igår var jag road rage personifierad

vi körde ner till min hembygd igår och med mig i trafiken fanns ungefär 4000 (som vi såg av) mottrafikanter och 2 medtrafikanter. till alla mottrafikanter vill jag ge lite tips, så att ni eventuellt kan bli medtrafikanter nästa resa.

1. märker du att någon vill köra om dig, ligg till höger i din fil så att bilisten bakom dig lätt kan se när det är fritt att köra om. (STOR eloge till den polske lastbilschauffören som verkligen hade kläm på det. )

2. kör inte konsekvent i hastigheter under hastighetsbegränsningen där det är bra vägar och god sikt, men svårigheter att köra om. här får särskilt volvo 245-föraren i hudiksvalltrakterna enbart ris, eftersom denne agerade propp under 4-5 mil och skapade en lång kö av bilar och lastbilar bakom sig. går inte bilen snabbare än 70, ja, då får man svänga av, precis som traktorer, för att släppa förbi de bilister vars bilar klarar högre hastigheter.

3.blända av i tid.

4. om du ska till vänster i en rondell, lägg dig i vänsterfilen till att börja med. efter att ha kört ett halvt rondellvarv blinkar du höger och byter fil.

5. högerblinka för att markera att du ska ut ur rondellen.

de två första punkterna är de som, när vi åker längre sträckor, jag stör mig på mest av allt. på grund av att förare inte håller höger i sin fil när vi ville köra om var vi tvungna att chansa i omkörningen, eftersom de kraftigt begränsade sikten framåt för oss. lyckligtvis är vi inte så äventyrliga av oss, så vi gjorde försiktiga chansningar. dock höll resan på att sluta i en olycka för oss redan söder om ö-vik då jag var ett ögonblick från att krocka med en polisbil(!). varför? jo, föraren tyckte att det var en god idé att ligga så nära vägens mitt som mittstrecket tillät plus att denne körde under hastighetsbegränsningen, vilket för oss in på nästa stycke.

när folk ligger under hastighetsbegränsningarna (igår snackade vi 20 under. konsekvent.) blir nog de flesta förare, mig själv definitivt inkluderad i den samlingen, oerhört stressade och vill ta sig om bilen som far långsamt. resultat: ofta riskfyllda omkörningar. jag tror inte att människor som kör för sakta riktigt förstår att det finns de som har lång väg att åka och att de verkligen inte vill spilla tid på att någon segar sig. tips till de som ändå vill köra långsamt, trots att de i sig utgör en trafikfara i det att de inte följer rytmen i trafiken, är att stanna till vid en hållplats eller dylikt minst var 5:e minut för att släppa förbi de som vill hålla sig till hastighetsbegränsningen på pricken vad skyltarna visar. och för guds skull, håll till höger i din fil!

ps. vi kom fram mellan ett och halvtvå på natten. resan tog 13 timmar lite drygt. nu håller julefriden på att infinna sig.

Kommentarer
Postat av: Annie

Jag är en av de där som inte stoppar upp trafiken, utan en av de där som har bråttom och istället blåser på utan att kanske alltid vara på den säkra sidan.. egentligen vet jag inte vad som är värst. Köra efter sin förmåga, eller köra efter sitt vett eller sitt ovett. Men att underlätta för andra det ska man göra oavsett. Välkommen hem till Bua :) Kram

2007-12-22 @ 16:16:08
Postat av: Erik

VA kul att det gick bra... trots den där 245:an! :D Vi for ju som sagt lite senare och slapp dom där 4000 andra. Vi var typ helt ensamma att köra kändes det som. Kom även vi fram kl 2, prick. Sen har du glömt ett betende på vägen. De som bländar av på jätte långa avstånd och sedan börjar gnälla konstant trots att dom egentligen inte är bländade! :D Hoppas ni får en skön jul! Många hälsnigar från kalla och vita västerås! Kramar

Postat av: Nini

Jag önskar dig en lugn och fridfull jul!
Och kom ihåg; Krama varandra i trafiken! ;-)

2007-12-23 @ 11:10:37
URL: http://nini.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback