.
vad använder du för parfym? jobbigt, men jag kommer inte ihåg vad den heter. men gott luktar den!
långa eller korta killar? ganska långa.
blonda eller brunetter? det spelar inte så stor roll, faktiskt. om jag fick välja hur min drömprins skulle se ut hade jag haft väldigt svårt att bestämma mig för hårfärg.
ska dom ha långt eller kort hår? definitivt kort. fast hångelvänligt kort. inga tre mm här, alltså.
mest irriterande med killar? dough. idiotisk fråga. fråga mig en dag när jag är arg på en, så jag kan dra alla över en kam.
är humor viktigt? ja!
bad boy eller good guy? det är väldigt lätt att falla för bad boys, men jag vill väldigt gärna gifta mig och bli gammal med en good guy. på filmer håller jag allt som oftast på the bad guy.
vilken film såg du senast på bio? jajks. jag vet inte. så sjukt länge sen det var!! kanske.... pirates, ettan?
vilken film vill du se helst just nu? masjävlar. älskardenälskardenälskarden!
vad drömde du senast? jag hade någon konstig dröm igår natt om att bilen hade stannat och angelinn och erik och albin och emelie var med. vid stod längs e4an innan ö-vik. jättedryg dröm, fast den utspelade sig iallafall med människor jag älskar att vara med.
vem pratade du senast i telefon med? albin
vad handlade samtalet om? huruvida det skulle gå att flytta martinaochlovisas internetsladd till min dator utan att det skulle bli något tjall med deras dator och om internet skulle funka på min. jag sitter nu och skriver på martinaochlovisas dator och min ligger kvar bredvid sängen hemma hos mig.
är du blyg? nej verkligen inte.
sommar eller vinter? vinter
fasta relationer eller one night stands? fasta relationer. one night stands är inte min grej någonstans.
choklad eller vanilj? vanilj.
din första kärlek? jag vet inte. det var så många där ett tag. eller jo! ebbe i lekis. fast han flyttade till island innan vi hann börja skolan. det var väldigt sorgligt. än idag undrar jag hur ett liv med honom hade sett ut.
din senaste kärlek? emanuel
vill du gifta dig? ja! jättegärna!
hur många barn ska du ha? två eller tre. det vore väldigt lyckligt!
vad ska dom heta? majvor (och kallas maja), ingvar och ylva.
vart ska ni bo? i ett mindre samhälle med nära till en större stad. jag bor gärna här i norr, eller om jag hamnar mer söderut bor jag gärna i, vad man kan kalla, inlandet, för det är så härliga vintrar där.  
vill du ha några husdjur? ja, när jag flyttar till en större lägenhet skaffar jag mig gärna en lat labbe eller golden.
har du några husdjur? leider nicht.
om ja, vad heter dom?
favoritspel? yatzy
favoritblomma? jag vet inte riktigt. nejlika är fin. och pelargon tror jag det är. eller begonia. en sån där som finns i orange-röd och vit, en typisk mormors-blomma. sånna älskar jag!
har du någonsin kysst en kille? jag har kysst många grodor. vissa av dem har visat sig vara killar, men ännu inga prinsar.
har du någonsin kysst någon av samma kön? nej, men jag har pussat emelie och angelinn på munnen.
vad ska du göra idag? jag ska äta lunch med susanna och martina och sen ska jag nog ta mig till posten och köpa frimärken och posta brev. och sen ska jag skriva lite på min hemtenta, fast jag är inte så peppad. det var inte så roliga frågor. ikväll.... vet jag inte heller vad jag ska göra, kanske mysa lite med tända ljus och en kopp te.


stöld

imorgon ska jag stjäla. fast inget som kostar pengar, utan en idé om en lista som martina har kirrat. men ni får tåla er. hasta luego.

datorkråggel och fint i lägenheten

fast egentligen i omvänd ordning. jag har nämligen varit ledig idag så jag har kunnat organisera för fullt i lägenheten. inte nog med att jag tog tag i det gigantiska diskberget, jag har även hängt upp klockan (som jag är pretty fucking stolt över. den är så fiin!), dammsugit, och bytt till andra, orangea ljuslyktor på bordet. och så har jag kommit på hur jag ska fixa det hemtrevligt tills em kommer till mig och firar jul i fantastiska norrlandet. jag längtar väldigt mycket tills dess!

jo, så är det ju tisdag och därmed desperate-kväll hos simon. tar med min laptop dig mest för att fixa över nästa one tree hill-avsnitt och kanske lite annan skit. men nu ville inte min pärla ens starta, till att börja med. dock fixade hacker-simon det under avsnittets gång. sweet!

de där bilderna från gårdagens pyssel kommer nog först imorgon. jag har inte lagt in dem än, har glömt bort det. sorry.

jag har förresten plitat ner ett brev till söstra mi i norge. gosh, som jag längtar efter henne!!

kylskåpsmagneti

så kanske man kan kalla kvällens aktivitet. vi har nämligen suttit och gjort kylskåpsmagneter av glasstenar, bilder från tidningar (bla david batras ansikte), klister och magneter. det blev väldigt vackert, kan man säga. vi bestod förresten av susanna, martina, anna-sara, lovisa och jag. om jag kommer ihåg kan jag lägga in bilder på resultatet imorgon. festligt va?

idag har jag varit i skolan. eller på universitetet, som de anställda föredrar att vi säger. jag väntade på en tenta vi blivit lovade att få tillbaka just idag. man kan säga att jag väntade förgäves. eller närapå. hanna kom in till slut och berättade att alla hade klarat godkänd, vilket trots allt varit mitt mål. högre ambitioner än så har jag inte.

jag har flyttat saker från min lägenhet till mitt förråd. det blev så fullt att jag fick kämpa för att få igen gallerdörren. och då har jag inte tömt mitt gamla förråd helt än. suck och pisspotta. men det är lite kul ändå, att få pussla lite med allt. jag gillar att organisera. jag tror jag har ärvt den ådran från min morfar.

jo. av allt roligt som har hänt idag var nog ändå det bästa när jag kollade posten och såg att jag hade fått brev från min beloved syster. det var något, det! jag är ledig imorgon, så då ska jag nog bestämt plita ner ett brev till henne tillbaka. så hon får lite kärlek där i utlandet.

ajöken fröken.


the love of my life - just nu.

idag ska jag få träffa emanuel igen. och angelinn och erik, men det är mest emanuel jag är lite kär i. han är så liten och perfekt och han skelar så härligt. om alla män kunde vara som han. men det är klart, jag kanske skulle sakna meningsfull konversation i långa loppet.

men... kan du låta bli att falla för guldklimpen??

122871-23

åh, du är så pen!

la fiesta del garage

tänkte berätta om min gårdagkväll. delvis i ord, delvis i bilder.

det var garagefest på gång. jag är inte ett skvatt intresserad av motorer eller black race eller några race överhuvudtaget. jag ropar dickweed till de som peppar mig att race:a vid rödljusen. men albin ville gärna ha med mig till denna garagefest och jag tänkte att "så illa kan det väl aldrig bli!" nu i efterhand kan jag konstatera att "jo, det kunde det".
vi köpte med oss pizza dit och när vi klev innanför dörren insåg jag att bilklippen var ett faktum. grejen är den att jag tycker att bilar är ett helt legitimt intresse, som jag bara inte råkar dela med de.... 8 grabbar och 1 brud som var i rummet. jag förstår iallafall varför bilklippen hade sin självklara plats på garagefesten. sen får man liksom se till att ta seden dit man kommer, men när klockan var 21.20 höll jag på att go insane. därav följande sms till kära martina.

122871-21


mer behövs inte för att visa på vad en kvinna gör för att göra folket omkring henne nöjd. nåväl. jag är inte den som är den som sitter och surar, jag menar, majoriteten av människorna jag var där med är supertrevliga så why complain? dessutom hade jag och albin gjort en deal. den gick ut på följande:
1. jag låter bli att driva med bilintresset under kvällen, och bara är trevlig och som vanligt.
2. klarar jag detta så tar vi en lördagkväll med mina grannar och pärlar pärlplattor och albin måste bete sig som att det vore det han ville mest av allt i livet och inte yppa ett klagoljud.
kan meddela att jag klarade första punkten med bravur! i fooled them all, för se, när klockan hade blivit 00.09 smygskvallrade jag om sanningen till martina igen.

122871-22


men jo, nicke, jag uppskattar verkligen att du slängde in de där sportklippen. de lyfte faktiskt kvällen, på riktigt!

tack och adjö.

norsk gangsterrap

sug på begreppet för ett slag. finns norsk gangster? hur kan norska låta gangster?

har fått lite norsk rap från syrran, Karpe Diem, soft grupp med ett skönt sound. men läs igenom den här texten (refrängen från show)!

Vi spiller show etter show,
fo sho' smiler vi.
Og etter showet kommer folk og så sier de:
YEAH, du er the man,
og du er fet, kul - jeg er så fan, kompis.
Vi spiller show etter show,
fo sho' smiler vi.
Og etter showet kommer folk og så sier de:
ÅÅH, du er så pen, og du er så kul.
Vær med meg hjem, baby.

jag har kursiverat allt i texten som inte låter det minsta gangster. nog inser jag att karpe diem kanske inte strävar efter att vara så mycket gangster som kanske... p diddy eller någon annan ball amerikan, men ändå. det blir som så härligt rart, roligt och lite sött, precis som snook är. vet inte om svenska någonsin kan bli gangster heller, men norskanorskanorska... en klar fördel är att poängen i låten alltid kommer fram och det likker vi!

facts of life:
1. norrmän är alltid glada
2. norrmän är alltid trevliga
3. norrmän berättar roliga vitsar
4. norrmän är sköna människor
5. norrmän slåss inte
6. norrmän ropar aldrig elakheter efter andra
7. norrmän lever så lyckligt att de liksom kvittrar när de pratar

förstår ni vart jag vill komma? norska kan aldrig låta rått. bara glatt och uppmuntrande! jag tror att om jag skulle gifta mig med en norrman skulle jag aldrig mer ha en destruktiv diskussion inom förhållandet någonsin, för han skulle bara säga kjaereste hela tiden och jag skulle smälta likt vax.

missförstå mig inte kära norrmänn, jag älskar ert språk och skulle gladerligen tala det flytande (nästan sjunga det, för att verkligen visa hur glad jag blir av norska), men just gangster kan nog norska aldrig bli.

tjena fuckface

det finns många fula saker man kan kalla (eller kanske låta bli att kalla) människor. tjockskalle, pucko, idiot och många, många ord i kombination med mindre smickrande ord på könskorganen. men av alla ord så har jag kommit fram till att fuckface vinner i taskighet att kalla någon. just därför är det så roligt att säga det. i alla fall till martina, som för övrigt var med när uppenbarelsen kom till mig, och albin, som snabbt blev införstådd i den. för sägs ordet så blir det först en sån där plirig blick och sen ett asgarv.

kan ju kanske inte rekommendera er att kalla folk för ordet men... har ni ett par sånna vänner som jag har så.... try it ;)

så kom igen nu fuckface så går vi och sover.

filmkväll och godis så magen blev överfull

rännskita! skrev ett nice inlägg men det försvann. toppenkul, verkligen! not...

nåväl. jag har kollat på film ikväll med sara och kristina. matchpoint heter den och är ett hett tips om du gillar filmer med mer än en twist.


shame on me.

3 rätt av 7 möjliga
Så svårt var det väl ändå inte?

Av de 8325 personer som hittills gjort testet, klarade du dig bättre än 929 (11%).

jag som ändå kände att jag hade en chans denna veckan, tänkte att jag hade hängt med någorlunda, men icket. äh, bara att.... lära mig mer om fotboll, madonna och annan skit.

tepetklister, anyone?

jo. jag är fräsch igen. eller inte helt, men tillräckligt för att vara virriterad på att jag inte kan få mat och att jag måste gå till affären och att det inte finns en ynka alvedon eller ipren finns i det här hushållet. hade det funnits hade de två första irritationsmomenten inte behövt vara irritationsmoment, utan bara moment.

en sak jag INTE kan rekommendera är euroshoppers pulvermos. min första upplevelse med den varan i bilden var när vi var några som hjälpte camilla att flytta och hennes pappa skulle fixa lunch till oss. korv och pulvermos, skulle det bli. egentligen är jag vänligt sinnad gentemot euroshoppervaror, men när pappa tommy kom med bunken med något tapetklisterliknande i, en vansinnigt smaklös röra - det som skulle bli det goda moset, kände jag att euroshopper må lyckas med en del, men pulvermos ska de inte försöka sig på.
nåväl. igår var det fiskpinnar och mos som gällde. egentligen är jag en sån där ordentlig människa som gör potatismos på potatis och inte på pulver, men det fanns ingen potatis till hands, däremot ett paket euroshopper pulvermos. jag tänkte att det får väl gå, det gäller bara att krydda desto bättre. sagt och gjort, vattnet hade kokat upp, pulvret hade vispats ner, en klick smör, salt och citronpeppar i. så skulle jag provsmaka och råkade lukta på moset innan jag stoppade i mig det. yuck! så vidrigt det luktade! fastän att smaken var okej så... nä, så vidrigt. föreslog att vi skulle slänga resten av paketet, men fick inget medhåll, kan man säga. (MAN SLÄNGER FAKTISKT INTE MAT TÄNK PÅ ALLA SOM SVÄLTER!!!) jag slänger mat. och skulle jag tänka ordentligt på de som svälter och skicka ner pulvermos till dem, då kan jag garantera att de skulle få något bra mycket godare än euroshoppers kassmos.


achtung, people!!

och jo! har du tid över så gå in och gör nutidstestet på www.dn.se! jag ska kila dit  nu och skäms jag inte allt för mycket över mitt reslutat så får ni snart en rapport på hur det gick!

Kära pastorn, kan inte du säga i din predikan att Peter Peterson har varit snäll hela veckan. Jag är Peter Peterson.

människor klagar på hösten. och de klagar på vädret för att det är så grått och trist och mulet hela tiden. idag är det mulet och alla som har varit för lata för att byta till vinterdäck klagar för idag har det mulna bringat snö. egentligen avslöjar jag mig själv som lat i detta nu eftersom jag faktsinskt inte har bytt yill vinterdäck, men då jag känner mina begränsningar har jag inte heller brytt mig om att skaffa en bil.


jag älskar vintern och har sett fram emot denna dag!


igår var jag lite osäker på hur många gånger man egentligen får lov att skriva inlägg på en dag och det resulterade i att jag bestämde mig för att ETT fick räcka. nu ser jag det korkade i det resultatet, för det betyder att jag känner press på mig att berätta om gårdagen när jag är mer sugen på idag. visserligen var gårdagen en mycket bra dag och är absolut värd att bli ihågkommen.

kvällen var heltrevlig! jag for till martina och lovisa och hade pysselkväll. tre armband gjorde jag. två till mig och ett som jag gav bort. inte nog med att jag fick ta del av deras pysselkit, de gav mig en blåbärsmuffins eftersom jag hann hem till dem före de själva. fastän att den var ganska god blev den aldrig uppäten. 


favoritarmbandet 

nu pallar jag inte att skriva mer. håller på att få migrän och mina händer är bortdomnade (känns som att jag skriver med tumvantar på...). jag har migrän med aura (=känselbortfall) och det resulterar i att jag inte får någon huvudvärk att tala om, utan bara att munnen och händerna domnar bort. festlich.

screw the perfect wife och den jämställda familjen

Mitt liv har blivit väldigt betydelsefullt idag. Jag har nämligen ansvar. Ansvaret för border terriern Yra. Och hon litar på mig helt och fullt. Jag litar inte lika mycket på henne efter att hon slutade lyda mig när det kom en annan hund till parken. Fast lyckligtvis tyckte ägarna till den andra hunden att Yra var så bedårande att det inte gjorde något. Jag fortsatte ändå be om ursäkt tusen miljoner gånger om.Igår kunde ni läsa om att jag skulle bli redo att bli en fru. Jag ångrade mig i sista stund. Inte för att jag inte känner mig giftasvuxen, utan för att det var för kallt ute och inomhus fick jag sitta i soffan och läsa mattidningar och titta på tv. Man måste vara dum i huvudet för att inte välja som jag gjorde. Nåväl. Inte måste man väl kunna byta däck som kvinna för att familjen ska vara jämställd. Det räcker väl att jag tvättar bilen någon gång nu och då? 

Idag har jag träffat härskaren för det moderata ungdomsförbundet i Västerbotten. Han var trevlig fastän att han var hungrig. Det hade inte jag varit, så jag ska berätta för er att jag är lite imponerad.  

Nu ska jag återgå till godisskålen (som jag egentligen bara lämnade för promenaden och som har varit med hela texten igenom) och Yra, som inte alls trivs med att jag hänger vid datorn. Hon vill nämligen mysa. Jämtjämtjämt! Synd att jag är ganska omysig bara, men jag får offra mig. Hon har ju så bedjande ögon.bara kass karra kvar,
och ingen skärpa är det heller.

vad varje kvinna bör kunna innan hon blir fru

det finns några grundläggande grejer som man ska kunna innan man blir fru. till exempel ska man kunna laga mat, stå rosig om kinderna om lördagmornarna och ha färdigbakta bullar när familjen vaknar, man ska kunna föda barn (men eftersom man givetvis är oskuld på bröllopsnatten har man ingen vidare erfarenhet av barnafödande. det är lite roulette mannen får spela på den punkten. en strategisk man väljer därför en kvinna med breda höfter.) och man ska kunna brygga riktigt gott kaffe. utöver allt detta ska man också kunna byta däck, så att man kan kalla sig för en jämställd familj.

jag kan laga mat och jag är en hejare på att baka bullar. i och för sig är jag morgontrött, men det tror jag försvinner i samma stund jag ljuvt svarar ja och gör det inte det så får jag väl bita ihop och låtsas. det där med barnafödandet vet jag inte så mycket om än, men som sagt, lite måste väl mannen få gambla. jag har iallafall breda höfter. på kaffepunkten blir det lite kärvare. eftersom jag själv inte dricker kaffe är det svårt att avgöra om kaffet är bra eller inte, men hittills har jag inte fått några klagomål riktade mot mina försök. jag tror att det beror på att jag brygger kaffe med en viss världsvanhet, och då tror folk att "det är så här kaffe ska smaka".

ikväll ska jag läras upp på den sista punkten innan jag kan få en "absolut-redo-att-gifta-sig-och-bli-fru"-stämpel. jag ska lära mig att byta däck.
lite nervöst är det, jag vill ogärna göra bort mig och jag är rädd att det ska märkas att jag inte är fullt så stark som jag tenderar att låtsas vara. jag kanske ska säga att jag gärna tittar på och iakktar noggrannt så jag kan göra det nästa gång? jag tror dessvärre inte att albin kommer att köpa det. men men. det är bara att ta i, för idag ska jag bli så mycket kvinna som kvinna kan bli. Jag ska bli redo att bli en fru. 


                                                  
                  

bildbevis på att mina höfter är breda, precis som jag hävdar.

dagens outfit

bjurrar juvlia.blogg.se på en dagens. håll tillgodo!Jeans: softem.blogg.se twistedjeans
Tröja: BikBok, skitbillig, 2 för 100:-
Linne: H&M 49,50

för er uppmärksamma kan jag bara bekräfta:
JA, det är precis samma outfit som under gårdagen
(se kortet med jag och emanuel)

som hon i inte utan min dotter

ajaj. man måste ha nyckel för att kunna gå ut om man har låst utifrån och det har inte jag. det har hänt en gång innan och då, liksom nu, känner jag mig lite som en förtryckt fru utan frihet, pass och åsikt som är ment att stanna hemma och laga en gräddig lunch men inte för gräddig för då får mannen snabbt hjärt- och kärlsjukdommar och det vill han inte ha. så identifierar jag mig lite med hon i inte utan min dotter fast jag inte blir slagen och hotad till döds och sånt. plus att jag faktiskt befinner mig på hemmaplan. 

summan av kardemumman: 
det blir ingen mjölk till brunchen.
fotosessionen får vänta till en annan dag. om jag inte nöjer mig med att fota balkongen förståss.godermorgon gott folk!

solen skiner över umeå och magen kurrar lite lätt. jag har vaknat till ännu en fantastisk dag. kanske är denna ändå lite mer fantastisk än gårdagen, då jag är ledig idag. helt ledig alltså! jag planerar in en fotosession-promenad, men saknar lite min angelinn att ta med på promenixen. nåväl. det är vackert väder och fint ljus, så jag tror det kan bli finfina bilder!
jag planerar även att plugga lite, med betoning på lite. jag har ett one tree hill- avsnitt som nog äntligen blir sett idag. säsong 4, avsnitt 3 och mina förväntningar är höga! 
det som ligger närmast nu är dock frukost. eller a. först affären, för jag är så gräsligt sugen på mjölk, och det kan kylskåpet inte erbjuda i nuläget. surt. men men. 
förresten, med tanke på att jag stödjer det ekologiska norrland så gott det går kanske det är dags att ta det hela steget längre och skaffa mig en egen ko?ekologiska, ekonomiska majvor?världens vackraste emanuel


122871-9

Lyckliga, lyckliga familjen Kärkkeinen


122871-8

gissa om jag är precis så stolt som jag ser ut att vara...

emanuel -Gud är med oss

ååh! jag ska få hälsa på guldklimpen och hans fantastiska föräldrar at 7, sharp. bilder kommer, såklart! och givetvis syftar rubriken på prinsens namn.är detta hans look, månde?

en höjdare av rang!

det ligger fem kort på bordet. de föreställer följande:

muhammed ali
en påfågel
en cykelhjälm
monaco
kokain

-vilken ska bort?
-påfågeln.
-varför påfågeln?
-jamen, en påfågel ger man ju inte kokain!

ett snille, närmare bestämt ingvar hägg, tänker till.


 


a child is born

vaknade igår av ett sms, där det stod att angelinn och erik var på väg till bb. dags att kläcka, alltså. hela dagen var jag lite spänd av förväntan. så till slut fick vi veta att 19.40 hade deras son kommit till världen. otroligt stort och glädjen jag känner är överväldigande!

barn föds det varje dag och man kan tycka att det är egentligen rätt så vardagligt, MEN det är, i mina ögon, ett mirakel varje gång det sker.

det finns olika sorters barn. vissa är de vi faktiskt relaterar till som de barn som föds på bb, andra är bildliga. ett av många bildliga barn för mig är vänskap. och ett sånt barn pånyttföddes igår. känns stort det med, att hitta igen en vän man har varit nära men hamnat långt bort från. en sådan pånyttfödelse gör en mera ödmjuk och inser hur tacksam man ska vara och hur lite man ska ta sina vänner för givet.

i övrigt så spenderade jag två väldigt trevliga timmar på universitetet, gjorde grupparbete. själva arbetet tog nog 20 minuter, effektiv tid, sen satt vi och pratade och diskuterade annat som vi kände var mer intressant. jag har så sköna klasskompisar!! galet glad att läsa religion med dem!!

mm. that's it. idag ska jag till universitetet och redovisa vad vi kom fram till igår. och ikväll är det desperate h. hos simon! weii!
albin är sjuk och hemma. ont i huvet och pratar i sömnen. fast jag hör inte vad han säger, han bara mumlar.

jo! igår hämtade jag min nya säng!

flygigt inlägg, jag vet, men det känns som att gårdagen spretade åt så olika håll och tankarna gör idag detsamma.

nu rundar jag av, ajöken!
den kulan (7e månaden) ett minne blott

nej, jag lever inte i det förgångna...

Jo, alltså... Känner att jag behöver förklara mina varbergsbilder kontra min magiska värld. Man kan säga att min magiska värld är i Umeå, vart jag faktiskt bor, men Varberg är ändå vart jag kommer ifrån (trots det skulle jag aldrig för mitt liv flytta dit igen). Varberg är en fin stad, och jag visar på något sätt lite av det jag tycker är vackert med Varberg genom korten jag publicerade. På ett kort är Albin och Em uppe på fästningen och man ser Varberg i bakgrunden. Det fina med det där är att jag har tagit lite Umeå, i form av en Albin, och lite hemmavid, i form av min syster och därmed ger det en mer helhetsbild av vad jag gillar i livet. Fy, låter som att jag vill sönderanalysera allt här, ska genast lägga ner.

Vad jag i grund och botten ville få fram var att jag kommer lägga in bilder från Umeå, eftersom det, som sagt, är här jag lever mitt fantastiska, och lite magiska, liv.

Pusspuss

Högt över staden

Högt över staden


Kallbadhuset

Kallbadhuset


Fästningen

Fästningen


Dagen då jag skaffade mig en blogg.

Den dagen var en regnig höstdag och jag hade just kommit hem från inlandet. Den dagen är idag.

Min syster i Norge har just skaffat sig en blogg (softem.blogg.se) och jag kände mig manad att göra detsamma. Har egentligen haft en önskan om att göra det sedan i våras, men utan internet hemma känns det inte så jättekul. Iofs har jag inte det nu heller, men jag har tillgång till det i princip dagligen.

Här kommer jag troligtvis att publicera en variation av typer av texter, men förmodligen kommer en klar majoritet av texterna vara om min vardag. Varför jag skaffar en blogg är framför allt att jag tycker om att skriva. Uppskattas det jag producerar av andra är det bara till min glädje, men jag skriver alltså mest för min egen skull. Mer motivering än så kräver jag inte av mig själv.
Jag hoppas innerligt att jag lär mig min blogg här illa kvickt, så sidan kan bli kul att följa och inte bara sjukt mycket text. Det är min tanke.

Nåväl. Jag har alltså varit i inlandet i helgen och min kropp behöver fräschas upp med en juste dusch. Dessvärre är jag så seg nu att jag saknar all motivation att ta tag i det. Iallafall. Inlandet. Lainejaur, närmare bestämt. Det var läskigt fint väder i lördags och då var vi ute hela hela dagen, kändes det som. Så härligt!! Mycket samtal har det blivit, och jag har njutit i fulla drag!
Mm.... Det slog mig att jag tycker det är så skönt att bli mer och mer trygg i sig själv, så den där pressen på att passa in släpper allt eftersom. Så skönt att vara sig själv till 100% och känna att "like me or not, det är så här jag är". Det är så sjukt sällan det skiter sig totalt med relationer i alla fall att jag tänker att jag inte behöver oroa mig så värst. Det ordnar sig alltid. Men skönt att känna lugnet i att vara sig själv.

Njae. Det här håller inte. Nu är det den där duschen som gäller.

"Did you give the world some love today, baby?"