om min ovilja att starta måndagar

jag är en av de människor som stortrivs med att inte ha ett enda måste, utan bara en massa "jag vill". jag älskar att gå hemma och inser mer och mer att livet som hemmafru faktiskt skulle vara bland det bästa jag skulle kunna leva. för min egen trevnads skull, vill säga. jag vill inte vara hemma och göra ingenting, jag behöver ett mål med varje dag för att inte bli uttråkad. idag är det officiella målet att läsa om ekosofi. mitt egentliga mål, det mål som jag känner ska bli roligt, är att baka bröd. en fin bonus med dagen är att jag och marty ska iväg och simma. 

under helgerna får man göra det man vill. det får man. under veckorna hänger en massa tråk-måsten över en. vet ni, att en gång i tiden hade jag en passion för att läsa? idag är den passionen som bortblåst och får jag välja öppnar jag inte en bok när jag inte måste. det har universitetet gjort med mig och säkerligen många till. anledningen är att läsning inte längre är något rofyllt, utan ett strängt måste som bara gör mig stressad. på måndagar måste man börja med livet som inte är så stimulerande som livet är om helgerna. jag kan inte åka ner på stan och handla julklappar utan att få ett naggande dåligt samvete över att jag v e r k l i g e n borde göra något annat. något tråkigt. jag kan inte baka bröd utan att få dåligt samvete. jag kan inte gå ut en långpromenad med saga utan att få dåligt samvete. jag är less på det där dåliga samvetet.

om jag inte startar måndagen i tid blir jag visserligen lite stressad, men det är lättare att ignorera det faktum att det är måndag hellre än att ignorera att det är torsdag - på torsdagar har ju veckan varit igång ett tag. hittills har jag ignorerat att det är måndag. saga med, för den delen. hon har inte stigit upp än trots att klockan är 10.50. jag ska strax dra ut henne på en promenad och sen ska jag ha urtrist fram till halv4 ungefär. då bär det av till iksu.

någon här som tycker att det är intressant hur man ser på materia och hur man avgör om ett föremåls egenskaper är primära eller sekundära? jag ser inte hur den faktan tillför min uppsats ett dyft. den tråkar bara ut mig.

Kommentarer
Postat av: Emma

Högskolan gjorde samma sak med mig. Jag älskade att läsa, men när läsandet bara förknippades med tvång och måsten blev det inte roligt längre. Var trött på att läsa. För mig har dock lite av läsglädjen kommit tillbaka nu när jag varit ifrån skolan ett tag. Hoppas samma sak händer dig. Det är ju så mysigt att krypa ner i soffan med en bra bok och bara försvinna in i historien.

2007-12-10 @ 11:45:40
Postat av: Hosanna

Njut av hemmalivet och läs bara det du måste. Livet är så kort och innehåller så många tråkiga små detaljer så man måste sätta en viss guldkant på tillvaron.
Blev brödet gott?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback