ambivalent om hösten

jag vet inte om jag har klargjort att hösten är min favoritårstid. därefter kommer vinter. sen kommer våren och sommaren på delad tredjeplats om man befinner sig på västkusten, är man här uppe i norr vinner sommaren över våren. men hur som helst, det var hösten jag ville placera i centrum för att komma till min poäng. jag gillar hösten för att:
1. de soliga dagarna är de finaste, för det är klar luft, löven har massa fina färger och det är nästan något magiskt över vackra höstdagar.
2. på hösten får man välja om man ska vara inne eller ute om dagarna. inte som om somrarna när man tvingar sig ut bara för att man ska ta vara på vädret, eller något sånt fånigt.
3. på hösten kan man börja ha på sig koftor, stickade tröjor och vantar och mössor. och man får välja om man vill ha sommarjackan eller vinterjackan.
4. man kan gå omkring med gummistövlar när man går ut med hunden även fast det är fint väder. varje människa man möter inser att det inte går att teckna försäkring gällande torrmark under höstmånaderna och därmed är gummistövlar ett helt legitimt fotplagg.
5. det är ett bra tillfälle att testa sina regnkläder. är de vädertåliga? behöver man ett komplement till regnkläderna? jag gillar mina stövlar och regnstället vi har är bra. jag tror bestämt bara att jag saknar en sydväst. en gul eller röd vill jag ha.
6. man får titta på teve hela dagen om man vill och ingen säger att man borde gå ut och röra på sig. hade jag bott hemma hos mor och far hade det inte varit genomförbart, dock. mamma hade sagt att jag såg glåmig ut och behövde en promenad. som det är nu ställer jag mig upp när jag blir hungrig, eller om det ser ut som skräp hemma. observera att jag har en låg smärttröskel för stökigt hem. och observera även att jag kanske bara har en sådan här dag på fjorton dagar, så det är inte så dekadent som det kanske först låter.

jag tror att jag fick med det huvudsakliga där. dock finns det en sak som inte är så kul och det gäller visserligen alla årstider, men hösten är extra utsatt. det är inte roligt att gå ut med hunden i duggregn och snålblåst. och även om det bara är ett av de två så förstör det promenaden lite grann. det är snålblåst idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback