malå-bor, jag behöver er hjälp!

vi var ju, som bekant, i malå förra helgen. där var det skyltsöndag, så mycket skyltsöndag det kan bli i malå den första advent. vi gick längs gatan där affärerna ligger och mellan två butiker stod några elever ur en klass och sålde bröd. jag köpte ett bröd som de kallade för mormorsbröd och rågbröd. det gick alltså under två benämningar. det smakade som bara det godaste bröd smakar och jag har sökt runt för att hitta ett snarlikt recept på internet, men det har inte hjälpt mig. tyvärr. så nu ber jag om hjälp. snälla söta rara, om det finns någon vänlig malåbo som läser det här och råkar veta lite grann vad det är för ett bröd, kan inte du då kunna skriva ner receptet till mig?

innehållsförteckningen som de fina eleverna hade plitat ner löd ungefär enligt följande:
rågmjöl, vatten, mjölk, sirap, smör, ägg, salt och brödkryddor.
ingen jäst alltså, men jag kommer ändå baka med jäst. tror jag. nog kan jag höfta ihop något, men det vore roligt att veta hur det där prima brödet mer exakt är komponerat.

tvättid nu, om en timme ungefär ska jag till bee och fika med henne och marty. mäkta trevligt sällskap! (imorrn ska jag och marty till iksu och simma. yey!) senare idag vankas det middag i sävar. lyxigt!

Kommentarer
Postat av: Bee

med tanke på att de glömt skriva dit jäst - för ja, det tror jag de har glömt. så tror jag också att de kan ha glömt att skriva dit vetemjöl. vad tror du om det här receptet?

http://www.lammetochbrodet.se/recept.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback