påsk och bröllop

vi for ju, som bekant, till inlandet över påsk. hela familjen, vänner och high life största delen av tiden där. high life alla dagar utom måndag. en annorlunda påsk, men det här var också bra. en massa god mat blev det! och vi hade det ljuvligaste av väder såhär års. jag blev till och med lite brun!
på söndagen var vi på bröllop i vilhelmina. vi fick fara tidigt eftersom jag hade fått det ärorika uppdraget att sminka bruden (dessvärre delvis inför min frisör som kan smink oförskämt väl). allt gick väl. fick även fixa BGs hår (även det inför min frisör :S). det blev bara fint det med.
det blev en paus mellan all sminkning och hårfixning fram till vigseln, så vi bestämde oss för att fara hem till frisörens föräldrar. sedermera visade det sig att det bara var frisören hemma - de andra var på fisketävling. men vi stannade där och i samma veva som vi kom dit kom även brudens mamma och syster. de skulle stylas de också. jag tycker bra om brudens mor, så i det som följer finns inte ett spår av tycka-illa-om. det är bara en iakttagelse. det jag fick se där i form av d-mor var det mest uppstressade jag har sett i mitt liv. jag satt mest förundrad över hur man ens kan leva, eller åtminstone vara vid medvetande när man är så uppe i varv. jag vet, jag är oerhört ostressad i de flesta situationer och mina syskon har dragit paralleller mellan mig och kristina lugn, men jag tror liksom inte att det hjälper att stressa. man kan vara mer eller mindre effektiv, men stress gör bara att man blir virrigare och dessutom är det nog inte så bra för kroppen. för att på ett rättvist sätt beskriva uppstressadheten kan jag berätta att den gjorde albin helt tyst, och jag vet inte något som har fått den effekten på honom innan. mitt i alltihop bad d-mor mig sminka henne, men eftersom hon själv visste exakt hur hon ville ha det sa jag att det var nog bättre att hon gjorde det själv. sen visade det sig att hon hade glömt allt sitt smink hemma och jag fick sminka henne ändå, fast med en annan look än hon hade tänkt sig från början. fick, innan dess, hoppa in och föna brudens systers hår. när allt var klar där for vi till kyrkan.
en fin vigsel var det, och ett väldigt lyckligt brudpar. efter vigseln for vi till hotellet där det vankades en trivsam fest och väldigt god mat, tal blandat med spex och sång.

 
    

efter bröllpet for vi tillbaka till lainejaur för en riktigt soft dag där, mestadels i solen. när vi lämnade stugan gjorde vi det med justa glas och kaffekoppar från sent 60-tal/tidigt 70-tal, två riktigt snygga brickor och en helskön termos som var brun med vita prickar på. mm!

Kommentarer
Postat av: Schwester

Härligt att se att du lever! Har varit inne på din blogg alldeles för många gånger och råkat börja läsa samma inlägg 4 gånger, i hopp om att det var ett nytt. Men inte.... :-) Du verkar ha haft en fin helg! See ya!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback